Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα! Εχω ενα συστημα με 10700k και 3070 ti με 850w τροφοδοτικό και κατανάλωση περιπου στα 650-700w και μια οθονη 27αρα με κατανάλωση γυρω στα 50w. Τι ups θα μου προτείνατε γυρω στα 100-120€ η μηπως θα ηταν καλυτερο να παω σε ενα καλο πολύμπριζο ασφαλείας οπως πχ αυτο εδω: https://www.skroutz.gr/s/6230953/APC-Πολύπριζο-Ασφαλείας-8-Θέσεων-με-μήκος-καλωδίου-3m-PMF83VT-GR.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

• Like 1
Δημοσ.
47 minutes ago, 3DJIN said:

τραβα σε ενα καλο πολυμπριζο ασφαλειας δε χρειαζεσαι ups.

Αυτό που εβαλα πανω το βλεπεις κομπλε γιατι σκεφτομαι να παω στο συγκεκριμενο! Αν εχεις καποια αλλη προταση εσυ για πολύμπριζο δεκτη εννοειται! 

Δημοσ.
8 minutes ago, Theodoscus said:

Αυτό που εβαλα πανω το βλεπεις κομπλε γιατι σκεφτομαι να παω στο συγκεκριμενο! Αν εχεις καποια αλλη προταση εσυ για πολύμπριζο δεκτη εννοειται! 

Αυτό το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο της αγοράς, πάρτο και ξένοιασες. 👌

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, Apollonian said:

Αυτό το συγκεκριμένο είναι το καλύτερο της αγοράς, πάρτο και ξένοιασες. 👌

Τελεια χαιρομαι το Παρηγγειλα μολις! Σας ευχαριστω παρα πολυ 

• Like 1
Δημοσ.

Απλά αν γίνει διακοπή ρεύματος ή πέσει η τάση ο υπολογιστής θα κλείσει. Για μένα καλύτερα να πάρεις ένα ups ώστε να προστατέψεις το pc σου από απότομες αυξομειώσεις του ρεύματος.

Το πολυπριζο ασφαλείας απλά σε προστατεύει από υπερτάσεις.

• Confused 1
Δημοσ.
20 minutes ago, pavloa said:

Απλά αν γίνει διακοπή ρεύματος ή πέσει η τάση ο υπολογιστής θα κλείσει. Για μένα καλύτερα να πάρεις ένα ups ώστε να προστατέψεις το pc σου από απότομες αυξομειώσεις του ρεύματος.

Δεν με νοιαζει να κλεισει απλα.. το θεμα ειναι οτι δεν θελω να καει η να χαλασει κατι.. τοσο οσο οταν τον εχω κλειστο οσο και οταν τον εχω ανοιχτο. Δεν θελω να μπω στην διαδικασία να παρω ups με 200-250€ και να αλλαζω μπαταρια καθε δυο χρονια μιας και στην περιοχη που ειμαι γινονται διακοπες ρεύματος 1-2 το πολυ φορες τον χρονο. 

• Like 1
Δημοσ.
30 minutes ago, pavloa said:

Μεγάλο κόστος χωρίς ιδιαίτερο λόγο.. ακόμη κι αν κλείσει ο υπολογιστής, εάν το πολύπριζο είναι ένα σαν και αυτό που διάλεξε ο ενδιαφερόμενος,
τον υπερκαλύπτει στην προστασία των hardware.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 minutes ago, Apollonian said:

Μεγάλο κόστος χωρίς ιδιαίτερο λόγο.. ακόμη κι αν κλείσει ο υπολογιστής, εάν το πολύπριζο είναι ένα σαν και αυτό που διάλεξε ο ενδιαφερόμενος,
τον υπερκαλύπτει στην προστασία των hardware.

Επίσης καποιος μου προτεινε να παρω σταθεροποιητή τάσης της APC αλλα απο οσο διαβαζω κανει την ιδια δουλεια με το πολύμπριζο και το πολύμπριζο εχει και αλλα πραγματα πανω! Μου προτεινε τον συγκεκριμένο μαζι με προέκταση για πολύμπριζο. Αξιζει να παω σε κατι τετοιο η το πολύμπριζο ειναι μια χαρα; https://www.skroutz.gr/s/58060/APC-LE1200I-Compact-Σταθεροποιητής-Τάσης-1200VA-με-4-Πρίζες-Ρεύματος.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

• Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, Theodoscus said:

Επίσης καποιος μου προτεινε να παρω σταθεροποιητή τάσης της APC αλλα απο οσο διαβαζω κανει την ιδια δουλεια με το πολύμπριζο και το πολύμπριζο εχει και αλλα πραγματα πανω! Μου προτεινε τον συγκεκριμένο μαζι με προέκταση για πολύμπριζο. Αξιζει να παω σε κατι τετοιο η το πολύμπριζο ειναι μια χαρα; https://www.skroutz.gr/s/58060/APC-LE1200I-Compact-Σταθεροποιητής-Τάσης-1200VA-με-4-Πρίζες-Ρεύματος.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Αυτό προτείνεται συνήθως για δύσκολες περιοχές όπως σε νησιά με συχνά άσχημα καιρικά φαινόμενα ή σε περιοχές με κακό δίκτυο.
Εάν ζεις σε περιοχή που το ρεύμα πέφτει 1-2 φορές το χρόνο όπως στα περισσότερα νοικοκυριά τότε δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από
το πολύπριζο ασφαλείας.

• Like 2
Δημοσ.
6 minutes ago, Apollonian said:

Αυτό προτείνεται συνήθως για δύσκολες περιοχές όπως σε νησιά με συχνά άσχημα καιρικά φαινόμενα ή σε περιοχές με κακό δίκτυο.
Εάν ζεις σε περιοχή που το ρεύμα πέφτει 1-2 φορές το χρόνο όπως στα περισσότερα νοικοκυριά τότε δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από
το πολύπριζο ασφαλείας.

Οχι ζω σε κεντρο πόλης και γινονται μαξ 1-2 φορες τον χρονο οποτε ναι κομπλε θα ειμαι πιστευω με το πολύμπριζο. Σε ευχαριστω πολυ! 

• Like 1
Δημοσ.

Άλλη η δουλειά του πολύμπριζου ασφαλείας άλλη η δουλειά του ups , καλό θα είναι να έχεις ups καθώς σε ενδεχόμενη υπόταση ή υπέρταση την αποροφά το ups και σου δίνει το χρόνο σε διακοπή ρεύματος να κλείσεις τον υπολογιστή κανονικά και όχι ''βίαια'' . 

Μπορείς να συμβεί 100 φορές και να μην πάθει τίποτα η ηλεκτρονική σου συσκευή μπορεί όμως και με την πρώτη φορά να την πάρεις στο χέρι όπως την έπαθα με τηλεόραση , πριν βάλω ups σε όλα. Το μεγάλο πρόβλημα αν και πολύ σπάνιο είναι να διακοπεί το ρέυμα και να ξαναέρθει πριν προλλάβει να το αντιληφθεί το τροφοδοτικό. 

Θεωρητικά εάν υπάρξει κάποια υπέρταση θα την αντιληφθεί ο πίνακας και οι ασφάλειες και δεν θα φτάσει στο πολύμπριζο .

Απ τη στιγμή που διάλεξες πάντως το συγκεκριμένο πολύμπριζο όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω είναι απ τα καλύτερα της αγοράς , εάν αποφασίσεις πάντως να βάλεις ups πας για κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/57879/APC-Back-UPS-400-German-Dutch-Off-Line-400VA-240W-με-8-Schuko-Πρίζες.html

• Like 1
Δημοσ.
54 minutes ago, Mp@mp1s said:

Άλλη η δουλειά του πολύμπριζου ασφαλείας άλλη η δουλειά του ups , καλό θα είναι να έχεις ups καθώς σε ενδεχόμενη υπόταση ή υπέρταση την αποροφά το ups και σου δίνει το χρόνο σε διακοπή ρεύματος να κλείσεις τον υπολογιστή κανονικά και όχι ''βίαια'' . 

Μπορείς να συμβεί 100 φορές και να μην πάθει τίποτα η ηλεκτρονική σου συσκευή μπορεί όμως και με την πρώτη φορά να την πάρεις στο χέρι όπως την έπαθα με τηλεόραση , πριν βάλω ups σε όλα. Το μεγάλο πρόβλημα αν και πολύ σπάνιο είναι να διακοπεί το ρέυμα και να ξαναέρθει πριν προλλάβει να το αντιληφθεί το τροφοδοτικό. 

Θεωρητικά εάν υπάρξει κάποια υπέρταση θα την αντιληφθεί ο πίνακας και οι ασφάλειες και δεν θα φτάσει στο πολύμπριζο .

Απ τη στιγμή που διάλεξες πάντως το συγκεκριμένο πολύμπριζο όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω είναι απ τα καλύτερα της αγοράς , εάν αποφασίσεις πάντως να βάλεις ups πας για κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/57879/APC-Back-UPS-400-German-Dutch-Off-Line-400VA-240W-με-8-Schuko-Πρίζες.html

Ίσως να μπει καποια στιγμη αργότερα ups σε κανα μηνα δυο δηλαδη. 240w ups μονο; Το σύστημα μου τραβαει σε λειτουργία τουλαχιστον 400w μαζι με την οθονη και μπορει να φτασει μεχρι και 600-700 οποτε δεν με καλύπτει σιγουρα αυτο που μου προτεινεις 

• Like 1
Δημοσ.

Το πολυπριζο ασφαλειας καλυπτει μονο απο υπερτασεις.Σε υποτασεις η διακοπη ρευματος που μπορουν καλλιστα να σου καψουν πραγματα ,τι θα κανεις?

Για υπολογιστη (και ακριβο οπως αυτος του ΟΡ) παρεχει ανεπαρκη προστασια το πολυπριζο, οποτε προφανως καλυτερα να παρει UPS.

Aξιοπρεπες UPS στα 100-120Ε που να καλυπτει τα watt που θελει,δεν υπαρχει παντως.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...