nullindex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Καλημέρα σε όλους, Είμαι σε σκέψεις να μπω στον δίκυκλο κόσμο. Δεν έχω καμία μα καμία εμπειρία από μηχανές, μόνο σαν συνοδηγός έχω ανέβει κάποιες φορές. Το σενάριο χρήσης είναι για μέσα στην πόλη (Χαλκίδα), γιατί με το αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο το parking και γενικότερα η μετακίνηση. Επιπλέον μετακίνηση από και προς την δουλειά, η απόσταση είναι 20χλμ συνολικά μπρος πίσω σε επαρχιακό οδικό δίκτυο με σχετικά λίγη κίνηση. Καθαρά για ευκολία, με ενδιαφέρει αξιοπιστία και χαμηλό κόστος συντήρησης, οι επιδόσεις δεν με αφορούν. Τι με προβληματίζει: Δεν έχω ιδέα από μηχανές, μάρκες, μοντέλα, αν θα βολέψει scooter, παπί, κλπ.. Μόνο ότι διαβάζω ιντερνετικά. Δεν έχει και κανένας στην παρέα μηχανάκι, οπότε δεν μπορώ να πάρω μια χειροπιαστή άποψη. Δεν έχω καμία οδηγική εμπειρία από μηχανή. Οδηγώ αυτοκίνητο 15 χρόνια πλέον. Δεν ξέρω πώς θα το ασφαλίζω στο δρόμο. Δεν υπάρχει ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, ούτε πυλωτή στην πολυκατοικία, οπότε η στάθμευση θα πρέπει να γίνεται στο δρόμο. Τι έχω στο μυαλό μου οτι ΠΡΕΠΕΙ να κάνω πριν μπω στη διαδικασία επιλογής μηχανής: Μαθήματα σε σχολή οδηγών. Επιπλέον σκέψη για παρακολούθηση κάποιας σχολής ασφαλούς οδήγησης για μοτοσυκλέτες. Επένδυση σε εξοπλισμό ασφαλείας, κράνος, ένδυση, κλπ. Θα χρειαστώ απόψεις και εδώ. Για πείτε λοιπόν, τι θα προτείνατε για αυτό το σενάριο χρήσης και γιατί?
TRILOBYTER Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Παπι αν θες να εισαι λιγο πιο κοντα σε πραγματικη μοτοσυκλετα, δηλαδη ταχυτητες θεση μοτερ και ψαλιδιου κλπ. Σκουτερ για ανεση και ευκολια και χωρους. Μικρη μοτοσυκλετα για να μπορεσεις μετα να ανεβεις κατηγορια πιο ευκολα. Σε γενικες γραμμες ολα καλα ειναι. Εγω πχ κινουμαι με σκουτερ μεσα στη πολη, δε βρεχομαι δεν αλλαζω ταχυτητες και μπορω να φορεσω τα καλα μου για να παω καπου, ψωνιζω σουπερ 100+ ευρω και τα φορτωνω πανευκολα και δεν αλλαζω ταχυτητες, δυσκολα θα αλλαζα το σκουτερ με κατι αλλο για μεσα στην πολη, καθε φορα που βγαζω τη μεγαλη ξενερωνω βασικα, φοβαμαι να την αφησω καπου για να πιω εναν καφε, μου καιει τα ποδια ολη την ωρα, ειναι βαρια, δεν κανει και ειναι κριμα. 4 1
nullindex Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν με ενδιαφέρει να αλλάξω κατηγορία, τουλάχιστον όχι τώρα, δεν ξέρω αν θα με μαγέψει ο κόσμος της μηχανής αργότερα. Τα scooter είναι λίγο πιο μπροστά στην σκέψη μου ακριβώς γιατί έχουν αυτόματες ταχύτητες, άνεση και χώρους. Τι scooter έχεις? 125 κυβικά?
visualizer Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάρε κάνα Honda sh 125 και θα είσαι κομπλέ . Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι απλά θες ένα αξιόπιστο μεταφορικό μέσο να κάνεις την δουλειά σου χωρίς πολλά πολλά οπότε νομίζω είναι μια καλή επιλογή . Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από visualizer 2 1
TRILOBYTER Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, nullindex είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν με ενδιαφέρει να αλλάξω κατηγορία, τουλάχιστον όχι τώρα, δεν ξέρω αν θα με μαγέψει ο κόσμος της μηχανής αργότερα. Τα scooter είναι λίγο πιο μπροστά στην σκέψη μου ακριβώς γιατί έχουν αυτόματες ταχύτητες, άνεση και χώρους. Τι scooter έχεις? 125 κυβικά? Εχω αλλαξει πολλα σκουτερ, τα 300αρια με κουρασανε λογω βαρους, honda vision 110 πηρα, καινουργιο, οτι καλυτερο μεχρι στιγμης. 1
nullindex Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 9 ώρες πριν, visualizer είπε Πάρε κάνα Honda sh 125 και θα είσαι κομπλέ . Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι απλά θες ένα αξιόπιστο μεταφορικό μέσο να κάνεις την δουλειά σου χωρίς πολλά πολλά οπότε νομίζω είναι μια καλή επιλογή . Αυτό ακριβώς θέλω, κάτι αξιόπιστο, ασφαλές και όσο πιο φιλικό και ομαλό γίνεται στο άνοιγμα του γκαζιού. Δεν θέλω κάτι "γρήγορο". 9 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε Εχω αλλαξει πολλα σκουτερ, τα 300αρια με κουρασανε λογω βαρους, honda vision 110 πηρα, καινουργιο, οτι καλυτερο μεχρι στιγμης. Ωραίο φαίνεται και σε καλή τιμή. Γενικά κοιτώντας λίγο τα μοντέλα της honda και διαβάζοντας στο ίντερνετ, βλέπω οτι προτείνουν και το PCX πολλοί. Είναι πιο επιθετικό σχεδιαστικά, πιο μοντέρνο, αλλά οι μικρότεροι τροχοί δεν αφαιρούν από την ασφάλεια? Επίσης μου είπαν και για το NMAX 125 της Yamaha με μπρος πίσω δισκόφρενα, σαν το SH, αλλά εμφανισιακά σαν το PCX.
vaas93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Αφού δεν έχεις χώρο να το παρκάρεις μακριά από pcx/nmax καθώς τα κλέβουν. Το vision είναι κορυφαία επιλογή για μέσα στην πόλη, ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος περνάς από παντού. Όμως σε ανοιχτό δρόμο είναι σχετικά επικίνδυνο, όχι μόνο επειδή δεν έχει γκάζι αλλά επειδή είναι φτερό στον άνεμο. Επίσης δεν έχει abs που είναι ψιλό απαραίτητο ειδικά για αρχάριο. 1
Sorath Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τo Honda SH Mode 125 είναι εξαιρετικό, ειδικά το τελευταίο μοντέλο. Δελεαστική τιμή, για ένα πολύ ποιοτικό και αξιόπιστο σύνολο. Και πάει και μια χαρά. https://scooternet.gr/πλήρεις-δοκιμές/honda-sh-mode-125-e5-πλήρης-δοκιμή-χαρούμενη-πόλη/ Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από Sorath 1
visualizer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Στην θεση σου δεν θα πηγαινα για καινουργιο , ενα καλοσυντηρημενο μεταχειρισμενο πιστευω θα ηταν μια χαρα. Ο λογος που στο λεω ειναι επειδη δεν εχεις εμπειρια και δυστιχως κανεις δεν γλυτωνει απο καποια χαζοπτωση κτλπ ως απειρος .Απο την αλλη η ελειψη εμπειριας σε μηχανακια δεν βοηθαει στο να επιλεξεις καποιο μεταχειρισμενο , εννοειται βεβαια μπορεις να ζητησεις βοηθεια απο καποιον που γνωρίζει. 1
thanasisxask Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Στις 17/1/2022 στις 10:44 ΠΜ, nullindex είπε Καλημέρα σε όλους, Είμαι σε σκέψεις να μπω στον δίκυκλο κόσμο. Δεν έχω καμία μα καμία εμπειρία από μηχανές, μόνο σαν συνοδηγός έχω ανέβει κάποιες φορές. Το σενάριο χρήσης είναι για μέσα στην πόλη (Χαλκίδα), γιατί με το αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολο το parking και γενικότερα η μετακίνηση. Επιπλέον μετακίνηση από και προς την δουλειά, η απόσταση είναι 20χλμ συνολικά μπρος πίσω σε επαρχιακό οδικό δίκτυο με σχετικά λίγη κίνηση. Καθαρά για ευκολία, με ενδιαφέρει αξιοπιστία και χαμηλό κόστος συντήρησης, οι επιδόσεις δεν με αφορούν. Τι με προβληματίζει: Δεν έχω ιδέα από μηχανές, μάρκες, μοντέλα, αν θα βολέψει scooter, παπί, κλπ.. Μόνο ότι διαβάζω ιντερνετικά. Δεν έχει και κανένας στην παρέα μηχανάκι, οπότε δεν μπορώ να πάρω μια χειροπιαστή άποψη. Δεν έχω καμία οδηγική εμπειρία από μηχανή. Οδηγώ αυτοκίνητο 15 χρόνια πλέον. Δεν ξέρω πώς θα το ασφαλίζω στο δρόμο. Δεν υπάρχει ιδιωτικός χώρος στάθμευσης, ούτε πυλωτή στην πολυκατοικία, οπότε η στάθμευση θα πρέπει να γίνεται στο δρόμο. Τι έχω στο μυαλό μου οτι ΠΡΕΠΕΙ να κάνω πριν μπω στη διαδικασία επιλογής μηχανής: Μαθήματα σε σχολή οδηγών. Επιπλέον σκέψη για παρακολούθηση κάποιας σχολής ασφαλούς οδήγησης για μοτοσυκλέτες. Επένδυση σε εξοπλισμό ασφαλείας, κράνος, ένδυση, κλπ. Θα χρειαστώ απόψεις και εδώ. Για πείτε λοιπόν, τι θα προτείνατε για αυτό το σενάριο χρήσης και γιατί? Ανέβα σε κυβικά, για εμένα κοίτα σκούτερ τύπου sym gts, kymco exciting ή downtown. 1 1
pano Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Για την περίπτωσή σου κατ''εμέ η καλύτερη λύση είναι το ποδήλατο,απλώςθα πηγαίνεις με το αμάξι σου μέχρι έξω από την πόλη,όχι ότι δεν γίνεται η απόσταση αυτή με το ποδήλατο αλλά για λόγω ασφάλειας και κούρασης το λέω. 1
TRILOBYTER Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, vaas93 είπε Αφού δεν έχεις χώρο να το παρκάρεις μακριά από pcx/nmax καθώς τα κλέβουν. Το vision είναι κορυφαία επιλογή για μέσα στην πόλη, ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος περνάς από παντού. Όμως σε ανοιχτό δρόμο είναι σχετικά επικίνδυνο, όχι μόνο επειδή δεν έχει γκάζι αλλά επειδή είναι φτερό στον άνεμο. Επίσης δεν έχει abs που είναι ψιλό απαραίτητο ειδικά για αρχάριο. Επειδη το εχω τεσταρει, η τελικη του ειναι 100, με εμενα πανω που ειμαι 75 κιλα και κουβαλαω βαρια τσαντα αδιαβροχα κλπ, επισης αυτη η τελικη ειναι με τοπ κεις μπαγκαζιερα και μεγαλη ζελατινα μπροστα. Τα φρενα του με το cbs που διαθετει ειναι απλα απιστευτα σε αυτη τη τιμη. Η ιπποδυναμη του ειναι 8.9 αλογα στα 101 κιλα σκαφους. Το sh mode με τιμη 500 ευρω πανω δινει 12.5 αλογα νομιζω αλλα επισης δεν πρεπει να εχει ουτε αυτο abs, σαν σκαφος ειναι το ιδιο μηχανακι, και το mode λογω ψυγειου πρεπει να ειναι λιγο πιο βαρυ, αξιζουν και τα 2. Δεν πηρα το mode επειδη δεν χρειαζομαι αυτα τα εξτρα αλογα, το μεγεθος τους ειναι ιδιο περιπου. Τα 500 ευρω διαφορα ειναι αρκετα για εξοπλισμο. Νομιζω αν υποθετικα εβγαινα για μακρινες βολτες, κανενα απ τα 2 δεν εχει το γκαζι να με παει. 1 1
vaas93 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε Επειδη το εχω τεσταρει, η τελικη του ειναι 100, με εμενα πανω που ειμαι 75 κιλα και κουβαλαω βαρια τσαντα αδιαβροχα κλπ, επισης αυτη η τελικη ειναι με τοπ κεις μπαγκαζιερα και μεγαλη ζελατινα μπροστα. Τα φρενα του με το cbs που διαθετει ειναι απλα απιστευτα σε αυτη τη τιμη. Η ιπποδυναμη του ειναι 8.9 αλογα στα 101 κιλα σκαφους. Το sh mode με τιμη 500 ευρω πανω δινει 12.5 αλογα νομιζω αλλα επισης δεν πρεπει να εχει ουτε αυτο abs, σαν σκαφος ειναι το ιδιο μηχανακι, και το mode λογω ψυγειου πρεπει να ειναι λιγο πιο βαρυ, αξιζουν και τα 2. Δεν πηρα το mode επειδη δεν χρειαζομαι αυτα τα εξτρα αλογα, το μεγεθος τους ειναι ιδιο περιπου. Τα 500 ευρω διαφορα ειναι αρκετα για εξοπλισμο. Νομιζω αν υποθετικα εβγαινα για μακρινες βολτες, κανενα απ τα 2 δεν εχει το γκαζι να με παει. Το είχα 7 χρόνια το συγκεκριμένο, όποτε έβγαινα σε ανοιχτό δρόμο (π.χ Κηφισός) έκανα τον σταυρό μου για να μην με πάρει ο αέρας ή κανένα αυτοκίνητο. Μέχρι τα 80 πάει σβέλτα, μετά ανεβαίνει με δυσκολία και σε ανηφορικό δρόμο δεν πάει παραπάνω. Τα αναγράφω αυτά επειδή ο TS αναφέρεται σε επαρχιακό οδικό δίκτυο και ανάλογα με το τι εννοεί μπορεί να μην του κάνει η κατηγορία των 125. Το ABS χρειάζεται στον αρχάριο (και όχι μόνο), τρεις φορές χρειάστηκε να φρενάρω απότομα και τις τρεις έπεσα. 1
phanispal Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Πάντως μέχρι 125cc παίρνει δίπλωμα χωρίς εξετάσεις και λοιπές ταλαιπωρίες με το νέο νομοσχέδιο. Μαθήματα μπορεί (και πρέπει) να κάνει βέβαια, ούτως ή άλλως προβλέπτονται πέντε (5) υποχρεωτικά. 1
mp123 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μην παρεις χοντα , γιαμαχα , πιατζιο .Ασ ξεκινησουμε απο αυτο. Αυτά τα κλεβουν αφου θα το αφηνεις εξω. Βλεπε συμ , κυμκο., κιγουει , ντειτονα κλπ . Αυτα δεν εχουν φοβο. Και ξεκλειδωτο να το αφηνεις κανεις δεν το κλεβει. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα