Super Moderators billdanos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 3 hours ago, KostasPapaJohn said: Φιλικά. Βρείτε με κάτι άλλο να ασχοληθείτε στη ζωή σας. Τελειώνει αυτή η ιστορία του κοβιντ σύντομα. Ασχοληθείτε με το ποιος ευθύνεται για την αρχική διασπορά και απαιτήστε διαφάνεια και οικονομικές αποζημιώσεις. Αφήστε τους συνανθρώπους σας ήσυχους. Όποιος νιώθει ευάλωτος και χρειάζεται προστασία, κάνει όσα πρέπει για να προστατευτεί (εμβόλια, αποστασιοποίηση κτλ - ό,τι αυτός χρειάζεται) Όποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται. Δεν θα επιβάλετε τον φόβο σας και στους υπόλοιπους. Όποιος νοσεί από κοβιντ ή γρίπη ή γενικά, κάθεται σπίτι του όσες μέρες χρειαστεί μέχρι να γίνει καλά. Όπως κάναμε και όταν ήμασταν παιδιά. Φτάνει πια, παρατράβηξε αυτό το θέμα 2 χρόνια τώρα. Τέλος. Και εδώ κουμπώνουν όσα έγραψα πριν σχετικά με τις κοινωνίες μέσα στις οποίες ζούμε μαζί με άλλους ανθρώπους… Διαφορετικά, αν έμενε ο καθένας στη σπηλιά του ή στο μαντρί του ή τέλος πάντων πολύ πολύ μακριά από όλους τους άλλους, θα συμφωνούσα ίσως μαζί σου. Απο κει και πέρα, γιατί έχω πάψει να ανοίγω μεγάλες συζητήσεις για αυτό το θέμα, θα πω αυτό που λέω πάντα: μεγάλα παιδιά είμαστε, κάθε απόφαση που παίρνουμε εχει και τις αντίστοιχες συνέπειες και όλα καλά! Over and out. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DmC10 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, AtiX είπε Αλήθεια ξέρεις πόσους κόλλησες? Το πέρασαν ελαφριά όπως εσυ όλοι? Αν, λέω αν, ένας έμπαινε ΜΕΘ και πέθαινε τι θα έκανες? To αν κόλλησα έστω κ 1 ειναι απειροελάχιστη πιθανότητα μιας και όλα ρα rapid/self αρνητικά βγήκαν..σημαίνει απειρα χαμηλό ιικό φορτίο, και με τόσες μάσκες..βγαλε τα δικα σου συμπεράσματα. Αυτοι π φοβούνται μπορούν να προστατεύονται παραπάνω, επίσης η μάνα μ με θυρωειδή, πίεση σκατα αιματολογικές 2η δόση τον αυγουστο του 20 το πέρασε σαν μία απλή ίωση. Το ξέρω πως ένας στους 10000 θα πεθάνει απο αυτό but thats just luck or maybe nature choice of the fittest. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2022 από DmC10 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Neural_handshake είπε οι μεταλλαξεις που επιβιωνουν κ εξαπλωνονται ειναι οι πιο αποτελεσματικες στο να μολυνουν κ να αναπαραχθουν ,ο δαρβινος τα λεει οχι εγω https://www.acsh.org/news/2020/11/05/covid-why-we-will-never-eradicate-coronavirus-15132 Εγραψες «χειροτερες». Η σωστη λεξη ειναι πιο,μεταδοτικες και λιγοτερο θανατηφορες, Συμβιωνουν με τον ανθρωπο πλεον, χωρις να τον σκοτωνουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Neural_handshake Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Vault13 είπε Εγραψες «χειροτερες». Η σωστη λεξη ειναι πιο,μεταδοτικες και λιγοτερο θανατηφορες, Συμβιωνουν με τον ανθρωπο πλεον, χωρις να τον σκοτωνουν. ο ρυθμος μεταδοσης ειναι - ηταν παντα το προβλημα στις μεταλλαξεις ,το οτι ο ιος (κ οι μεταλλαξεις του) υπο προυποθεσεις ειναι θανατηφορος δεν εχει αλλαξει 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vault13 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, billdanos