kata_tixi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 38 minutes ago, PeterMay said: Το είχα πει και σε παλίοτερα articles, ας το κοπαρω εδώ "Έχω συχνά κρασαρισματα σε UE4. Πολλές φορές μου τυχαίνει το VS να κλείνει στο άκυρο, λόγο update. Έχω συχνές blue screen σε Aurora Engine. Έχω τρελα κολλήματα άσχετες στιγμές. Καμιά φορά το blender κλείνει για άσχετο λόγο πριν το render. ODBC και άλλα pluggin για net 4 είναι πιο δύσκολο να τα σεταρεις σε 10αρια. Η διαχείριση χώρου είναι άθλια. Η παραμετροποίηση δε, η χειρότερη ολων των εποχών. Προσωπικά έχω ένα λαπτοπακι 10, που έχει πάνω μόνο vs και firefox. Ο σταθερός μου είναι 7 και δεν αλλάζει. Όλα λειτουργούν άψογα,όλα λειτουργούν ομαλά, όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Όσες φορές βάζω 10 σε 2ο σκληρό μπας και έχει αλλάξει κάτι, αναγκάζομαι εν τέλει να ξαναγυρίσω στα 7. Ανάλογα με τον χρήστη λοιπόν... Για μένα τα 10 δεν κάνουν, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Για τον απλό χρήστη που θέλει μόνο ίντερνετ και παιχνίδι (με απλα λόγια, ένας χρήστης που δεν πιέζει τα όρια του λειτουργικού συστήματος), τα 10αρια και τα 11 είναι μια χαρά..." + αυτό το τέτοιο + και αυτό το απο τετοιο + Πόσα άλλα bugs από τότε (νομίζω 2016 γράφτηκαν αυτά τα σχόλια;) - μέχρι και εξαφανισμένο χρήστη μετά από καθαρή εγκατάσταση πέτυχα... + Αρχίζω να βλέπω peripherals που χρησιμοποιούν τα super market και τα καταστήματα λιανικής (QR/Barcode scanner) να μην υποστηρίζονται στα 10 (άρα δεν μπορώ να αναπτύξω εφαρμογές για τέτοιες επιχειρήσεις αν είχα 10αρια ή linux - yep)... Κλάψτα Xαράλαμπε. Το να αλλάζεις λειτουργικό για κάποιους δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά . Μπορεί εσένα να σε πάρει 1 μέρα για drivers, ενημερώσεις και προγράμματα - εμένα σίγουρα θα με πάρει παραπάνω . Οπότε ναι... Ασχέτος αν τρέχω 2 λειτουργικά ταυτόχρονα, δεν χρειάζομαι καμία εταιρία να υποχρεώνει τον χρήστη να αναβαθμίσει... Γιατί χρησιμοποιώ τον όρο υποχρεώνει; Well here we go: Και εδώ είναι το θέμα μου: Το PC δεν είναι mobile αλλά μια πιο σοβαρή συσκευή... Τα 10 αρια θα φτάσουν τα 10 χρόνια υποστήριξης, τα 7αρια έφτασαν τα 11 και τα XP τα 13... Παρ'όλα αυτά, μέχρι και το 2017 οι περισσότερες εφαρμογές είχαν άλλο ένα exe για XP, ή είχαν την επιλογή για την πλατφόρμα των XP... Βλέπεις να γίνεται τίποτα παρόμοιο με τα 7άρια; Ολόκληρη η αγορά για κάποιο λόγο αποκλείει ότι δεν είναι 10 ή 11...... χμμμμμμμμμμμμμμ. Να φανταστείς το Visual Studio 2019 υποστηρίζεται περιορισμένα στα XP. Μιλάμε για υποστήριξη μετά από 18 χρόνια! Σε σύγκριση - το VS 2022 θα είναι το τελευταίο που θα υποστηρίζεται σε 7αρια - και αυτό σε περιορισμένη μορφή, που είναι λογικό - αλλά ξαφνικά τα χρόνια έγιναν 13.. Eκεί που ο μέσος χρήστης ήταν καλυμμένος με τα XP για 16 χρόνια, τώρα με τα 7 είναι στα 12 - και αααα ναι, είχαμε και τα 8αρακια.... .net 4.8 εεεεεεεεεε; Η MS με το store, το .Νετ, το directX και το promotion του 10 κατάφερε να δημιουργήσει ένα "πλάνο" που με το Χ ή με το Ψ τρόπο, ωθεί τον χρήστη να αναβαθμίσει. Δεν είναι πια τόσο εύκολο να μείνεις σε παλιότερο λειτουργικό, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο. Τι τους σταματά δηλαδή να βγάλουν ένα Service Pack για τα 10 αρια ή να τα ονομάσουν 10.1. Δε κερδίζει έτσι ο χρήστης με μακροπρόθεσμη υποστήριξη του λειτουργικού; Δεν νομίζεις ότι τα 10.1 θα είχαν υποστήριξη και πέρα του 2025; Δεν νομίζεις ότι κάποια εταιρία με τον Χ ή με τον Ψ τρόπο δε σε υπολογίζει σαν χρήστη με αυτή την τακτική; αρα συμφωνουμε οτι ειναι αναλογα τον χρηστη. και προφανως συμφωνουμε οτι στα supermarket τα μηχανήματα που υπαρχουν είναι παλια. εσυ σιγουρα έχει πιο ειδικευμένη χρηση στο συστημα σου και τα bugs που αναφερεις μπορει να οφείλονται και στα windows αλλά και στην εταιρία του κάθε προγράμματος. προφανώς και τα 7αρια είτε το θελεις είτε οχι ειναι παλιο λειτουργικό άσχετα αν λειτουργει και σε βολεύει ειναι ΠΑΛΙΟ. λες Visual Studio 2019 υποστηρίζεται περιορισμένα στα XP ειναι το 2019 και εσυ μ λες να τρεξεις ενα προγραμμα του 2019 στα XP λες και ειναι απλο το να έχει ενα πρόγραμμα οπως το visual να μπορει να τρεχει σε 10 λειτουργικά επειδη κάποιοι το 2019 είχαν XP. ξεχνας τι άλματα έχει κανει η τεχνολογία απο όταν βγηκάν τα 7 μέχρι σμρ ούτε τα μηχανηματα είναι ίδια ούτε η τεχνολογία ούτε οι απαιτήσεις. δεν χρειαζεται να φτασουν τα 10αρια τα 10 χρονια ουτε τα 11. γιατι θα υπάρχει εξέλιξη το ίδιο θα σου έλεγα και για όλα τα λειτουργικά. επισης ωθει τον χρηστη στην αναβάθμιση γιατι είναι ασύμφορο να υποστηρίζεις 5 λειτουργικά και επειδή αν έχει ένα λειτουργίκο είναι καλυτερο απο το να τρέχεις να λύσεις θέμα compatibility με άλλα παλιότερα λειτουργικά. ο χρηστης κερδίζει όχι οταν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί λογισμικό 15ετιας αλλά όταν πληρωνει όσο το δυνατον λιγοτερο και όσο λίγοτερο χρόνο ξοδευει στο να κανει το οτιδηποτε. ξαναλεω δεκτη η χρήση παλιοτερον λειτουργικών παράλογη η απαίτηση και να μην προχωραμε παρακατώ αλλά και η υποστήριξη τον λειτουργικών αυτών. κατα την γνώμη οριακά και τα 10αρια στα 5 χρόνια max ταφο. 6 minutes ago, Filip Katund said: Ειναι πολυ πιο αργα απο τα 10 ακομα. Ακομα και η ιδια microsoft το εχει παραδεχτει. Κανεις δεξι κλικ και κανει 2 3 δευτερολεπτα να ανοιξει το μενου. Καλα το explorer.exe παιζει να κανει κανα 5 6 δευτερολεπτα. Και ολα αυτα σε μηχανημα του Νοεμβρη του 2020 με ryzen 4700u και bios update. Μεχρι να τα ισιωσουν αυτα θα περασουν κανα 1-2 χρονια. Αρα μεχρι τοτε καλα ειναι τα 10. ναι φιλε μ δεκτα ολα αυτα. τα bugs που ειναι ; επισης το θέμα δεν είναι οτι αν θα πας απο τα 10 στα 11. ο αλλος λεει τα xp και τα 7 ειναι πιο σταθερα και γιατι δεν τα υποστηρίζει και γιατι μας υποχρεώνει να παμε σε 11. XP release date 25 Οκτωβρίου 2001 7ρια release date 22 Οκτωβρίου 2009. σήμερα έχουμ 16 Ιανουρίου 2022. επισης επειδη τρεχω σε 8700κ απο το καλοκαιρι 11 δεν κάνει 2-3 δευτερα το δεξι κλικ απλα δεν ειναι instant και για τα exe που λες δεν σου αλλοιώνει την εμπειρια αν θα ανοιξει σε 1 ή σε 4 sec. και για να εξηγήσω πόσο παλιά είναι το 2009. τα μισα κινητα που έβγαιναν το 2009 ήταν με κουμπια. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από kata_tixi 1
Zorbinio Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Γενικά είμαι ευχαριστημένος με το update σε Windows 11. Πολύ όμορφο το layout, πιο φιλικό προς χρήση. Η ένδειξη έντασης χρειαζόταν να αλλάξει γιατί δεν φαινόταν που ήταν για αρχή. Asus tuf gaming fx series 1
