Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω να ξέρετε πως μπορεί κάποιος να πουλήσει μετοχές που έχει (ελληνικών εταιριών).

Πριν από λίγο καιρό διαπιστώσαμε ότι συγγενικά μας πρόσωπα (ηλικιωμένα) διαθέτουν λίγες μετοχές τις οποίες δεν θυμόνταν καν και επειδή χρειάζονται τα λεφτά, σκέφτονται να τις πουλήσουν.

Γνωρίζετε τι διαδικασία απαιτείται;

Ευχαριστώ

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Επειδή λόγω των συνθηκών είναι δύσκολο να μεταβούν σε τράπεζα (και λόγω covid και λόγω απόστασης) μπορώ να τους ανοίξω εγώ e-banking (ή ένα από τα παιδιά τους) με εξουσιοδότηση ή θέλει ειδικό πληρεξούσιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, karetsos είπε

Επειδή λόγω των συνθηκών είναι δύσκολο να μεταβούν σε τράπεζα (και λόγω covid και λόγω απόστασης) μπορώ να τους ανοίξω εγώ e-banking (ή ένα από τα παιδιά τους) με εξουσιοδότηση ή θέλει ειδικό πληρεξούσιο;

Μέσω εθνικής και alpha το κάνεις όλο μέσω ίντερνετ πλέον. Για τις άλλες δεν έχω εικόνα 

Επεξ/σία από Phoenix7
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, GiagkosP είπε

Καλησπέρα, τι εφαρμογή-ανταλλακτηριο μετοχών προτείνεται για αρχάριους???

Εθνική τράπεζα. Βάζεις λεφτά στο λογαριασμό σου και μετά ψωνίζεις μέσω ebanking μετοχές αφού επικοινωνήσεις με την τράπεζα και ζητήσεις ενεργοποίηση. 

Στα υπόψη όπως σε όλες τις πλατφόρμες υπάρχουν προμήθειες και για αυτό "συμφέρει" κάθε κίνηση να είναι πάνω απο 1500€. 

image.png.d5f691589220a9b4c1dc82700102eb13.png

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ Degiro (www.degiro.gr) για χρόνια, πλατφόρμα με τις χαμηλότερες προμήθειες (αν όχι η χαμηλότερη). Έχει ελληνικό support (αχρείαστο να είναι). Εχει ορισμένα προιόντα (ETFs) που σου επιτρέπει μία συναλλαγή το μήνα χωρίς προμήθειες. Αν κ τον τελευταίο χρόνο αύξησε λίγο τις χρεώσεις του. Ισως αν ξεκινούσα τώρα πήγαινα προς Interactive Brokers

Παίξε και εδω.

https://brokerchooser.com/

• Like 2
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σας παιδιά,

Έχω ένα αίτημα να βρω σε κάποιον να αγοράσει μια εφαρμογή που να μπορει να παρακολουθεί live - να βλέπει τις μετοχές και τα ομόλογα του και να μπορεί να αγοράζει/πουλάει.

Δεν τον βολέυουν οι εφαρμογές των τραπεζών .

Έχετε να προτείνεται κάποια ; 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 4/4/2022 στις 10:58 ΠΜ, sphinxgr είπε

Εθνική τράπεζα. Βάζεις λεφτά στο λογαριασμό σου και μετά ψωνίζεις μέσω ebanking μετοχές αφού επικοινωνήσεις με την τράπεζα και ζητήσεις ενεργοποίηση. 

Στα υπόψη όπως σε όλες τις πλατφόρμες υπάρχουν προμήθειες και για αυτό "συμφέρει" κάθε κίνηση να είναι πάνω απο 1500€. 

image.png.d5f691589220a9b4c1dc82700102eb13.png

Να σε πρηξω λίγο επειδη είμαι άσχετος;

Θέλω να πάρω καποιες μετοχές και να τις ξεχάσω (επενδυτικά) μη φανταστείς πολλά χρήματα.

Έχω κάνει όλη τη διαδικασία.

Πως αγοράζω; Πηγαίνω στην εντολή market όπου θα κοστίζει τη τιμή εναρξης διαπραγματεύσης και έτσι απλά αγοράζω;

Ή πρέπει κάποιος να μου διαθέσει και να διαλέξω τη τιμή αγοράς;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, kanesaxo είπε

Να σε πρηξω λίγο επειδη είμαι άσχετος;

Θέλω να πάρω καποιες μετοχές και να τις ξεχάσω (επενδυτικά) μη φανταστείς πολλά χρήματα.

Έχω κάνει όλη τη διαδικασία.

Πως αγοράζω; Πηγαίνω στην εντολή market όπου θα κοστίζει τη τιμή εναρξης διαπραγματεύσης και έτσι απλά αγοράζω;

Ή πρέπει κάποιος να μου διαθέσει και να διαλέξω τη τιμή αγοράς;

Μπορείς να αγοράσεις στην τρέχουσα τιμή ή μπορείς να βάλεις εντολή και να αγοράσεις σε μια τιμή που σου αρέσει. Πχ αν η τρέχουσα τιμή ειναι 15€, μπορείς να ανοίξεις μια εντολή 14€ και να αγοράσεις όταν και αν πάει 14€.

Δεν ξέρω στην Εθνική για πόσο καιρό μένει ανοιχτή αυτή η εντολή και αν μένει για την τρέχουσα μέρα (το πιο πιθανό), ή για πάντα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Μπορείς να αγοράσεις στην τρέχουσα τιμή ή μπορείς να βάλεις εντολή και να αγοράσεις σε μια τιμή που σου αρέσει. Πχ αν η τρέχουσα τιμή ειναι 15€, μπορείς να ανοίξεις μια εντολή 14€ και να αγοράσεις όταν και αν πάει 14€.

Δεν ξέρω στην Εθνική για πόσο καιρό μένει ανοιχτή αυτή η εντολή και αν μένει για την τρέχουσα μέρα (το πιο πιθανό), ή για πάντα.

Το δοκίμασα σήμερα, και έβαλα μαρκετ τιμή.

Η μετοχή έχει 1.09€ και θέλω 1000τεμ. Μου βγάζει ότι πρέπει να πληρώσω 1380! Όχι 1090 συν τα έξοδα...

Δεν προχώρησα εν τέλει μέχρι να ρωτήσω 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Το δοκίμασα σήμερα, και έβαλα μαρκετ τιμή.

Η μετοχή έχει 1.09€ και θέλω 1000τεμ. Μου βγάζει ότι πρέπει να πληρώσω 1380! Όχι 1090 συν τα έξοδα...

Δεν προχώρησα εν τέλει μέχρι να ρωτήσω 

Αποκλείεται τόσο πολλά παραπάνω. Κάτι βλέπεις ή υπολογίζεις λάθος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...