είπε μεγάλα παιδιά είμαστε, Mην εισαι σιγουρος για τον αλλον Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από Vault13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 13 ώρες πριν, KostasPapaJohn είπε Κατά της υποχρεωτικότητας και υπέρ της ελεύθερης επιλογής / ελευθερίας λόγου. Αν θέλουμε ακόμα να μιλάμε για Δημοκρατία και όχι Κομμουνιστική Κίνα. Kι εγω κατα της υποχρεωτικοτητας ειμαι, τι γινεται ομως με τα μετρα? κατα και αυτων? να μπορει ελευθερα ο μολυσμενος να διασπειρει τον ιο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, DmC10 είπε To αν κόλλησα έστω κ 1 ειναι απειροελάχιστη πιθανότητα μιας και όλα ρα rapid/self αρνητικά βγήκαν..σημαίνει απειρα χαμηλό ιικό φορτίο, και με τόσες μάσκες..βγαλε τα δικα σου συμπεράσματα. Αυτοι π φοβούνται μπορούν να προστατεύονται παραπάνω, επίσης η μάνα μ με θυρωειδή, πίεση σκατα αιματολογικές 2η δόση τον αυγουστο του 20 το πέρασε σαν μία απλή ίωση. Το ξέρω πως ένας στους 10000 θα πεθάνει απο αυτό but thats just luck or maybe nature choice of the fittest. Φίλε μου, μακάρι όλος ο κόσμος να πέρναγε την covid 19 όπως εσύ και η μητέρα σου, καταλαβαίνω ότι επειδή την πέρασες εσύ, η μάνα σου και πιθανών και αρκετοί γνωστοί σου, έτσι νομίζεις ότι την περνάνε όλοι… δυστυχώς όμως, με δείκτη θετικότητας πάνω από το 2, με χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα ενώ υπάρχουν αυστηρά μέτρα περιορισμού, μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπετε την πραγματικότητα… Δεν είναι μια απλή γρίπη! Δηλαδή στους πόσους νεκρούς θα πρέπει να το παραδεχθείτε? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, DmC10 είπε To αν κόλλησα έστω κ 1 ειναι απειροελάχιστη πιθανότητα μιας και όλα ρα rapid/self αρνητικά βγήκαν..σημαίνει απειρα χαμηλό ιικό φορτίο, και με τόσες μάσκες..βγαλε τα δικα σου συμπεράσματα. Αυτοι π φοβούνται μπορούν να προστατεύονται παραπάνω, επίσης η μάνα μ με θυρωειδή, πίεση σκατα αιματολογικές 2η δόση τον αυγουστο του 20 το πέρασε σαν μία απλή ίωση. Το ξέρω πως ένας στους 10000 θα πεθάνει απο αυτό but thats just luck or maybe nature choice of the fittest. Αυγουστο του 20 υπήρχε εμβόλιο; Αν εχεις κάνει λάθος και εννοείς το 21 τότε μηπως η μητέρα σου το περασε ελαφρά επειδή είχε κάνει εμβόλιο; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HarisRg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 15 ώρες πριν, AtiX είπε Αλήθεια ξέρεις πόσους κόλλησες? Το πέρασαν ελαφριά όπως εσυ όλοι? Αν, λέω αν, ένας έμπαινε ΜΕΘ και πέθαινε τι θα έκανες? Είμαι 31 χρονών, ανεμβολίαστος, και εγώ και η γυναίκα μου. Βγαίναμε (ζούμε στο εξωτερικό σε χώρα που είχε κλείσει η εστίαση για 1 μήνα οπότε αναφέρομαι για πριν από αυτό) μια φορά τη βδομάδα για καφέ με την παρέα είτε σε μαγαζί έξω είτε μαζευόμασταν σε κάποιου το σπίτι. Εγώ και η γυναίκα μου υποχρεούμασταν να κάνουμε τεστ μια μέρα πριν ώστε να μας δεχθούν στο μαγαζί αλλά και όταν μαζευόμασταν σε σπίτι εμείς πάλι κάναμε τεστ την προηγούμενη για να είμαστε σίγουροι. Κόλλησα κόβιντ και νόσησα 2 φορές, μια φέτος και μια πέρυσι. Το