markos9 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Όλα ωραία και καλά αυτά που λέτε για τα 11. αλλα, απ´ ο,τι φαίνεται κανείς δεν τα έχει κάνει καθαρή εγκατάσταση για να δει ένα σοβαρό πρόβλημα. λοιπον! Αν δεν έχεις Ίντερνετ ξεχνάς την καθαρή εγκατάσταση στα 11. αλλο. Αν δεν κανείς λογαριασμό με το ζόρι… πάλι δεν σε αφήνει. Αρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα (τουλάχιστον για μένα) ότι ένας μέρος απ´ Το γεγονος , τα 11 είναι και το μεγαλύτερο φακέλωμα. Γενικά, είναι καλά. Αλλά, ως εκεί. μέχρι βολικά βλακεία μέσα για το τίποτα. Πχ δεξί κλικ. Χωρίς κόλπα δεν έρχεται στα ίσια του. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από markos9
PeterMay Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, kata_tixi said: αρα συμφωνουμε οτι ειναι αναλογα τον χρηστη. και προφανως συμφωνουμε οτι στα supermarket τα μηχανήματα που υπαρχουν είναι παλια. εσυ σιγουρα έχει πιο ειδικευμένη χρηση στο συστημα σου και τα bugs που αναφερεις μπορει να οφείλονται και στα windows αλλά και στην εταιρία του κάθε προγράμματος. προφανώς και τα 7αρια είτε το θελεις είτε οχι ειναι παλιο λειτουργικό άσχετα αν λειτουργει και σε βολεύει ειναι ΠΑΛΙΟ. λες Visual Studio 2019 υποστηρίζεται περιορισμένα στα XP ειναι το 2019 και εσυ μ λες να τρεξεις ενα προγραμμα του 2019 στα XP λες και ειναι απλο το να έχει ενα πρόγραμμα οπως το visual να μπορει να τρεχει σε 10 λειτουργικά επειδη κάποιοι το 2019 είχαν XP. ξεχνας τι άλματα έχει κανει η τεχνολογία απο όταν βγηκάν τα 7 μέχρι σμρ ούτε τα μηχανηματα είναι ίδια ούτε η τεχνολογία ούτε οι απαιτήσεις. δεν χρειαζεται να φτασουν τα 10αρια τα 10 χρονια ουτε τα 11. γιατι θα υπάρχει εξέλιξη το ίδιο θα σου έλεγα και για όλα τα λειτουργικά. επισης ωθει τον χρηστη στην αναβάθμιση γιατι είναι ασύμφορο να υποστηρίζεις 5 λειτουργικά και επειδή αν έχει ένα λειτουργίκο είναι καλυτερο απο το να τρέχεις να λύσεις θέμα compatibility με άλλα παλιότερα λειτουργικά. ο χρηστης κερδίζει όχι οταν έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί λογισμικό 15ετιας αλλά όταν πληρωνει όσο το δυνατον λιγοτερο και όσο λίγοτερο χρόνο ξοδευει στο να κανει το οτιδηποτε. ξαναλεω δεκτη η χρήση παλιοτερον λειτουργικών παράλογη η απαίτηση και να μην προχωραμε παρακατώ αλλά και η υποστήριξη τον λειτουργικών αυτών. κατα την γνώμη οριακά και τα 10αρια στα 5 χρόνια max ταφο. Δεκτό και γιαυτό έθεσα την εξής ιδέα: Για ποιο λόγο να μου βγάλει τα 11. Για ποιο λόγο να μην μου βγάλει ένα Service Pack για τα 10? Δεν ειναι κάτι που η MS δεν ανέφερε στο παρελθόν καθώς τα 10 άρια ΘΑ ήταν τα τελευταία Windows; Γιατί λοιπόν δεν ζηταν η χρήστες Windows 10.1 αλλά δεχόμαστε την καραμέλα των 11, θυσιάζοντας έτσι την μελλοντική υποστήριξη ενός υπάρχων λειτουργικού συστήματος. Και ναι - μια τέτοιου είδους αναβάθμιση είναι εφικτή σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ΚΑΙ μακροχρόνια υποστήριξη παλαιότερων συσκευών και προγραμμάτων. Η MS μπορεί να αυξήσει την τιμή τον 10αριων και να συνεχίσει την υποστήριξη σε ΕΝΑ λειτουργικό (10) και όχι σε δυο (10 και 11), άρα μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση όσο θέλει με έναν πιο ομαλό τρόπο χωρίς να τσατίζει τους χρήστης και μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία Windows. Μιλάς με όρους παλιου - καινούργιο, και μου δικαιολογείς τις κινήσεις της ms βάζοντας σαν μεταβλητή την εξέλιξη της τεχνολογίας (πάλι: παλια - καινουργια). Εγώ μιλάω για ΈΝΑ λειτουργικό που έχει ΜΙΑ μακροχρόνια υποστήριξη, άρα και ΜΙΑ ενιαία πλατφόρμα για υπολογιστές. Στο οικονομικό κομμάτι, αυτό επίσης είναι εφικτό: Θέλει να αλλάξει την τιμή των 10αριών Install media ΌΤΑΝ βγαίνει νέo Service Pack? Ας το κάνει. Θέλει να το κάνει 5€ η αναβάθμιση service pack κάθε 3 χρόνια? Δε νομίζω να πειράξει κάποιον που θέλει την καινουργια έκδοση για την Χ Ψ λόγο. Θέλει να βάλει επιλογή επι πληρωμής για αναβάθμιση Service Pack ΜΟΝΟ όταν ο χρήστης το επιλέξει; μπλα μπλα μπλα... Στο κομμάτι τις πληροφορικής; Θα μου πεις ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ χώρο στον δίσκο. Μα η MS έχει package manager. Τι σταματάει λοιπόν τον χρήστη να χρησιμοποιεί μόνο εκείνα τα πακέτα που χρειάζεται (είτε για συμβατότητα με παλιότερες συσκευές ή προγράμματα) και τι σταματάει την Microsoft να συνεχίζει να προσθέτει ή να αναβαθμίζει τα υπάρχοντα πακέτα - που στο κάτω κάτω αυτά ορίζουν και τις δυνατότητες του λειτουργικού. Αν υπήρχε αυτό το buisness plan απο μεριας MS, αυτή την στιγμή δεν θα είχαμε θέματα εξατομίκευσης στα Windows (δε σου αρέσει το νέο control panel? Αλλαξε το στο Control Panel της προηγούμενης έκδοσης!), ούτε θέματα με παλιότερες συσκευές (έχεις Μicrosoft SideWinder Force Feedback Pro από το 1999 και Device Package Manager 2020 + δεν παρέχει την υποστήριξη; Κανένα θέμα - απλός τσεκαρε το Device Package Manager 1997 - 2005 και είσαι κομπλε)... Η MS συνεχίζει να λούζεται στο χρήμα, ο χρήστης κερδίζει, το σύστημα γίνεται όλο και πιο ασφαλές και ΟΛΟΙ είμαστε χαρούμενοι. Γιατι λοιπον μου βγάζει τα 11 και υποχρεώνει (βλέπε πρώτο και δεύτερο σχόλιο) τους χρήστες είτε βραχυχρόνια είτε μακροχρόνια να αναβαθμίσουν? Γιατί σον και καλά θα πρέπει μετά το 2025 να μετακινήσω το install των 10 (και έτσι που πάει και τον 7) στα Windows 11? Γιατί λοιπόν το δεχόμαστε? Πως συνδέεται σε αυτό ο John F. Kennedy και οι illuminati? Τι κρύβουν στην Area 51? Ποιά είναι πραγματικά η Microsoft και γιατί κρύβουν την Macrohard? Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από PeterMay
kata_tixi Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, PeterMay said: Δεκτό και γιαυτό έθεσα την εξής ιδέα: Για ποιο λόγο να μου βγάλει τα 11. Για ποιο λόγο να μην μου βγάλει ένα Service Pack για τα 10? Δεν ειναι κάτι που η MS δεν ανέφερε στο παρελθόν καθώς τα 10 άρια ΘΑ ήταν τα τελευταία Windows; Γιατί λοιπόν δεν ζηταν η χρήστες Windows 10.1 αλλά δεχόμαστε την καραμέλα των 11, θυσιάζοντας έτσι την μελλοντική υποστήριξη ενός υπάρχων λειτουργικού συστήματος. Και ναι - μια τέτοιου είδους αναβάθμιση είναι εφικτή σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ΚΑΙ μακροχρόνια υποστήριξη παλαιότερων συσκευών και προγραμμάτων. Η MS μπορεί να αυξήσει την τιμή τον 10αριων και να συνεχίσει την υποστήριξη σε ΕΝΑ λειτουργικό (10) και όχι σε δυο (10 και 11), άρα μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση όσο θέλει με έναν πιο ομαλό τρόπο χωρίς να τσατίζει τους χρήστης και μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία Windows. Μιλάς με όρους παλιου - καινούργιο, και μου δικαιολογείς τις κινήσεις της ms βάζοντας σαν μεταβλητή την εξέλιξη της τεχνολογίας (πάλι: παλια - καινουργια). Εγώ μιλάω για ΈΝΑ λειτουργικό που έχει ΜΙΑ μακροχρόνια υποστήριξη, άρα και ΜΙΑ ενιαία πλατφόρμα για υπολογιστές. Στο οικονομικό κομμάτι, αυτό επίσης είναι εφικτό: Θέλει να αλλάξει την τιμή των 10αριών Install media ΌΤΑΝ βγαίνει νέo Service Pack? Ας το κάνει. Θέλει να το κάνει 5€ η αναβάθμιση service pack κάθε 3 χρόνια? Δε νομίζω να πειράξει κάποιον που θέλει την καινουργια έκδοση για την Χ Ψ λόγο. Θέλει να βάλει επιλογή επι πληρωμής για αναβάθμιση Service Pack ΜΟΝΟ όταν ο χρήστης το επιλέξει; μπλα μπλα μπλα... Στο κομμάτι τις πληροφορικής; Θα μου πεις ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται πολύ χώρο στον δίσκο. Μα η MS έχει package manager. Τι σταματάει λοιπόν τον χρήστη να χρησιμοποιεί μόνο εκείνα τα πακέτα που χρειάζεται (είτε για συμβατότητα με παλιότερες συσκευές ή προγράμματα) και τι σταματάει την Microsoft να συνεχίζει να προσθέτει ή να αναβαθμίζει τα υπάρχοντα πακέτα - που στο κάτω κάτω αυτά ορίζουν και τις δυνατότητες του λειτουργικού. Αν υπήρχε αυτό το buisness plan απο μεριας MS, αυτή την στιγμή δεν θα είχαμε θέματα εξατομίκευσης στα Windows (δε σου αρέσει το νέο control panel? Αλλαξε το στο Control Panel της προηγούμενης έκδοσης!), ούτε θέματα με παλιότερες συσκευές (έχεις Μicrosoft SideWinder Force Feedback Pro από το 1999 και Device Package Manager 2020 + δεν παρέχει την υποστήριξη; Κανένα θέμα - απλός τσεκαρε το Device Package Manager 1997 - 2005 και είσαι κομπλε)... Η MS συνεχίζει να λούζεται στο χρήμα, ο χρήστης κερδίζει, το σύστημα γίνεται όλο και πιο ασφαλές και ΟΛΟΙ είμαστε χαρούμενοι. Γιατι λοιπον μου βγάζει τα 11 και υποχρεώνει (βλέπε πρώτο και δεύτερο σχόλιο) τους χρήστες είτε βραχυχρόνια είτε μακροχρόνια να αναβαθμίσουν? Γιατί σον και καλά θα πρέπει μετά το 2025 να μετακινήσω το install των 10 (και έτσι που πάει και τον 7) στα Windows 11? Γιατί λοιπόν το δεχόμαστε? Πως συνδέεται σε αυτό ο John F. Kennedy και οι illuminati? Τι κρύβουν στην Area 51? Ποιά είναι πραγματικά η Microsoft και γιατί κρύβουν την Macrohard? ακομα και τα 10 να κρατησει. που εσυ εισαι κατα και των 10. μπορει να σου πει αυριο οτι στο επομενο service pack σταματαω να υποστηρίζω παλια συστηματα για τους χ,ψ λόγους. μηχανηματα 8-10 χρονων απεχουν παρα πολυ απο τα σημερινα και απο οτι ερχεται. δεν φταινε τα λειτουργικά φταει οτι η τεχνολογια προχωραει. επισης επιχειρήσεις είναι οι εταιρίες εσυ λες για τα windows που δεν υποστήριζουν μηχανηματα 10ετιας φαντασου να είχες μηχανηματα (οχι υπολογιστες) που τα αγοραζες 200.000 ή 500.000 ευρω πριν 5-10 χρονια και να σου λεει η εταιρια που τα αγορασες εγω τωρα δεν υποστηρίζω το μηχανημα σε λογισμικο πρεπει να αγορασεις το καινουριο μ μηχανημα (που αυτο γινεται). στο κινητο σου αν έχεις ενα adroid του 15 μετα το 17 παυει να παιρνει αναβαθμισεις. ποσα αλλα παραδείγματα; και εσυ λες γιατι η ms δεν υποστηρίζει τα xp λειτουργικο του 2001 και γιατι το visual studio 2019 οριακα υποστηρίζει xp... με το ιδιο σκεπτικο το δικο σου σε οτι συσκευη υπαρχει απο τηλεοραση μεχρι ρολοι να βαζεις οτι σε βολευει και ας ειναι 20 χρονια πριν γιατι να μεινεις μονο στο control panel των windows? το οποιο control panel στα 10 και στα 11 σε σχεση με τα xp και 7 ειναι διαφορετικο γιατι εχει διαφορετικες λειτουργιες και οχι απλα διαφορετικο interface. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από kata_tixi
bep1995 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, markos9 said: Όλα ωραία και καλά αυτά που λέτε για τα 11. αλλα, απ´ ο,τι φαίνεται κανείς δεν τα έχει κάνει καθαρή εγκατάσταση για να δει ένα σοβαρό πρόβλημα. λοιπον! Αν δεν έχεις Ίντερνετ ξεχνάς την καθαρή εγκατάσταση στα 11. αλλο. Αν δεν κανείς λογαριασμό με το ζόρι… πάλι δεν σε αφήνει. Αρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα (τουλάχιστον για μένα) ότι ένας μέρος απ´ Το γεγονος , τα 11 είναι και το μεγαλύτερο φακέλωμα. Γενικά, είναι καλά. Αλλά, ως εκεί. μέχρι βολικά βλακεία μέσα για το τίποτα. Πχ δεξί κλικ. Χωρίς κόλπα δεν έρχεται στα ίσια του. Υπάρχουν τρόποι αρκεί να ψαχτείς λίγο. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από bep1995
Dimitris_1981 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 2 hours ago, PeterMay said: Το είχα πει και σε παλίοτερα articles, ας το κοπαρω εδώ "Έχω συχνά κρασαρισματα σε UE4. Πολλές φορές μου τυχαίνει το VS να κλείνει στο άκυρο, λόγο update. Έχω συχνές blue screen σε Aurora Engine. Έχω τρελα κολλήματα άσχετες στιγμές. Καμιά φορά το blender κλείνει για άσχετο λόγο πριν το render. ODBC και άλλα pluggin για net 4 είναι πιο δύσκολο να τα σεταρεις σε 10αρια. Η διαχείριση χώρου είναι άθλια. Η παραμετροποίηση δε, η χειρότερη ολων των εποχών. Προσωπικά έχω ένα λαπτοπακι 10, που έχει πάνω μόνο vs και firefox. Ο σταθερός μου είναι 7 και δεν αλλάζει. Όλα λειτουργούν άψογα,όλα λειτουργούν ομαλά, όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Όσες φορές βάζω 10 σε 2ο σκληρό μπας και έχει αλλάξει κάτι, αναγκάζομαι εν τέλει να ξαναγυρίσω στα 7. Ανάλογα με τον χρήστη λοιπόν... Για μένα τα 10 δεν κάνουν, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Για τον απλό χρήστη που θέλει μόνο ίντερνετ και παιχνίδι (με απλα λόγια, ένας χρήστης που δεν πιέζει τα όρια του λειτουργικού συστήματος), τα 10αρια και τα 11 είναι μια χαρά..." + αυτό το τέτοιο + και αυτό το απο τετοιο + Πόσα άλλα bugs από τότε (νομίζω 2016 γράφτηκαν αυτά τα σχόλια;) - μέχρι και εξαφανισμένο χρήστη μετά από καθαρή εγκατάσταση πέτυχα... + Αρχίζω να βλέπω peripherals που χρησιμοποιούν τα super market και τα καταστήματα λιανικής (QR/Barcode scanner) να μην υποστηρίζονται στα 10 (άρα δεν μπορώ να αναπτύξω εφαρμογές για τέτοιες επιχειρήσεις αν είχα 10αρια ή linux - yep)... Κλάψτα Xαράλαμπε. Το να αλλάζεις λειτουργικό για κάποιους δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά . Μπορεί εσένα να σε πάρει 1 μέρα για drivers, ενημερώσεις και προγράμματα - εμένα σίγουρα θα με πάρει παραπάνω . Οπότε ναι... Ασχέτος αν τρέχω 2 λειτουργικά ταυτόχρονα, δεν χρειάζομαι καμία εταιρία να υποχρεώνει τον χρήστη να αναβαθμίσει... Γιατί χρησιμοποιώ τον όρο υποχρεώνει; Well here we go: Και εδώ είναι το θέμα μου: Το PC δεν είναι mobile αλλά μια πιο σοβαρή συσκευή... Τα 10 αρια θα φτάσουν τα 10 χρόνια υποστήριξης, τα 7αρια έφτασαν τα 11 και τα XP τα 13... Παρ'όλα αυτά, μέχρι και το 2017 οι περισσότερες εφαρμογές είχαν άλλο ένα exe για XP, ή είχαν την επιλογή για την πλατφόρμα των XP... Βλέπεις να γίνεται τίποτα παρόμοιο με τα 7άρια; Ολόκληρη η αγορά για κάποιο λόγο αποκλείει ότι δεν είναι 10 ή 11...... χμμμμμμμμμμμμμμ. Να φανταστείς το Visual Studio 2019 υποστηρίζεται περιορισμένα στα XP. Μιλάμε για υποστήριξη μετά από 18 χρόνια! Σε σύγκριση - το VS 2022 θα είναι το τελευταίο που θα υποστηρίζεται σε 7αρια - και αυτό σε περιορισμένη μορφή, που είναι λογικό - αλλά ξαφνικά τα χρόνια έγιναν 13.. Eκεί που ο μέσος χρήστης ήταν καλυμμένος με τα XP για 16 χρόνια, τώρα με τα 7 είναι στα 12 - και αααα ναι, είχαμε και τα 8αρακια.... .net 4.8 εεεεεεεεεε; Η MS με το store, το .Νετ, το directX και το promotion του 10 κατάφερε να δημιουργήσει ένα "πλάνο" που με το Χ ή με το Ψ τρόπο, ωθεί τον χρήστη να αναβαθμίσει. Δεν είναι πια τόσο εύκολο να μείνεις σε παλιότερο λειτουργικό, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο. Τι τους σταματά δηλαδή να βγάλουν ένα Service Pack για τα 10 αρια ή να τα ονομάσουν 10.1. Δε κερδίζει έτσι ο χρήστης με μακροπρόθεσμη υποστήριξη του λειτουργικού; Δεν νομίζεις ότι τα 10.1 θα είχαν υποστήριξη και πέρα του 2025; Δεν νομίζεις ότι κάποια εταιρία με τον Χ ή με τον Ψ τρόπο δε σε υπολογίζει σαν χρήστη με αυτή την τακτική; Σίγουρα δεν σε υπολογίζει. Για αυτήν είσαι κέρδη και όσο βγάζει δεν θα αλλάξει. Για αυτό και όταν έβρισκε τοίχο αύξανε τα χρόνια του support. Όχι από αγάπη αλλά από όφελος. Επίσης, για αυτό τον λόγο έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω μην υποστηρίζετε πολυεθνικές λες και έχετε μετοχές ή προσωπικό όφελος. Δυστυχώς όταν το λέω δέχομαι επιθέσεις και ειρωνεία. (Δεν μιλάω για σένα αλλά για μα μερίδα ατόμων που το κάνει) 2
markos9 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 22 minutes ago, bep1995 said: Υπάρχουν τρόποι αρκεί να ψαχτείς λίγο. Ειναι χαζομαρες αυτες... Τα δοκίμασα και δεν δούλεψαν. Οπως και κατι αλλα κολπακια που βρήκα. Αν εχεις φορητο, εκει που ζηταει σύνδεση, δεν σε αφηνει, για κανεναν λογο να το περασεις αυτο το βημα. Εχθες, παλι εκανα, καθαρη εγκατασταση σε σταθερο, και τζιφος η δουλεια. Εως και τα 10, σε αφηνε να κανεις την δουλεια σου χωρις συνδεση, χωρις λογαρισμο. Δεν γινεται να ξοδευεις χρονο και για τετοιες μλκ. 1
PeterMay Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 59 minutes ago, kata_tixi said: ακομα και τα 10 να κρατησει. που εσυ εισαι κατα και των 10. μπορει να σου πει αυριο οτι στο επομενο service pack σταματαω να υποστηρίζω παλια συστηματα για τους χ,ψ λόγους. μηχανηματα 8-10 χρονων απεχουν παρα πολυ απο τα σημερινα και απο οτι ερχεται. δεν φταινε τα λειτουργικά φταει οτι η τεχνολογια προχωραει. επισης επιχειρήσεις είναι οι εταιρίες εσυ λες για τα windows που δεν υποστήριζουν μηχανηματα 10ετιας φαντασου να είχες μηχανηματα (οχι υπολογιστες) που τα αγοραζες 200.000 ή 500.000 ευρω πριν 5-10 χρονια και να σου λεει η εταιρια που τα αγορασες εγω τωρα δεν υποστηρίζω το μηχανημα σε λογισμικο πρεπει να αγορασεις το καινουριο μ μηχανημα (που αυτο γινεται). στο κινητο σου αν έχεις ενα adroid του 15 μετα το 17 παυει να παιρνει αναβαθμισεις. ποσα αλλα παραδείγματα; και εσυ λες γιατι η ms δεν υποστηρίζει τα xp λειτουργικο του 2001 και γιατι το visual studio 2019 οριακα υποστηρίζει xp... με το ιδιο σκεπτικο το δικο σου σε οτι συσκευη υπαρχει απο τηλεοραση μεχρι ρολοι να βαζεις οτι σε βολευει και ας ειναι 20 χρονια πριν γιατι να μεινεις μονο στο control panel των windows? το οποιο control panel στα 10 και στα 11 σε σχεση με τα xp και 7 ειναι διαφορετικο γιατι εχει διαφορετικες λειτουργιες και οχι απλα διαφορετικο interface. Είμαι κατά του υπάρχον σκεπτικού των Windows. Κάθε τρεις και λίγο ΤΣΟΥΠ, ξεχνάμε την παλιά έκδοση και λανσάρουμε την καινούργια. Είχαμε XP - ΣΒΗΣΗΜΟκαιΒΓΑΛΣΙΜΟταVISTA! Είχαμε 7 - ΞΑΙΧΑΣΤΕταΚΑΙβγαλτε8!!!!!! Είχαμε 8.1 - ΝΕΟcoreΚΑΙkernelΒΓΑΛΤΕ 10!!!!!! Όσο για το κομπατιμπιλιτι: Τι πειράζει στην ms να βγάλει τα windows όπως σου ανέφερα πιο πριν , αλλά να βάλει περιορισμούς σε πακέτα - που ξαναλέω ΥΠΑΡΧΟΥΝ σημερα. Μου φαίνεται ότι δεν το πιάνεις... Το σχέδιο , που δεν είμαι ο μόνος που το ζητάω, προορίζεται για όλους τους υπολογιστές ... Pentium 4 έως και Intel 12th/AMD Ryzen 5000 θα έτρεχαν ΕΝΑ λειτουργικό αλλα με απενεργοποιημένα πακέτα που δεν υποστηρίζονται σε παλίο Hardware. Με άλλα λόγια, θα υπάρχει ΕΝΑΣ πυρήνας - ΜΙΑ πλατφόρμα - ΜΙΑ release που θα χρειάζεται ΕΝΑ update, και αυτά τα update θα είναι διαθέσιμα σε όσες συσκεύες επιθημούν να τις λάβουν. Δηλαδή σου καταργώ το ΠΑΛΙΟ και το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Στο κάνω ΈΝΑ και το αυτο. Το λειτουργικό σταματάει να ορίζεται απο το hardware - το hardware ορίζει ΚΑΘΑΡΑ τις δυνατότητες. Παύει να υφίσταται η έννοια "το λειτουργικό δεν υποστηρίζει την συσκευή ή η συσκευή δεν υποστηρίζει το λειτουργικό ή η συσκευή πάλιωσε και δεν μπορει να τρέξει την νέα έκδοση". Όλα θα υποστήριζαν τα Windows. Το ότι ένας υπολογιστής με Nvidia 5500 δεν θα μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο DirectX 10.1 είναι άσχετο με το αν ο υπολογιστής τρέχει την έκδοση Windows 5555.25.454 ή την 5454.787.4525.452. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows χωρίς την αυτή την δυνατότητα. Το ότι ένας υπολογιστής με 1,2Ghz atom δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο Office 2013+ compatibility service, είναι άσχετο με το αν τρέχει την έκδοση Windows 5879.659 ή την 48787.485487. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows χωρίς αυτή την δυνατότητα. Το ότι ένας υπολογιστής με 1MB ελεύθερο χώρο δε θα μπορεί να εγκαταστήσει άλλα πακέτα , είναι άσχετο αν τρέχει τα Windows 878745.48784 ή την 000.0000.0001. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows. Η δυνατότητα (Aero, ή Glass ή multi desktop, ή .Net framework, ή c++ redistribut. , ή 2015+ peripheral compatibility ή DirectX, ή μπλα μπλα μπλα) γίνεται πακέτο και το λειτουργικό παραμένει ένα καθαρό λειτουργικό. ΟΛΑ τα μηχανήματα μπορούν να υποστηρίξουν τα ΙΔΙΑ περιφεριακά και συσκευές και ