Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω ένα παλιό socket FM2+ με έναν παλιό επεξεργαστή AMD A10-7860K RADEON R7. Θα ήθελα να κάνω μια μικρή αναβάθμιση για να βοηθήσω το σύστημα χωρίς να αλλάξω μητρική κλπ, καθώς το pc προορίζεται για δουλειές γραφείου και πολύ απλά games πχ Valorant, LoL. Ψάχνω να βρω την AMD Athlon X4-880K ή AMD A10-7890K που είναι η τελευταία αναβάθμιση που σηκώνει το συγκεκριμένο σόκετ, αλλά δυστυχώς δε μπορώ να βρω πουθενά. Υπάρχει κάποιος που να έχει κάποιον από τους δύο και να τον πουλάει ή γενικά σε περίπτωση που δε μπορεί να βρεθεί ένας από τους δύο επεξεργαστές ή κάποιος ανώτερος από αυτόν που έχω ήδη, να μπορεί να με βοηθήσει να κάνω κάτι για να αυξήσω τις αποδόσεις του ήδη υπάρχοντος; 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων!

Χαρακτηριστικά PC:

Summary
        Operating System
            Windows 10 Pro 64-bit
        CPU
            AMD A10-7860K    31 °C
            Godavari 28nm Technology
        RAM
            10,0GB Dual-Channel DDR3 @ 531MHz (7-7-7-19)
        Motherboard
            ASUSTeK COMPUTER INC. A88XM-A/USB 3.1 (FM2+ )    48 °C
        Graphics
            S22F350 (1920x1080@60Hz)
            W2042 (1680x1050@60Hz)
            2047MB NVIDIA GeForce GTX 650 (Palit Microsystems)    34 °C
        Storage
            465GB Western Digital WDC WD5000LPLX-22ZNTT0 (SATA )    29 °C
            223GB KINGSTON SA400S37240G (SATA-2 (SSD))    45 °C
            7GB ADATA USB Flash Drive USB Device (USB )
        Optical Drives
            ATAPI iHAS124 F
        Audio
            Realtek High Definition Audio

Επεξ/σία από PanTec
Δημοσ.

Η διαφορά από τον υπάρχοντα σε κάποιον άλλο είναι ανεπαίσθητη. Ακόμα και o.c. να τον κάνετε με τη cmt αρχιτεκτονική του δεν τραβάει.

Αν ήδη σας δυσκολεύει στη χρήση τότε σκεφτείτε την αναβάθμιση σε νέο combo. SSD έχει το σύστημα; Εάν ποιες έχει και πόσα GB;

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, duffyduck είπε

ο Athlon X4-880K δεν εχει ενσωματωμένη gpu

Νομίζω δεν θα υπάρξει θέμα με αυτό καθώς έχω μια GTX 650 για GPU. 

3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Η διαφορά από τον υπάρχοντα σε κάποιον άλλο είναι ανεπαίσθητη. Ακόμα και o.c. να τον κάνετε με τη cmt αρχιτεκτονική του δεν τραβάει.

Αν ήδη σας δυσκολεύει στη χρήση τότε σκεφτείτε την αναβάθμιση σε νέο combo. SSD έχει το σύστημα; Εάν ποιες έχει και πόσα GB;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Summary
        Operating System
            Windows 10 Pro 64-bit
        CPU
            AMD A10-7860K    31 °C
            Godavari 28nm Technology
        RAM
            10,0GB Dual-Channel DDR3 @ 531MHz (7-7-7-19)
        Motherboard
            ASUSTeK COMPUTER INC. A88XM-A/USB 3.1 (FM2+ )   
        Graphics
            S22F350 (1920x1080@60Hz)
            W2042 (1680x1050@60Hz)
            2047MB NVIDIA GeForce GTX 650 (Palit Microsystems)    
        Storage
            465GB Western Digital WDC WD5000LPLX-22ZNTT0 (SATA )   
            223GB KINGSTON SA400S37240G (SATA-2 (SSD))   
            7GB ADATA USB Flash Drive USB Device (USB )
        Optical Drives
            ATAPI iHAS124 F
        Audio
            Realtek High Definition Audio

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα που υστερεί το σύστημα; Οι μνήμες όμως στα 1.066MHz; Γιατί;

Λογικά μπορείτε να παίξετε LOL στα Ultra στα 60FPS.

Επίσης, ο SSD γιατί είναι στη SATA 2;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.

Με συγχωρείτε αλλά γενικά δεν έχω και πάρα πολλές γνώσεις επί του θέματος. Μήπως θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε τι να κάνω για να βελτιώσω έστω και λίγο τα πράγματα, πάνω σε αυτό το σύστημα; Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αυτό που είπε ο Τέρης Α.:

α) Ο SSD δίσκος (Kingston A400 240GB) λειτουργεί σε SATA 2 και όχι SATA3 (η μητρική πάντως διαθέτει μόνο θύρες SATA 3). Πιθανή λάθος ρύθμιση; Πιθανόν λάθος καλώδιο σύνδεσης (SATA2 και όχι SATA3);

β) Η μνήμη RAM του συστήματος (αναφέρεται ότι είναι 10GB στα 1066Mhz) ποια ακριβώς είναι (και αν υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσει σε μεγαλύτερη συχνότητα). Κάνε έναν κόπο και εγκατέστησε το CPU-Z. Βάλε εδώ screenshot από τις καρτέλες "Memory" και "SPD" (στην καρτέλα SPD θα αλλάζεις το "slot#1" σε "slot#2" κλπ. και όπου δείχνει στοιχεία θα βγάλεις screenshot) για να δούμε τι μνήμες έχεις.

Όπως σου είπαν και παραπάνω με άλλον επεξεργαστή δεν θα κερδίσεις τίποτα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, TopCLR είπε

Αυτό που είπε ο Τέρης Α.:

α) Ο SSD δίσκος (Kingston A400 240GB) λειτουργεί σε SATA 2 και όχι SATA3 (η μητρική πάντως διαθέτει μόνο θύρες SATA 3). Πιθανή λάθος ρύθμιση; Πιθανόν λάθος καλώδιο σύνδεσης (SATA2 και όχι SATA3);

β) Η μνήμη RAM του συστήματος (αναφέρεται ότι είναι 10GB στα 1066Mhz) ποια ακριβώς είναι (και αν υπάρχει δυνατότητα να λειτουργήσει σε μεγαλύτερη συχνότητα). Κάνε έναν κόπο και εγκατέστησε το CPU-Z. Βάλε εδώ screenshot από τις καρτέλες "Memory" και "SPD" (στην καρτέλα SPD θα αλλάζεις το "slot#1" σε "slot#2" κλπ. και όπου δείχνει στοιχεία θα βγάλεις screenshot) για να δούμε τι μνήμες έχεις.

Όπως σου είπαν και παραπάνω με άλλον επεξεργαστή δεν θα κερδίσεις τίποτα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και την απάντησή σου. Για το θέμα της SSD, δεν ξέρω αν επηρεάζει το γεγονός ότι είναι ssd για λάπτοπ αν θυμάμαι καλά. Παρακάτω σου παραθέτω αυτά που μου ζήτησες. Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. 

0.jpg

1.jpg

2.jpg

3.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή είναι η μητρική; 🥶 Αρχικά βλέπω ότι παίζει στους 48 βαθμούς και δε μου φαίνεται για χαλασμένος αισθητήρας. Το κουτί ποιο είναι και πόσους ανεμιστήρες έχει μέσα; Εγώ δεν κατάλαβα, για ποιο λόγο θέλετε να την αναβαθμίσετε, κάνει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα;

42 λεπτά πριν, PanTec είπε

Για το θέμα της SSD, δεν ξέρω αν επηρεάζει το γεγονός ότι είναι ssd για λάπτοπ

Όλοι έτσι είναι.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι μνήμες φαίνεται να δουλεύει σε duall channel. Όπως και νά 'χει, αφαιρέστε όλες τις μνήμες και τοποθετήστε τις όπως επισημαίνω. Τη 2GB αφήστε την εκτός.

97ad1935-4fff-4332-8e42-7f6302f3c675-3-10a8592d97d717f82bf164d849cb5b5c.jpg

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτή είναι η μητρική; 🥶 Αρχικά βλέπω ότι παίζει στους 48 βαθμούς και δε μου φαίνεται για χαλασμένος αισθητήρας. Το κουτί ποιο είναι και πόσους ανεμιστήρες έχει μέσα; Εγώ δεν κατάλαβα, για ποιο λόγο θέλετε να την αναβαθμίσετε, κάνει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα;

Όλοι έτσι είναι.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι μνήμες φαίνεται να δουλεύει σε duall channel. Όπως και νά 'χει, αφαιρέστε όλες τις μνήμες και τοποθετήστε τις όπως επισημαίνω. Τη 2GB αφήστε την εκτός.

618541004_97ad1935-4fff-4332-8e42-7f6302f3c675_3.10a8592d97d717f82bf164d849cb5b5c(1).jpeg.4057ab6e80e62c13e9e7a593621a9889.jpeg

Δηλαδή την 2γβ να την αφήσω εκτός; Δηλαδή δεν βοηθάει; 

Μόλις τώρα, PanTec είπε

Δηλαδή την 2γβ να την αφήσω εκτός; Δηλαδή δεν βοηθάει; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, PanTec είπε

Δηλαδή δεν βοηθάει; 

Με τον τρόπο που υποθέτετε όχι. 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

Με τον τρόπο που υποθέτετε όχι. 

Το κουτί είναι από το eshop, ένα innovator. Αγοράστηκε το 2017 περίπου. Το κουτί έχει 1 ανεμιστηράκι μπροστά, ένα πίσω και της gpu. Θέλω μια αναβάθμιση μικρή, γιατί υπάρχουν στιγμές που το σύστημα αργεί να ανταποκριθεί!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα προτείνω αργότερα αυτό που σκέφτηκα αρχικά. 

Μπορείτε για τώρα να τρέξετε (αφού κατεβάστε και αποσυμπιέσετε) το HDSentinel (62ο αρχείο) και να ανεβάσετε τα αποτελέσματα της 1ης καρτέλας εδώ;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...