Προς το περιεχόμενο

VDSL 100 αλλά πού;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Βρίσκομαι σε αναζήτηση νέου πακέτου. Την δεδομένη στιγμή είμαι με Nova ADSL 24άρι και θέλω να πάω σε VDSL 100αρι. Δυστυχώς FTTH δεν παίζει εδώ αλλιώς δεν θα το συζητούσα καν. 

Η περιοχή μου λοιπόν (Ανατολική Άνω πόλη θεσ/νίκη), τσεκάροντας τον χάρτη από http://fttxgr.eu/map είναι τίγκα σε καμπίνες της Vodafone. Cosmote/Wind/Nova δεν έχει. Η ερώτηση μου είναι, παίζει ρόλο στο ποιον πάροχο θα επιλέξω; Αν πχ πάω σε Cosmote, θα παίρνω από δική τους καμπίνα μακρυά ή από της Vodafone κοντύτερα σε εμένα;

Έχοντας αποκλείσει την  Wind για διάφορους λόγους, προσανατολίζομαι σε Vodafone/Cosmote/Nova και HCN (Inalan δεν παίζει). Έχουμε τα εξής:

Vodafone: Καλή τιμή, κακή εξυπηρέτηση από ότι ακούω, μέτριες ταχύτητες. 

Cosmote: Λιγάκι ακριβότερη αλλά καλύτερη εξυπηρέτηση (;)

Nova: Δυσαρεστημένος από το 24άρι και την αντιμετώπιση της εταιρείας σε πελάτη 12 χρόνων αλλά έχει την καλύτερη τιμή.

HCN: Δέλεαρ η έλλειψη συμβολαίου αν και έχει 40€ τέλη ενεργοποίησης + 20€ τηλέφωνο. Δεν έχω ιδέα με χρόνο αναμονής τι γίνεται.

Η αλλαγή θέλω να γίνει σχετικά άμεσα. Τι υπέρ και κατά έχει η καθεμία (ρούτερ κλπ); Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/1/2022 στις 12:14 ΠΜ, hln3 είπε

Να σου δώσουν 100αρι από καμπίνα μακριά είναι τεχνικά δύσκολο έως αδύνατο, οπότε θα ζητήσουν θύρα από τον πάροχο που έχει καμπίνα κοντά σου.

Εδώ δεν δίνουν από καμπίνα κοντά (στα 20 μέτρα).

Στα 90 mbps και κάτω κλειδώνω.

Είμαι έτοιμος να πάρω τηλέφωνο την ομάδα της Αραβανή(!) να έρθει να μου αλλάξει την κάθετο τουλάχιστον!!!

On 17/01/2022 at 01:13, kpapageo1 said:

Καλησπέρα σε όλους.

Βρίσκομαι σε αναζήτηση νέου πακέτου. Την δεδομένη στιγμή είμαι με Nova ADSL 24άρι και θέλω να πάω σε VDSL 100αρι. Δυστυχώς FTTH δεν παίζει εδώ αλλιώς δεν θα το συζητούσα καν. 

Η περιοχή μου λοιπόν (Ανατολική Άνω πόλη θεσ/νίκη), τσεκάροντας τον χάρτη από http://fttxgr.eu/map είναι τίγκα σε καμπίνες της Vodafone. Cosmote/Wind/Nova δεν έχει. Η ερώτηση μου είναι, παίζει ρόλο στο ποιον πάροχο θα επιλέξω; Αν πχ πάω σε Cosmote, θα παίρνω από δική τους καμπίνα μακρυά ή από της Vodafone κοντύτερα σε εμένα;

Έχοντας αποκλείσει την  Wind για διάφορους λόγους, προσανατολίζομαι σε Vodafone/Cosmote/Nova και HCN (Inalan δεν παίζει). Έχουμε τα εξής:

Vodafone: Καλή τιμή, κακή εξυπηρέτηση από ότι ακούω, μέτριες ταχύτητες. 

Cosmote: Λιγάκι ακριβότερη αλλά καλύτερη εξυπηρέτηση (;)

Nova: Δυσαρεστημένος από το 24άρι και την αντιμετώπιση της εταιρείας σε πελάτη 12 χρόνων αλλά έχει την καλύτερη τιμή.

HCN: Δέλεαρ η έλλειψη συμβολαίου αν και έχει 40€ τέλη ενεργοποίησης + 20€ τηλέφωνο. Δεν έχω ιδέα με χρόνο αναμονής τι γίνεται.

Η αλλαγή θέλω να γίνει σχετικά άμεσα. Τι υπέρ και κατά έχει η καθεμία (ρούτερ κλπ); Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ! 

σε οποιο παροχο και να πας θα παρειςντον ιδιο χαλκο και την ιδια καμπινα που ανηκει σε εναν provider. αν η καμπινα ειναι κοντα οπως εμενα παιζω 100 αρι ανετα.

31 minutes ago, skiabox said:

Εδώ δεν δίνουν από καμπίνα κοντά (στα 20 μέτρα).

Στα 90 mbps και κάτω κλειδώνω.

Είμαι έτοιμος να πάρω τηλέφωνο την ομάδα της Αραβανή(!) να έρθει να μου αλλάξει την κάθετο τουλάχιστον!!!

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjUv6Gx3r_1AhVr7rsIHcbECVYQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, poulinos είπε

σε οποιο παροχο και να πας θα παρειςντον ιδιο χαλκο και την ιδια καμπινα που ανηκει σε εναν provider. αν η καμπινα ειναι κοντα οπως εμενα παιζω 100 αρι ανετα.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwjUv6Gx3r_1AhVr7rsIHcbECVYQFnoECAoQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK

Μπήκα ήδη στην σελίδα της Αραβανή(!) και έβαλα το τηλέφωνο να με καλέσουν.

Επιτέλους η σάπια κάθετη θα αλλάξει!

Εντωμεταξύ είδα και μια έκπτωση στο λογαριασμό του σταθερού.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ότι έμπλεξα την ΕΕΤΤ και πήρα και μια επιστολή από την cosmote ως απάντηση.

Επεξ/σία από skiabox

54 minutes ago, skiabox said:

Μπήκα ήδη στην σελίδα της Αραβανή(!) και έβαλα το τηλέφωνο να με καλέσουν.

Επιτέλους η σάπια κάθετη θα αλλάξει!

Εντωμεταξύ είδα και μια έκπτωση στο λογαριασμό του σταθερού.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ότι έμπλεξα την ΕΕΤΤ και πήρα και μια επιστολή από την cosmote ως απάντηση.

ελπιζω να ειναι καθετη και οχι τα παραλληλα και την αλλαξεις τζαμπα

25 λεπτά πριν, poulinos είπε

ελπιζω να ειναι καθετη και οχι τα παραλληλα και την αλλαξεις τζαμπα

Μέσα στο σπίτι είμαι τζιτζί.

Παίζω μόνο με ethernet κατευθείαν στο fritzbox.

Η κάθετη πρέπει να είναι σάπια και βλέπει και 5 μέτρα διακλάδωση το fritzbox.

• Moderators
Στις 18/1/2022 στις 12:14 ΠΜ, hln3 είπε

Να σου δώσουν 100αρι από καμπίνα μακριά είναι τεχνικά δύσκολο έως αδύνατο, οπότε θα ζητήσουν θύρα από τον πάροχο που έχει καμπίνα κοντά σου.

η καμπινα που περνεις ειναι μια δεν αλλαζει αναλογα το πακετο που ζητας , αν ο εξοπλισμος της καμπινας και η αποσταση απο εσενα ειναι εντος καποιον οριων τοτε σου δινουν 100/200

5 ώρες πριν, Inuyasha είπε

η καμπινα που περνεις ειναι μια δεν αλλαζει αναλογα το πακετο που ζητας , αν ο εξοπλισμος της καμπινας και η αποσταση απο εσενα ειναι εντος καποιον οριων τοτε σου δινουν 100/200

Φυσικά και αλλάζει
Άλλες καμπίνες εξυπηρετούν adsl και άλλες vdsl συνήθως.

Συγνώμη ρέ παιδιά ,αλλα στήν Καστοριά λ.χ. πού μένω ο χάρτης δείχνει 2 καμπίνες πού είναι ο παλιός ΟΤΕ καί ο καινούργιος ΟΤΕ.Υπάρχουν σέ κάποιες πόλεις καμπίνες ανεξάρτητες από τά κτίρια πού είναι οι εγκαταστάσεις τού ΟΤΕ σέ κάθε πόλη?

21 λεπτά πριν, kastorianos είπε

Συγνώμη ρέ παιδιά ,αλλα στήν Καστοριά λ.χ. πού μένω ο χάρτης δείχνει 2 καμπίνες πού είναι ο παλιός ΟΤΕ καί ο καινούργιος ΟΤΕ.Υπάρχουν σέ κάποιες πόλεις καμπίνες ανεξάρτητες από τά κτίρια πού είναι οι εγκαταστάσεις τού ΟΤΕ σέ κάθε πόλη?

Φαντάζομαι εννοείς καμπίνες VDSL; Μπορούν να τοποθετηθούν και εξωτερικά από το Α/Κ, στις μεγάλεις πόλεις είναι σε αρκετά σημεία.

• Moderators
1 ώρα πριν, hln3 είπε

Φυσικά και αλλάζει
Άλλες καμπίνες εξυπηρετούν adsl και άλλες vdsl συνήθως.

Μόνο αναβάθμιση αν γίνει

Αν περνεις από την καμπίνα "Α" που δεν υποστηρίζει VDSL, και ζητήσεις VDSL δεν θα σου δώσουν από καμπίνα "Β", ακόμα και αν θεωριτικα η καμπίνα "Β" είναι πιο κοντά σε εσένα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
On 20/01/2022 at 12:24, skiabox said:

Μέσα στο σπίτι είμαι τζιτζί.

Παίζω μόνο με ethernet κατευθείαν στο fritzbox.

Η κάθετη πρέπει να είναι σάπια και βλέπει και 5 μέτρα διακλάδωση το fritzbox.

ta 5 μετρα δεν λενε κατι συν ειναι λιγο.το βασικο τεστ ειναι συγχρονισμος κατω μετα συγχρονισμος κεντρικο πριζακι βγαζοντας ολα τα αλλα.και βλεπεις αν εχεις απωλειες ή οχι.αν εχεις τοτε η καθετη αν δεν εχεις τοτε μαλλον εφταιγαν τα παραλληλα προς τα υπολοιπα πριζακια.

For the record, έκανα αίτηση σε Voda 100 me 24,90€ (απερ. σταθερά + 360' κινητά), ήρθε ο εξοπλισμός, τράβηξα και μια νέα καλωδίωση από τον κατανεμητή κατευθείαν στην πρίζα (γύρω στα 10μ καλώδιο) και περιμένω την ενεργοποίηση. Όλα φρέσκα από την πλευρά μου, να δούμε τώρα τι αποτελέσματα θα έχουμε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...