Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι εμενα μου ερχονται κατα καιρους SMS με αληθοφανη nickname αντι τηλεφωνου πχ www.nbg.gr και λινκ που μοιαζουν τραπεζας τυπου nbg-reteail.com ή alpha-register.info 
Σε εμενα βγαζουν ματι οτι ειναι απατη, σε καποιον αλλον ομως;
Ειδικα οταν το μηνυμα λεει "Η ΚΑΡΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" και ακολουθει το phising link δικαιως πολλοι ασχετοι την πατανε
Μιλαμε οτι τα site -κλωνοι που βγαζουν τα λινκ ειναι πολυ αληθοφανη
Α αλλο μηνυμα που πετυχαινω ειναι το "a new device has been registered to your mobile banking, if you do not recognize this please continue to 

Δεν υπαρχει τροπος να γινουν αυτοι οι αριθμοι (nickname) report σε καποιον φορεα ή παροχους μπας και σωθει κοσμακης;

• Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, tsifotis είπε

Δεν υπαρχει τροπος να γινουν αυτοι οι αριθμοι (nickname) report σε καποιον φορεα ή παροχους μπας και σωθει κοσμακης;

όπως είχα γράψει, σε εμένα η google τα πετούσε στα spam χωρίς να κάνω κάτι. προφανώς δε θα τα πετάει όλα γιατί τα λαμόγια θα τα ανανεώνουν

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Vault13 είπε

Αυτη ειναι η σωστη ερώτηση, ή :

Γιατι οι τράπεζες σου επιτρεπουν viber και οχι μονο sms; 

Μήπως τους τελείωσε η κάρτα; 😆

Αν θυμάμαι σωστά, στο e-banking  της Alpha Bank μου είχε εμφανίσει ειδοποίηση πως υπάρχει η δυνατότητα και μέσω Viber, ελπίζω εφόσον δεν το έχω ενεργοποιήσει να μην γίνει καμιά μα@@@ία.

Πάντως δεν έχω πρόβλημα να κάνω unistall το Viber.Με κάποιον τρόπο, φαίνεται ο αριθμός αλλού και μου έχουν κάνει κλήσεις από διάφορα μέρη του εξωτερικού.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Bitbit είπε

όπως είχα γράψει, σε εμένα η google τα πετούσε στα spam χωρίς να κάνω κάτι. προφανώς δε θα τα πετάει όλα γιατί τα λαμόγια θα τα ανανεώνουν

SMS ειναι, τι να κανει η google;

Δημοσ.

δυστυχώς οι τράπεζες έχουν δεχθεί το viber ως ασφαλές μέσο για την διαβίβαση κωδικών. δεν είχα viber, με το που το εγκατέστηρα, η eurobank σταμάτησε να μου στέλνει sms αλλά μηνύματα στο viber για την επιβεβαίωση των συναλλαγών...

το πρόβλημα είναι πως γενικότερα πολλές εταιρείες θεωρούν (για την δική τους ευκολία) πως άλλες εταιρείες(εφαρμογές) είναι εντελώς ασφαλείς και πως δεν γίνεται να παρακαμφθούν και να σπάσουν. και όλα αυτά στον βωμό της ευκολίας. πείτε με παράξενο, είμαι 42 αλλά πληρωμη από το κινητό μου κάνω ελάχιστες φορές και μόνο όταν δεν έχω οποιαδήποτε άλλη επιλογή και πρέπει να κάνω κάποια μεταφορά άμεσα επαγγελματικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Αυτο απο μονο του δεν επρεπε να γινεται.
Ειναι δυνατον πλατφορμα σαν το viber να εχει τετοιο κενο;

Να δεχεται αλλαγη αριθμου σε συσκευη που δεν εχει τη σιμ;

Τα υπολοιπ ειναι θεμα βλακειας του  χρηστη.

Δεν υπάρχει κανένα κενό αφού σου δίνει την δυνατότητα να έχεις και στο P.C την εφαρμογή με τον ίδιο λογαριασμό.

Επίσης το μύνημα λέει  για κωδικό λογαριασμού  "Your viber code is 123456" το οποίο σου έρχεται όταν δημιουργείς ή ξαναδημιουργείς τον λογαριασμό σου.

Οσον αφορά την αποστολή των OTP κωδικών μπορείς να μην επιτρέπεις στην τράπεζα να σου στέλνει σε viber αλλά μόνο σε sms.

Επεξ/σία από karthan
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Αυτο απο μονο του δεν επρεπε να γινεται.
Ειναι δυνατον πλατφορμα σαν το viber να εχει τετοιο κενο;

Να δεχεται αλλαγη αριθμου σε συσκευη που δεν εχει τη σιμ;

Τα υπολοιπ ειναι θεμα βλακειας του  χρηστη.

Αφου στέλνει σμς στην κάρτα. για επιβεβαίωση.Αρα πρέπει να εχεις πρόσβαση στην κάρτα.Τωρα αν εθελοντικά δίνεις τον κωδικό που σου έρχεται στον κάθε απατεώνα.......

Και σε όσους λετε για κωδικούς απο viber εχετε την εφαρμογή της τράπεζας και δεν έρχεται εκεί αιτημα επιβεβαίωσης;

• Like 1
Δημοσ.

Η συγκεκριμένη απάτη απο μόνη της είναι απλά το πρώτο βήμα για κάτι που θα ακολουθήσει. Έτσι γρήγορα όπως το σκέφτηκα, ο απατεώνας θα:

1. Σου πει ότι απέτυχε η συναλλαγή και να του δώσεις αριθμό κάρτας για να δοκιμάσει ξανά

2. Ζητήσει επιπλέον στοιχεία με εντελώς πιεστικό τρόπο χωρίς να σου αφήνει περιθώρια σκέψης κάνοντας σε να πιστεύεις ότι αν του το κλείσεις θα χάσεις μια πάρα πολύ καλή πώληση.

Ο κοινός παρονομαστής σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η σχετική πίεση που δέχεσαι, οι τύψεις που σου δημιουργούν (ότι έλαβες τα χρήματα τους και τοις κοροϊδεύεις εσύ) και ότι το προϊόν που πωλείται δεν είναι κάτι που φεύγει σχετικά εύκολα (ώστε να του το το κλείσεις περιμένοντας πιο σοβαρό αγοραστή).

Είχα δεχθεί τηλέφωνο πριν δύο χρόνια για κάτι μπαλκονόπορτες και πήγαν να με βγάλουν και απατεώνα που τους έφαγα την κατάθεση με το λεφτά στο λεπτό και δε τους δίνω τον κωδικό συναλλαγής (για να τσιμπήσουν τα λεφτά απ' το ΑΤΜ). Ο τύπος είχε προσποιηθεί μάλιστα 3 διαφορετικά πρόσωπα με μια φωνή (πάρε λίγο τον ξάδερφο μου που τα ξέρει καλύτερα).

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πριν λίγο για αγγελία μου στο car.gr με πηραν τηλέφωνο και χωρίς να ρωτήσουν πολλά πολλά για το προιόν μου ζήτησαν IBAN "άμεσα λέει γιατί μπαίνω τώρα στο ebanking". Του το έστειλα με μύνημα και μετά άρχιζα να υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει. Με παίρνει ο τύπος στα καπάκια με ρωτάει το ποσό και μετά μου δίνει τον αδερφό του που "τα ξέρει καλύτερα". Ο "αδερφός" με ρώτησε αν είμαι καλά, "θα δείξει" του λέω -δυστυχώς δεν κρατήθηκα να δω που θα έφτανε- και μου λέει "τι εννοείται κύριε" κλπ και μου πετάει ένα "ευχαριστούμε δεν ενδιαφερόμαστε".

Σκέφτομαι αν ήταν αυτό το πρώτο βήμα της απάτης του θέματος αν και με μόνο το IBAN δεν μπορεί να γίνει καμμία απάτη.

Μετά σκέφτηκα αν έχει νόημα να αφήσεις την απάτη να προχωρήσει με σκοπό να κάνεις καταγγελία στην Δίωξη ηλεκτρονικού αλλά λογικά με ένα κινητό του απατεώνα δε νομίζω να κερδίσεις κάτι σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/1/2022 στις 8:34 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Και σε όσους λετε για κωδικούς απο viber εχετε την εφαρμογή της τράπεζας και δεν έρχεται εκεί αιτημα επιβεβαίωσης;

όχι , στην Εθνική έχω την εφαρμογή και πάλι στέλνει viber ,

παλιότερα μάλιστα δεν ερχόταν στην desktop εφαρμογή έκδοση του viber, πλέον το OTP το στέλνει και εκεί

η εφαρμογή απλά μου λέει οτι έγινε η συναλλαγή τάδε σαν ειδοποίηση

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, korakios είπε

όχι , στην Εθνική έχω την εφαρμογή και πάλι στέλνει viber ,

Στην συναλλαγη με e-banking μεσω υπολογιστη, αν το κινητο δεν ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ θα στειλει OTP με sms. Δεν ξερω, βεβαια, αν μπορεις να βαλεις την sim με το νουμερο που ειναι δηλωμενο σε αλλο κινητο απο αυτο με την εφαρμογη μηπως και το δοκιμαζες ως εσχατη λυση.

Επεξ/σία από Clytoceyx
Δημοσ.
Στις 16/1/2022 στις 8:00 ΜΜ, Finn είπε

All the dots are now connected και τελικά τσάμπα εκραζαν την τράπεζα στο άλλο θέμα μιας και το πρόβλημα το έχει το Viber το οποίο αφήνει να γίνει νέος λογαριασμός χωρίς να υπάρχει η σιμ στο τερματικό στο οποίο γίνεται ο νέος λογαριασμός.

1. Βάζει ο άλλος Viber σε ένα δικό του κινητό, συμπληρώνει το κινητό σου το οποίο βρήκε σε κάποια αγγελία

2. δεν έρχεται ποτέ το sms στο κινητό του με τον 6ψηφιο για ενεργοποίηση γιατί δεν υπάρχει σιμ, πάει όμως στον πραγματικό κάτοχο της σιμ

3. Του αποσπας τον 6ψηφιο με τον προαναφερθέν τρόπο, τον εισάγεις στο κινητό σου και το Viber πλέον έχει απενεργοποιήσει το λογαριασμό στο ορίτζιναλ κινητό και το ενεργοποιεί στο κακόβουλο. 

Ωραία πράγματα!

Κάπως έτσι μπορείς να δημιουργήσεις λογαριασμό Viber σε προσομοιωτή κινητού τηλεφώνου στο pc(π.χ. nox player). Για το οποίο υπάρχει ολόκληρος οδηγός.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
On 17/01/2022 at 00:54, Vault13 said:

Αυτη ειναι η σωστη ερώτηση, ή :

Γιατι οι τράπεζες σου επιτρεπουν viber και οχι μονο sms; 

Γιατί σε ορισμένες περιοχές πχ το σπίτι μου στην Ικαρία, δεν έχει κάλυψη από τα δίκτυα κινητής.

Ενώ internet έχω (adsl) άρα μονο viber/whatsup klp

Για να έχεις webbanking χρειάζεσαι internet θέλοντας και μη.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...