tcktcktck Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, georgiouu είπε δεν ισχυει το παραπανω εγω δεν δηλωνω τιποτα για χρονια ε νομιζω θα με ειχαν εντοπισει αν επρεπε να δηλωσω κατι θα τον μεταφερω στο λογιστη μου τον προβληματισμο σου:p Πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να σε εντοπίσουν αν αγοράζεις μόνο αλλά δεν πουλάς . Κάποια στιγμή θα πουλήσεις όμως και τότε θα σε φωνάξουν όταν δουν τα χρήματα να πιστώνονται ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια.Δες και αυτή εδώ τη συγκεκριμμένη απάντηση που αφορούσε κρύπτο αλλά είναι ενδεικτικό του πως κινείται η ΑΑΔΕ Αν εσύ για 15 χρόνια πουλάς αγοράζεις και δεν σου είπε κανεις τίποτα ίσως και να τη γλίτωσες αλλά δεν είναι και η πιο σωστή συμβουλή να δίνεις γενικά.Καλό είναι να συμβουλευόμαστε και φοροτεχνικό για αυτά γιατί αν η εφορία μυρίσει αίμα την πάτησες. 8 ώρες πριν, rus είπε φορολογεισαι κιολας? κανει δηλαδη καποιος μια επενδυση, περιμενει χρονια να βγαλει ενα μικροκερδος(αν το βγαλει) και απο αυτο θα παρει και το κρατος? και τα μερίσματα επίσης 1
software Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 12/1/2023 στις 5:08 ΠΜ, georgiouu είπε δεν ισχυει το παραπανω εγω δεν δηλωνω τιποτα για χρονια ε νομιζω θα με ειχαν εντοπισει αν επρεπε να δηλωσω κατι Όχι, ισχύει, πρέπει να δηλώνεται κανονικά το συνολικό πόσό της αγοράς κάθε χρόνο στη φορολογική δήλωση (κώδ. 743-744) γιατί αποτελεί τεκμήριο και θέλει προσοχή το συνολικό ποσό που επενδύει κάποιος μέσα στη χρονιά, ώστε να μπορεί να το δικαιολογήσει. Επιπλέον, πρέπει να δηλώνονται όλα τα κέρδη είτε φορολογούνται, είτε όχι. Το ότι δεν σε έχουν εντοπίσει μάλλον σημαίνει ότι κυριώς μόνο αγοράζεις και τα κέρδη που τραβάς και πιστώνονται στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς είναι μικρά ποσά ή είσαι τυχερός. Αν αγοράζεις συνεχώς και καποιά στιγμή θες να πουλήσεις όλες τις μετοχές και το ποσό είναι πολύ μεγάλο θα προκύψει θέμα αν δεν δηλωνες τις προηγούμενες χρονιές το ποσό που είχες επενδύσει σε αγορά μετοχών. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2023 από software
rus Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Mπερδεμα. Κι εμενα μου εχουν πει απο την Εθνικη οτι αν παρεις το ταδε επενδυτικο προγραμμα ή μια ασφαλεια με οριζοντα x χρονια, δεν το δηλωνεις, κανεις δε θα το ξερει. Αρα η Εθνικη δεν ενημερωνει την εφορια τι προγραμματα/επενδυσεις εχουν πελατες της. Και συνεπως αν δε τα δηλωσεις τοτε δε θα δηλωσεις ουτε και τα κερδη. 2 ώρες πριν, tcktcktck είπε και τα μερίσματα επίσης τα μερισματα νομιζω φορολογουνται 10% στη πηγη. Δηλαδη τα εισπραττεις ηδη φορολογημενα Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2023 από rus
tcktcktck Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 20 ώρες πριν, rus είπε Mπερδεμα. Κι εμενα μου εχουν πει απο την Εθνικη οτι αν παρεις το ταδε επενδυτικο προγραμμα ή μια ασφαλεια με οριζοντα x χρονια, δεν το δηλωνεις, κανεις δε θα το ξερει. Αρα η Εθνικη δεν ενημερωνει την εφορια τι προγραμματα/επενδυσεις εχουν πελατες της. Και συνεπως αν δε τα δηλωσεις τοτε δε θα δηλωσεις ουτε και τα κερδη. τα μερισματα νομιζω φορολογουνται 10% στη πηγη. Δηλαδη τα εισπραττεις ηδη φορολογημενα Τα "ασφαλιστικά" προγράμματα είναι έτσι και αλλιώς αφορολόγητα αυτή τη στιγμή. Θα φορολογηθείς όταν έρθει η ώρα να εισπράξεις είτε γιατί πέρασαν τα χρόνια είτε γιατί έσπασες το πρόγραμμα Ειδικά στα ομαδικά που προσφέρουν εταιρείες το ποσο που σου κρατάν καθε μήνα είναι από τα μικτά άρα δεν υπόκειται σε φόρο εισοδήματος.
georgiouu Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Εδώ έχουμε έναν μπουσουλα α μπραβο το λεει ξεκαθαρα "Για τις μετοχές ελληνικών εταιρειών, τα κέρδη από υπεραξία μετοχών (κωδ. 659) απαλλάσσονται από τον φόρο, " Στις 12/1/2023 στις 9:23 ΠΜ, software είπε Όχι, ισχύει, πρέπει να δηλώνεται κανονικά το συνολικό πόσό της αγοράς κάθε χρόνο στη φορολογική δήλωση (κώδ. 743-744) γιατί αποτελεί τεκμήριο και θέλει προσοχή το συνολικό ποσό που επενδύει κάποιος μέσα στη χρονιά, ώστε να μπορεί να το δικαιολογήσει. Επιπλέον, πρέπει να δηλώνονται όλα τα κέρδη είτε φορολογούνται, είτε όχι. Το ότι δεν σε έχουν εντοπίσει μάλλον σημαίνει ότι κυριώς μόνο αγοράζεις και τα κέρδη που τραβάς και πιστώνονται στους τραπεζικούς σου λογαριασμούς είναι μικρά ποσά ή είσαι τυχερός. Αν αγοράζεις συνεχώς και καποιά στιγμή θες να πουλήσεις όλες τις μετοχές και το ποσό είναι πολύ μεγάλο θα προκύψει θέμα αν δεν δηλωνες τις προηγούμενες χρονιές το ποσό που είχες επενδύσει σε αγορά μετοχών. Στις 12/1/2023 στις 9:03 ΠΜ, tcktcktck είπε θα τον μεταφερω στο λογιστη μου τον προβληματισμο σου:p Πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατο να σε εντοπίσουν αν αγοράζεις μόνο αλλά δεν πουλάς . Κάποια στιγμή θα πουλήσεις όμως και τότε θα σε φωνάξουν όταν δουν τα χρήματα να πιστώνονται ακόμη και αν έχουν περάσει χρόνια.Δες και αυτή εδώ τη συγκεκριμμένη απάντηση που αφορούσε κρύπτο αλλά είναι ενδεικτικό του πως κινείται η ΑΑΔΕ Αν εσύ για 15 χρόνια πουλάς αγοράζεις και δεν σου είπε κανεις τίποτα ίσως και να τη γλίτωσες αλλά δεν είναι και η πιο σωστή συμβουλή να δίνεις γενικά.Καλό είναι να συμβουλευόμαστε και φοροτεχνικό για αυτά γιατί αν η εφορία μυρίσει αίμα την πάτησες. και τα μερίσματα επίσης δειξτε μου ενα λινκ που να λεει οτι πρεπει να φορολογηθω.εγω πουλαω και αγοραζω συνεχως και δεν φορολογουμαι
leonidas_fs Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 και επίσης παιδιά σημαντικό, παίζει ρόλο και για τι ποσό μιλάμε! αν επενδύσεις 1000€ και όταν πουλήσεις έχεις 1500€, δεν θα δώσει κάνεις σημασία. Αν όμως όταν πουλήσεις μπει κάνα πακέτο ΧΧΧΧΧΧ€, εκεί αλλάζει το θέμα!
georgiouu Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 "Στην Ελλάδα όμως είδαμε ήδη ότι τα κέρδη από υπεραξία μετοχών, Α/Κ και ETF δεν φορολογούνται. Άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε με αυτήν την διαδικασία, εκτός εάν κάνετε συναλλαγές με τίτλους που αναφέρονται στην παρ.1 του ΚΦΕ 4172/2013 όπως ομόλογα εξωτερικού και παράγωγα όπως Options ή Forex"
software Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, georgiouu είπε α μπραβο το λεει ξεκαθαρα "Για τις μετοχές ελληνικών εταιρειών, τα κέρδη από υπεραξία μετοχών (κωδ. 659) απαλλάσσονται από τον φόρο, " δειξτε μου ενα λινκ που να λεει οτι πρεπει να φορολογηθω.εγω πουλαω και αγοραζω συνεχως και δεν φορολογουμαι Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι λογιστής και απλά κάνουμε συζήτηση και ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στο θέμα. Εγώ συγκεκριμένα έμεινα στο ότι πρέπει να δηλωθούν στη φορολογική δήλωση και όχι ότι πρέπει να φορολογηθείς, γιατί όπως είπες κάποια κέρδη απαλλάσονται από το φόρο. Μπορείς να δεις εδώ το παράδειγμα που έχει στο 8 https://www.taxheaven.gr/news/40592/anagrafh-sth-dhlwsh-forologias-eisodhmatos-fysikwn-proswpwn-twn-kerdwnzhmiwn-apo-agorapwlhsies-eishgmenwn-se-xrhmatisthrio-metoxwn. Και επίσης να διαβάσεις τις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης (https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-05/odigies_fefp_v2_2021.pdf) για τους παρακάτω κωδικούς που νομιζω σε ενδιαφέρουν περισσότερο: 743-744 Συμπλήρωση συνολικού ποσού που καταβλήθηκε για αγορά μετοχών 659-660 Συμπλήρωση κερδών από πώληση μετοχών που απαλλάσσονται από φόρο
rus Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Στις 13/1/2023 στις 8:28 ΠΜ, tcktcktck είπε Τα "ασφαλιστικά" προγράμματα είναι έτσι και αλλιώς αφορολόγητα αυτή τη στιγμή. Θα φορολογηθείς όταν έρθει η ώρα να εισπράξεις είτε γιατί πέρασαν τα χρόνια είτε γιατί έσπασες το πρόγραμμα Υπαρχουν και μιγμα, ασφαλιστικα+επενδυτικα. Εφοσον δεν το εχεις δηλωμενο, γιατι να δηλωσεις την εξοφληση του?
tcktcktck Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2023 22 ώρες πριν, software είπε Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι λογιστής και απλά κάνουμε συζήτηση και ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στο θέμα. Εγώ συγκεκριμένα έμεινα στο ότι πρέπει να δηλωθούν στη φορολογική δήλωση και όχι ότι πρέπει να φορολογηθείς, γιατί όπως είπες κάποια κέρδη απαλλάσονται από το φόρο. Μπορείς να δεις εδώ το παράδειγμα που έχει στο 8 https://www.taxheaven.gr/news/40592/anagrafh-sth-dhlwsh-forologias-eisodhmatos-fysikwn-proswpwn-twn-kerdwnzhmiwn-apo-agorapwlhsies-eishgmenwn-se-xrhmatisthrio-metoxwn. Και επίσης να διαβάσεις τις οδηγίες συμπλήρωσης της φορολογικής δήλωσης (https://www.aade.gr/sites/default/files/2022-05/odigies_fefp_v2_2021.pdf) για τους παρακάτω κωδικούς που νομιζω σε ενδιαφέρουν περισσότερο: 743-744 Συμπλήρωση συνολικού ποσού που καταβλήθηκε για αγορά μετοχών 659-660 Συμπλήρωση κερδών από πώληση μετοχών που απαλλάσσονται από φόρο Καλά ναι δεν υπάρχει λόγος να κινδυνεύεις με πρόστιμο κάποια στιγμή στο μέλλον αφού έτσι και αλλιώς η φορολογία είναι αστεία. Είτε είναι ελληνικές οι μετοχές είτε από ΕΕ(που έχω προσωπική εμπειρία) πληρώνεις 15% στα κέρδη μόνο αν ο συνολικός αριθμός των μετοχών σου ξεπερνά το 1% η το 0.1% της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας. 12 ώρες πριν, rus είπε Υπαρχουν και μιγμα, ασφαλιστικα+επενδυτικα. Εφοσον δεν το εχεις δηλωμενο, γιατι να δηλωσεις την εξοφληση του? Ας συμφωνήσουμε πως όταν το ξοφλήσεις δεν θα σου δώσουν αν μετρητά στο χέρι. Αν λοιπόν δεν έχεις τρόπο να κρύψεις ένα τόσο μεγάλο ποσό δεν αξίζει για μένα να διακινδυνεύσεις. Και αφού λοιπόν δεν θα έχεις δηλώσει τιποτα και κάποια στιγμή κάποιος σου βάλει 30000€ στο λογαριασμό τότε μάλλον δεν θα περάσει απαρατηρητο. Βέβαια μπορεί να έχεις κάποιο τρόπο να κρύψεις αυτά τα λεφτά και να μην μπουν ποτέ στο ελληνικό τραπεζικό συστημα , τρόπο που συνήθως ξέρουν αυτοί που έχουν πάνω από το 1% εισηγμένων εταιρειών 23 ώρες πριν, georgiouu είπε "Στην Ελλάδα όμως είδαμε ήδη ότι τα κέρδη από υπεραξία μετοχών, Α/Κ και ETF δεν φορολογούνται. Άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχοληθούμε με αυτήν την διαδικασία, εκτός εάν κάνετε συναλλαγές με τίτλους που αναφέρονται στην παρ.1 του ΚΦΕ 4172/2013 όπως ομόλογα εξωτερικού και παράγωγα όπως Options ή Forex" υπάρχει όρος αναλόγως με το πόσες μετοχές έχεις της εταιρειας που πουλησες όπως έγραψα και παραπανω. Δεν τα δηλώνεις για να πληρώσεις το φόρο ο οποίος είναι συνήθως μηδενικός. Το κάνεις γιατί αποτελεί τεκμήριο και επίσης όταν τελικά πουλήσεις και δηλώσεις τα κέρδη δεν θα σου χτυπήσουν την πόρτα όταν αρχίσουν να σκάνε τα καμπανάκια από την τράπεζα σου και από τα συστηματα παρακολούθησης της αδαε. Δηλαδή δεν θα σε ψάξουν για μαύρο χρήμα. Μια ωραία μέρα εμένα μπήκαν στο λογαριασμό μου 5000€ από τράπεζα του εξωτερικου από πώληση μετοχων που είχα δηλώσει ότι είχα αγοράσει προηγουμενως. Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι αδιάφορο για την ααδε η οποία βλέπει απλά ένα έμβασμα από εξωτερικο. Εδώ έχωσαν πρόστιμο σε κόρη που της είχε μεταφέρει η μάνα 4300€ ευρώ για να της πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ (η τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονταν στο άρθρο https://www.lifo.gr/now/greece/thessaloniki-i-eforia-epebale-prostimo-stin-kori-giati-plirose-toys-foroys-tis-miteras). Για αυτό τα δηλώνω και είμαι ήσυχος και φόρο δεν πλήρωσα. 1
rus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, tcktcktck είπε Ας συμφωνήσουμε πως όταν το ξοφλήσεις δεν θα σου δώσουν αν μετρητά στο χέρι. Αν λοιπόν δεν έχεις τρόπο να κρύψεις ένα τόσο μεγάλο ποσό δεν αξίζει για μένα να διακινδυνεύσεις. Και αφού λοιπόν δεν θα έχεις δηλώσει τιποτα και κάποια στιγμή κάποιος σου βάλει 30000€ στο λογαριασμό τότε μάλλον δεν θα περάσει απαρατηρητο. Βέβαια μπορεί να έχεις κάποιο τρόπο να κρύψεις αυτά τα λεφτά και να μην μπουν ποτέ στο ελληνικό τραπεζικό συστημα , τρόπο που συνήθως ξέρουν αυτοί που έχουν πάνω από το 1% εισηγμένων εταιρειών Oxι βεβαια, δε δινονται μετρητα στο χερι. Μπαινουν στο λογ/σμο αν ειναι απο τραπεζα ή δινεται επιταγη αν ειναι απο εταιρια. Ποιος ειναι ο κινδυνος και η διακινδυνευση? Αλλα καταρχην απο που θα το γνωριζει η εφορια? Ουτε η τραπεζα ουτε η εταιρια θα την ενημερωσει. Για τυχαιο ελεγχο λες? Γινονται κι αυτοι, αλλα βασικα οι υπαλληλοι ειναι λιγοι για να καλυπτουν ανα πασα στιγμη εκατομμυρια λογ/σμους. Συνηθως ελεγχονται αυτοι που διακινουν μεγαλα ποσά. Αν καποιος σου βαλει 30χιλ. στο λογ/σμο εννοειται οτι πρεπει να τα καλυπτεις. Ειτε απο το εισοδημα σου ειτε απο αυτο που συζηταμε. Αν ρωτηθεις λοιπον θα δειξεις το αναλογο αποδεικτικο. Σχετικαμε την υποχρεωτικοτητα ή μη της αναγραφης στη δηλωση, το πλαισιο ειναι ασαφες. Γιαυτο αλλωστε ετοιμαζουν (χρονια τωρα) το... e-περιουσιολογιο, με το οποιο θα δηλωνεις λεει τα παντα οτι εχεις με ποινη κατασχεσης, ακομα και τα μετρητα στο σπιτι σου και τα μπιζου 👌
tcktcktck Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, rus είπε Oxι βεβαια, δε δινονται μετρητα στο χερι. Μπαινουν στο λογ/σμο αν ειναι απο τραπεζα ή δινεται επιταγη αν ειναι απο εταιρια. Ποιος ειναι ο κινδυνος και η διακινδυνευση? Αλλα καταρχην απο που θα το γνωριζει η εφορια? Ουτε η τραπεζα ουτε η εταιρια θα την ενημερωσει. Για τυχαιο ελεγχο λες? Γινονται κι αυτοι, αλλα βασικα οι υπαλληλοι ειναι λιγοι για να καλυπτουν ανα πασα στιγμη εκατομμυρια λογ/σμους. Συνηθως ελεγχονται αυτοι που διακινουν μεγαλα ποσά. Αν καποιος σου βαλει 30χιλ. στο λογ/σμο εννοειται οτι πρεπει να τα καλυπτεις. Ειτε απο το εισοδημα σου ειτε απο αυτο που συζηταμε. Αν ρωτηθεις λοιπον θα δειξεις το αναλογο αποδεικτικο. Σχετικαμε την υποχρεωτικοτητα ή μη της αναγραφης στη δηλωση, το πλαισιο ειναι ασαφες. Γιαυτο αλλωστε ετοιμαζουν (χρονια τωρα) το... e-περιουσιολογιο, με το οποιο θα δηλωνεις λεει τα παντα οτι εχεις με ποινη κατασχεσης, ακομα και τα μετρητα στο σπιτι σου και τα μπιζου 👌 Εγώ παρέθεσα και άρθρο που δείχνει ότι πιάσαν τους άλλους για 4300 ευρώ. Το πλαίσιο δεν είναι καθόλου ασαφές αλλά αυτό καλύτερα να το συζητήσεις με το λογιστή σου. Έχουν ανοιχτεί τόσα πολλά μέτωπα που άλλος λέει για μετοχές άλλος για ασφαλιστικά που ίσως έχω χάσει τη μπάλα σε τι απαντώ. Για μετοχές τα έχω πει με λογιστή και ο νόμος είναι ξεκάθαρος
georgiouu Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, tcktcktck είπε Εγώ παρέθεσα και άρθρο που δείχνει ότι πιάσαν τους άλλους για 4300 ευρώ. Το πλαίσιο δεν είναι καθόλου ασαφές αλλά αυτό καλύτερα να το συζητήσεις με το λογιστή σου. Έχουν ανοιχτεί τόσα πολλά μέτωπα που άλλος λέει για μετοχές άλλος για ασφαλιστικά που ίσως έχω χάσει τη μπάλα σε τι απαντώ. Για μετοχές τα έχω πει με λογιστή και ο νόμος είναι ξεκάθαρος ποιος ειναι ο νομος που ειναι ξεκαθαρος; απο το λινκ που εδωσε ο software : " Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο γίνονται γνωστά τα εξής: «1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 42 του ν. 4172/2013, όπως ισχύουν, κάθε εισόδημα που προκύπτει από υπεραξία μεταβίβασης των ακόλουθων τίτλων, καθώς και μεταβίβασης ολόκληρης επιχείρησης, υπόκειται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων: α) μετοχές σε εταιρεία μη εισηγμένη σε χρηματιστηριακή αγορά, β) μετοχές και άλλες κινητές αξίες εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά, εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον μισό τοις εκατό (0,5%), Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/40592/anagrafh-sth-dhlwsh-forologias-eisodhmatos-fysikwn-proswpwn-twn-kerdwnzhmiwn-apo-agorapwlhsies-eishgmenwn-se-xrhmatisthrio-metoxwn " φορολογουνται μονο οσοι κατεχουν πανω απο 0,5% εισηγμενης
leonidas_fs Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, rus είπε Oxι βεβαια, δε δινονται μετρητα στο χερι. Μπαινουν στο λογ/σμο αν ειναι απο τραπεζα ή δινεται επιταγη αν ειναι απο εταιρια. Ποιος ειναι ο κινδυνος και η διακινδυνευση? Αλλα καταρχην απο που θα το γνωριζει η εφορια? Ουτε η τραπεζα ουτε η εταιρια θα την ενημερωσει. Για τυχαιο ελεγχο λες? Γινονται κι αυτοι, αλλα βασικα οι υπαλληλοι ειναι λιγοι για να καλυπτουν ανα πασα στιγμη εκατομμυρια λογ/σμους. Συνηθως ελεγχονται αυτοι που διακινουν μεγαλα ποσά. Αν καποιος σου βαλει 30χιλ. στο λογ/σμο εννοειται οτι πρεπει να τα καλυπτεις. Ειτε απο το εισοδημα σου ειτε απο αυτο που συζηταμε. Αν ρωτηθεις λοιπον θα δειξεις το αναλογο αποδεικτικο. Σχετικαμε την υποχρεωτικοτητα ή μη της αναγραφης στη δηλωση, το πλαισιο ειναι ασαφες. Γιαυτο αλλωστε ετοιμαζουν (χρονια τωρα) το... e-περιουσιολογιο, με το οποιο θα δηλωνεις λεει τα παντα οτι εχεις με ποινη κατασχεσης, ακομα και τα μετρητα στο σπιτι σου και τα μπιζου 👌 Οποιαδήποτε τραπεζικη συναλλαγη άνω των 9,800€, πάει αυτόματα ενημέρωση & αντίγραφο συναλλαγής στην τράπεζα της Ελλάδος. Τωρα από κει και πέρα προφανώς με κάποια κριτήρια φιλτράρεται αυτή η κίνηση και πολύ λίγες κινήσεις καταλήγουν σε περαιτέρω έλεγχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα