karetsos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω να ξέρετε πως μπορεί κάποιος να πουλήσει μετοχές που έχει (ελληνικών εταιριών). Πριν από λίγο καιρό διαπιστώσαμε ότι συγγενικά μας πρόσωπα (ηλικιωμένα) διαθέτουν λίγες μετοχές τις οποίες δεν θυμόνταν καν και επειδή χρειάζονται τα λεφτά, σκέφτονται να τις πουλήσουν. Γνωρίζετε τι διαδικασία απαιτείται; Ευχαριστώ
panagiotis54 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 προφανως για να ειναι ηλιωμενα τα αγορασαν απο καποιον broker...πρεπει να εχουν καποιο χαρτι...
karetsos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 μιλάμε για πάνω από 15 χρόνια πριν.... χαρτί ενημερωτικό έρχεται από την Τράπεζα Πειραιώς
ELTASSOS1 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Οποτε μιλατε με την χρηματιστηριακη της πειραιως...
Land-decked Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Θα πάτε μαζί στην τράπεζα, αυτοί θα σας ανοίξουν e-banking. Μετά εσύ μπορείς να τις πουλήσεις.
karetsos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Επειδή λόγω των συνθηκών είναι δύσκολο να μεταβούν σε τράπεζα (και λόγω covid και λόγω απόστασης) μπορώ να τους ανοίξω εγώ e-banking (ή ένα από τα παιδιά τους) με εξουσιοδότηση ή θέλει ειδικό πληρεξούσιο;
Phoenix7 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, karetsos είπε Επειδή λόγω των συνθηκών είναι δύσκολο να μεταβούν σε τράπεζα (και λόγω covid και λόγω απόστασης) μπορώ να τους ανοίξω εγώ e-banking (ή ένα από τα παιδιά τους) με εξουσιοδότηση ή θέλει ειδικό πληρεξούσιο; Μέσω εθνικής και alpha το κάνεις όλο μέσω ίντερνετ πλέον. Για τις άλλες δεν έχω εικόνα Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από Phoenix7
GiagkosP Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Καλησπέρα, τι εφαρμογή-ανταλλακτηριο μετοχών προτείνεται για αρχάριους???
sphinxgr Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GiagkosP είπε Καλησπέρα, τι εφαρμογή-ανταλλακτηριο μετοχών προτείνεται για αρχάριους??? Εθνική τράπεζα. Βάζεις λεφτά στο λογαριασμό σου και μετά ψωνίζεις μέσω ebanking μετοχές αφού επικοινωνήσεις με την τράπεζα και ζητήσεις ενεργοποίηση. Στα υπόψη όπως σε όλες τις πλατφόρμες υπάρχουν προμήθειες και για αυτό "συμφέρει" κάθε κίνηση να είναι πάνω απο 1500€. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από sphinxgr 1
trelas007 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Χρησιμοποιώ Degiro (www.degiro.gr) για χρόνια, πλατφόρμα με τις χαμηλότερες προμήθειες (αν όχι η χαμηλότερη). Έχει ελληνικό support (αχρείαστο να είναι). Εχει ορισμένα προιόντα (ETFs) που σου επιτρέπει μία συναλλαγή το μήνα χωρίς προμήθειες. Αν κ τον τελευταίο χρόνο αύξησε λίγο τις χρεώσεις του. Ισως αν ξεκινούσα τώρα πήγαινα προς Interactive Brokers Παίξε και εδω. https://brokerchooser.com/ 2
babyo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα σας παιδιά, Έχω ένα αίτημα να βρω σε κάποιον να αγοράσει μια εφαρμογή που να μπορει να παρακολουθεί live - να βλέπει τις μετοχές και τα ομόλογα του και να μπορεί να αγοράζει/πουλάει. Δεν τον βολέυουν οι εφαρμογές των τραπεζών . Έχετε να προτείνεται κάποια ;
kanesaxo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Στις 4/4/2022 στις 10:58 ΠΜ, sphinxgr είπε Εθνική τράπεζα. Βάζεις λεφτά στο λογαριασμό σου και μετά ψωνίζεις μέσω ebanking μετοχές αφού επικοινωνήσεις με την τράπεζα και ζητήσεις ενεργοποίηση. Στα υπόψη όπως σε όλες τις πλατφόρμες υπάρχουν προμήθειες και για αυτό "συμφέρει" κάθε κίνηση να είναι πάνω απο 1500€. Να σε πρηξω λίγο επειδη είμαι άσχετος; Θέλω να πάρω καποιες μετοχές και να τις ξεχάσω (επενδυτικά) μη φανταστείς πολλά χρήματα. Έχω κάνει όλη τη διαδικασία. Πως αγοράζω; Πηγαίνω στην εντολή market όπου θα κοστίζει τη τιμή εναρξης διαπραγματεύσης και έτσι απλά αγοράζω; Ή πρέπει κάποιος να μου διαθέσει και να διαλέξω τη τιμή αγοράς;
sphinxgr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 15 ώρες πριν, kanesaxo είπε Να σε πρηξω λίγο επειδη είμαι άσχετος; Θέλω να πάρω καποιες μετοχές και να τις ξεχάσω (επενδυτικά) μη φανταστείς πολλά χρήματα. Έχω κάνει όλη τη διαδικασία. Πως αγοράζω; Πηγαίνω στην εντολή market όπου θα κοστίζει τη τιμή εναρξης διαπραγματεύσης και έτσι απλά αγοράζω; Ή πρέπει κάποιος να μου διαθέσει και να διαλέξω τη τιμή αγοράς; Μπορείς να αγοράσεις στην τρέχουσα τιμή ή μπορείς να βάλεις εντολή και να αγοράσεις σε μια τιμή που σου αρέσει. Πχ αν η τρέχουσα τιμή ειναι 15€, μπορείς να ανοίξεις μια εντολή 14€ και να αγοράσεις όταν και αν πάει 14€. Δεν ξέρω στην Εθνική για πόσο καιρό μένει ανοιχτή αυτή η εντολή και αν μένει για την τρέχουσα μέρα (το πιο πιθανό), ή για πάντα.
kanesaxo Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, sphinxgr είπε Μπορείς να αγοράσεις στην τρέχουσα τιμή ή μπορείς να βάλεις εντολή και να αγοράσεις σε μια τιμή που σου αρέσει. Πχ αν η τρέχουσα τιμή ειναι 15€, μπορείς να ανοίξεις μια εντολή 14€ και να αγοράσεις όταν και αν πάει 14€. Δεν ξέρω στην Εθνική για πόσο καιρό μένει ανοιχτή αυτή η εντολή και αν μένει για την τρέχουσα μέρα (το πιο πιθανό), ή για πάντα. Το δοκίμασα σήμερα, και έβαλα μαρκετ τιμή. Η μετοχή έχει 1.09€ και θέλω 1000τεμ. Μου βγάζει ότι πρέπει να πληρώσω 1380! Όχι 1090 συν τα έξοδα... Δεν προχώρησα εν τέλει μέχρι να ρωτήσω
sphinxgr Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Το δοκίμασα σήμερα, και έβαλα μαρκετ τιμή. Η μετοχή έχει 1.09€ και θέλω 1000τεμ. Μου βγάζει ότι πρέπει να πληρώσω 1380! Όχι 1090 συν τα έξοδα... Δεν προχώρησα εν τέλει μέχρι να ρωτήσω Αποκλείεται τόσο πολλά παραπάνω. Κάτι βλέπεις ή υπολογίζεις λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα