conqueror06 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Έχω συμβόλαιο VDSL 100mbps και πιάνω 37 mbps download με 10 mbps upload από την αρχή σταθερά. Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι η καμπίνα VDSL είναι ακριβώς δίπλα από την πολυκατοικία μου. Έχω αλλάξει ρούτερ, έχω φέρει ηλεκτρολόγο που γνωρίζει από δίκτυα να ελέγξει την καλωδίωση του σπιτιού, έχω καλέσει επανειλημμένα την τεχνική υποστήριξη αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη! Ξέρει κανείς με παρόμοια εμπειρία τι μπορεί να φταίει?
aGka8l Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 τι πάροχο έχεις , ποσο εχεις εξω και ποσο εχεις μεσα στο σπιτι ? 1
conqueror06 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 18/1/2022 στις 10:28 ΜΜ, aGka8l είπε τι πάροχο έχεις , ποσο εχεις εξω και ποσο εχεις μεσα στο σπιτι ? Vodafone είναι, το 2019 εγκατέστησαν την καμπίνα και αμέσως αναβάθμισα σε VDSL 100 Mbps. Έκτοτε πιάνω 37Mbps download και 10 Mbps upload μέσα στο σπίτι. Έξω δεν ξέρω ποιές είναι οι μετρήσεις. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από conqueror06
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Πρέπει να δεις τι φτάνει στην πολυκατοικία σου. Τώρα φαντάσου έχεις τα εξής: <Καμπίνα> ----(1)----> Πολυκατοικία ----(2)----> Διαμέρισμα ----(3)---->Router/τηλέφωνα. Ο ηλεκτρολόγος κατ'εμέ θα έπρεπε να κάνει μια μέτρηση στον κατανεμητή της πολυκατοικίας για να δει αν το πρόβλημα είναι στο (1), μετά στην παροχή του διαμερίσματός σου για να δει το (2), και να διαπιστώσει που χαλάει το πράγμα.
aGka8l Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Επειδη αναφερεις οτι φωναξες ηλεκτρολογο για αυτο ρωτησα για το εξω . Καλεσε τηλ στην βονταφον, δεν χρεωνουν τον τεχνικο , ζητα να ελεγχθει η γραμμη και θα ερθει καποιος να σε ενημερωσει 1
conqueror06 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, aGka8l είπε Επειδη αναφερεις οτι φωναξες ηλεκτρολογο για αυτο ρωτησα για το εξω . Καλεσε τηλ στην βονταφον, δεν χρεωνουν τον τεχνικο , ζητα να ελεγχθει η γραμμη και θα ερθει καποιος να σε ενημερωσει Ναι, κατάλαβα τι λες, ευχαριστώ για τη συμβουλή, ξέχασα να αναφέρω ότι ο ηλεκτρολόγος έλεγξε μόνο την εσωτερική καλωδίωση προς το παρόν, τον είχα φέρει για μια άλλη δουλειά και με την ευκαιρία του ζήτησα να κάνουμε και έναν πλήρη έλεγχο εντός του σπιτιού. Παλιότερα όταν ήμουν στον ΟΤΕ (καμιά 10ετία πριν) είχα κάνει την ίδια διαδικασία (τότε είχε... 1 Mbps ADSL με 24άρα σύνδεση και έριχνα βλαστήμιες καθημερινά καθώς δυσκολευόμουν ακόμα και στα βασικά), είχε έρθει τεχνικός και είχε ελέγξει μέσα στο διαμέρισμα αλλά και τον κατανεμητή της πολυκατοικίας αλλά μου είχε πει ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα και ότι προφανώς φταίει η περιοχή και ότι το ΚΑΦΑΟ ADSL του ΟΤΕ ήταν πολύ μακριά... Και είχα μείνει με την εντύπωση ότι θα ήταν προβληματικό το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ. Υποθέτω ότι φταίει κάτι στην πολυκατοικία τελικά, αφού και το VDSL έχει σοβαρό πρόβλημα παρόλο που η καινούργια καμπίνα της Vodafone είναι στην κοντινότερη δυνατή απόσταση (κυριολεκτικά είναι ακριβώς κολλητά στην πολυκατοικία και από εκεί συνδέεται πλέον)... ΥΓ: Είμαι 25 χρόνια στην ίδια πολυκατοικία, το 2008 έβαλα πρώτη φορά δική μου σύνδεση ίντερνετ στο δικό μου διαμέρισμα και ουσιαστικά άρχισα να μετράω ταχύτητες κλπ, θα έλεγα από την αρχή ήταν ακραία χαμηλές οι ταχύτητες (0.9 έως 1.1), αλλά πάντα το απέδιδα στην ομολογουμένως μεγάλη απόσταση που είχα τότε από το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Κάποια στιγμή απηύδυσα με τον ΟΤΕ και πήγα στη vodafone adsl (πριν 5 χρόνια περίπου) και έπιανα 4.4 Mbps σε επίσης 24άρι συμβόλαιο. Το 2019 μπήκε το VDSL και πήρα το 100άρι της vodafone αφού μου ανέφεραν ότι στη χειρότερη θα έπιανα 93 Mbps (αλλά μου εξήγησαν ότι εφόσον είμαι ακριβώς δίπλα θα κλειδώνω ανάμεσα σε 99 και 100). Τι να πω, γνωρίζετε καθόλου κόστος και διαδικασίες σε περίπτωση που πρέπει να γίνουν επισκευές στη δικτύωση της πολυκατοικίας? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2022 από conqueror06
aGka8l Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 17 ώρες πριν, conqueror06 είπε Ναι, κατάλαβα τι λες, ευχαριστώ για τη συμβουλή, ξέχασα να αναφέρω ότι ο ηλεκτρολόγος έλεγξε μόνο την εσωτερική καλωδίωση προς το παρόν, τον είχα φέρει για μια άλλη δουλειά και με την ευκαιρία του ζήτησα να κάνουμε και έναν πλήρη έλεγχο εντός του σπιτιού. Παλιότερα όταν ήμουν στον ΟΤΕ (καμιά 10ετία πριν) είχα κάνει την ίδια διαδικασία (τότε είχε... 1 Mbps ADSL με 24άρα σύνδεση και έριχνα βλαστήμιες καθημερινά καθώς δυσκολευόμουν ακόμα και στα βασικά), είχε έρθει τεχνικός και είχε ελέγξει μέσα στο διαμέρισμα αλλά και τον κατανεμητή της πολυκατοικίας αλλά μου είχε πει ότι δεν βλέπει κάποιο πρόβλημα και ότι προφανώς φταίει η περιοχή και ότι το ΚΑΦΑΟ ADSL του ΟΤΕ ήταν πολύ μακριά... Και είχα μείνει με την εντύπωση ότι θα ήταν προβληματικό το χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ. Υποθέτω ότι φταίει κάτι στην πολυκατοικία τελικά, αφού και το VDSL έχει σοβαρό πρόβλημα παρόλο που η καινούργια καμπίνα της Vodafone είναι στην κοντινότερη δυνατή απόσταση (κυριολεκτικά είναι ακριβώς κολλητά στην πολυκατοικία και από εκεί συνδέεται πλέον)... ΥΓ: Είμαι 25 χρόνια στην ίδια πολυκατοικία, το 2008 έβαλα πρώτη φορά δική μου σύνδεση ίντερνετ στο δικό μου διαμέρισμα και ουσιαστικά άρχισα να μετράω ταχύτητες κλπ, θα έλεγα από την αρχή ήταν ακραία χαμηλές οι ταχύτητες (0.9 έως 1.1), αλλά πάντα το απέδιδα στην ομολογουμένως μεγάλη απόσταση που είχα τότε από το ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Κάποια στιγμή απηύδυσα με τον ΟΤΕ και πήγα στη vodafone adsl (πριν 5 χρόνια περίπου) και έπιανα 4.4 Mbps σε επίσης 24άρι συμβόλαιο. Το 2019 μπήκε το VDSL και πήρα το 100άρι της vodafone αφού μου ανέφεραν ότι στη χειρότερη θα έπιανα 93 Mbps (αλλά μου εξήγησαν ότι εφόσον είμαι ακριβώς δίπλα θα κλειδώνω ανάμεσα σε 99 και 100). Τι να πω, γνωρίζετε καθόλου κόστος και διαδικασίες σε περίπτωση που πρέπει να γίνουν επισκευές στη δικτύωση της πολυκατοικίας? μπορει να ειναι παρα πολλά , απο παραληλίες μέχρι και θέμα με την κάθετη/ οριζόντια . μην φωναξεις ηλεκτρολόγο αν δεν το δει πρωτα καποιος απο την vodafone. Μιλα με το τεχνικό τμημα πες εχω αργο ιντερνετ συγχρονιζει χαμηλα να ερθει καποιος να το δεί . Απο κει και περα θα σε καθοδηγήσει αυτος που θα έρθει . Ο ηλεκτρολόγος τώρα ανάλογα το ποσο δουλειά έχει 50-100€ 1
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjzwJ7zwsT1AhV_R_EDHdXhDtYQFnoECAkQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK σωστη καλωδιωση για vdsl 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα