epote Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 το ειδα χτες, προκειται για την κινηματογραφικη μεταφορα των κομικ "η γιορτη των αθανατων" και "η γυναικα παγιδα" του Enki Billal απο τον ιδιο το δημιουργο τους. Εγω εχω το πρωτο απο τα δυο τευχη των περιπετειων του Nicopol δυστοιχος οσο και αν εψαξα στην ελλαδα το δευτερο δεν το βρηκα ουτε σε ελληνικα ουτε σε αγγλικα, προφανως για τους ελληνες το κομικ και ενας απο τους μεγαλυτερους ευρωπαιους εκφραστες του ειναι λουμπεν...τι να πει κανεις η ταινια δεν ακολουθει ακριβος τα κομικ, ειναι περισοτερο μια μυξη και των δυο, δεν μπορουμε βεβαιος να μιλαμε για "παραποιηση" καθοτι ο ιδιος ο billal τα μεταφερει. Το σεναριο ειναι αρκουντος χαοτικο και για καποιον που δεν γνωριζει το billal και τη μυθολογια του μαλλον κουραστικο, προτεινω ανεπιφιλακτα να διαβασετε τα κομικ πριν δειτε τη ταινια. Η οπτικη αισθητικη της ειναι πολυ πιο κοντα στο σχεδιαστικο στυλ του, βαρυ, μουντο, μετα αποκαλυπτικο, ειρονευεται σκληρα τον κρυπτικο φασισμο της δυτικης κοινονιας, οι επηροες του απο τον moebious ειναι εντονες η βια δυαχητη και αποπνικτικη χωρις να ειναι γροτεσκα All in all θαυμασια να μην ξεχασω οτι η ταινια ειναι ενα κραμα 70% cgi επιπεδου final fantasy και 30% σκηνικα-ηθοποιοι το animation παραυτα δενει απολυτα και δεν δημιουργει σε καμια περιπτοση την αισθηση πλαστοτητας του star wars episode 2 το ειδε κανεις?
^BOOMBOOM Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Εγω είδα το trailer και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, θα πάω να το δώ. Οι άνθρωποι πουλιά δεν θυμίζουν φοβερά τους κακούς του staregate??
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 giati nomizw pws legetai ImmortEL kai oxi ImmortAL ?
epote Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Οι άνθρωποι πουλιά δεν θυμίζουν φοβερά τους κακούς του staregate?? indeed so, oi kakoi sto stargate apo ekei to piran ypotheto:P alla oi anthropoi poulia einai oi theoi:)
FatMan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Σήμερα-αύριο θα πάω να την δω και ελπίζω να αξίζει. Πάντως να δω το "Incal" σε τριλογία του στυλ matrix/άρχοντα και ας πεθάνω
epote Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2004 shit! no dog mh ta skorpas etsi ayta aristera kai deksia tziz!! either way, to thelo aythentiko:P
spock Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2004 Εγώ το είδα πριν από καμμιά εβδομάδα... Βεβαια, δεν έχω καμμία σχέση με την όλη ιστορία, απλά μου άρεσε το trailer αφ'ενός, η εναασχόλησή μου με αρχαίους πολιτισμούς αφ'ετέρου.... Έμεινα άφωνος... δε μπορώ να πω πως μου άρεσε, και ειδικά η μίξη ψηφιακών ηθοποιών και η ατελείωτη χρήση γραφικών μου κάθησε πολύ στραβά. Καμμία σχέση, βέβαια, με αρχαίους πολιτισμούς και τα τοιαύτα. Ίσως, αν είχα διαβάσει τα κόμικς...... Ακόμη προσπαθώ να συνεφέρω το φιλαράκι με τον οποίο το είδαμε... γι αυτόν ήταν τραυματική εμπειρία!
epote Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 xaxaxaxaxa nai den exei sxesh me arxaious politismous:P MA KAMIA pantos h tainia htan endiaferousa MONO an exeis to kouragio na diavaseis billal kai na thn fas sth mapa me to zori ligaki isos:P ta grafika omologo pos den me xalasan katholou!!
gung--ho Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 apo to treiler nomiza oti tha dw kamia tainiara alla telika den m'arese katholou! kai oi 3d xaraktires mporw na pw oti einai apotyxhmenoi. genika h tainia moufa - mhn trwte prologo apo to treiler
epote Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2004 gung--ho, mou aresan ta emperistatomena epeixirhmata sou:P lol sovara tora, ti den sou arese? h aisthitikh h istoria? oi perisoteroi kolane sto senario, to opoio pragmati einai all over the place, alla thelei skepsh re paidi mou, poses tainies to theloun ayto?
spock Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Ρε συ epote... πρέπει να αναγνωρίσεις πως η σκέψη δε χρειάζεται για κάτι βαθυστόχαστο, αλλά για να καταλάβεις απλά ποιά η συνάφεια των όσων βλέπεις! Ειδικά στην αρχή, η ταινία είναι ένα συνοθύλευμα μικρών άσχετων σκηνών, που μόνο στο τέλος και μετά από πολύ σκέψη τις βάζεις στη σειρά. Θα έλεγα, η ταινία προτείνεται μόνο για όσους έχουν ιδέα του τι πάνε να δουν.
ClouD Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Ρε συ epote... πρέπει να αναγνωρίσεις πως η σκέψη δε χρειάζεται για κάτι βαθυστόχαστο, αλλά για να καταλάβεις απλά ποιά η συνάφεια των όσων βλέπεις! Ειδικά στην αρχή, η ταινία είναι ένα συνοθύλευμα μικρών άσχετων σκηνών, που μόνο στο τέλος και μετά από πολύ σκέψη τις βάζεις στη σειρά. Θα κάνω μία άσχετη παράθεση, συγνώμη γι αυτό : Σε πολλές ταινίες ο σκηνοθέτης σε κάνει να προσέξεις κάτι το οποίο δεν θα πρόσεχες αν η ροή της ταινίας ήταν φυσιολογική... Είναι χρήσιμο εργαλείο αν πας με στόχο να παρακολουθήσεις ένα έργο τέχνης και όχι απλά να σκοτώσεις λίγο χρόνο ευχάριστα. Γιατί αν δεν πας με μιά τέτοια πρόθεση, σε τέτοιες ταινίες τα παρατάς και φεύγεις, ή περιμένεις και φεύγεις απογοητευμένος... Δεν την έχω δει την ταινία, αλλά χαλάστηκα ιδιαίτερα όταν άκουγα γκρίνια για ταινίες όπως το 21 grams που έχουν μυστήρια ροή.
epote Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Θα έλεγα, η ταινία προτείνεται μόνο για όσους έχουν ιδέα του τι πάνε να δουν. nai edo exeis dikio cloud oxi ontos to senario einai asinartito, den einai disnoito h se periergh seira h kati tetoio, einai aplo alla sterhtai nohmatos, san na sou poun ena anekdoto xoris to teliotiko punchline, katalaves?
ClouD Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2004 oxi ontos to senario einai asinartito, den einai disnoito h se periergh seira h kati tetoio, einai aplo alla sterhtai nohmatos, san na sou poun ena anekdoto xoris to teliotiko punchline, katalaves? oh, ok then. well, είπα ότι είναι οφφ τόπικ παρατήρηση :ρ (κοινώς το έβγαλα και εγώ το αποθυμένο μου με όλους του μαλάκες (άσχετο από την συγκεκριμένη περίπτωση) που διαμαρτύρονται αμέσως αν μία ταινία έχει ασυνήθιστη ροή)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.