commkarolos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σας. Έφυγα απο το σπίτι για περίπου 15 μέρες αφήνοντας το pc μου σε ενα σπίτι με πολλή υγρασία. Γυρνάω απο τις διακοπές και ενα βράδυ κλείνω τον υπολογιστή μου. Το επόμενο πρωί δεν έπαιρνε μπροστά, θεώρησα λοιπον οτι τα έφτυσε το τροφοδοτικό μου (Corsair VS550) και το πήγα σε ένα μάστορα να το κοιτάξει. Με παίρνει το ίδιο απόγευμα και μου λέει ο υπολογιστής σου δεν έχει τίποτα τρέχει κανονικά. Πηγαίνω λοιπόν και τον φέρνω σπιτι και πάλι δεν άνοιγε, οπότε τον πηγα να τον δοκιμάσω σε όλες τις πρίζες του σπιτιού μήπως και κανω λάθος. Τίποτα. Το παίρνω όπως είναι λοιπόν και το πάω σε έναν άλλο μάστορα και το κάνει boot με τη μια μπροστά στα μάτια μου! Λέω θα φταίει το καλώδιο του τροφοδοτικού, αλλά και παλι τζίφος. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο μήπως παίζει κάτι με το ρεύμα του σπιτιού, έρχεται ένας άνθρωπος, μου το ελέγχει και ολα δουλευουν κανονικά! Να πω σε αυτό το σημείο οτι οταν το έφερνα στο σπίτι απο τους μάστορες πάντα άνοιγε με την πρώτη, αλλα αφού το έσβηνα και περνούσαν μερικές ωρες είχα πάλι την ίδια ιστορία! Στο τέλος μου ήρθε η ιδέα να βάλω ένα αερόθερμο δίπλα στο pc για ενα λεπτό περίπου, μετά να το ανοίξω και όντως πηρε μπροστά. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και δεν ξερω τι πρέπει να αλλάξω! Έχω μια υποψία οτι φτάιει κάτι με την συνδεσμολογία του κουτιού μου γιατί είναι πολύ παλιό ή οτι πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!!
nickol-us Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Το pc είναι καθαρό από σκόνες; Σκόνη + υγρασία = πιθανό βραχυκύκλωμα. Ένα καλό φύσημα ίσως λύσει το πρόβλημα. Έλεγξε και το button μήπως είναι χαλασμένο και πότε πιάνει πότε δεν πιάνει. Κάνε το τράμπα με το reset και δες 2
jgeorgiou Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, commkarolos είπε Καλησπέρα σας. Έφυγα απο το σπίτι για περίπου 15 μέρες αφήνοντας το pc μου σε ενα σπίτι με πολλή υγρασία. Γυρνάω απο τις διακοπές και ενα βράδυ κλείνω τον υπολογιστή μου. Το επόμενο πρωί δεν έπαιρνε μπροστά, θεώρησα λοιπον οτι τα έφτυσε το τροφοδοτικό μου (Corsair VS550) και το πήγα σε ένα μάστορα να το κοιτάξει. Με παίρνει το ίδιο απόγευμα και μου λέει ο υπολογιστής σου δεν έχει τίποτα τρέχει κανονικά. Πηγαίνω λοιπόν και τον φέρνω σπιτι και πάλι δεν άνοιγε, οπότε τον πηγα να τον δοκιμάσω σε όλες τις πρίζες του σπιτιού μήπως και κανω λάθος. Τίποτα. Το παίρνω όπως είναι λοιπόν και το πάω σε έναν άλλο μάστορα και το κάνει boot με τη μια μπροστά στα μάτια μου! Λέω θα φταίει το καλώδιο του τροφοδοτικού, αλλά και παλι τζίφος. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο μήπως παίζει κάτι με το ρεύμα του σπιτιού, έρχεται ένας άνθρωπος, μου το ελέγχει και ολα δουλευουν κανονικά! Να πω σε αυτό το σημείο οτι οταν το έφερνα στο σπίτι απο τους μάστορες πάντα άνοιγε με την πρώτη, αλλα αφού το έσβηνα και περνούσαν μερικές ωρες είχα πάλι την ίδια ιστορία! Στο τέλος μου ήρθε η ιδέα να βάλω ένα αερόθερμο δίπλα στο pc για ενα λεπτό περίπου, μετά να το ανοίξω και όντως πηρε μπροστά. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και δεν ξερω τι πρέπει να αλλάξω! Έχω μια υποψία οτι φτάιει κάτι με την συνδεσμολογία του κουτιού μου γιατί είναι πολύ παλιό ή οτι πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!! https://www.skroutz.gr/c/449/afygranthres.html?o=υγρασια&order_by=pricevat&order_dir=asc οι υπολογιστές λειτουργούν με συγκεκριμένα όρια υγρασίας
nickpaokgr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όταν στο ξανακάνει και δεν ανοίγει, βγάλε τον από την πρίζα και πατά για 5-10 δευτερόλεπτα το κουμπί που ανοίγει. Μετά ξανασυνδεσε τον και πάτα τον να ανοίξει. Δοκίμασε το μια και πες μου. Μου ακούγεται για πυκνωτής πάνω στην μητρική. Για αυτό όταν το πήγαινες εκεί δούλευε, επειδή έμενε ξεσυνδεμενο αποφορτιζοταν ο πυκνωτής. + Ότι όταν ζεσταίνεις έναν πυκνωτή ανεβάζεις την χωριτικοτητα του, άρα για αυτό μπορεί να έκανε δουλειά το αεροθερμο. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από nickpaokgr 1
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 8 ώρες πριν, commkarolos είπε Καλησπέρα σας. Έφυγα απο το σπίτι για περίπου 15 μέρες αφήνοντας το pc μου σε ενα σπίτι με πολλή υγρασία. Γυρνάω απο τις διακοπές και ενα βράδυ κλείνω τον υπολογιστή μου. Το επόμενο πρωί δεν έπαιρνε μπροστά, θεώρησα λοιπον οτι τα έφτυσε το τροφοδοτικό μου (Corsair VS550) και το πήγα σε ένα μάστορα να το κοιτάξει. Με παίρνει το ίδιο απόγευμα και μου λέει ο υπολογιστής σου δεν έχει τίποτα τρέχει κανονικά. Πηγαίνω λοιπόν και τον φέρνω σπιτι και πάλι δεν άνοιγε, οπότε τον πηγα να τον δοκιμάσω σε όλες τις πρίζες του σπιτιού μήπως και κανω λάθος. Τίποτα. Το παίρνω όπως είναι λοιπόν και το πάω σε έναν άλλο μάστορα και το κάνει boot με τη μια μπροστά στα μάτια μου! Λέω θα φταίει το καλώδιο του τροφοδοτικού, αλλά και παλι τζίφος. Παίρνω λοιπόν τηλέφωνο μήπως παίζει κάτι με το ρεύμα του σπιτιού, έρχεται ένας άνθρωπος, μου το ελέγχει και ολα δουλευουν κανονικά! Να πω σε αυτό το σημείο οτι οταν το έφερνα στο σπίτι απο τους μάστορες πάντα άνοιγε με την πρώτη, αλλα αφού το έσβηνα και περνούσαν μερικές ωρες είχα πάλι την ίδια ιστορία! Στο τέλος μου ήρθε η ιδέα να βάλω ένα αερόθερμο δίπλα στο pc για ενα λεπτό περίπου, μετά να το ανοίξω και όντως πηρε μπροστά. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και δεν ξερω τι πρέπει να αλλάξω! Έχω μια υποψία οτι φτάιει κάτι με την συνδεσμολογία του κουτιού μου γιατί είναι πολύ παλιό ή οτι πρέπει να αλλάξω τροφοδοτικό. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!! Προς το παρόν σαν πρόβλημα του τροφοδοτικού σου μου ακούγεται. Δεν μπορώ να το πω με σιγουριά, αλλά επειδή σε βλέπω ήδη κουρασμένο και εκνευρισμένο, θα ήταν καλύτερα να δανιστείς ένα τροφοδοτικό και να το αλλάξεις / να στο αλλάξουν. Αν έχεις τις γνώσεις και την υπομονή να διερευνίσουμε την βλάβη, κάνε τα εξής: α.) Δοκίμασε κατ' αρχάς να κάνεις αν θες αυτό που γράφει ο nickpaokgr : 3 ώρες πριν, nickpaokgr είπε Όταν στο ξανακάνει και δεν ανοίγει, βγάλε τον από την πρίζα και πατά για 5-10 δευτερόλεπτα το κουμπί που ανοίγει. Μετά ξανασυνδεσε τον και πάτα τον να ανοίξει. Δοκίμασε το μια και πες μου. Είναι χρήσιμο και θα μας βοηθήσει να αποκλείσουμε κάποια περίπτωση. β.) Δοκίμασε τα απενεργοποιήσεις τη γρήγορη εκκίνηση από τον πίνακα ελέγχου των windows. (Θα το βρεις στις επιλογές ενέργειας, αλλαγή του τι κάνουν τα κουμπιά, κλπ). Επανέλαβε το βήμα α.) να δεις αν έχει λυθεί το πρόβλημα. (Αν λύνεται το πρόβλημα δεν συνεχίζεις στο βήμα γ.), αλλά γράφεις εδώ τα στοιχεία της μητρικής σου να σε βοηθήσουμε να βάλεις σωστούς drivers.) γ.) Κάνε έλεγχο αν τα βύσματα του CPU EPS 4pin ή 8-pin και του ATX 24-pin του τροφοδοτικού κουμπώνουν σωστά στη μητρική. Αν χωράει το νύχι σου ενδιάμεσα από την μπρίζα και το βύσμα, δεν έχει κουμπώσει σωστά. Επανέλαβε το βήμα α.) να δεις αν έχει λυθεί το πρόβλημα. δ.) Αν ακόμα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, σημείωσε ή φωτογράφισε τις ρυθμίσεις της μητρικής σου και κάνε clear cmos, όπως το γράφει στο manual της μητρικής σου. ε.) Αν δεν έχει φτιάξει, αλλαγή τροφοδοτικού. 1
commkarolos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Ξεκίνησα δοκιμάζοντας την λύση του @nickpaokgr αλλά τίποτα. Τώρα άνοιξα τον υπολογιστή με τον τρόπο του αερόθερμου και δοκιμάζω σιγά σιγά τις λύσεις του @PC_Science_Lefkada. Τα 8-pin και 24-pin του υπολογιστή τα είχα ελέγξει από πριν και είναι σωστά συνδεδεμένα. Η μητρική μου είναι η ASUS PRIME X370-PRO με επεξεργαστή AMD Ryzen 5 2600. Το βράδυ θα επανέλθω για να δω αν δούλεψαν τα υπόλοιπα. Τέλος, αν ο πυκνωτής της μητρικής μου έχει "γεμίσει" η λύση είναι αλλαγή της η αυτό που μου είπατε με το κουμπί;
paylidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 12 ώρες πριν, commkarolos είπε Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση και δεν ξερω τι πρέπει να αλλάξω! σπιτι... 😆 περα απο την πλακα ειναι θεμα υγρασίας, το ειχαμε στο παρελθον σε καποιους υπολογιστές που ήταν σε αποθηκη σε εταιρεια που εργαζομουν... στην πορεια καηκαν κιολας απο την πολυ υγρασία και αντικατασταθηκαν απο λαπτοπ που τα μαζευαν μετα τη βαρδυα σε κλειστο χώρο 1
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, paylidis είπε το ειχαμε στο παρελθον σε καποιους υπολογιστές που ήταν σε αποθηκη σε εταιρεια που εργαζομουν... Ούτε αφυγραντήρας δεν έκανε δουλειά;
paylidis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ούτε αφυγραντήρας δεν έκανε δουλειά; Από ελενίτ ήτανε. Τι αφυγραντηρα να βάλεις που έμπαζε από παντού; 😂 άσε που τότε δεν ήταν της μόδας. Ο φίλος παντως με έναν αφυγραντηρα λογικά θα κάνει δουλεια
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, paylidis είπε Από ελενίτ ήτανε. Τι αφυγραντηρα να βάλεις που έμπαζε από παντού; Και πάλι πολύ άντεξαν 1 ώρα πριν, paylidis είπε Ο φίλος παντως με έναν αφυγραντηρα λογικά θα κάνει δουλεια Αν είναι σχετικά μικρός ο χώρος πιστεύω θα γίνει δουλειά. Σε εμάς 60ΤΜ έχουμε αυτόν και όταν δουλεύει με 65% υγρασία βγάζει 7L το 24ωρο. 2
Aris_ Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε Σε εμάς 60ΤΜ έχουμε αυτόν και όταν δουλεύει με 65% υγρασία βγάζει 7L το 24ωρο. Εχεις τσαμπα "απεσταγμενο" νερο 🤣
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2022 Στις 17/1/2022 στις 2:23 ΜΜ, commkarolos είπε Αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Ξεκίνησα δοκιμάζοντας την λύση του @nickpaokgr αλλά τίποτα. Τώρα άνοιξα τον υπολογιστή με τον τρόπο του αερόθερμου και δοκιμάζω σιγά σιγά τις λύσεις του @PC_Science_Lefkada. Τα 8-pin και 24-pin του υπολογιστή τα είχα ελέγξει από πριν και είναι σωστά συνδεδεμένα. Η μητρική μου είναι η ASUS PRIME X370-PRO με επεξεργαστή AMD Ryzen 5 2600. Το βράδυ θα επανέλθω για να δω αν δούλεψαν τα υπόλοιπα. Τέλος, αν ο πυκνωτής της μητρικής μου έχει "γεμίσει" η λύση είναι αλλαγή της η αυτό που μου είπατε με το κουμπί; Έφτιαξε το κομπιούτερ Κάρολε; 1
commkarolos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 14 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Έφτιαξε το κομπιούτερ Κάρολε; Δυστηχως όχι... Έκανα όλα τα βήματα ένα προς ένα και ανοίγει μόνο όταν βάζω το αερόθερμο δίπλα για ένα λεπτακι περίπου... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και το ενδιαφέρον!!
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, commkarolos είπε Δυστηχως όχι... Έκανα όλα τα βήματα ένα προς ένα και ανοίγει μόνο όταν βάζω το αερόθερμο δίπλα για ένα λεπτακι περίπου... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και το ενδιαφέρον!! Το clear cmos το έχεις κάνει σίγουρα σωστά; Αφού σου το κάνει μόνο το πρωί που το κομπιούτερ είναι κρύο, αντί να σε ταλαιπωρήσω με πολυήμερα τεστ που θα πρέπει να τα κάνεις με την τσίμπλα στο μάτι, θα ήθελα να καταβάσεις το speccy από δω: https://www.ccleaner.com/speccy/download/standard, να το εγκαταστήσεις και αφού το τρέξεις να μας ανεβάσεις ένα screenshot. Κάτι τέτοιο δηλαδή: https://static.filehorse.com/screenshots/benchmarking/speccy-screenshot-01.png. Επίσης αν έχεις τρόπο να βγάλεις, θα ήθελα κάποιες φωτογραφίες από το εσωτερικό του κομπιούτερ σου. Μια πανοραμική και κανα δυο ακόμα να φαίνονται οι ανεμιστήρες του κουτιού. Είναι καλό όπως θα είσαι με ανοιχτό το κομπιούτερ, προσεκτικά χωρίς να ρίξεις κάτι μέσα στο κομπιούτερ (βίδες, κατσαβίδι, φακό, άλλα σκουπίδια ή εκκρίσεις) να το έβαζες μπροστά να επιβεβαιώσεις ότι ξεκινάνε όλοι οι ανεμιστήρες. Και της cpu, και της κάρτας γραφικών άν έχεις, και του τροφοδοτικού και οι υπόλοιποι ανεμιστήρες κουτιού. Αν κάποιος δε φαίνεται καλά αν ξεκινάει (τροφοδοτικού π.χ.) φέξε με φακό ή προσεκτικά με αναπτήρα να δεις καλύτερα. Τα παραπάνω θα με βοηθήσουν να βγάλω ασφαλέστερο συμπέρασμα για τη βλάβη που υπάρχει και δεν αφήνει το κομπιούτερ σου να ανάψει όταν είναι κρύο, αλλά και για το πως μπορεί να δημιουργήθηκε, για να μην συμβεί σύντομα το ίδιο αν προβείς σε αντικατάστση του ελαττωματικού υλικού. 1
duffyduck Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 https://rog.asus.com/forum/showthread.php?39507-HELP-High-humidity-causes-failure-to-boot-quick-fix 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα