Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. Διχάζομαι. Τα φώτα σας επομένως

Έχω (συνοπτικά) το εξής build: AMD Ryzen 3700x , 970 evo plus nvme ssd, 16gb ram & nvidia 2070 (gigabyte 8gb vram)

Το monitor που έχω τώρα είναι ένα 29άρι ultrawide lg (2560X1080) στα 75hz. Με τρώει ο ^%$^% μου να τσιμπήσω ένα 1440p monitor (συγκεκριμένα το Samsung Odyssey G7) που έχει τρελό refresh rate (240hz) και πολλά καλούδια (hdr τούμπανο κλπ)

Καταλαβαίνω πως σε ΑΑΑ games προφανώς δε θα τα παίζω τέρμα σε 1440p. Από την άλλη η 2070 είναι οverkill για 1080p gaming.

Χρήση μη ρωτάτε, τις χαζομάρες που κάνουμε σχεδόν όλοι (browsing/δουλειά γραφείου και λίγο video editing) και games.

Αγορά καλώς ή κακώς αποκλειστικά από Πλαίσιο καθώς έχω 200€ δωροκάρτες

Επεξ/σία από Braveheart1980
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Καλησπέρα. Διχάζομαι. Τα φώτα σας επομένως

Έχω (συνοπτικά) το εξής build: AMD Ryzen 3700x , 970 evo plus nvme ssd, 16gb ram & nvidia 2070 (gigabyte 8gb vram)

Το monitor που έχω τώρα είναι ένα ultrawide lg (2560X1080) στα 75hz. Με τρώει ο ^%$^% μου να τσιμπήσω ένα 1440p monitor (συγκεκριμένα το Samsung Odyssey G7) που έχει τρελό refresh rate (240hz) και πολλά καλούδια (hdr τούμπανο κλπ)

Καταλαβαίνω πως σε ΑΑΑ games προφανώς δε θα τα παίζω τέρμα σε 1440p. Από την άλλη η 2070 είναι οverkill για 1080p gaming.

Χρήση μη ρωτάτε, τις χαζομάρες που κάνουμε σχεδόν όλοι (browsing/δουλειά γραφείου και λίγο video editing) και games.

Πολλα λεφτα για μενα κατεβα σε Hz και ανεβα σε ιντσες και θα σε μεινουν και λεφτα .......αν επιμεινεις εδω εχει καλυτερη τιμη    https://www.bestprice.gr/item/2156699356/samsung-odyssey-g7-c27g75tqsr.html

κοιτα κατι τετοιο   https://www.skroutz.gr/s/30467471/Dell-S3222DGM-Curved-Gaming-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz.html

https://www.skroutz.gr/s/23671038/Gigabyte-G32QC-Curved-Gaming-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz.html

https://www.skroutz.gr/s/27192555/Samsung-Smart-Remote-Ls32am700-4k-Smart-Monitor-32-4K-3840x2160.html

https://www.skroutz.gr/s/18078623/LG-32GK650F-B-Gaming-Monitor-32-QHD-2560x1440-144Hz.html

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Τις τσεκάρω άμεσα, ξέχασα όμως να αναφέρω κάτι βασικό: η αγορά αποκλειστικά από Πλαίσιο. Έχω 200€ δωροκάρτες 😉

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Braveheart1980 είπε

Τις τσεκάρω άμεσα, ξέχασα όμως να αναφέρω κάτι βασικό: η αγορά αποκλειστικά από Πλαίσιο. Έχω 200€ δωροκάρτες 😉

νομιζω καποια την εχει το πλαισιο

https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-32-ls32am700-smart_3643700?skr_prm=WyI3NGFkMDcxOC1kZThhLTRiMWQtYjhiNy0wYTg2MDYzNjI0MDkiLDE2NDI0NTA4MTM4OTIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

4 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

κοιτα και αυτη απο πλαισιο  https://www.plaisio.gr/pc-perifereiaka/othones/oles-oi-othones/samsung-monitor-32-odyssey-g5-gaming_3578267

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Διχάζομαι.

Δε θα έπρεπε. Αν η ερώτησή σου είναι αν είναι καλή ιδέα η odyssey G7, η απάντησή μου είναι ότι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Κατ' αρχάς είναι VA. Η απόδοση των VA πανελ υπολείπεται σε σχέση με τα ΤΝ και ΙPS σε όλες τις εφαρμογές κινούμενης εικόνας. Είναι ανώτερα μόνο σε εφαρμογές στατικής εικόνας (π.χ. επεξεργασία φωτογραφίας), τις οποίες δεν βλέπω να αναφέρεις. Επομένως δε θες VA.

57 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Με τρώει ο ^%$^% μου να τσιμπήσω ένα 1440p monitor

Σε σχέση με την ανάλυση τώρα. Αφού αυτή τη στιγμή έχεις 75Ηz, με 3700x+2700 και με τις ρυθμίσεις που θα έχεις συνηθίσει είσαι σίγουρα gpu bound. Αν πας από 2560x1080 σε 2560x1440 τα fps σου με τις ίδιες ρυθμίσεις θα είναι FPS1440 ~= FPS1080 x (3/4) . Για να τρέχουν καλά τα παιχνίδια θα πρέπει να μπορείς να βρεις και να δεχτείς ρυθμίσεις που να δίνουν 320 fps στην τωρινή σου LG, με lows όχι χαμηλότερα από 280. Θα σκέφτεσαι ότι θα τη δουλέψεις 144Ηz, αλλά και πάλι είναι VA, μια φτηνή 144 TN την ξεφτιλίζει σε browsing και gaming και μια καλή 144 IPS επίσης, με ακόμα ποιοτικότερα χρώματα και αντίθεση, επιλέον της TN.

Αν δεν κάνεις καλή μελέτη, η απώλεια ποιότητας δεν καλύπτεται από κανένα πολυδιαφημισμένο HDR. Η odyssey G7 δεν είναι η καλύτερη επιλογή και επιλέον θα σε κάνει να ψάχνεις κάρτα των 1500-2000 ευρώ επειγόντως. Εκτός των άλλων υπάρχουν πολλά παράπονα για καμμένα pixel από το εργοστάσιο ήδη και την τιμή της τη βλέπω να ξεφουσκώνει συνεχώς.

Όποια high refresh και να ψωνίσεις θα σου φανεί έτη φωτός καλύτερη από τα 60/75Ηz, αφού θα είναι η πρώτη σου, αλλά δεν είναι καθόλου ίδιες. Αν έγραφες πόσες ίντσες είναι η LG που έχεις τώρα, θα σου είχα κάνει ήδη κάποιες προτάσεις. Πρέπει να το ψάξεις πολύ καλύτερα πρωτού αποφασίσεις. Είναι και ο κορονοϊός που δυσκολεύει λίγο το να χτυπήσεις τηλέφωνο σε όλους τους γνωστούς σου και να πας να δεις τις οθόνες όλων όσων έχουν 120Hz και πάνω, ώστε να συγκρίνεις μόνος σου.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Δε θα έπρεπε. Αν η ερώτησή σου είναι αν είναι καλή ιδέα η odyssey G7, η απάντησή μου είναι ότι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Κατ' αρχάς είναι VA. Η απόδοση των VA πανελ υπολείπεται σε σχέση με τα ΤΝ και ΙPS σε όλες τις εφαρμογές κινούμενης εικόνας. Είναι ανώτερα μόνο σε εφαρμογές στατικής εικόνας (π.χ. επεξεργασία φωτογραφίας), τις οποίες δεν βλέπω να αναφέρεις. Επομένως δε θες VA.

Σε σχέση με την ανάλυση τώρα. Αφού αυτή τη στιγμή έχεις 75Ηz, με 3700x+2700 και με τις ρυθμίσεις που θα έχεις συνηθίσει είσαι σίγουρα gpu bound. Αν πας από 2560x1080 σε 2560x1440 τα fps σου με τις ίδιες ρυθμίσεις θα είναι FPS1440 ~= FPS1080 x (3/4) . Για να τρέχουν καλά τα παιχνίδια θα πρέπει να μπορείς να βρεις και να δεχτείς ρυθμίσεις που να δίνουν 320 fps στην τωρινή σου LG, με lows όχι χαμηλότερα από 280. Θα σκέφτεσαι ότι θα τη δουλέψεις 144Ηz, αλλά και πάλι είναι VA, μια φτηνή 144 TN την ξεφτιλίζει σε browsing και gaming και μια καλή 144 IPS επίσης, με ακόμα ποιοτικότερα χρώματα και αντίθεση, επιλέον της TN.

Αν δεν κάνεις καλή μελέτη, η απώλεια ποιότητας δεν καλύπτεται από κανένα πολυδιαφημισμένο HDR. Η odyssey G7 δεν είναι η καλύτερη επιλογή και επιλέον θα σε κάνει να ψάχνεις κάρτα των 1500-2000 ευρώ επειγόντως. Εκτός των άλλων υπάρχουν πολλά παράπονα για καμμένα pixel από το εργοστάσιο ήδη και την τιμή της τη βλέπω να ξεφουσκώνει συνεχώς.

Όποια high refresh και να ψωνίσεις θα σου φανεί έτη φωτός καλύτερη από τα 60/75Ηz, αφού θα είναι η πρώτη σου, αλλά δεν είναι καθόλου ίδιες. Αν έγραφες πόσες ίντσες είναι η LG που έχεις τώρα, θα σου είχα κάνει ήδη κάποιες προτάσεις. Πρέπει να το ψάξεις πολύ καλύτερα πρωτού αποφασίσεις. Είναι και ο κορονοϊός που δυσκολεύει λίγο το να χτυπήσεις τηλέφωνο σε όλους τους γνωστούς σου και να πας να δεις τις οθόνες όλων όσων έχουν 120Hz και πάνω, ώστε να συγκρίνεις μόνος σου.

ΘΕΟΣ!

Η τωρινή μου ultrawide οθόνη είναι στις 29 ίντσες. Η G7 πάντως ακόμα και σε rtings δίνει εξαιρετικές μετρήσεις...

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Η G7 πάντως ακόμα και σε rtings δίνει εξαιρετικές μετρήσεις...

