nullindex Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, czarjuly είπε Παπί από μένα ,μικρή κατανάλωση και φθηνό κόστος συντήρησης Μαπίνει το αισθητικό στη μέση, δεν θα το καβαλάω γιατί δεν μου κάνει κλικ, το λέω γιατί δεν θα είναι το κύριο μέσο μετακίνησης, θέλω να πάρω κάτι για βόλτα μέσα και λίγο έξω από την πόλη. Ακόμα και για δουλειές εντός πόλης, δεν νομίζω να το καβαλάω αν δεν μου αρέσει. Κατανοώ τα κόστη αλλά προς το παρών δεν μου αρέσουν τα παπιά, ή για να το θέσω καλύτερα, μου αρέσουν περισσότερο τα scooters/μοτοσυκλέτες. 1 ώρα πριν, SinAkuma είπε Εγώ έχω να πω μην πάρεις 125 κυβικά πήγαινε για κάτι μεγαλύτερο γιατί αυτά τα κυβικά μπορεί να ήταν αρκετά για 20 χρόνια πίσω αλλά με τα σημερινά δεδομένα για euro πρότυπα με injection ψεκασμούς για οικονομία κλπ κλπ τα 125 κυβικά είναι τάφος. Και δεν το λέω με την προοπτική του να τρέχεις αλλά λίγο γκάζι έστω και για μια προσπέραση θα σου χρειαστεί. Είναι τόσο τάφος όντως? Το σκέφτηκα και για δίπλωμα απεριορίστων να ξεμπερδεύω μία και καλή, αλλά από την άλλη λόγω έλλειψης εμπειρίας και επειδή θα έχω δικάβαλο και τη γυναίκα που φοβάται κάπως, λέω να ξεκινήσω έστω από τα 125 για να πάρω τον αέρα.
dtk-386 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Στις 18/1/2022 στις 8:54 ΜΜ, phanispal είπε Πάντως μέχρι 125cc παίρνει δίπλωμα χωρίς εξετάσεις και λοιπές ταλαιπωρίες με το νέο νομοσχέδιο. Μαθήματα μπορεί (και πρέπει) να κάνει βέβαια, ούτως ή άλλως προβλέπτονται πέντε (5) υποχρεωτικά. Ένα link για αυτό αν μπορείς.
phanispal Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Ένα link για αυτό αν μπορείς. Το έχουμε συζητήσει εδώ: Ισχύει, το έκανα εγώ πέρσι. Μάλιστα τον Ιούλιο μου βγήκε μία από Stop και με έριξε κάτω, η τροχαία που ήρθε μόλις είδε το ανανεωμένο δίπλωμα αρχικά νόμιζε ότι οδηγούσα παράνομα, μετά από επικοινωνία με συνάδελφο λύθηκε το θέμα. Ήταν και πολύ φρέσκο τότε, τώρα θέλω να πιστεύω ότι έχουν ενημερωθεί σε μεγάλο βαθμό. 1
Black Demis Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αν θέλεις να μάθεις πραγματικά να οδηγας πάρε κάτι με ταχύτητες και στήσιμο μηχανής πχ cb125 το καινούργιο και καλό στήσιμο έχει και πατάει καλύτερα από το παπάκι και κατανάλωση είναι χαμηλότερη από το παπάκι. Έχεις συμπλέκτη ταχύτητες κλπ Προφανος θα κάνεις μαθήματα και προφανος θα δώσεις για κράνος γάντια και ένα μπουφανακι. Αν σηκώνει η τσέπη η σχολή ασφαλής οδήγησης είναι κάτι πολύ σημαντικό και χρήσημο BTW από τα 18 μου οδηγαω μηχανή και αυτοκινιτο (πλέον 16 χρόνια), όσο δεν φοβήθηκα όταν οδηγούσα zzr τόσο φοβήθηκα με το παπάκι. Η αίσθηση ότι δεν πατάει κάτω και πολλά άλλα είναι λίγο τρομοκρατική. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από Black Demis 2 1
czarjuly Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, nullindex είπε Μαπίνει το αισθητικό στη μέση, δεν θα το καβαλάω γιατί δεν μου κάνει κλικ, το λέω γιατί δεν θα είναι το κύριο μέσο μετακίνησης, θέλω να πάρω κάτι για βόλτα μέσα και λίγο έξω από την πόλη. Ακόμα και για δουλειές εντός πόλης, δεν νομίζω να το καβαλάω αν δεν μου αρέσει. Κατανοώ τα κόστη αλλά προς το παρών δεν μου αρέσουν τα παπιά, ή για να το θέσω καλύτερα, μου αρέσουν περισσότερο τα scooters/μμοτοσυκλέτεs Μόλις μείνεις από ιμάντα (δεν στο εύχομαι)στο σκούτερ θα με θυμηθεις
Moderators Inuyasha Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, czarjuly είπε Μόλις μείνεις από ιμάντα (δεν στο εύχομαι)στο σκούτερ θα με θυμηθεις Aν κανεις τα σερβις στην ωρα τους , και δεν βαζεις οτι πιο φτηνο ιμαντα βρισκεις δεν παιζει τετοιο θεμα(εκτος απο μια ελαχιστη πιθανοτητα ελατωματικου υλικου , που εχει ιδιες πιθανοτητες να πεσεις και σε ελατωματικη αλυσιδα )
czarjuly Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 43 λεπτά πριν, Inuyasha είπε Aν κανεις τα σερβις στην ωρα τους , και δεν βαζεις οτι πιο φτηνο ιμαντα βρισκεις δεν παιζει τετοιο θεμα(εκτος απο μια ελαχιστη πιθανοτητα ελατωματικου υλικου , που εχει ιδιες πιθανοτητες να πεσεις και σε ελατωματικη αλυσιδα ) Δε ξέρω πάντως από φίλο που είχαν σκούτερ στην εταιρεία που δούλευε είχαν φτύσει αίμα από το συγκεκριμένο θέμα ,του αλλουνου είχε φρακαρει ο ιμάντας τον τροχό ενώ έτρεχε κόντεψε να σκοτωθει
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 49 λεπτά πριν, czarjuly είπε Δε ξέρω πάντως από φίλο που είχαν σκούτερ στην εταιρεία που δούλευε είχαν φτύσει αίμα από το συγκεκριμένο θέμα ,του αλλουνου είχε φρακαρει ο ιμάντας τον τροχό ενώ έτρεχε κόντεψε να σκοτωθει Οδηγαω μηχανακια κοντα 18 χρονια πιο πολλες φορες μου εχει τυχει να σπασω αλυσιδα παρα να παρω κοψω ιμαντα , στο xmax 250(2007)που εχω τωρα για τη δουλεια εχει ιμαντα με 25 ευρω εχει και ιμαντες με 80 ευρω Εβαλα τον φτηνο γιατι δεν ειχαμε διαθεσιμους και καιγομουν το μηχανακι η yamaha δινει αλλαγη καθε 20000κμ (εγω αλλαγες κανω συνηθως ελαχιστα πριν, ο φτηνος στα 6000 εβγαλε ειχε σχεδον διαλυθει (και παλι δεν κοπηκε ) 1
nullindex Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 20 ώρες πριν, Black Demis είπε Αν θέλεις να μάθεις πραγματικά να οδηγας πάρε κάτι με ταχύτητες και στήσιμο μηχανής πχ cb125 το καινούργιο και καλό στήσιμο έχει και πατάει καλύτερα από το παπάκι και κατανάλωση είναι χαμηλότερη από το παπάκι. Έχεις συμπλέκτη ταχύτητες κλπ Προφανος θα κάνεις μαθήματα και προφανος θα δώσεις για κράνος γάντια και ένα μπουφανακι. Αν σηκώνει η τσέπη η σχολή ασφαλής οδήγησης είναι κάτι πολύ σημαντικό και χρήσημο BTW από τα 18 μου οδηγαω μηχανή και αυτοκινιτο (πλέον 16 χρόνια), όσο δεν φοβήθηκα όταν οδηγούσα zzr τόσο φοβήθηκα με το παπάκι. Η αίσθηση ότι δεν πατάει κάτω και πολλά άλλα είναι λίγο τρομοκρατική. Το budget για κράνος, μπουφάν, γάντια, κλπ είναι ξεχωριστό και ανοιχτό, η ασφάλεια είναι το νούμερο 1 για εμένα. Παπάκι το έχω απορίψει ήδη, νόμιζα οτι είχα καταλήξει σε scooter αλλά βλέποντας τα "μοτοσυκλετιστικά" 125άρια λέω να πάω προς τα εκεί. Θα υπάρχει άνεση για τον δεύτερο επιβάτη σε αυτά τα μηχανάκια ή τα scooter είναι πιο άνετα και για τους 2?
SinAkuma Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Στις 22/3/2022 στις 7:29 ΠΜ, nullindex είπε Είναι τόσο τάφος όντως? Το σκέφτηκα και για δίπλωμα απεριορίστων να ξεμπερδεύω μία και καλή, αλλά από την άλλη λόγω έλλειψης εμπειρίας και επειδή θα έχω δικάβαλο και τη γυναίκα που φοβάται κάπως, λέω να ξεκινήσω έστω από τα 125 για να πάρω τον αέρα. Πολύ καλή η σκέψη σου για εμπειρία στην αρχή. Και ναι δυστυχώς είναι τάφος.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, nullindex είπε Το budget για κράνος, μπουφάν, γάντια, κλπ είναι ξεχωριστό και ανοιχτό, η ασφάλεια είναι το νούμερο 1 για εμένα. Παπάκι το έχω απορίψει ήδη, νόμιζα οτι είχα καταλήξει σε scooter αλλά βλέποντας τα "μοτοσυκλετιστικά" 125άρια λέω να πάω προς τα εκεί. Θα υπάρχει άνεση για τον δεύτερο επιβάτη σε αυτά τα μηχανάκια ή τα scooter είναι πιο άνετα και για τους 2? Όταν τα συγκρίνεις με scooter στο θέμα ανέσεις δεν είναι άνετα ούτε για τον οδηγό 1
Black Demis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 12 ώρες πριν, nullindex είπε Το budget για κράνος, μπουφάν, γάντια, κλπ είναι ξεχωριστό και ανοιχτό, η ασφάλεια είναι το νούμερο 1 για εμένα. Παπάκι το έχω απορίψει ήδη, νόμιζα οτι είχα καταλήξει σε scooter αλλά βλέποντας τα "μοτοσυκλετιστικά" 125άρια λέω να πάω προς τα εκεί. Θα υπάρχει άνεση για τον δεύτερο επιβάτη σε αυτά τα μηχανάκια ή τα scooter είναι πιο άνετα και για τους 2? scooter 125 ειναι ενα κλικ καλύτερο στο θέμα ασφάλειας (δεν μηλαω για tmax κλπ προφανος) (τα πολύ καινούργια τύπου 2020 2022 ) αλλά ενα κλικ μεχρι εκεί και παλη εισαι φτερο στο ανεμο και αν γινει κατι εισαι κατω με το καλημερα...... αλλα ναι καλητερο απο παπη σε αυτο το θεμα για αυτό εχω προτείνει το cb125 το καινούργιο εκεί έχει στησημο και πάτημα μηχανής (που σημαινει ασφαλεια ) + οτι θα σε μάθει να οδηγάς... από την αλλη τελικη απόφαση ειναι δικια σου
mp123 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Black Demis είπε scooter 125 ειναι ενα κλικ καλύτερο στο θέμα ασφάλειας (δεν μηλαω για tmax κλπ προφανος) (τα πολύ καινούργια τύπου 2020 2022 ) αλλά ενα κλικ μεχρι εκεί και παλη εισαι φτερο στο ανεμο και αν γινει κατι εισαι κατω με το καλημερα...... αλλα ναι καλητερο απο παπη σε αυτο το θεμα για αυτό εχω προτείνει το cb125 το καινούργιο εκεί έχει στησημο και πάτημα μηχανής (που σημαινει ασφαλεια ) + οτι θα σε μάθει να οδηγάς... από την αλλη τελικη απόφαση ειναι δικια σου Εδω θα διαφωνησω. Οταν εβγαζα το διπλωμα απεριοριστων κυβικων στο πρωτο μαθημα μου εδωσε ενα τετοιο cb125. Πηγα να σκοτωθω , να πεσω , δεν αλλαζε τοχυτητες και ειχα απογοητευτεί. Λεω ασε μεινε με το αυτοματο την επομενη μερα μου εδωσε το cb500 f το πσλιο νομιζω του 2000. Αερα το πηγαινα. Καμμια φορα νομιζω καλυτερα με την μια σε 500 παρα στα μικρά αυτα. Σοβαρα απορω πωσ τα οδηγουν. Για εμενα καλυτερα σκουτερ 125. Το ιδανικο στην κατηγορια αυτη που σε καλυπτει το διπλωμα αυτοκινητου ειναι ενα xmax 125 η ενα forza 125. Ακριβα κάπου στα 5κ αλλα ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια που δεν θελει ενασ να βγαλει διπλωμα.
Black Demis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 14 λεπτά πριν, mp123 είπε Εδω θα διαφωνησω. Οταν εβγαζα το διπλωμα απεριοριστων κυβικων στο πρωτο μαθημα μου εδωσε ενα τετοιο cb125. Πηγα να σκοτωθω , να πεσω , δεν αλλαζε τοχυτητες και ειχα απογοητευτεί. Λεω ασε μεινε με το αυτοματο την επομενη μερα μου εδωσε το cb500 f το πσλιο νομιζω του 2000. Αερα το πηγαινα. Καμμια φορα νομιζω καλυτερα με την μια σε 500 παρα στα μικρά αυτα. Σοβαρα απορω πωσ τα οδηγουν. Για εμενα καλυτερα σκουτερ 125. Το ιδανικο στην κατηγορια αυτη που σε καλυπτει το διπλωμα αυτοκινητου ειναι ενα xmax 125 η ενα forza 125. Ακριβα κάπου στα 5κ αλλα ειναι οτι καλυτερο στην κατηγορια που δεν θελει ενασ να βγαλει διπλωμα. για αυτό τόνισα το καινούργιο (ειναι διαφορετικό στο πάτημα ) καλά προφανώς καμία σχέση με το 500f απλά σε σχέση με scooter και ειδικά παπί ειναι αρκετά καλύτερο....... προφανώς τπτ δεν φτάνει την ασφάλειας μεγάλης μηχανής 1
KaBaK Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Δημοσ. 23 Μαΐου 2022 Στις 18/1/2022 στις 1:15 ΜΜ, vaas93 είπε Αφού δεν έχεις χώρο να το παρκάρεις μακριά από pcx/nmax καθώς τα κλέβουν. Το vision είναι κορυφαία επιλογή για μέσα στην πόλη, ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος περνάς από παντού. Όμως σε ανοιχτό δρόμο είναι σχετικά επικίνδυνο, όχι μόνο επειδή δεν έχει γκάζι αλλά επειδή είναι φτερό στον άνεμο. Επίσης δεν έχει abs που είναι ψιλό απαραίτητο ειδικά για αρχάριο. Είμαι κι εγώ αρχάριος και κοιτάω το vision αυτή τη στιγμή; Τι εννοείς με το "φτερό στον άνεμο" ; Θα σε σπρώχνει πολύ ο αέρας; Δεν κάνει για να διανύσεις 5-10χλμ στον Κηφισό με 70-80 ; (Είμαι λίγο πάνω από 60 κιλά)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα