Προς το περιεχόμενο

Video Edit - Green Screen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες, έχει ασχοληθεί κανένας με το κομμάτι αυτό?

μερικές συμβουλές θα ήταν ευπρόσδεκτες!! 

Τι πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω? Έχω δει οτι το Premiere Pro είναι εύκολο και αξιόπιστο. 

Επεξ/σία από Daemonos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως όλα τα video edit προγράμματα κάνουν keying σε χρώμα. Ποιο πολύ να σε απασχολεί ο σωστός φωτισμός και το σωστό πράσινο φόντο παρά το πρόγραμμα.

Έχει πολλά βίντεο στο yt π.χ.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το Blackmagic Fusion 9. Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αρκεί ένα απλό keying, θα χρειαστείς πολλές τεχνικές ανάλογα με τα αντικείμενα και την ανάλυση του video, την κίνησή τους, αν αντανακλούν το πράσινο, αν ρίχνουν σκιές κλπ. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 20/1/2022 στις 11:16 ΜΜ, KyrGR είπε

Εγώ χρησιμοποιώ το Blackmagic Fusion 9. Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αρκεί ένα απλό keying, θα χρειαστείς πολλές τεχνικές ανάλογα με τα αντικείμενα και την ανάλυση του video, την κίνησή τους, αν αντανακλούν το πράσινο, αν ρίχνουν σκιές κλπ. 

Ποιο προγραμματάκι ειναι πιο εύκολο? Εντάξει δεν με ενδιαφέρει να κάνω παπάδες για αρχή.

Δημοσ.

Κανείς δε θέλει να κάνεις παπάδες. Το video editing για αρχή και κατ' επέκταση το post processing  (έτσι λέγεται αυτό που θέλεις να κάνεις) είναι απαιτητικά από μόνα τους ακόμα και για τα πιο βασικά πράγματα. Θέλει να ασχοληθείς και να μάθεις τα προγράμματα που θα επιλέξεις γιατί πολλές φορές δεν φτάνει μόνο ένα πρόγραμμα για να κάνεις κάτι αξιόλογο.

Οπότε το να ψάχνεις για το ποιο εύκολο προγραμματάκι είναι λίγο ουτοπικό. Ξεκίνα με κάποιο και προχώρα μαζί του και μετά από αρκετές ώρες πειραματισμών θα δεις ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν εύκολο τελικά.

Και θέλω να σε ρωτήσω κάτι το οποίο δεν το κατάλαβα ακόμα. Έχεις έτοιμο το setup για το green key που θέλεις να κάνεις ή ψάχνεις πρώτα το πρόγραμμα, θα τραβάς με ότι φόντο να 'ναι και ότι βγει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βολεύεσαι με έναν απλό chroma keyer μπορείς να δοκιμάσεις τον VSDC video editor. Εγώ θεωρώ πιο κατανοητό και αποτελεσματικό τον Primatte (περιλαμβάνεται στα περισσότερα επαγγελματικά προγράμματα πχ Fusion, Premiere, After Effects). Στο παρακάτω tutorial για το Fusion

(δεν είναι για να μάθεις γιατί δεν έχει εκφώνηση,απλά για να παρατηρήσεις αποτελέσματα) φαίνεται ο Delta που δεν τον έχω ποτέ χρησιμοποιήσει να είναι καλύτερος από τον Primatte, αρκεί να έχεις τραβήξει και ένα κενό video χωρίς ηθοποιούς από την ίδια θέση κάμερας (clean plate).

(Όταν βλέπεις ασπρόμαυρο τον viewer έχουμε επιλέξει να βλέπουμε το Alpha (διαφάνεια) αντί για την τελική εικόνα (RGB,Red-Green_Blue)).

Επεξ/σία από KyrGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...