Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,πριν μερικές μέρες αλάνα το βήμα και αγόρασα τα κομμάτια για το καινούργιο μου pc και αφού θα το κρατήσω όσο και το προηγούμενο (δέκα και χρόνια) είπα να πάρω ότι ποιο καινούργιο κυκλοφορεί . Έτσι  πήρα έναν 12600kf ,z690 ddr5 και ραμ ότι βρηκα ετοιμοπαραδοτο με σκοπό να τις αλλάξω αργότερα . Το τροφοδοτικό δεν το άλλαξα γιατί είχα από προηγούμενη αγορά ένα Corsair 650w 80+ gold με εγγύηση για αλλά εφτά χρόνια από συνολικά δέκα .το πρόβλημα είναι πως το τροφοδοτικό βγάζει 8-pin για το cpu ενώ η μητρική ζητάει 12 . Το ερώτημα λοιπόν είναι : βαζω το δικό μου τροφοδοτικό ή αγοράζω καινούργιο.Σημειωτεον μια 1050 ti έχω για κάρτα που τρώγομαι να αλλάξω με την πρώτη ευκαιρία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, vandamme18aj said:

βαζω το δικό μου τροφοδοτικό

Αυτό, τέλος.

9 minutes ago, vandamme18aj said:

Σημειωτεον μια 1050 ti έχω για κάρτα που τρώγομαι να αλλάξω με την πρώτη ευκαιρία 

Μέχρι τότε θα έχει λήξει η εγγύηση του τροφοδοτικού.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Αν τα 12 pins τα έβαζαν μόνο σε μητρικές που προορίζονται για βαρύ overclock δεν θα το συζητούσα άλλα βλέπω πως όλες οι z690 έχουν υποδοχή 12 pins όπου τα 4 πάνε κατευθείαν στη μητρική απ''οτι διάβασα ,άρα μήπως είναι αναγκαίο το 12pinινο

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, vandamme18aj είπε

Αν τα 12 pins τα έβαζαν μόνο σε μητρικές που προορίζονται για βαρύ overclock δεν θα το συζητούσα άλλα βλέπω πως όλες οι z690 έχουν υποδοχή 12 pins όπου τα 4 πάνε κατευθείαν στη μητρική απ''οτι διάβασα ,άρα μήπως είναι αναγκαίο το 12pinινο

https://linustechtips.com/topic/1393919-asus-strix-z690-motherboard-2x8-pin-power-connector-requirement/

https://www.reddit.com/r/gigabytegaming/comments/qu3o57/my_old_motherboard_only_needed_an_8pin_does_this/

Θα εισαι οκ με το 1 8πινο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με λίγο ψάξιμο, καθένας έχει διαφορετική απάντηση. Σίγουρα μπορεί να δώσει 150W σύμφωνα με το PCIe 8PIN Conector και αν υπολογίσουμε ότι αρκετά τροφοδοτικά έχουν 2x8PΙΝ στο ίδιο καλώδιο (παίζει βέβαια ρόλο και η διάμετρος του καλωδίου), τότε έχουμε 300W (στα χαρτιά). Π.χ. εδώ αναφέρουν 235W. Αν είναι έτσι, σύμφωνα με τις μετρήσεις παρακάτω είστε ο.κ., και μάλιστα αυτή η κατανάλωση είναι από όλο το σύστημα, οπότε αφαιρέστε 20-40W.

power-stress.png.e32763eb06f29b1fb8f629656c1ef480.png

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Τι θα κάνετε λοιπόν;

Αν θέλετε να αλλάξετε το υπάρχον, μια και είναι ακόμα στην εγγύηση, ποιο είναι το τροφοδοτικό; 

Για νέο πόσα διαθέτετε; Αν πουλήσετε το παλιό θα έρθει πιο φθηνά.

Δημοσ.

Με αυτά που μου αναφέρετε μάλλον θα το κρατήσω προς το παρόν γιατί έχω κάνει ήδη πολλή υπομονή μέχρι να μαζέψω όλα τα κομμάτια και να έρθει και το mounting kit  από το εξωτερικό . Για την ιστορία έχω ένα Corsair rm650x του 2018 80+ gold όπως έχω αναφέρει και ποιο πάνω. Αν το πουλήσω θα μου έρθει πολύ φθηνά το επόμενο σίγουρα . Αυτό που βλέπω είναι το αντίστοιχο του  2021 σε 850w αυτή τη φορά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/1/2022 στις 11:30 ΠΜ, vandamme18aj είπε

Αυτό που βλέπω είναι το αντίστοιχο του  2021 σε 850w αυτή τη φορά 

Αυτό θα πρότεινα κι εγώ!

Spoiler

Από ένα 8πινο θα πάτε σε τρία 8πινα :-D

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...