πέρασα και τις 2 φορές ήπια, το ίδιο και η γυναίκα μου. Και τις 2 φορές με κόλλησε εμβολιασμένος, πως το ξέρω? Γιατί όλοι στην παρέα μου είναι εμβολιασμένοι, και δεν έρχομαι σε επαφή με κανέναν άλλο (δουλεύουμε από το σπίτι και εγώ και η γυναίκα μου και παραγγέλνουμε τα του σούπερ online). Κάθε φορά που βρισκόμασταν εμείς φροντίζαμε να σιγουρετούμε ότι δεν νοσούμε, ενώ οι φίλοι μας (το ξαναλέω, όλοι εμβολιασμένοι) δεν μπαίνανε στον κόπο να κάνουνε το ίδιο και τριγυρνούσαν δεξιά και αριστερά σαν να μην συμβαίνει τίποτα, γιατί πολύ απλά το κράτος δεν τους το επιβάλλει, με αποτέλεσμα κάποιος να κόλλησε και να μας το μετέδωσε επειδή πολύ απλά δεν ήξερε ότι ο ίδιος νοσεί. Και ρωτάω εγώ εσας που λέτε ότι εμείς οι ανεμβολίαστοι δεν θα έπρεπε να δικαιούμαστε κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία αν χρειαστεί να πάμε εκεί λόγω κόβιντ. Ο εμβολιασμένος που θα έχει στείλει εμένα αλλά και άλλους συνανθρώπους μας, εμβολιασμένους και μη, στο νοσοκομείο επειδή δεν έκανε τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο/ δουλειά θα έπρεπε να κατηγορηθεί για φόνος εξ αμέλειας σε περίπτωση που πεθάνω? Όλοι οι φίλοι μου (μιλάω για 4-5 άτομα, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι) στην Ελλάδα κόλλησαν τους τελευταίους 2 μήνες, όλοι δουλεύουν σε γραφεία με <5 άτομα και όλοι οι συνάδελφοί τους είναι εμβολιασμένοι. Προφανώς κανένας τους δεν κάνει τεστ για να πάει στο γραφείο οπότε είναι φυσικό και επόμενο να κολλήσουν τους υπόλοιπους. Ακούω διαρκώς ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιο τόσο όσο οι ανεμβολίαστοι, οκαυ το δέχομαι, δεν είμαι επιστήμονας. Αλλά όταν οι 4 στους 5 συνανθρώπους μας είναι εμβολιασμένοι και κανένας τους δεν κάνει τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποιος από αυτούς να έχει κολλήσει, να μην το γνωρίζει και να το μεταδώσει. Σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που υποχρεωτικά θα κάνουμε ένα τεστ την προηγούμενη (ή μερικές ώρες πριν). Και σε ρωτάω τώρα εγώ εσένα @AtiX που φαντάζομαι ότι είσαι εμβολιασμένος, έστω ότι πηγαίνεις στη δουλειά σου ή σε ένα μαγαζί όπου έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, γνωρίζεις ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις κολλήσει κόβιντ κάπου και γνωρίζεις ότι υπάρχει, έστω και μικρή, πιθανότητα να το μεταδώσεις στον διπλανό σου. Ωστόσο το κράτος δεν σε επιβάλλει να κάνεις τεστ προτού πας, οπότε δεν κάνεις, πηγαίνεις, κολλάς κάποιον άλλο (ο οποίος μπορεί να είναι εμβολιασμένος επίσης) και αυτός καταλήγει στο νοσοκομείο. Εσύ δεν έχεις κανένα μερίδιο ευθύνης πιστεύεις? Οι 9/10 εμβολιασμένοι που γνωρίζω, το κάνανε μόνο και μόνο ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, να ταξιδεύουν χωρίς να τους ζαλίζουν και να μην χρειάζεται να κάνουν τεστ για να πάνε να πιούνε καφέ. Τα άτομα της παρέας μου εδώ είναι μεταπτυχιακοί/ διδακτορικοί, μηχανικοί κλπ (ένας έχει γονείς γιατρούς). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, HarisRg είπε Είμαι 31 χρονών, ανεμβολίαστος, και εγώ και η γυναίκα μου. Βγαίναμε (ζούμε στο εξωτερικό σε χώρα που είχε κλείσει η εστίαση για 1 μήνα οπότε αναφέρομαι για πριν από αυτό) μια φορά τη βδομάδα για καφέ με την παρέα είτε σε μαγαζί έξω είτε μαζευόμασταν σε κάποιου το σπίτι. Εγώ και η γυναίκα μου υποχρεούμασταν να κάνουμε τεστ μια μέρα πριν ώστε να μας δεχθούν στο μαγαζί αλλά και όταν μαζευόμασταν σε σπίτι εμείς πάλι κάναμε τεστ την προηγούμενη για να είμαστε σίγουροι. Κόλλησα κόβιντ και νόσησα 2 φορές, μια φέτος και μια πέρυσι. Το πέρασα και τις 2 φορές ήπια, το ίδιο και η γυναίκα μου. Και τις 2 φορές με κόλλησε εμβολιασμένος, πως το ξέρω? Γιατί όλοι στην παρέα μου είναι εμβολιασμένοι, και δεν έρχομαι σε επαφή με κανέναν άλλο (δουλεύουμε από το σπίτι και εγώ και η γυναίκα μου και παραγγέλνουμε τα του σούπερ online). Κάθε φορά που βρισκόμασταν εμείς φροντίζαμε να σιγουρετούμε ότι δεν νοσούμε, ενώ οι φίλοι μας (το ξαναλέω, όλοι εμβολιασμένοι) δεν μπαίνανε στον κόπο να κάνουνε το ίδιο και τριγυρνούσαν δεξιά και αριστερά σαν να μην συμβαίνει τίποτα, γιατί πολύ απλά το κράτος δεν τους το επιβάλλει, με αποτέλεσμα κάποιος να κόλλησε και να μας το μετέδωσε επειδή πολύ απλά δεν ήξερε ότι ο ίδιος νοσεί. Και ρωτάω εγώ εσας που λέτε ότι εμείς οι ανεμβολίαστοι δεν θα έπρεπε να δικαιούμαστε κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία αν χρειαστεί να πάμε εκεί λόγω κόβιντ. Ο εμβολιασμένος που θα έχει στείλει εμένα αλλά και άλλους συνανθρώπους μας, εμβολιασμένους και μη, στο νοσοκομείο επειδή δεν έκανε τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο/ δουλειά θα έπρεπε να κατηγορηθεί για φόνος εξ αμέλειας σε περίπτωση που πεθάνω? Όλοι οι φίλοι μου (μιλάω για 4-5 άτομα, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι) στην Ελλάδα κόλλησαν τους τελευταίους 2 μήνες, όλοι δουλεύουν σε γραφεία με <5 άτομα και όλοι οι συνάδελφοί τους είναι εμβολιασμένοι. Προφανώς κανένας τους δεν κάνει τεστ για να πάει στο γραφείο οπότε είναι φυσικό και επόμενο να κολλήσουν τους υπόλοιπους. Ακούω διαρκώς ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιο τόσο όσο οι ανεμβολίαστοι, οκαυ το δέχομαι, δεν είμαι επιστήμονας. Αλλά όταν οι 4 στους 5 συνανθρώπους μας είναι εμβολιασμένοι και κανένας τους δεν κάνει τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποιος από αυτούς να έχει κολλήσει, να μην το γνωρίζει και να το μεταδώσει. Σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που υποχρεωτικά θα κάνουμε ένα τεστ την προηγούμενη (ή μερικές ώρες πριν). Και σε ρωτάω τώρα εγώ εσένα @AtiX που φαντάζομαι ότι είσαι εμβολιασμένος, έστω ότι πηγαίνεις στη δουλειά σου ή σε ένα μαγαζί όπου έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, γνωρίζεις ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις κολλήσει κόβιντ κάπου και γνωρίζεις ότι υπάρχει, έστω και μικρή, πιθανότητα να το μεταδώσεις στον διπλανό σου. Ωστόσο το κράτος δεν σε επιβάλλει να κάνεις τεστ προτού πας, οπότε δεν κάνεις, πηγαίνεις, κολλάς κάποιον άλλο (ο οποίος μπορεί να είναι εμβολιασμένος επίσης) και αυτός καταλήγει στο νοσοκομείο. Εσύ δεν έχεις κανένα μερίδιο ευθύνης πιστεύεις? Οι 9/10 εμβολιασμένοι που γνωρίζω, το κάνανε μόνο και μόνο ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, να ταξιδεύουν χωρίς να τους ζαλίζουν και να μην χρειάζεται να κάνουν τεστ για να πάνε να πιούνε καφέ. Τα άτομα της παρέας μου εδώ είναι μεταπτυχιακοί/ διδακτορικοί, μηχανικοί κλπ (ένας έχει γονείς γιατρούς). Οι φίλοι σου που σε κόλλησαν αρρώστησαν;Εστω ήπια όπως εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, HarisRg είπε Είμαι 31 χρονών, ανεμβολίαστος, και εγώ και η γυναίκα μου. Βγαίναμε (ζούμε στο εξωτερικό σε χώρα που είχε κλείσει η εστίαση για 1 μήνα οπότε αναφέρομαι για πριν από αυτό) μια φορά τη βδομάδα για καφέ με την παρέα είτε σε μαγαζί έξω είτε μαζευόμασταν σε κάποιου το σπίτι. Εγώ και η γυναίκα μου υποχρεούμασταν να κάνουμε τεστ μια μέρα πριν ώστε να μας δεχθούν στο μαγαζί αλλά και όταν μαζευόμασταν σε σπίτι εμείς πάλι κάναμε τεστ την προηγούμενη για να είμαστε σίγουροι. Κόλλησα κόβιντ και νόσησα 2 φορές, μια φέτος και μια πέρυσι. Το πέρασα και τις 2 φορές ήπια, το ίδιο και η γυναίκα μου. Και τις 2 φορές με κόλλησε εμβολιασμένος, πως το ξέρω? Γιατί όλοι στην παρέα μου είναι εμβολιασμένοι, και δεν έρχομαι σε επαφή με κανέναν άλλο (δουλεύουμε από το σπίτι και εγώ και η γυναίκα μου και παραγγέλνουμε τα του σούπερ online). Κάθε φορά που βρισκόμασταν εμείς φροντίζαμε να σιγουρετούμε ότι δεν νοσούμε, ενώ οι φίλοι μας (το ξαναλέω, όλοι εμβολιασμένοι) δεν μπαίνανε στον κόπο να κάνουνε το ίδιο και τριγυρνούσαν δεξιά και αριστερά σαν να μην συμβαίνει τίποτα, γιατί πολύ απλά το κράτος δεν τους το επιβάλλει, με αποτέλεσμα κάποιος να κόλλησε και να μας το μετέδωσε επειδή πολύ απλά δεν ήξερε ότι ο ίδιος νοσεί. Και ρωτάω εγώ εσας που λέτε ότι εμείς οι ανεμβολίαστοι δεν θα έπρεπε να δικαιούμαστε κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία αν χρειαστεί να πάμε εκεί λόγω κόβιντ. Ο εμβολιασμένος που θα έχει στείλει εμένα αλλά και άλλους συνανθρώπους μας, εμβολιασμένους και μη, στο νοσοκομείο επειδή δεν έκανε τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο/ δουλειά θα έπρεπε να κατηγορηθεί για φόνος εξ αμέλειας σε περίπτωση που πεθάνω? Όλοι οι φίλοι μου (μιλάω για 4-5 άτομα, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι) στην Ελλάδα κόλλησαν τους τελευταίους 2 μήνες, όλοι δουλεύουν σε γραφεία με <5 άτομα και όλοι οι συνάδελφοί τους είναι εμβολιασμένοι. Προφανώς κανένας τους δεν κάνει τεστ για να πάει στο γραφείο οπότε είναι φυσικό και επόμενο να κολλήσουν τους υπόλοιπους. Ακούω διαρκώς ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιο τόσο όσο οι ανεμβολίαστοι, οκαυ το δέχομαι, δεν είμαι επιστήμονας. Αλλά όταν οι 4 στους 5 συνανθρώπους μας είναι εμβολιασμένοι και κανένας τους δεν κάνει τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποιος από αυτούς να έχει κολλήσει, να μην το γνωρίζει και να το μεταδώσει. Σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που υποχρεωτικά θα κάνουμε ένα τεστ την προηγούμενη (ή μερικές ώρες πριν). Και σε ρωτάω τώρα εγώ εσένα @AtiX που φαντάζομαι ότι είσαι εμβολιασμένος, έστω ότι πηγαίνεις στη δουλειά σου ή σε ένα μαγαζί όπου έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, γνωρίζεις ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις κολλήσει κόβιντ κάπου και γνωρίζεις ότι υπάρχει, έστω και μικρή, πιθανότητα να το μεταδώσεις στον διπλανό σου. Ωστόσο το κράτος δεν σε επιβάλλει να κάνεις τεστ προτού πας, οπότε δεν κάνεις, πηγαίνεις, κολλάς κάποιον άλλο (ο οποίος μπορεί να είναι εμβολιασμένος επίσης) και αυτός καταλήγει στο νοσοκομείο. Εσύ δεν έχεις κανένα μερίδιο ευθύνης πιστεύεις? Οι 9/10 εμβολιασμένοι που γνωρίζω, το κάνανε μόνο και μόνο ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, να ταξιδεύουν χωρίς να τους ζαλίζουν και να μην χρειάζεται να κάνουν τεστ για να πάνε να πιούνε καφέ. Τα άτομα της παρέας μου εδώ είναι μεταπτυχιακοί/ διδακτορικοί, μηχανικοί κλπ (ένας έχει γονείς γιατρούς). Τελικά παίρνουμε τη ζωή μας πίσω όταν κυκλοφορούμε ελεύθερα έχοντας κάνει εμβόλιο όπως με όλες τις γριπες ή όταν πρέπει κάνουμε τεστ συνέχεια και να βάζουμε καραντινες ? Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από adi32 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, HarisRg είπε Είμαι 31 χρονών, ανεμβολίαστος, και εγώ και η γυναίκα μου. Βγαίναμε (ζούμε στο εξωτερικό σε χώρα που είχε κλείσει η εστίαση για 1 μήνα οπότε αναφέρομαι για πριν από αυτό) μια φορά τη βδομάδα για καφέ με την παρέα είτε σε μαγαζί έξω είτε μαζευόμασταν σε κάποιου το σπίτι. Εγώ και η γυναίκα μου υποχρεούμασταν να κάνουμε τεστ μια μέρα πριν ώστε να μας δεχθούν στο μαγαζί αλλά και όταν μαζευόμασταν σε σπίτι εμείς πάλι κάναμε τεστ την προηγούμενη για να είμαστε σίγουροι. Κόλλησα κόβιντ και νόσησα 2 φορές, μια φέτος και μια πέρυσι. Το πέρασα και τις 2 φορές ήπια, το ίδιο και η γυναίκα μου. Και τις 2 φορές με κόλλησε εμβολιασμένος, πως το ξέρω? Γιατί όλοι στην παρέα μου είναι εμβολιασμένοι, και δεν έρχομαι σε επαφή με κανέναν άλλο (δουλεύουμε από το σπίτι και εγώ και η γυναίκα μου και παραγγέλνουμε τα του σούπερ online). Κάθε φορά που βρισκόμασταν εμείς φροντίζαμε να σιγουρετούμε ότι δεν νοσούμε, ενώ οι φίλοι μας (το ξαναλέω, όλοι εμβολιασμένοι) δεν μπαίνανε στον κόπο να κάνουνε το ίδιο και τριγυρνούσαν δεξιά και αριστερά σαν να μην συμβαίνει τίποτα, γιατί πολύ απλά το κράτος δεν τους το επιβάλλει, με αποτέλεσμα κάποιος να κόλλησε και να μας το μετέδωσε επειδή πολύ απλά δεν ήξερε ότι ο ίδιος νοσεί. Και ρωτάω εγώ εσας που λέτε ότι εμείς οι ανεμβολίαστοι δεν θα έπρεπε να δικαιούμαστε κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία αν χρειαστεί να πάμε εκεί λόγω κόβιντ. Ο εμβολιασμένος που θα έχει στείλει εμένα αλλά και άλλους συνανθρώπους μας, εμβολιασμένους και μη, στο νοσοκομείο επειδή δεν έκανε τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο/ δουλειά θα έπρεπε να κατηγορηθεί για φόνος εξ αμέλειας σε περίπτωση που πεθάνω? Όλοι οι φίλοι μου (μιλάω για 4-5 άτομα, οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι) στην Ελλάδα κόλλησαν τους τελευταίους 2 μήνες, όλοι δουλεύουν σε γραφεία με <5 άτομα και όλοι οι συνάδελφοί τους είναι εμβολιασμένοι. Προφανώς κανένας τους δεν κάνει τεστ για να πάει στο γραφείο οπότε είναι φυσικό και επόμενο να κολλήσουν τους υπόλοιπους. Ακούω διαρκώς ότι οι εμβολιασμένοι δεν μεταδίδουν τον ιο τόσο όσο οι ανεμβολίαστοι, οκαυ το δέχομαι, δεν είμαι επιστήμονας. Αλλά όταν οι 4 στους 5 συνανθρώπους μας είναι εμβολιασμένοι και κανένας τους δεν κάνει τεστ προτού πάει σε κλειστό χώρο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες κάποιος από αυτούς να έχει κολλήσει, να μην το γνωρίζει και να το μεταδώσει. Σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που υποχρεωτικά θα κάνουμε ένα τεστ την προηγούμενη (ή μερικές ώρες πριν). Και σε ρωτάω τώρα εγώ εσένα @AtiX που φαντάζομαι ότι είσαι εμβολιασμένος, έστω ότι πηγαίνεις στη δουλειά σου ή σε ένα μαγαζί όπου έρχεσαι σε επαφή με κόσμο, γνωρίζεις ότι υπάρχει πιθανότητα να έχεις κολλήσει κόβιντ κάπου και γνωρίζεις ότι υπάρχει, έστω και μικρή, πιθανότητα να το μεταδώσεις στον διπλανό σου. Ωστόσο το κράτος δεν σε επιβάλλει να κάνεις τεστ προτού πας, οπότε δεν κάνεις, πηγαίνεις, κολλάς κάποιον άλλο (ο οποίος μπορεί να είναι εμβολιασμένος επίσης) και αυτός καταλήγει στο νοσοκομείο. Εσύ δεν έχεις κανένα μερίδιο ευθύνης πιστεύεις? Οι 9/10 εμβολιασμένοι που γνωρίζω, το κάνανε μόνο και μόνο ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, να ταξιδεύουν χωρίς να τους ζαλίζουν και να μην χρειάζεται να κάνουν τεστ για να πάνε να πιούνε καφέ. Τα άτομα της παρέας μου εδώ είναι μεταπτυχιακοί/ διδακτορικοί, μηχανικοί κλπ (ένας έχει γονείς γιατρούς). Την πιθανότητα να μην είχες κολλήσει covid και μάλιστα δυο φορές αν ήσουν εμβολιασμένος την έχεις σκεφτεί? ΥΓ: για την ιστορία είμαι τριπλά εμβολιασμένος γιατί πρώτον όσο ζούσε ο πατέρας μου που ήταν καρκινοπαθής έπρεπε να προσέχω 1000% και δεύτερον τώρα που έφυγε πρέπει να προσέχω μην πάθει τίποτα η μητέρα μου… έχω έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα πέντε φορές, τρεις στην δουλειά, μια στο ρεβεγιόν και μια σε ονομαστική εορτή και δεν έχω κολλήσει τίποτα. Μάσκα φόραγα μόνο στην δουλειά και όχι συνέχεια! Αν κολλήσω θα απομονωθώ ακόμα και αν έχω ήπια συμπτώματα όπως έκανα τις πρώτες μέρες μετά την επαφή. Προσέχω και στα ΜΜΜ, που χρησιμοποιώ καθημερινά, φοράω πάντα μάσκα… ΥΓ2: το έχω αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ μου, αν και ο εμβολιασμένος λειτουργεί σαν τον ανεμβολίαστο για μένα είναι το ίδιο ανεύθυνο και λέω τα ίδια πράγματα και για τους δυο!!! Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από AtiX 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HarisRg Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 43 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οι φίλοι σου που σε κόλλησαν αρρώστησαν;Εστω ήπια όπως εσύ. Την πρώτη φορά οι 2 αρρώστησαν αλλά ήπια. Την δεύτερη, το ζευγάκι που μας κόλλησε ήταν με 38.5 πυρετό για 3 μέρες και πονοκέφαλο και αδυναμία για άλλες 2-3 μετά από αυτό. Και ένας άλλος που κόλλησε την ίδια μέρα το πέρασε ήπια ευτυχώς. 35 λεπτά πριν, adi32 είπε Τελικά παίρνουμε τη ζωή μας πίσω όταν κυκλοφορούμε ελεύθερα έχοντας κάνει εμβόλιο όπως με όλες τις γριπες ή όταν πρέπει κάνουμε τεστ συνέχεια και να βάζουμε καραντινες ? Για όλες τις γρίπες που λες δεν υποχρέωσαν κανένα να εμβολιαστεί. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι στην ευχέρεια τους καθενός το αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Θα έπρεπε τα κράτη να επενδύσουν χρήματα στο σύστημα υγείας τους αντί να κυνηγάμε 8 δις ανθρώπους να εμβολιάζονται κάθε 3-4 μήνες. 14 λεπτά πριν, AtiX είπε Την πιθανότητα να μην είχες κολλήσει covid και μάλιστα δυο φορές αν ήσουν εμβολιασμένος την έχεις σκεφτεί? Μα όπως σου είπα, σχεδόν όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου είναι εμβολιασμένοι και όλοι τους λίγο πολύ κόλλησαν και νόσησαν τα τελευταία 2 χρόνια. Έχει τύχει να βρεθώ με άτομα τα οποία (εμβολιασμένα) κόλλησαν και μετέδωσαν τον ιο (σε εμβολιασμένους) και εγώ την έβγαλα καθαρή, έγινε 2 φορές αυτό. 15 λεπτά πριν, AtiX είπε αν και ο εμβολιασμένος λειτουργεί σαν τον ανεμβολίαστο για μένα είναι το ίδιο ανεύθυνο και λέω τα ίδια πράγματα και για τους δυο!!! Εδώ συμφωνούμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, HarisRg είπε Για όλες τις γρίπες που λες δεν υποχρέωσαν κανένα να εμβολιαστεί. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι στην ευχέρεια τους καθενός το αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Θα έπρεπε τα κράτη να επενδύσουν χρήματα στο σύστημα υγείας τους αντί να κυνηγάμε 8 δις ανθρώπους να εμβολιάζονται κάθε 3-4 μήνες. Οι άλλες γριπες δεν προκάλεσαν χιλιάδες νεκρούς με ομαδικούς τάφους στις πλατείες ούτε ανάγκαζαν γιατρούς να επιλέγουν ποιος θα ζήσει ή θα πεθάνει. Τα ξεχάσαμε νομίζω 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, HarisRg είπε Μα όπως σου είπα, σχεδόν όλοι οι φίλοι και γνωστοί μου είναι εμβολιασμένοι και όλοι τους λίγο πολύ κόλλησαν και νόσησαν τα τελευταία 2 χρόνια. Έχει τύχει να βρεθώ με άτομα τα οποία (εμβολιασμένα) κόλλησαν και μετέδωσαν τον ιο (σε εμβολιασμένους) και εγώ την έβγαλα καθαρή, έγινε 2 φορές αυτό. Και στις πέντε περιπτώσεις επαφής μου με επιβεβαιωμένο κρούσμα εκτός από εμένα δεν κόλλησε και κανένας άλλος… στην δουλειά πχ έχουμε δυο ανεμβολίαστους ο ένας που κόλλησε και είναι για δεύτερη βδομάδα off, ο άλλος δεν κόλλησε και μακάρι να μην κολλήσει δηλαδή… στο ρεβεγιόν επίσης ήμασταν 15 άτομα, όλοι εμβολιασμένοι, την επόμενη μέρα κάνει η μια κοπέλα τεστ γιατί την ενοχλούσε ο λαιμός της και βγαίνει θετικό, κανένας δεν κόλλησε… Παιδιά και επειδή κατά πάσα πιθανότητα εδώ γίνεται η παρεξήγηση, το πρόβλημα δεν είναι αν είσαι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος, το πρόβλημα είναι πως αντιμετωπίζεις αυτό που ζούμε σήμερα και αυτό είναι ο Covid! Είναι τελείως διαφορετικό το φοβάμαι το εμβόλιο αλλά προσέχω δέκα φορές περισσότερο από το δεν πιστεύω στα εμβόλια και στον ιό και όλα είναι ένα ψέμα!!! όπως θα παρατήρησες με συγκεκριμένους αντιπαρατέθηκα, ούτε με όλους τους ανεμβολίαστους, μόνο με τους ανεύθυνους και με αυτούς, που μετά από τόσο καιρό, ξέρω που θα πάνε την συζήτηση… 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις