Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά στην παρέα. Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας σχετικά με την επιλογή μου για αγορά του Peugeot 3008 1.5diesel GtLine Αυτόματο. Δεν έχω κλείσει την αγορά αλλά προτίθεμαι να το κάνω έως 31/1 καθώς ενημερώθηκα για μια έκπτωση και ένα κλείδωμα τιμής ανεξαρτήτως του χρόνου παράδοσης (περίπου 6μηνες ). Το ερώτημα που με απασχολεί είναι αν η αγορά πρέπει να γίνει από αντιπροσωπείες της Peugeot ή αν συμφέρει να αγοράσει κανείς καινούργιο αυτοκίνητο εκτός αντιπροσωπείας κι αν ναι απο που (είμαι κάτοικος Αττικής). Επίσης γνωρίζει κάποιος αν έχει νόημα η επίσκεψη σε περισσότερες της μιας αντιπροσωπείες ? Γίνονται παζάρια ? Μπορείς να κερδίσεις κάποια μείωση τιμής ή για παράδειγμα κάποια service δώρο αναλόγως του ¨καταστήματος¨  αγοράς ? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη 

Σημείωση με την πολυτεκνική ιδιότητα μου βγαίνει κοντά στις 35.000€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά κ να κάνεις επίσκεψη κ σε υπόλοιπες αντιπροσωπείες (εάν έχεις αυτή την δυνατότητα).

Το δικό μου (ίδια έκδοση, manual) το έκλεισα από αντιπροσωπεία στην άλλη άκρη της Ελλάδας (Κρήτη), την στιγμή που στην αντιπροσωπεία της περιοχής μου (Πελοπόννησο), δεν μπορούσαν να μου δώσουν προσφορά καν (Δεκέμβριος 20, παρέλαβα το facelift του 21). Η τιμή φυσικά ήταν... όνειρο για τα σημερινά (αλλά και τότε) δεδομένα (κ χωρίς δικαίωμα πολύτεκνου). Κ κάποια δωράκια επιπλέον (2 χρόνια επιπλέον εγγύηση, -50% σε αναλώσιμα μέχρι να λήξει η εγγύηση, ασφ.κάλυψη για ένα έτος κλπ).

Στην δική σου περίπτωση, επειδή έχεις απαλλαγή απο ΕΤΤ σε συμφέρει όσον το δυνατόν πιο πλούσια έκδοση σε εξοπλισμό (options),  επιπλέον του βασικού της κάθε έκδοσης, αφού αυτό είναι κάτι που εκτοξεύει την τιμή ενός νέου αυτοκινήτου.

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, TechnoState είπε

Φυσικά κ να κάνεις επίσκεψη κ σε υπόλοιπες αντιπροσωπείες (εάν έχεις αυτή την δυνατότητα).

Το δικό μου (ίδια έκδοση, manual) το έκλεισα από αντιπροσωπεία στην άλλη άκρη της Ελλάδας (Κρήτη), την στιγμή που στην αντιπροσωπεία της περιοχής μου (Πελοπόννησο), δεν μπορούσαν να μου δώσουν προσφορά καν (Δεκέμβριος 20, παρέλαβα το facelift του 21). Η τιμή φυσικά ήταν... όνειρο για τα σημερινά (αλλά και τότε) δεδομένα (κ χωρίς δικαίωμα πολύτεκνου). Κ κάποια δωράκια επιπλέον (2 χρόνια επιπλέον εγγύηση, -50% σε αναλώσιμα μέχρι να λήξει η εγγύηση, ασφ.κάλυψη για ένα έτος κλπ).

Στην δική σου περίπτωση, επειδή έχεις απαλλαγή απο ΕΤΤ σε συμφέρει όσον το δυνατόν πιο πλούσια έκδοση σε εξοπλισμό (options),  επιπλέον του βασικού της κάθε έκδοσης, αφού αυτό είναι κάτι που εκτοξεύει την τιμή ενός νέου αυτοκινήτου.

Από απλή περιέργεια ποια ήταν η τιμή τότε, δηλαδή 1 χρόνο πίσω ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tilaverboy είπε

Να βάλετε και ασύρματο Wi-Fi CarPlay. Εγώ το έχω στο δικό μου γερμανικό βέβαια αλλά σπέρνει.

ΜΕ bluetooth ειναι αυτο ?

Γιατι μεχρι στιγμης ξερω με usb κανει carplay και με σκετο BT μονο audio δινει.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

ΜΕ bluetooth ειναι αυτο ?

Γιατι μεχρι στιγμης ξερω με usb κανει carplay και με σκετο BT μονο audio δινει.

Εμένα με Wi-Fi είναι και Bluetooth. 

Δημοσ.

Δε κατεχω απο αυτοκινητα, αλλα ξερω 5 ατομα με διαφορα peugeot diesel και οι 5 βριζουν και καταριουνται την ωρα και τη στιγμη που τα πηραν. Και οι 5 εχουν πληρωσει τα μαλια τους στα 5-6 χρονια που τα ειχαν (γιατι τα ξεφορτωθηκαν κοψοχρονια αφου ουτε η αντιπροσωπια με ανταλλαγη δε τα επαιρνε γιατι ξερουν το προβλημα) γιατι ολα εβγαλαν προβλημα στο συστημα adblue και δε το καλυπτει η εγγυηση.
Οι 2 εχουν 508 και οι αλλοι 3 308. Στους 2 (508+308) εβγαλε προβλημα πριν το πρωτο χρονο και μετα στο καπακι στο 3 χρονο και μετα σχεδον καθε χρονο 😛 Οι αλλοι 3 τους το εβγαλε λιγο μετα τη 2ετια και μετα παλι απο τοσο).

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@panoc, ούτε κ εγώ (δεν κατέχω απο αυτοκίνητα) αλλά συγκριτικά με την οικονομία που έχω πλεον στις μετακινήσεις κ σχετικά με το deal που πέτυχα... ήταν η καλύτερη κίνηση ever.

Για το γνωστό θέμα...το οποίο στα περισσότερα μοντέλα blue hdi απο 2019 κ μετά έχει λυθεί... Διαβάζοντας στα σχετικά fora κ club, παρατηρείς ότι ελάχιστοι έδωσαν βάση στις οδηγίες χρήσης κ πλήρωσης με ad-blue.

Παρόλα αυτά τo θέμα ήταν υπαρκτό, επίσημα ανάκληση δεν έγινε (στην Ελλάδα σίγουρα όχι) επί τούτου, έγιναν πάρα πολλές αντικαταστάσεις αντλιών ad blue χωρίς επιπλέον χρέωση για τους ιδιοκτήτες (το κόστος του ανταλλακτικού νομίζω υπερέβαινε τα 500€).

Επίσης αντικαταστάθηκε πλέον η τάπα του ρεζερβουάρ ad-blue, η οποία έκλεινε/σφράγιζε ερμητικά, ζορίζοντας μέχρι τελικής πτώσεως την εν λόγω αντλία ώστε να διοχετεύει διάλυμα/αερόλυμα ad-blue στα καυσαέρια.

Σε μένα προσωπικά, δουλεύει ρολόι, σίγουρα σε χρήση του πίνω το αίμα, αλλά ένα χρόνο μόνο που το έχω στην κατοχή μου, δεν είμαι κ ο πιο κατάλληλος για να κρίνω.

Επεξ/σία από TechnoState
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Joachimf είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά στην παρέα. Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας σχετικά με την επιλογή μου για αγορά του Peugeot 3008 1.5diesel GtLine Αυτόματο. Δεν έχω κλείσει την αγορά αλλά προτίθεμαι να το κάνω έως 31/1 καθώς ενημερώθηκα για μια έκπτωση και ένα κλείδωμα τιμής ανεξαρτήτως του χρόνου παράδοσης (περίπου 6μηνες ). Το ερώτημα που με απασχολεί είναι αν η αγορά πρέπει να γίνει από αντιπροσωπείες της Peugeot ή αν συμφέρει να αγοράσει κανείς καινούργιο αυτοκίνητο εκτός αντιπροσωπείας κι αν ναι απο που (είμαι κάτοικος Αττικής). Επίσης γνωρίζει κάποιος αν έχει νόημα η επίσκεψη σε περισσότερες της μιας αντιπροσωπείες ? Γίνονται παζάρια ? Μπορείς να κερδίσεις κάποια μείωση τιμής ή για παράδειγμα κάποια service δώρο αναλόγως του ¨καταστήματος¨  αγοράς ? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη 

Σημείωση με την πολυτεκνική ιδιότητα μου βγαίνει κοντά στις 35.000€

Τέλειο αυτοκινητο, ειχα οδηγήσει την απλη έκδοση (ενοικιαση) πριν το facelift (με τα νεα φωτα).

1.jpg

2.jpg

• Like 1
Δημοσ.

308 diesel του 2019, 35 χιλ. χλμ εως σήμερα και οι εντυπώσεις είναι άκρως θετικές. Τα service του και τις συντήρησεις του, πετρελαιάκι κ εφυγες. Παταει πολύ καλα στο δρόμο, οικονομικό, άνετη οδήγηση, γενικά κανένα παράπονο.

Οι φιλοι του φιλου πιο πάνω, τι να πω, περαστικά. Δεν σε θέλω για φιλο μου παντως, εχουν αλλεργια τα peugeuot κοντα σου.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, trelas007 είπε

Οι φιλοι του φιλου πιο πάνω, τι να πω, περαστικά. Δεν σε θέλω για φιλο μου παντως, εχουν αλλεργια τα peugeuot κοντα σου.

Χαχαχαχαχα, μπα, απλα η peugeot εκανε πατατα. Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω ειναι υπαρκτο προβλημα και αμα γκουγκλαρεις τα αποτελεσματα ειναι αμετρητα. Σιγουρα παντως ολα τα αμαγια ειναι προ του 2019 που αναφερθηκε οτι μετα το διορθωσε η εταιρια.
Το κοστος ηταν απο 800-1200Ε αναλογα ποσα τους ελειπαν και ο κατασκευαστης δε τα καλυψε στην εγγυηση ποτε. Και μονο που κυκλοφορουσε (ο κατασκευαστης) χρονια αυτοκινητα με το συγκεκριμενο (και πανακριβο) προβλημα εγω θα το απεφευγα σα το διολο το λιβανι.
Υποψη, εγω εχω απλα ενα clio 1.4 του 2003 😛 Παρατημενο μεταξυ 2012-2019 σε ενα χωραφι. Καποια στιγμη το φορτωνω το παμε συνεργειο αλλαζουμε μπαταρια και βρουμ αυτο ηταν 😛 Εγινε ενα σερβις και εαν εξαιρεσεις το χρωμα που χαλασε δεν εχει το παραμικρο προβλημα, ουτε καν τα πλαστικα απο τις ατελειωτες ωρες ηλιου που ετρωγε στο χωραφι. Και ο γαμπρος μου εδωσε τοσα χιλιαρικα για το 508 και τσουφ μεσα σε 3 χρονια 2500Ε εξτρα για το adblue. Ντροπη.

• Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, panoc είπε

Χαχαχαχαχα, μπα, απλα η peugeot εκανε πατατα. Οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω ειναι υπαρκτο προβλημα και αμα γκουγκλαρεις τα αποτελεσματα ειναι αμετρητα. Σιγουρα παντως ολα τα αμαγια ειναι προ του 2019 που αναφερθηκε οτι μετα το διορθωσε η εταιρια.
Το κοστος ηταν απο 800-1200Ε αναλογα ποσα τους ελειπαν και ο κατασκευαστης δε τα καλυψε στην εγγυηση ποτε. Και μονο που κυκλοφορουσε (ο κατασκευαστης) χρονια αυτοκινητα με το συγκεκριμενο (και πανακριβο) προβλημα εγω θα το απεφευγα σα το διολο το λιβανι.
Υποψη, εγω εχω απλα ενα clio 1.4 του 2003 😛 Παρατημενο μεταξυ 2012-2019 σε ενα χωραφι. Καποια στιγμη το φορτωνω το παμε συνεργειο αλλαζουμε μπαταρια και βρουμ αυτο ηταν 😛 Εγινε ενα σερβις και εαν εξαιρεσεις το χρωμα που χαλασε δεν εχει το παραμικρο προβλημα, ουτε καν τα πλαστικα απο τις ατελειωτες ωρες ηλιου που ετρωγε στο χωραφι. Και ο γαμπρος μου εδωσε τοσα χιλιαρικα για το 508 και τσουφ μεσα σε 3 χρονια 2500Ε εξτρα για το adblue. Ντροπη.

Σορυ @panoc, αλλά οι φίλοι σου μάλλον δεν είχαν ιδέα από adblue και γενικά το πως λειτουργεί.

Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να σου βγάζει το ίδιο προβλημα; Ναι, γιατί πολύ απλά ήταν ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Τα σύγχρονα diesel έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και πρέπει πριν αγοράσουμε αυτοκίνητο να δούμε αν ταιριάζει στη χρήση που κάνουμε.

Τώρα γιατί η αντιπροσωπεία δεν τους το περιέλαβε στην εγγύηση 2 τινά συμβαίνουν.

Είτε λογικά δεν έδωσαν ποτέ σημασία στο τρόπο εύρυθμης λειτουργίας του κινητήρα και προκάλεσαν μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που καλυπτονταν από το "ελαττωματικό" ανταλλακτικό,

Είτε γιατί κατάλαβαν ότι δεν τηρουσαν τους κανόνες συντήρησης.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, panoc είπε

και που να δεις το γιαδαρο που ειχαμε για χρονια στο χωραφι και βοσκαγε, του βαλαμε σαμαρι και τσουπ κατηφορησαμε την πλαγια.....Αρχοντας!

Δημοσ.

Πολυ γνωστο το θεμα του PSA με τις αντλιες ad blue σε ολα τα diesel μοντελα του, σε φιλο μου εμφανιστηκε στα 43κ χλμ

Και δυστυχως επηρεαζει ολα τα Peugeot/Citroen/Opel. Το θεμα της καλυψης απο την εγγυηση δεν ειναι ξεκαθαρο, αλλοι το καλυπτουν, αλλοι οχι. Στην Opel πχ που η εγγυηση ειναι 2+3 χρονια, δεν ειναι ξεκαθαρο αν καλυπτεται απο τις καλυψεις της επιπροσθετης 3ετιας.

Σε καθε περιπτωση το θεμα ειναι υπαρκτο και εμφανιζεται ασχετως τροπου οδηγησης γιατι προκειται για ξεκαθαρη αστοχια υλικου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, tutuyo είπε

Πολυ γνωστο το θεμα του PSA με τις αντλιες ad blue σε ολα τα diesel μοντελα του, σε φιλο μου εμφανιστηκε στα 43κ χλμ

Και δυστυχως επηρεαζει ολα τα Peugeot/Citroen/Opel. Το θεμα της καλυψης απο την εγγυηση δεν ειναι ξεκαθαρο, αλλοι το καλυπτουν, αλλοι οχι. Στην Opel πχ που η εγγυηση ειναι 2+3 χρονια, δεν ειναι ξεκαθαρο αν καλυπτεται απο τις καλυψεις της επιπροσθετης 3ετιας.

Σε καθε περιπτωση το θεμα ειναι υπαρκτο και εμφανιζεται ασχετως τροπου οδηγησης γιατι προκειται για ξεκαθαρη αστοχια υλικου.

Δεν ειναι γνωστο και δεν εχει φριξει το ιντερνετ, αλλα ολοι οι χρηστες δεν εχουν ιδεα και δεν κανουν συντηρηση. Η peugeot τα κανει ολα σωστα, ο γυαλος ειναι στραβος.

Επεξ/σία από panoc
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...