Προς το περιεχόμενο

Η Apple θα απαιτεί από τους υπαλλήλους της να έχουν κάνει την 3η δόση του εμβολίου ενάντια στην ασθένεια COVID-19

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη μιλαω με πολυ κοσμο η πλειονοτητα το εχει κανει για να μπορει να γινεται η δουλεια του απο μαγαζια, εργαζομενους, φοιτητες κ.ο.κ.

Στο νοσοκομειο που εκανα τη δευτερη δοση και περιμενα να περασει το τεταρτο που σε εχουν μη συμβει κατι ημουν με 5 ατομα και τους ρωτησα αν το εκαναν επειδη ηθελαν, ολοι ειπαν οτι ηταν απο αναγκη, οπως επισης και με συναδελφους εμπορους που μιλαω και πελατες η πλειονοτητα λεει απο αναγκη, εκτος των ηλικιωμενων που φοβουνται.

Αυτο γινεται γιατι δεν υπαρχει εμπιστοσυνη στο εμβολιο λογω του emergency που φτιαχτηκε.

Θα γινοταν αν ηταν ενα δοκιμασμενο οσο πρεπει σκευασμα, φυσικα οχι.

Θα υπαρχουν παρενεργειες στο μελλον, κανεις δεν ξερει, θελω να ελπιζω πως οχι.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μα όταν κάτι τόσο απλό και ευκολονόητο, δεν το πράττεις τι θα πρέπει να κάνει η πολιτεία? Να σε αφήσει να βάζεις σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό σου αλλά και τους υπόλοιπους? Στο είπα και παλιότερα το θέμα είναι όπως οι ζώνες ασφαλείας, θεωρείς ανήθικη την υποχρέωση να φοράμε ζώνη ασφαλείας κατα την οδήγηση? Θεωρείς ανήθικη την υποχρέωση να μην οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ? 

Το παράδειγμά σου για τη ζώνη είναι χαζομάρα, δε το συζητάω άλλο, το αναλύσαμε. Η ζώνη είναι για να προστατευτείς εσύ, δε προφυλάσσει κανέναν άλλον.

Το να μη πιεις αλκοόλ δε θα σε σκοτώσει. Το να κάνεις το εμβόλιο μπορεί και να σε σκοτώσει. Μικρή πιθανότητα αλλά μπορεί. Οπότε η απαγόρευση στη κατανάλωση αλκοόλ είναι ηθική, η υποχρέωση στο εμβόλιο όχι.

4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το παράδειγμά σου για τη ζώνη είναι χαζομάρα, δε το συζητάω άλλο, το αναλύσαμε. Η ζώνη είναι για να προστατευτείς εσύ, δε προφυλάσσει κανέναν άλλον.

Το να μη πιεις αλκοόλ δε θα σε σκοτώσει. Το να κάνεις το εμβόλιο μπορεί και να σε σκοτώσει. Μικρή πιθανότητα αλλά μπορεί. Οπότε η απαγόρευση στη κατανάλωση αλκοόλ είναι ηθική, η υποχρέωση στο εμβόλιο όχι.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση η πολιτεία σε υποχρεώνει να κάνει αυτό που θεωρεί σωστο!!!

Συμφωνείς ή όχι????

ΥΓ: πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν θέλετε και τα γράφετε ή σας ξεφεύγουν σε ορισμένους..

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση η πολιτεία σε υποχρεώνει να κάνει αυτό που θεωρεί σωστο!!!

Συμφωνείς ή όχι????

ΥΓ: πραγματικά ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν θέλετε και τα γράφετε ή σας ξεφεύγουν σε ορισμένους..

Αν η πολιτεία με υποχρεώσει να κάνω κάτι ανήθικο και αντίθετο με τις ηθικές μου αξίες, θα αντισταθώ. Το προβλέπει και το σύνταγμά μας ξέρεις. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με σκεύασμα που έχει πιθανότητα να σε σκοτώσει είναι ανήθικος, τελεία και παύλα. Και θα αντισταθώ σε αυτόν με κάθε κόστος.

• Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, malakudi είπε

Αν η πολιτεία με υποχρεώσει να κάνω κάτι ανήθικο και αντίθετο με τις ηθικές μου αξίες, θα αντισταθώ. Το προβλέπει και το σύνταγμά μας ξέρεις. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός με σκεύασμα που έχει πιθανότητα να σε σκοτώσει είναι ανήθικος, τελεία και παύλα. Και θα αντισταθώ σε αυτόν με κάθε κόστος.

Και η ζώνη ασφαλείας τότε είναι ανήθικη γιατί αποδεδειγμένα και σε ποσοστό 0.001%* αντί να σώσει μπορεί να σε σκοτώσει… για βγες και μιλά τώρα για συντάγματα και ηθική…

και βέβαια θέλω να σε δω να βγαίνεις και να αντιστέκεσαι με κάθε κόστος σε αυτή την ανήθικη πράξη!!!

* να σημειωθεί ότι η πιθανότητα να σε σκοτώσει το εμβόλιο είναι μικρότερη από την ζώνη.. 

Επεξ/σία από AtiX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, malakudi είπε

κλαμα

Επεξ/σία από tritonas00

3 λεπτά πριν, malakudi είπε

και δεν είσαι μόνος. Γιαυτό να μη φοβάσαι. Έτσι θα γίνει και θα είμαστε αρκετοί και όπου οδηγήσει αυτό.

• Like 2

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Και η ζώνη ασφαλείας τότε είναι ανήθικη γιατί αποδεδειγμένα και σε ποσοστό 0.001%* αντί να σώσει μπορεί να σε σκοτώσει… για βγες και μιλά τώρα για συντάγματα και ηθική…

* να σημειωθεί ότι η πιθανότητα να σε σκοτώσει το εμβόλιο είναι μικρότερη από την ζώνη.. 

Χαχα, που τα είδες αυτά ρε φίλε. Μπορεί να με σκοτώσει η ζώνη σε σύγκρουση που χωρίς ζώνη δε θα σκοτωνόμουν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, malakudi είπε

Να συμπληρώσω πως στα φάρμακα μπορείς να δικαιολογήσεις ένα ποσοστό παρενεργειών, γιατί θα τα πάρει μόνο ο ασθενής. Δε θα τα πάρουν όλοι. Στα εμβόλια δε μπορεί να ισχύει το ίδιο, αν θες να μιλάμε για καθολικό εμβολιασμό.

Υπαρχουν ομως υποχρεωτικοι εμβολιασμοι και, αν και δεν το εχω ψαξει, ειμαι σιγουρος οτι και αυτα τα εμβολια εχουν και παρενεργειες και πιθανοτητα θανατου (απο σοβαρη παρενεργεια). Παντως το γεγονος οτι, επειδη υπαρχουν παρενεργειες οποτε δεν μπορει να επιβληθει καθολικη υποχρεωτικοτητα δεν ισχυει και εχει ξεπεραστει και στην πραξη (εστω εν μερη, δλδ υγειονομικοι, ανω των 60 κτλ) χωρις προβλημα. Νομιζω η Γαλλια απο φλεβαρη επιβαλλει υποχρεωτικο εμβολιασμο σε ολους τους ενηλικους, βεβαια ειναι εμβολιασμενοι κατα 90%. Οποτε περισσοτερο θεμα πολιτικου κοστους φαινεται να ειναι.

Οσο για αυστηροτερα μετρα για ολους, συμφωνω. Δεν το συζητω, ιδιως τωρα με την ομικρον. Ακομα και δωρεαν pcr. Οπως επισης και αυστηροτερους ελεγχους, βασικα να γινονται ελεγχοι. Παντου ομως, οχι "αν ο αλλος κανει οτι θελει και δεν τον ελεγχει κανεις, τοτε και εμενα να μην με ελεγχει κανεις". Χωρις εμβολιασμο ομως θα εξακολουθουν να ειναι ημιμετρα και μπαλωματα. Και καπως ετσι θα κυνηγαμε απλα την ουρα μας προκαλωντας απογοητευση, θυμο κτλ. Μετρα περιορισμου μεταδοσης, ελεγχου και απομονωσης πανε χερι-χερι με τον εμβολιασμο. Δεν ειναι η το ενα η το αλλο.

Επεξ/σία από Clytoceyx
  • Like 1

11 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Υπαρχουν ομως υποχρεωτικοι εμβολιασμοι και, αν και δεν το εχω ψαξει, ειμαι σιγουρος οτι και αυτα τα εμβολια εχουν και παρενεργειες και πιθανοτητα θανατου (απο σοβαρη παρενεργεια). Παντως το γεγονος οτι, επειδη υπαρχουν παρενεργειες οποτε δεν μπορει να επιβληθει καθολικη υποχρεωτικοτητα δεν ισχυει και εχει ξεπεραστει και στην πραξη (εστω εν μερη, δλδ υγειονομικοι, ανω των 60 κτλ) χωρις προβλημα. Νομιζω η Γαλλια απο φλεβαρη επιβαλλει υποχρεωτικο εμβολιασμο σε ολους τους ενηλικους, βεβαια ειναι εμβολιασμενοι κατα 90%. Οποτε περισσοτερο θεμα πολιτικου κοστους φαινεται να ειναι.

Οσο για αυστηροτερα μετρα για ολους, συμφωνω. Δεν το συζητω, ιδιως τωρα με την ομικρον. Ακομα και δωρεαν pcr. Οπως επισης και αυστηροτερους ελεγχους, βασικα να γινονται ελεγχοι. Παντου ομως, οχι "αν ο αλλος κανει οτι θελει και δεν τον ελεγχει κανεις, τοτε και εμενα να μην με ελεγχει κανεις". Χωρις εμβολιασμο ομως θα εξακολουθουν να ειναι ημιμετρα και μπαλωματα. Και καπως ετσι θα κυνηγαμε απλα την ουρα μας προκαλωντας απογοητευση, θυμο κτλ. Μετρα περιορισμου μεταδοσης, ελεγχου και απομονωσης πανε χερι-χερι με τον εμβολιασμο. Δεν ειναι η το ενα η το αλλο.

Μπορεί και να υπάρχουν, αν και δεν έχω ακούσει παιδί να πεθάνει μετά από τα γνωστά εμβόλια. Έχω ακούσει όμως (και όχι μόνο 1 συμβάν) να πεθάνουν από τα εμβόλια του covid-19.

Το τι κάνουν η Γαλλία και άλλες χώρες, γράφοντας εκεί που δε πιάνει μελάνι τη γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού συμβουλίου (δημοσιεύτηκε νωρίτερα στο νήμα - δε την ξαναγράφω) είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει και όχι να το δείχνουμε σαν παράδειγμα.

Ένα σωστό lockdown, και μετά αυστηρός έλεγχος στα σύνορα και μικρή καραντίνα σε όποιον μπαίνει στη χώρα αρκεί. Η καραντίνα σαν λέξη προέρχεται από τον περιορισμό για 40 μέρες στα εισερχόμενα πλοία την εποχή της πανώλης. Η ιστορία δε μας έμαθε τίποτα φαίνεται - ή μας έμαθε αλλά το χρήμα (του τουρισμού εν προκειμένω) είναι παραπάνω.

@AtiX να σε ρωτήσω κάτι? Σε ένα υποθετικό σενάριο που αύριο βγει χάπι-φάρμακο που καταπολεμάει τον ιό σε ποσοστό 99% και άρα δεν θα μπουκώνει το ΕΣΥ, θα είσαι και πάλι υπέρμαχος του υποχρεωτικού εμβολιασμού?

4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Έλα για πες μου τώρα θα αρχίσεις να εναντιώνεσαι και για την υποχρεωτική  χρήση ζώνης κατα την οδήγηση? Όπως είδες και θάνατοι από την χρήση της υπάρχουν και είναι και σε μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό των εμβολίων… τι εδώ δεν είναι ανήθικο? Δεν είναι αντισυνταγματικό? Δεν κρύβονται οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες από πίσω? Μήπως σου φαίνεται ψεκασμένο για αυτό και δεν το κανείς?

ΟΚ, δεν ήθελα να το ξαναγράψω αλλά αφού επιμένεις: Να πας να πεις στα παιδιά της κοπέλας που πέθανε από astra zeneca πως πέθανε για ένα ψέμα (εξάλειψη πανδημίας, τείχος ανοσίας) αλλά δε πειράζει, απλώς ήταν στην λάθος πλευρά της στατιστικής, bad luck που λέμε και στο χωριό μου. Το ίδιο θα πω κι εγώ αν μου βρεις κάποιον που πέθανε επειδή φορούσε τη ζώνη του.

• Super Moderators
9 minutes ago, malakudi said:

Μπορεί και να υπάρχουν, αν και δεν έχω ακούσει παιδί να πεθάνει μετά από τα γνωστά εμβόλια. Έχω ακούσει όμως (και όχι μόνο 1 συμβάν) να πεθάνουν από τα εμβόλια του covid-19.

Το τι κάνουν η Γαλλία και άλλες χώρες, γράφοντας εκεί που δε πιάνει μελάνι τη γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού συμβουλίου (δημοσιεύτηκε νωρίτερα στο νήμα - δε την ξαναγράφω) είναι κάτι που πρέπει να μας φοβίζει και όχι να το δείχνουμε σαν παράδειγμα.

Ένα σωστό lockdown, και μετά αυστηρός έλεγχος στα σύνορα και μικρή καραντίνα σε όποιον μπαίνει στη χώρα αρκεί. Η καραντίνα σαν λέξη προέρχεται από τον περιορισμό για 40 μέρες στα εισερχόμενα πλοία την εποχή της πανώλης. Η ιστορία δε μας έμαθε τίποτα φαίνεται - ή μας έμαθε αλλά το χρήμα (του τουρισμού εν προκειμένω) είναι παραπάνω.

Παρενέργειες υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν από όλα τα φάρμακα που παίρνουμε. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο περίπλοκα εμβόλια κλπ. Η διαφορά ως προς τον αριθμό των περιστατικών έχει να κάνει και με την κλίμακα του εμβολιασμού, μιας και το εμβόλια για τον Covid έχουν γίνει σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ταυτοχρονα, κάτι που νομίζω πως δεν έχει γίνει ξανά μέχρι τώρα. Προφανώς κανείς δεν θέλει να πεθάνει κάνοντας ένα εμβόλιο ή παίρνοντας ένα φάρμακο αλλά δυστυχώς ακόμη και όταν μιλάμε για πιθανότητες 0,00κάτι % αυτό στο σύνολο του πληθυσμού μεταφράζεται σε αρκετά περιστατικά. Αν λοιπόν σώθηκαν 1000 και δεν τα κατάφεραν 10 (υποθετικά είναι τα νούμερα, τα πραγματικά περιστατικά θανάτων που οφείλονται στα εμβόλια ειναι σημαντικά λιγότερα) φαντάζομαι πως συμφωνείς πως το αποτέλεσμα κρίνεται ως θετικό! 

• Like 3

Μόλις τώρα, billdanos είπε

Αν λοιπόν σώθηκαν 1000 και δεν τα κατάφεραν 10, φαντάζομαι πως συμφωνείς πως το αποτέλεσμα κρίνεται ως θετικό! 

Φυσικά και συμφωνώ πως το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό. Διαφωνώ με το να υποχρεώσεις τον άλλον να πάρει αυτό το ρίσκο. Πρέπει να τον πείσεις να πάρει το ρίσκο, έστω αυτό το μικρό ρίσκο όπως παρουσιάζεται. Προσωπικά θεωρώ πως είναι περισσότερες οι περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών, αφού είναι ξεκάθαρο πως υποκαταγράφονται και δε τηρείται σωστά η διαδικασία της "κίτρινης" κάρτας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...