Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστός και πάλι ο Τέρης Α.

Ο δίσκος SSD ίσως "τρέχει" με SATA2 (και όχι SATA3) λόγω καλωδίου (που είναι SATA2). Κοίταξε όμως πρώτα με το HDSentinel.

Η μνήμη των 2GB είναι 1066Mhz γι' αυτό όλη η μνήμη ήταν στα 1066. Το πιο πιθανό με την αφαίρεσή της να παίξει η μνήμη στα 1333Mhz (που είναι η στάνταρ συχνότητα). Οι άλλες (2 τεμ. των 4GB) μπορούν να δουλέψουν και στα 1600Mhz.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopCLR είπε

Ο δίσκος SSD ίσως "τρέχει" με SATA2 (και όχι SATA3) λόγω καλωδίου (που είναι SATA2).

Πιο πολύ για την υγεία των δίσκων το ανέφερα, γιατί είπε ότι κάνει κολλήματα. Σχετικά με το καλώδιο, δεν νομίζω να παίζει ρόλο. Τώρα χρησιμοποιώ καλώδιο SATA από HP DC7900 του '08 σε SATA 3 μητρική 1155 με SSD και τον βλέπει κανονικά σε SATA3.

Spoiler

1715665669_PNYCS900SATAIII.png.9d8e1d45c7da45ce7aa273d833b05da2.png

Δημοσ.

Το ξέρω οτι πρότεινες το HDSentinel για άλλο λόγο.

Για τον SSD που τρέχει SATA2 (όπως ανέφερα και πιο πριν) ή είναι λάθος ρύθμιση στο BIOS ή το καλώδιο είναι SATA2. Για το καλώδιο δεν ξέρω αν ισχύει το ότι περιορίζει τον SSD σε SATA2, δεν μου έχει τύχει (προσωπικά πάντα χρησιμοποιώ SATA3 καλώδια). Από την άλλη δεν ξέρω αν υπάρχει στο BIOS ρύθμιση για το ποιο SATA θα χρησιμοποιεί η μητρική (μου φαίνεται κάπως απίθανο).

Δημοσ.

Πως μπορώ να ανεβάσω την συχνότητά τους; Με συμφέρει;

3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Σας παραθέτω το prtsc. Θα ήθελα να ρωτήσω. Θα έκανε διαφορά να ανεβάσω την συχνότητα των ραμ, όπως είπε ο φίλος παρακάτω;

Χωρίς τίτλο.jpg

Δημοσ.

Στο HDSentinel κάνε κλικ στον Kingston και βάλε printscreen. Αυτό που έβαλες δείχνει για τον HDD 500GB που έχεις για δεύτερο (πάντως φαίνεται εντάξει).

Μια παρατήρηση: Παρόλο που έχεις δεύτερο δίσκο σαν αποθήκη (G: Νεος τόμος) τον έχεις σχεδόν άδειο ενώ ο βασικός δίσκος συστήματος (C:) είναι αρκετά γεμάτος. Σε σημείο μάλιστα (περίπου 25% ελεύθερος χώρος) που θα πρέπει να μην τον γεμίσεις παραπάνω για να μην επηρεάζεται η ταχύτητα του δίσκου (Τους SSD καλό είναι να τους έχουμε τουλάχιστον 25-30% άδειους για να μην πέφτει η ταχύτητά τους). Ένα άλλο είναι η θερμοκρασία του SSD (45 βαθμοί) που είναι αρκετά "τσιμπημένοι" (ενώ αντιστρόφως, ο σκληρός είναι δροσερός στους 27).

Η συχνότητα στις μνήμες λογικά με την αφαίρεση της μνήμης 2GB θα γίνει αυτόματα 1333Mhz. θα μπορούσες να την βάλεις στα 1600 αλλά δεν γνωρίζω σίγουρα κατα πόσο θα βελτιώσει το σύστημα (μάλλον θα έχει ελάχιστο κέρδος) και αν αξίζει να παιδευτείς για να ψάξεις και την σταθερότητα σε αυτήν την συχνότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...