Πολλές μετρήσεις το Rtings, αλλά μόνο το grey to grey response time + overshoot έχουν σημασία για την απόδοση μιας οθόνης σε κινούμενη εικόνα. Όλα τα άλλα διαγράμματα αφορούν στατική εικόνα και σε κινούμενη αλλάζουν πολύ, σε VA περισσότερο. Ο reviewer των rtings το αναφέρει σαν να είναι κάτι ασήμαντο στο video τους, αλλά αυτά τα χάλια black transitions των VA είναι η αχίλειος πτέρνα τους και δε διορθώνεται. Δε θέλω να γράψω κάτι παραπάνω. Όπως και πολλοί εδώ μέσα, έτσι και πολλοί φίλοι μου έχουν VA και τους έχω στενοχωρήσει ήδη με αυτά που γράφω.

51 λεπτά πριν, Braveheart1980 είπε

Η τωρινή μου ultrawide οθόνη είναι στις 29 ίντσες.

Το πλαίσιο έχει σε Tn μόνο 27άρες και IPS μόνο 27άρες και μια 38άρα των 1400 ευρώ. Τις έχουν ριμάξει τις 30-35 ιντσών και έχουν μείνει μόνο οι VA σε αυτές τις ίντσες. Ούτε σε 16:9 έχει ούτε σε ultrawide. Είμαι σίγουρος ότι 27άρα θα το δεις σαν υποβάθμιση και έτσι αφού δε διαθέτει αυτά που θα σου πρότεινα, δεν ξέρω τι να σου προτείνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ξεφτιλισες.Μια χαρα θα ειναι ο φιλος με μια 32"  VA 1440p στα παιχνιδια.Ιδανικοτερο μια με ips αλλα εκει οταν ειναι βραδυ θα βλεπει γκρι κατι που χαλαει απιστευτα το immersion.

και με τα τρια πανελ μπορει να μεινει ικανοποιημενος.

βλεπω στο Π εχει dell,sam,asus μια χαρα θα ειναι.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, 3DJIN είπε

το ξεφτιλισες.Μια χαρα θα ειναι ο φιλος με μια 32"  VA 1440p στα παιχνιδια.Ιδανικοτερο μια με ips αλλα εκει οταν ειναι βραδυ θα βλεπει γκρι κατι που χαλαει απιστευτα το immersion.

και με τα τρια πανελ μπορει να μεινει ικανοποιημενος.

βλεπω στο Π εχει dell,sam,asus μια χαρα θα ειναι.

Γνωματευση εκανε , μη τον αποπαιρνεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Πολλές μετρήσεις το Rtings, αλλά μόνο το grey to grey response time + overshoot έχουν σημασία για την απόδοση μιας οθόνης σε κινούμενη εικόνα. Όλα τα άλλα διαγράμματα αφορούν στατική εικόνα και σε κινούμενη αλλάζουν πολύ, σε VA περισσότερο. Ο reviewer των rtings το αναφέρει σαν να είναι κάτι ασήμαντο στο video τους, αλλά αυτά τα χάλια black transitions των VA είναι η αχίλειος πτέρνα τους και δε διορθώνεται. Δε θέλω να γράψω κάτι παραπάνω. Όπως και πολλοί εδώ μέσα, έτσι και πολλοί φίλοι μου έχουν VA και τους έχω στενοχωρήσει ήδη με αυτά που γράφω.

Το g7 εχει το καλυτερο va panel και δεν εχει καμια σχεση με τα υπολοιπα va που οντως εχουν θεμα στα black transitions. https://tftcentral.co.uk/reviews/samsung_odyssey_g7_c27g75t Αυτο ειναι το ενα κομματι γιατι οντως επειδη την κοιταω εχει αρκετα θεματα σε quality αλλα δεν τα εχει μονο αυτο αλλα γενικα τα monitor γιατι και ips να παρεις μπορει να εχει υπερβολικο glow/bleed. Εκει που σιγουρα υπερτερει το ips ειναι γωνιες θεασεις και χανει σε αντιθεση/μαυρο.

Και η 2070 μια χαρα θα ειναι για 1440p αφου μπορεις να χρησιμοποιησεις και το DLSS για εξτρα αποδοση.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, mtifosi είπε

Το g7 εχει το καλυτερο va panel και δεν εχει καμια σχεση με τα υπολοιπα va που οντως εχουν θεμα στα black transitions. https://tftcentral.co.uk/reviews/samsung_odyssey_g7_c27g75t Αυτο ειναι το ενα κομματι γιατι οντως επειδη την κοιταω εχει αρκετα θεματα σε quality αλλα δεν τα εχει μονο αυτο αλλα γενικα τα monitor γιατι και ips να παρεις μπορει να εχει υπερβολικο glow/bleed. Εκει που σιγουρα υπερτερει το ips ειναι γωνιες θεασεις και χανει σε αντιθεση/μαυρο.

Και η 2070 μια χαρα θα ειναι για 1440p αφου μπορεις να χρησιμοποιησεις και το DLSS για εξτρα αποδοση.

Αυτό πιστεύω και εγώ

ή αυτό θέλω να πιστεύω 😉

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...