Προς το περιεχόμενο

Η Apple θα απαιτεί από τους υπαλλήλους της να έχουν κάνει την 3η δόση του εμβολίου ενάντια στην ασθένεια COVID-19

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, hln3 είπε

Μου πέφτει λόγος στο να μην αγοράζω κλειδωμένα συστήματα, που δεν με αφήνουν να φορτώνουν τις εφαρμογές που θέλω. Σαν καταναλωτής εγώ διαλέγω που διαθέτω τα χρήματα μου.

Από την στιγμή που διαχωρίζει τους υπαλληλούς τους σε -τρις- εμβολιασμένους και μη, προφανώς και σπρώχνει προς τον εμβολιασμό.

Για το θέμα με τις φώτος, το πρόβλημα είναι πως σκόπευαν να σκανάρουν την συσκευή σου, όχι το υλικό που έχεις ανεβάσει. Και αυτό ενώ τόσα χρόνια "σήκωναν" ψηλά την σημαία για θέματα privacy...

Τέλος για την τιμολόγηση, δικαιώμα μου να την θεωρώ υπερβολική. Η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν συσκευές κινητής τελευταίας γενιάς με 200 ευρώ κόστος που με καλύπτουν απόλυτα, δεν βλέπω τον λόγο να σκάσω ένα κάρο λεφτά για να απολαύσω το κλειδωμένο "apple ecosystem".

Σίγουρα αν δεν σου κάνει, δεν το αγοράζεις. Αυτό είναι δεδομένο. Δεν προσπαθώ να σου πουλήσω το iPhone ως το καλύτερο. Απλά εσύ το "κλειδωμένο" το είπες σαν γενική αλήθεια που θα έπρεπε όλους να μας νοιάζει, κάτι που δεν ισχύει. Αν κατάλαβα λάθος, με συγχωρείς.

Για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη, κακώς γίνεται, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και η Apple προφανώς δεν είναι η μόνη εταιρία που ζητά rapid από εργαζομένους οπότε το να την κατακρίνεις ονομαστικά είναι λάθος. Μιλάμε για κάτι που γίνεται παντού.

Οι φώτος, σκανάρονται στην συσκευή, ΑΝ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΑΝ έχεις ανοιχτό το iCloud Photos. Αν ΔΕΝ το έχεις ανοιχτό, αν δηλαδή ΔΕΝ ανεβάζεις φώτο στο cloud, δεν θα στις σκανάρουν ποτέ (στο παρακάτω λινκ, σελίδα 4, παράγραφος 3 "Before an image is stored in iCloud Photos...."). Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το να σκανάρει η google στις φώτο που έχεις ανεβάσει στους σέρβερ της. Απλά η Apple διάλεξε να μην κάνει έλεγχο στους δικούς της σέρβερ αλλά στην συσκευή του χρήστη οπότε να μην φεύγει πληροφορία εκτός της συσκευής εκτός και αν ο χρήστης πληρεί κάποιες πολύ strict προυποθέσεις και έχει έναν μεγάλο αριθμό συγκεκριμένων φωτογραφιών που έχουν δηλωθεί ως παιδική πορνογραφία στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων. Τα παραπάνω, δεν τα έχω βγάλει από το κεφάλι μου. Μπορείς να δεις και το παρακάτω λινκ.

https://www.apple.com/child-safety/pdf/CSAM_Detection_Technical_Summary.pdf

Ελπίζω να σε κάλυψα με την ανάλυσή μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 625
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από την πανδημία και τα εμβόλια είναι ότι αναπτύχθηκε ένα αρκετά σοβαρό υπόστρωμα όπου βρήκαν καταφύγιο και μάλλον και πολιτική δύναμη όλοι αυτοί που θα υποστήριζαν τον αντίστοιχο Trump στις πατρίδες τους. 

Βλαμμένοι, αμόρφωτοι, συνομοσιολογοι, rednecks αντικρατιστες, ακροδεξιοί, παραστρατιωτικοί και παραθρησκευτικοι, θρησκόληπτοι, ανίδεοι, δήθεν αναρχικοί, μπαχαλακηδες, κλπ.

Εδώ ήμαστε, μετά το τέλος της πανδημίας θα δούμε πράγματα και θάματα στον κόσμο. 

Με λίγα λόγια 2074912389_YOLO30_09.2021AthensVoice.png.a1ce4ea21add823956cad36b28e2957b.png

• Like 3

2 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα από την πανδημία και τα εμβόλια είναι ότι αναπτύχθηκε ένα αρκετά σοβαρό υπόστρωμα όπου βρήκαν καταφύγιο και μάλλον και πολιτική δύναμη όλοι αυτοί που θα υποστήριζαν τον αντίστοιχο Trump στις πατρίδες τους. 

Βλαμμένοι, αμόρφωτοι, συνομοσιολογοι, rednecks αντικρατιστες, ακροδεξιοί, παραστρατιωτικοί και παραθρησκευτικοι, θρησκόληπτοι, ανίδεοι, δήθεν αναρχικοί, μπαχαλακηδες, κλπ.

Εδώ ήμαστε, μετά το τέλος της πανδημίας θα δούμε πράγματα και θάματα στον κόσμο. 

Πράματα και θάματα βλέπουμε σε αυτό το νήμα.

Ο Trump που με την επιχείρηση warp speed έριξε τόνους χρήματος για να βγουν τα εμβόλια όσο πιο γρήγορα γίνεται, και είναι και ο ιδιος τρις εμβολιασμένος, χαρακτηρίζεται απο σένα ως αρχηγός των αντιεμβολιαστών και όχι μόνο, αλλα και των αναρχικών.🙄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, AtiX είπε

Βρε μάτια μου μιλάς ότι στηρίζω ανούσια επιχειρήματα όταν εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις ότι το 35% δεν είναι πάνω από τους μίσους θανάτους! Μιλάς όταν δεν μπορείς να αξιολόγησης τα 1.000 κρούσματα με τα 20.000 κρούσματα ή τα 40.000 και αναρωτιέσαι γιατί δεν έχουμε τους όσους θανάτους. Ρίχνεις την ευθύνη στους τουρίστες όταν το φθινόπωρο το ποσοστό εμβολιασμού ήταν κάτω του 55%! Θεωρείς ότι η χώρα ήταν καθαρή όταν ξέρεις ότι η Δ είναι υπερμεταδοτική και ένα κρούσμα σε επτά μέρες θα μπορούσε να μολύνει πάνω από 60 άτομα και τι κάνεις εσύ ως πολίτης… δεν εμβολιάζεσαι, δεν τηρείς τα βασικά μέτρα προστασίας, πας και στοιβάζεσαι σε κλειστούς χώρους, και αφού την πατάς βγαίνεις και λες ότι φταίνε οι άλλοι που φέρανε τον ιό από έξω και η κυβέρνηση που δεν ενημέρωσε και δεν έκανε μια χώρα ένα τεράστιο νοσοκομείο για Covid ασθενείς… ωριμότητα και επαφή με την πραγματικότητα  μηδέν δηλαδή…

μην το πας και εσυ στο άλλο ακρο θα μπορουσε η κυβέρνηση να κάνει πράγματα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό και να σωσει μερικους απο τους ξεροκέφαλους και μη 

Επεξ/σία από Aztec
  • Confused 1

1 λεπτό πριν, hln3 είπε

Ο Trump που με την επιχείρηση warp speed έριξε τόνους χρήματος για να βγουν τα εμβόλια όσο πιο γρήγορα γίνεται, και είναι και ο ιδιος τρις εμβολιασμένος, χαρακτηρίζεται απο σένα ως αρχηγός των αντιεμβολιαστών και όχι μόνο, αλλα και των αναρχικών.🙄

Σοβαρά τώρα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνω δυστυχώς ότι είμαστε μια χώρα παρωδία...Όπως μας έλεγαν τότε στο στρατό δεν πειράζει που δεν είναι όλα τέλεια, αρκεί να φαίνονται...

Επεξ/σία από b1LLy23
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, malakudi είπε

Σωστή οδήγηση δεν είναι να φοράς ζώνη

Επειδή εκτιμώ τις γνώσεις σου στους υπολογιστές, θα στο γράψω όσο πιο ήρεμα μπορώ: είσαι σε αποδρομή και παραπληροφορείς τον κόσμο. Σωστή οδήγηση είναι και όταν φοράς τη ζώνη σου. Δεν θ' ανακαλύψουμε την πυρίτιδα.

24 λεπτά πριν, malakudi είπε

Σε αυτό το έντυπο πάντως

https://www.kathimerini.gr/society/561197932/ayto-einai-to-entypo-sygkatathesis-gia-ton-emvoliasmo/

υπογράφεις. Βέβαια είναι για άτομα που δε μπορούν οι ίδιοι να δώσουν προφορική συγκατάθεση, όχι για όλους. Οπότε έχουμε προφορική συγκατάθεση για τους υπόλοιπους, όχι γραπτή. Έκανα λάθος.

Κάνε τον κόπο και διάβασε ξανά το έντυπο: "κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες...". Κατανοώ και όχι αποδέχομαι/ό,τι κι αν πάθω δεν ευθύνεστε εσείς. Έχει διαφορά, δεν νομίζεις;

Α, δεν θυμάμαι να υπέγραψα το έντυπο που επισύναψες στην ανάρτησή σου. Απλά, δήλωσα ποια δόση ήρθα να κάνω και απάντησα (γραπτώς) σε μερικές απλές ερωτήσεις (αν είμαι έγκυος, αν νιώθω αδιαθεσία κτλ κτλ).

Η δική μου πρόταση είναι απλή: όλα ελεύθερα, ο καθένας επιλέγει ποιον θα βάλει ή δεν βάλει στο σπίτι/μαγαζί του. Προαιρετική χρήση μάσκας.

Το Υπουργείο Υγείας θα προβεί σε ισχυρές συστάσεις ως προς τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά δεν θα υποχρεώσει τους πολίτες να τα τηρήσουν (συνιστάται να κάνετε 1... 2... 3..., θέλετε να μας ακούσετε, έχει καλώς. Δεν θέλετε, το κρίμα στον λαιμό σας).

Ο αριθμός των Μ.Ε.Θ. θα είναι συγκεκριμένος (1.000), με τις μισές μόνο να προορίζονται για τους κοβιντιασμένους (80-20 η αναλογία εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, τι να κάνουμε τώρα, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος των ανεμβολίαστων). Πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται στοιχειώδους νοσηλείας, διότι κάποιοι τζάμπα μάγκες κάνουν αντίσταση στους Μπουρλάδες αυτού του ντουνιά. Α, η συντήρηση και λειτουργία μιας Μ.Ε.Θ. δεν είναι απλή υπόθεση ούτε θα ξεσκίσουμε τους εντατικολόγους, ώστε να τους αναγκάσουμε να καταρρεύσουν, καθώς είναι κι αυτοί άνθρωποι.

Πλήρης ελευθερία, λοιπόν, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Διότι άλλο πολίτης κι άλλο υπήκοος.

Επεξ/σία από DEADLAZARUS
  • Like 4
  • Thanks 1

15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις ούτε τα λινκ κλπ που βάζεις τι γράφουν.

Πετάς ένα υπογραφή σε  έντυπο συναίνεσης εμβολιασμού  και τα λινκ που βάζεις είναι άλλα αντι άλλων.Και δεν φταίνε τα λινκ.Φταις εσύ που επιμένεις σε κάτι που είναι λάθος.

Ερωτηματολόγιο είναι και όχι συγκατάθεση.

Οταν το άτομο δεν μπορεί να δωσει το οκ τότε υπογραφει ο κηδεμόνας.

Εγώ άλλα διαβάζω

"Έχω διαβάσει ή μου εξηγήθηκαν οι πληροφορίες σχετικά με το υπό χορήγηση εμβόλιο έναντι της Covid-19. Κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού. Έχω ενημερωθεί για τις αντενδείξεις εμβολιασμού με το παραπάνω εμβόλιο στο παραπάνω άτομο. Κατανοώ ότι στη σπάνια περίπτωση εμφάνισης αναφυλαξίας, θα γίνει παροχή επείγουσας θεραπείας. Είχα την ευκαιρία να θέσω ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν ικανοποιητικά"

https://www.healthreport.gr/koronoios-emvolio-me-synainesi-o-emvoliasmos-deite-to-eggrafo-poy-estali-se-ola-ta-emvoliastika-kentra/

4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Εγώ άλλα διαβάζω

"Έχω διαβάσει ή μου εξηγήθηκαν οι πληροφορίες σχετικά με το υπό χορήγηση εμβόλιο έναντι της Covid-19. Κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και τον κίνδυνο μη εμβολιασμού. Έχω ενημερωθεί για τις αντενδείξεις εμβολιασμού με το παραπάνω εμβόλιο στο παραπάνω άτομο. Κατανοώ ότι στη σπάνια περίπτωση εμφάνισης αναφυλαξίας, θα γίνει παροχή επείγουσας θεραπείας. Είχα την ευκαιρία να θέσω ερωτήσεις, οι οποίες απαντήθηκαν ικανοποιητικά"

https://www.healthreport.gr/koronoios-emvolio-me-synainesi-o-emvoliasmos-deite-to-eggrafo-poy-estali-se-ola-ta-emvoliastika-kentra/

Σε ποια απο τα δύο που έβαλες;Γιατί αυτό το γραφει για τα ατομα που είναι υπο δικαστική συμπαράσταση.

Μην επιμένεις και εκτίθεσαι συνέχεια.

5 ώρες πριν, Molpadia είπε

συμφωνώ μαζί σου αλλά το κράτος να μου επιστρέψει όλες τις ασφαλιστικές εισφορές που έχω καταβάλλει και μάλιστα εντόκως,κατάλαβες;

Γιατί να σου τις επιστρέψει; Αν πάρεις το ρίσκο και δεν κάνεις το εμβόλιο δέχεσαι και τις συνέπειες. Μην ξεχνάμε και ότι και με ιδιωτικές ασφάλειες πάλι δεν καλύπτεσαι. Ή μήπως να πάρω κι εγώ την ασφάλειά μου να τους πω θέλω τα λεφτά μου πίσω; Εντελώς δημοκρατικά, αυτός που ακολουθεί αυτά που λένε οι ειδικοί, πρέπει να έχει προτεραιότητα. 

• Like 1

6 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Επειδή εκτιμώ τις γνώσεις σου στους υπολογιστές, θα στο γράψω όσο πιο ήρεμα μπορώ: είσαι σε αποδρομή και παραπληροφορείς τον κόσμο. Σωστή οδήγηση είναι και όταν φοράς τη ζώνη σου. Δεν θ' ανακαλύψουμε την πυρίτιδα.

Κάνε τον κόπο και διάβασε ξανά το έντυπο: "κατανοώ τα πλεονεκτήματα και τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες...". Κατανοώ και όχι αποδέχομαι/ό,τι κι αν πάθω δεν ευθύνεστε εσείς. Έχει διαφορά, δεν νομίζεις;

Α, δεν θυμάμαι να υπέγραψα το έντυπο που επισύναψες στην ανάρτησή σου. Απλά, δήλωσα ποια δόση ήρθα να κάνω και απάντησα (γραπτώς) σε μερικές απλές ερωτήσεις (αν είμαι έγκυος, αν νιώθω αδιαθεσία κτλ κτλ).

Η δική μου πρόταση είναι απλή: όλα ελεύθερα, ο καθένας επιλέγει ποιον θα βάλει ή δεν βάλει στο σπίτι/μαγαζί του. Προαιρετική χρήση μάσκας.

Το Υπουργείο Υγείας θα προβεί σε ισχυρές συστάσεις ως προς τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά δεν θα υποχρεώσει τους πολίτες να τα τηρήσουν (συνιστάται να κάνετε 1... 2... 3..., θέλετε να μας ακούσετε, έχει καλώς. Δεν θέλετε, το κρίμα στον λαιμό σας).

Ο αριθμός των Μ.Ε.Θ. θα είναι συγκεκριμένος (1.000), με τις μισές μόνο να προορίζονται για τους κοβιντιασμένους (80-20 η αναλογία εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων, τι να κάνουμε τώρα, τα στοιχεία είναι συντριπτικά σε βάρος των ανεμβολίαστων). Πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται στοιχειώδους νοσηλείας, διότι κάποιοι τζάμπα μάγκες κάνουν αντίσταση στους Μπουρλάδες αυτού του ντουνιά. Α, η συντήρηση και λειτουργία μιας Μ.Ε.Θ. δεν είναι απλή υπόθεση ούτε θα ξεσκίσουμε τους εντατικολόγους, ώστε να τους αναγκάσουμε να καταρρεύσουν, καθώς είναι κι αυτοί άνθρωποι.

Πλήρης ελευθερία, λοιπόν, και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Διότι άλλο πολίτης κι άλλο υπήκοος.

Και έχεις τον Χ μητροπολίτη πολέμιο του κοβιντ και του εμβολίου που οταν εφτασε στο αμάν του βρήκαν ΜΕΘ ενω αλλοι περίμεναν  απο έξω.

• Like 1

1 λεπτό πριν, HALF EVIL είπε

Το θέμα είναι να πρυτανεύσει η λογική. Δεν γίνεται επί δεκαετίες να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς να καταφεύγουμε στα νοσοκομεία, να μας σώζουν και τώρα να τους κατηγορούμε σήμερα οτι χρηματίζονται και θέλουν να δολοφονούν κόσμο. Αφού δεν τον πιστεύεις τον γιατρό που μπορεί να είναι αδελφός σου, μπαμπάς σου, ξάδερφος σου, παιδί σου γιατί καταφεύγεις στα ''δολοφονικά νοσοκομεία''? Μπορείς να πεθάνεις με τον κορεσμό του οξυγόνου σου στο 60% σπίτι σου. Είναι τόσο μεγάλοι δολοφόνοι οι ιατροί και τι αποφάσισαν να δολοφονήσουν τα τέκνα τους δια των εμβολίων? Ποιος πατέρας και μητέρα δεν αγαπάει το παιδί του και το ''δολοφονεί'΄δια του εμβολίου?

Δεν θα πω κάντε το εμβόλιο. Πρέπει κάποτε να μάθουμε να μην ήμεθα αφοριστικοί σε όλα. Πρέπει να δούμε μήπως και αυτοί που λένε ναι στο εμβόλιο μπορεί να έχουν 1% δίκαιο στα λεγόμενα τους. Πρέπει να μπορούμε να κάνουμε αυτοκριτική και να σταματήσουμε να κατακρίνουμε μονίμως τους άλλους. Για τους θρησκευόμενους έχω να πω πως όταν τον Χριστό τον σταύρωσαν ζήτησε από τον Πατέρα να συγχωρήσει τους διώκτες τους. Πόσο χριστιανικό είναι να γελάς με τον συνάνθρωπο σου που έβαλε το εμβόλιο και να του λες οτι θα πεθάνεις από καρκίνο? Αν είσαι καλός χριστιανός προσευχήσου για τον συνάνθρωπο σου που εμβολιάστηκε να ζήσει και όχι να πεθάνει. Λογική και διάλογος πρέπει να υπάρξει και από τις δυο πλευρές. 

Δεν μπορεί να εμπιστεύεστε διαιτολόγο που σας λεει μην το κάνετε το εμβόλιο μόνο και μόνο επειδή αυτό θέλετε να ακούσετε. Κανονικά πρέπει να τον πάνε μέσα τον διαιτολόγο για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Θα εμπιστευτείτε την άλλη που δηλώνει ιατρός παθολόγος και σας λέει στο youtube ρίγανη για τον covid? 

• Like 3

4 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Το Υπουργείο Υγείας θα προβεί σε ισχυρές συστάσεις ως προςτα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά δεν θα υποχρεώσει τους πολίτες να τα τηρήσουν (συνιστάται να κάνετε 1... 2... 3..., θέλετε να μας ακούσετε, έχει καλώς. Δεν θέλετε, το κρίμα στον λαιμό σας).

Το αν φοράς ή όχι τη ζώνη σου δεν επηρεάζει την οδηγική σου συμπεριφορά. Φυσικά είναι στον ΚΟΚ και πρέπει να την φοράμε για να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, όχι τους άλλους. 

Γιατί να είναι ο αριθμός των ΜΕΘ 1000 και όχι 2000 ή 3000; Σε μέσο όρο είμαστε στο πάτο της EU σε ΜΕΘ ανά 100k κατοίκους. Γιατί πρέπει να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο; Όσο για την κατανομή των ΜΕΘ που αναφέρεις, οδηγήσε σε φασιστικά μονοπάτια. Αν εφαρμόσεις αυτό για τους covid-19 ασθενείς, θα πρέπει να το εφαρμόσεις για παχύσαρκους, για καπνιστές, για αλκοολικούς κτλ κτλ κτλ.

25 λεπτά πριν, hln3 είπε

Spoiler

"Ξέχασε" να βάλει και άλλους 2-3 τύπους ανθρώπων μέσα στο κατεβατό πάντως. In PC we trust.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...