Προς το περιεχόμενο

Απορια σχετικα με VDSL OTE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, ενώ ήμουν στη nova με 24ρι ADSL και η ταχύτητα που είχα ήταν γύρω στα 19 αποφάσισα να αλλάξω πάροχο και να πάω στον ΟΤΕ μιας και στην περιοχή μου μονό αυτός έδινε VDSL.Μετά από 3 προσπάθειες όπου τα έκαναν θάλασσα στον ΟΤΕ με τις αιτήσεις φορητοτητας ήρθε η στιγμή που τελικά έγινε η μεταφορά.Πρώτη φορά που συνδέομαι έδειχνε ότι κλειδώνει στα 48 σχεδόν.Μετά κάθε φορά που έκανε ένα restart ρούτερ η ταχύτητά έπεφτε και έφτασε 40.Μιλάω με την υποστήριξη και μου το ανεβάζουν στο 44.Είναι φυσιολογικό;Να πέφτει τόσο η ταχύτητα και κάθε φορά που κάνω restart το ρούτερ;
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  e1.jpg  Εμφανίσεις:  11  Μέγεθος:  72,9 KB  ID: 234085
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  e2.jpg  Εμφανίσεις:  4  Μέγεθος:  47,4 KB  ID: 234086
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

must

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjUv6Gx3r_1AhVr7rsIHcbECVYQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK

On 17/01/2022 at 14:35, plou13 said:
Καλησπέρα, ενώ ήμουν στη nova με 24ρι ADSL και η ταχύτητα που είχα ήταν γύρω στα 19 αποφάσισα να αλλάξω πάροχο και να πάω στον ΟΤΕ μιας και στην περιοχή μου μονό αυτός έδινε VDSL.Μετά από 3 προσπάθειες όπου τα έκαναν θάλασσα στον ΟΤΕ με τις αιτήσεις φορητοτητας ήρθε η στιγμή που τελικά έγινε η μεταφορά.Πρώτη φορά που συνδέομαι έδειχνε ότι κλειδώνει στα 48 σχεδόν.Μετά κάθε φορά που έκανε ένα restart ρούτερ η ταχύτητά έπεφτε και έφτασε 40.Μιλάω με την υποστήριξη και μου το ανεβάζουν στο 44.Είναι φυσιολογικό;Να πέφτει τόσο η ταχύτητα και κάθε φορά που κάνω restart το ρούτερ;
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  e1.jpg  Εμφανίσεις:  11  Μέγεθος:  72,9 KB  ID: 234085
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση.   Όνομα:  e2.jpg  Εμφανίσεις:  4  Μέγεθος:  47,4 KB  ID: 234086

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, poulinos είπε

Σε ευχαριστω για την απαντηση!Εχω αγορασει καλωδιο και αυτες τις μερες θα αλλαξω ολη την καλωδιωση γιατι ειναι καπως χαλια ,ελπιζω να δω βελτιωση.Τωρα απ΄οτι ειδα το καλωδιο απο τον κατανεμητη δεν ερχεται κατευθειαν σστην κεντρικη πριζα,στην πορεια διακοπτεται  πηγαινει σε μια αλλη πριζα και απο εκει συνεχιζει.

Σκεφτομαι να κανω το εξης,αφου δεν χρειαζομαι παρα μονο μια τηλεφωνικη πριζα να παει καινουργιο καλωδιο απο τον κατανεμητη κατευθειαν στην κυρια πριζα και εκει να συνδεθει το ρουτερ .

Επεξ/σία από plou13

On 20/01/2022 at 13:33, plou13 said:

Σε ευχαριστω για την απαντηση!Εχω αγορασει καλωδιο και αυτες τις μερες θα αλλαξω ολη την καλωδιωση γιατι ειναι καπως χαλια ,ελπιζω να δω βελτιωση.Τωρα απ΄οτι ειδα το καλωδιο απο τον κατανεμητη δεν ερχεται κατευθειαν σστην κεντρικη πριζα,στην πορεια διακοπτεται  πηγαινει σε μια αλλη πριζα και απο εκει συνεχιζει.

Σκεφτομαι να κανω το εξης,αφου δεν χρειαζομαι παρα μονο μια τηλεφωνικη πριζα να παει καινουργιο καλωδιο απο τον κατανεμητη κατευθειαν στην κυρια πριζα και εκει να συνδεθει το ρουτερ .

δεν σε πειραζει αν διακοπτεται.σε πειραζει αν παραλληλιζεται.

Έχω μια απορία μιας και εσυ έχει fritzbox. Είδα εσένα λέει Carrier record J43 και εμένα Α43. Ποια η διαφορά είναι κανένα καλύτερο απο το άλλο;

image.png.7dd11a599f3c61f4d9b24c71a9b96d3a.png

1 ώρα πριν, therion13 είπε

Έχω μια απορία μιας και εσυ έχει fritzbox. Είδα εσένα λέει Carrier record J43 και εμένα Α43. Ποια η διαφορά είναι κανένα καλύτερο απο το άλλο;

image.png.7dd11a599f3c61f4d9b24c71a9b96d3a.png

Αυτό που βλέπεις ειναι το carrier set που χρησιμοποιείται κατα τον αρχικο συγχρονισμο του ρουτερ με το DSLAM ανάλογα το bandplan.Υπαρχουν αρκετοι τονοι οπως : A43, A43C, B43, B43C, J43 και V43, που έχουν να κάνουν με τα τμήματα UP/DN (από 3 το καθένα).Δεν ειναι καποιο καλυτερο απο το αλλο.

10 hours ago, therion13 said:

αν και το Link αυτο δεν ειναι ακριβως αυτο εν τουτοις μπορεις να δεις μια ιδεα περι bits per tone. απλα στο vdsl υπαρχουν 3  ευρη συχνοτητων για το Up και 3 για το down για αυτο και πολλες φορες σε καποια router φαινονται 3 margin και 3 attenuation για το Up και 3 για το down. το καθε tone set εχει διαφορετικες συχνοτητες.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/468701-snrnoise-marginprofiles-παρόχων-και-αλλαγές-profiles-για-σταθερότητα/

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...