Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 hours ago, egoeimai said:

Παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δεν είπα οτι δεν θα το κάνω. Στο πρόγραμμα το έχω.

Δεν μας αρκεί, πρέπει σήμερα το βράδυ να βρείς ψύκτρα, ψάξε στα εφημερεύοντα.

Δημοσ.

Καλό είναι να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή ψύκτρας. Όταν κάνεις editing και φτάνει 100 βαθμούς το cpu χάνεις και λίγο σε απόδοση. To CPU κάνει μόνο του OC ανάλογα με την ψύξη αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, elpenor είπε

@Herald Η Ζ690-P του TS θα αντέξει το καλοκαίρι τον 12900Κ; Aν και μετράω αρκετά mosfet μου φαίνεται πολύ γυμνή... και υποθέτω ο TS δεν θα έχει πάρει και το πιο ακριβό κουτί...

Χαλαρά, θα τον κόψει η ψύκτρα πολύ πριν φτάσει το πρόβλημα στα VRM's. Είπαμε, είναι δροσερός ο 12900k αλλά δεν είναι hyper212 δροσερός :P 

Όλες οι z690 είναι overbuild από VRM, δεν την φοβάμαι την δικιά του. 14 50αρια έχει, αν μιλάμε για stock 240w PL κομπλέ είναι. 

8 λεπτά πριν, aetos1988 είπε

Καλό είναι να βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή ψύκτρας. Όταν κάνεις editing και φτάνει 100 βαθμούς το cpu χάνεις και λίγο σε απόδοση. To CPU κάνει μόνο του OC ανάλογα με την ψύξη αν δεν κάνω λάθος.

Κάλα το πρόβλημα στους 100c δεν είναι η απόδοση που χάνει, 250watts στους 100c φλερτάρις με degradation, αν βαράς 8ωρο κάθε μέρα σε αυτή την κατάσταση

Επεξ/σία από Herald
  • Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, elpenor είπε

Χαχα δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά είναι αρκετά, η ψύξη τους όμως είναι σχεδόν ανύπαρκτη και αυτό με ανησυχεί.

Για ψύκτρα ουδέν άλλο σχόλιο πέραν του ότι μέχρι να σηκωθεί και να δούμε από κάτω, για οχτάδα μου δείχνουν τα mosfet.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Για ψύκτρα ουδέν άλλο σχόλιο πέραν του ότι μέχρι να σηκωθεί και να δούμε από κάτω, για οχτάδα μου δείχνουν τα mosfet.

7 κάθετα και 7 οριζόντια έχει τώρα που την είδα, λογικά θα είναι 6+6 teamed για το CPU και 2 για το SoC. Αν είναι 50άρια όπως λέει ο Herald δεν θα ζεσταίνονται τόσο εύκολα αλλά ο 12900Κ παραμένει ένας επεξεργαστής που ακόμα και stock μπορεί να φτάσει τα 240W σε AVX.

Έχω τρομάξει με αυτά που βλέπω στα Ελληνικά γραφεία για αυτό με βλέπεις τόσο υπερβολικό, παίρνουνε κάτι κουτιά με 80 ευρώ χωρίς mesh μπροστά, δεν αγοράζουν extra fans, τα κολλάνε σε κάτι τρύπες δίπλα στα γραφεία και τα αφήνουν πολλές φορές να δουλεύουν στον καύσωνα χωρίς aircon.

Δημοσ.

Μια χαρά κάνει και η Hyper 212. 150W rated είναι με ένα ανεμιστήρα, αν έχεις βάλει και δεύτερο φτάνει και 170. Οπότε απλώς μείωσε το 241W TDP σε 150 με 170, θα χάσεις ένα max 10% σε απόδοση σε all core workload (κάτι που έτσι κι αλλιώς δε κάνει ο TS εκτός από όταν έτρεξε το Cinebench) και θα είναι ΟΚ.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, egoeimai είπε

Παιδιά, ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Δεν είπα οτι δεν θα το κάνω. Στο πρόγραμμα το έχω.

Μέχρι τότε όμως, ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΙ με αυτό που ήδη έχω. Ξαναλέω. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, ούτε ασχολούμαι με oc. Δεν παίζω παιχνίδια. Λίγο video editing κάνω, που σε καμία περίπτωση δεν το φέρνει στα όρια του.

Το οτι έφτασε μία φορά στους 100 βαθμούς, δεν σημαίνει οτι δουλεύει εκεί όλη μέρα. Απο χτες που το έβαλα, μέχρι τώρα, εκτός απο την ώρα του cinebench πάνω απο 35-40 βαθμούς δεν έχει ανέβει.

Ε τότε γιατί πήρες 12900Κ; Για να κάθεται idle, να τον βλέπεις και να λες με θαυμασμό "έχω 12900Κ";

Τους επεξεργαστές τους χρησιμοποιούμε, δεν τους αγοράζουμε για να κάθονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Ε τότε γιατί πήρες 12900Κ; Για να κάθεται idle, να τον βλέπεις και να λες με θαυμασμό "έχω 12900Κ";

Τους επεξεργαστές τους χρησιμοποιούμε, δεν τους αγοράζουμε για να κάθονται.

Γιατί μου τον χάρισαν. Ικανοποιήθηκες;

Εσένα αν στον χαρίσουν μην τον πάρεις.

Επεξ/σία από egoeimai
Δημοσ.
23 ώρες πριν, egoeimai είπε

Σήμερα παρέλαβα ένα set που παρήγγειλα 12900k + MSI Z690-P.

18 λεπτά πριν, egoeimai είπε

Γιατί μου τον χάρισαν. Ικανοποιήθηκες;

Δημοσ.

Βρε παιδιά είτε τον αγόρασε είτε του τον χάρισαν τί σημασία έχει,
κάποιος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για editing, κάποιος για gaming, άλλος για προσομοίωση software,
προγραμματισμό, μπορεί επίσης να θέλει να τον έχει για future-proof κατάσταση.
Καλύτερα να περισσεύουν μερικοί πυρήνες παρά ύστερα να τους χρειαστεί και να μην του φτάνουν.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Μάλλον θεωρείς οτι πρέπει να σου εξηγήσω τι και πως και να σου δώσω λόγαριασμό γιατί τον πήρα, ή γιατί μου τον χάρισαν, ή τι χρήση θα του κάνω ή αν θα τον κάνω κορνίζα ή υπόθετο.

Προφανώς για εσένα η λέξη "παρήγγειλα" με τη λέξη "πλήρωσα" είναι το ίδιο.

Δεν τον έκλεψα, ούτε πληρώθηκε απο δικά σου λεφτά, οπότε τι σε καίει τι και πως;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Apollonian είπε

Βρε παιδιά είτε τον αγόρασε είτε του τον χάρισαν τί σημασία έχει,
κάποιος μπορεί να τον χρησιμοποιήσει για editing, κάποιος για gaming, άλλος για προσομοίωση software,
προγραμματισμό, μπορεί επίσης να θέλει να τον έχει για future-proof κατάσταση.
Καλύτερα να περισσεύουν μερικοί πυρήνες παρά ύστερα να τους χρειαστεί και να μην του φτάνουν.

Μα εδώ έχει γράψει ότι δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ.

1 λεπτό πριν, egoeimai είπε

Μάλλον θεωρείς οτι πρέπει να σου εξηγήσω τι και πως και να σου δώσω λόγαριασμό γιατί τον πήρα, ή γιατί μου τον χάρισαν, ή τι χρήση θα του κάνω ή αν θα τον κάνω κορνίζα ή υπόθετο.

Προφανώς για εσένα η λέξη "παρήγγειλα" με τη λέξη "πλήρωσα" είναι το ίδιο.

Δεν τον έκλεψα, ούτε πληρώθηκε απο δικά σου λεφτά, οπότε τι σε καίει τι και πως;

Είσαι σε δημόσιο φόρουμ, όχι σε ιδιωτική συζήτηση. Άρα υπόκεινται ελεύθερα σε κριτική αυτά που γράφεις.

Προφανώς δημιουργείται εύλογα η απορία τι τον πήρες αφού ο ίδιος γράφεις ότι δεν κάνεις τίποτα με αυτόν.

Αν δεν σου αρέσει η κριτική, μπορείς να μην γράφεις.

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Ευχαριστώ όσους βοήθησαν να λύσω το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, καθώς και αυτούς που καλοπροαίρετα μου έδωσαν συμβουλές.

Καλή συνέχεια σε όλους.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...