poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2022 9 hours ago, kpapageo1 said: For the record, έκανα αίτηση σε Voda 100 me 24,90€ (απερ. σταθερά + 360' κινητά), ήρθε ο εξοπλισμός, τράβηξα και μια νέα καλωδίωση από τον κατανεμητή κατευθείαν στην πρίζα (γύρω στα 10μ καλώδιο) και περιμένω την ενεργοποίηση. Όλα φρέσκα από την πλευρά μου, να δούμε τώρα τι αποτελέσματα θα έχουμε. wish u the best. την παλια καλωδιωση μπορεις να την χρησιμοποιησεις για την τηλεφωνια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpapageo1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Ενεργοποιήθηκε σήμερα η γραμμή, παρακάτω τα αποτελέσματα (Ethernet) τα οποία δεν είναι αυτά που περίμενα. Μόνο μια πρίζα στο σπίτι. Μετρημένα σε 2,5 ώρες: Γνώμες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, kpapageo1 είπε Γνώμες; Κατά την ταπεινή μου άποψη (λέω ταπεινή γιατί τεχνικός δεν είμαι). Η γραμμή σου φαίνεται να έχει μαζέψει πάρα πολλά λάθοι, αλλά line attenuation, SNR, και ειδικά ταχύτητα συγχρονισμού θα έλεγα ότι είναι πολύ κομπλέ. Δοκίμασε με άλλο καλώδιο Ethernet ή και WiFi στα 5ghz, να δεις αν φταίει το Ethernet (μήπως δεν είναι ούτε καν cat5). Το speed test το δοκίμασες και σε άλλους server; Αν όχι, για δοκίμασε σε κανέναν άλλο, τσάμπα είναι (1 στο 1000000 να ήταν αυτό). Και δοκίμασε να κάνεις και test με το fast.com που χρησιμοποίει server του Netflix. Αλλά ας μιας διαφωτίσει και κάποιος πιο «γνώστης» αν μπορεί🤔. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpapageo1 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Cat5e είναι το καλώδιο, δοκιμάστηκε και άλλο, σε άλλο λαπτοπ και η μέτρηση είναι ακριβώς η ίδια και στο speedtest και στο fast. 5g συσκευή δεν έχω για να δοκιμάσω. Τα λάθη σε ποίο κομμάτι ακριβώς φαίνονται; Για να ξέρω που να κοιτάζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, kpapageo1 είπε Τα λάθη σε ποίο κομμάτι ακριβώς φαίνονται; Για να ξέρω που να κοιτάζω. Εγώ αναφερόμουν εκεί που λέει σφάλματα HEC, από κάτω που λέει total cells. Λογικά αυτά τα μετράει σαν HEC errors (αν δεν κάνω λάθος), που θα μπορούσε ίσως να δικαιολογήσει γιατί πέφτει τόσο πολύ η ταχύτητα σου, γιατί είναι όντος υπερβολικά πολλά για HEC errors. Τώρα αν κάνω λάθος και δεν είναι HEC erros αυτά, (επειδή τα λέει από κάτω) δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. Αναφορά σε κείμενο 5g συσκευή δεν έχω για να δοκιμάσω. Διευκρίνηση, με το 5ghz εννοούσα Wi-Fi, όχι 5G το mobile δικτιού. Το 5ghz Wi-Fi, πολύ «μπακάλικα» είναι το Wi-Fi απλά χρησιμοποίει μια πιο ψηλή συχνότητα, τα 5ghz (αντί για 2,4ghz στο κλασικό), για να πέτυχει μεγαλύτερες ταχύτητες, οι περισσότερες καινούριες συσκευές laptop κινητό κτλ το υποστηρίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Sudowoodo είπε Διευκρίνηση, με το 5ghz εννοούσα Wi-Fi, όχι 5G το mobile δικτιού. Το 5ghz Wi-Fi, πολύ «μπακάλικα» είναι το Wi-Fi απλά χρησιμοποίει μια πιο ψηλή συχνότητα, τα 5ghz (αντί για 2,4ghz στο κλασικό), για να πέτυχει μεγαλύτερες ταχύτητες, οι περισσότερες καινούριες συσκευές laptop κινητό κτλ το υποστηρίζουν. Για ποιον λογο να δοκιμασει 5ghz; απο την στιγμη που σε καλωδιο πιανει τοσο, δεν φταιει η συνδεση του παιδιου με το μοντεμ. @kpapageo1 η γραμμη για καποιον λογο στο speedtest κατεβαζε στα 53mbit ενω δεν θα επρεπε. μηπως ταυτοχρονα κατεβαζες κατι εκεινη την ωρα; καποιο windows update πχ; δοκιμασε αλλες ωρες μηπως επεσες σε περιοδο που σερνεται το δικτυο της vodafone. μου εχει τυχει κ σε μενα. γενικα τα stats σου ειναι πολυ καλα. αν δεις οτι συνεχεια ολη την μερα εχεις αυτες τις ταχυτητες, δηλωσε βλαβη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geoavlonitis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Η DSL γραμμη ειναι αψογη. Ουτε λαθη ουτε τιποτα. Κατι συμβαινει απο τον παροχο και τον εχουν κλειδωσει σε 50/10. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sudowoodo Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, kallair είπε Για ποιον λογο να δοκιμασει 5ghz; απο την στιγμη που σε καλωδιο πιανει τοσο, δεν φταιει η συνδεση του παιδιου με το μοντεμ. Όταν μίλησα αρχικά για 5ghz: Αναφορά σε κείμενο Δοκίμασε με άλλο καλώδιο Ethernet ή και WiFi στα 5ghz, να δεις αν φταίει το Ethernet (μήπως δεν είναι ούτε καν cat5). Το είπα μήπως είχε κανένα αρχαίο καλώδιο ethernet, just to be sure. Η διευκρίνηση μου, που έκανες quote, ήταν για να μην νομίζει ότι εννοούσα να δοκιμάσει σε κινητό με 5G δίκτυο κινητής. Φυσικά αφού έχει καλώδιο cat 5e (που πάει και μέχρι 1Gbps) δεν τίθεται θέμα να δοκιμάσει σε 5ghz Wi-Fi όπως είπες και εσυ. 😁 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hln3 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2022 Στις 3/2/2022 στις 12:27 ΠΜ, kpapageo1 είπε Ενεργοποιήθηκε σήμερα η γραμμή, παρακάτω τα αποτελέσματα (Ethernet) τα οποία δεν είναι αυτά που περίμενα. Μόνο μια πρίζα στο σπίτι. Μετρημένα σε 2,5 ώρες: Γνώμες; Καταρχήν τρέξε το speedtest προς τον πάροχο σου ώστε να αποκλειστεί bottleneck από αλλού Μετά δοκιμάσε να κατεβάσεις κάποιο μεγάλο αρχείο από γρήγορη πηγή και δες speed Tέλος δοκίμασε με άλλη συσκευή (smart tv, κινητό, laptop οτιδήποτε) - γιατί ενω συγχρονίζεις κανονικά η ταχύτητα στο κατέβασμα είναι περίπου στο μισό. Κατά προτίμηση με κάποια συσκευή ethernet π.χ άλλο pc ή λάπτοπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2022 On 03/02/2022 at 00:27, kpapageo1 said: Ενεργοποιήθηκε σήμερα η γραμμή, παρακάτω τα αποτελέσματα (Ethernet) τα οποία δεν είναι αυτά που περίμενα. Μόνο μια πρίζα στο σπίτι. Μετρημένα σε 2,5 ώρες: Γνώμες; η γραμμη σου δεν εχει errors και παιζει πολυ καλα.δοκιμασε με αλλο λαπτοπ ή με κινητο dual band 5g. On 03/02/2022 at 17:53, geoavlonitis said: Η DSL γραμμη ειναι αψογη. Ουτε λαθη ουτε τιποτα. Κατι συμβαινει απο τον παροχο και τον εχουν κλειδωσει σε 50/10. σαν γραμμη συγχρονιζει στα 110/11.οποτε δεν ειναι θεμα συγχρονισμου εκτος αν του εχουν αφησει policy στο account του στα 50/5 On 03/02/2022 at 11:40, Sudowoodo said: Εγώ αναφερόμουν εκεί που λέει σφάλματα HEC, από κάτω που λέει total cells. Λογικά αυτά τα μετράει σαν HEC errors (αν δεν κάνω λάθος), που θα μπορούσε ίσως να δικαιολογήσει γιατί πέφτει τόσο πολύ η ταχύτητα σου, γιατί είναι όντος υπερβολικά πολλά για HEC errors. Τώρα αν κάνω λάθος και δεν είναι HEC erros αυτά, (επειδή τα λέει από κάτω) δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει. δεν ειναι errors αυτα. τα Total cells οσο ξερω. On 03/02/2022 at 17:19, kallair said: Για ποιον λογο να δοκιμασει 5ghz; απο την στιγμη που σε καλωδιο πιανει τοσο, δεν φταιει η συνδεση του παιδιου με το μοντεμ. @kpapageo1 η γραμμη για καποιον λογο στο speedtest κατεβαζε στα 53mbit ενω δεν θα επρεπε. μηπως ταυτοχρονα κατεβαζες κατι εκεινη την ωρα; καποιο windows update πχ; δοκιμασε αλλες ωρες μηπως επεσες σε περιοδο που σερνεται το δικτυο της vodafone. μου εχει τυχει κ σε μενα. γενικα τα stats σου ειναι πολυ καλα. αν δεις οτι συνεχεια ολη την μερα εχεις αυτες τις ταχυτητες, δηλωσε βλαβη. μπορει να ειναι και πιταρισμενο dslam με τον παροχο. η πιο καλη ωρα για δοκιμες ειναι μετα τις 03:00 το βραδυ 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kpapageo1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα διορθώθηκε, ήταν μια ρύθμιση απλά από πλευράς τους: Γενικά μέχρι τώρα έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το support της Voda, με παίρνουν μόνοι τους τηλέφωνο για να με ρωτήσουν πως είναι η γραμμή, αν είμαι ικανοποιημένος κλπ. Ομολογώ πως δεν το περίμενα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου 2022 από kpapageo1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 On 07/02/2022 at 19:44, kpapageo1 said: Το πρόβλημα διορθώθηκε, ήταν μια ρύθμιση απλά από πλευράς τους: Γενικά μέχρι τώρα έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το support της Voda, με παίρνουν μόνοι τους τηλέφωνο για να με ρωτήσουν πως είναι η γραμμή, αν είμαι ικανοποιημένος κλπ. Ομολογώ πως δεν το περίμενα. λογικα απλα δεν ειχε αλλαχτει το Policy και συγχρονιζες 110 αλλα κατεβαζες 50 κατι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα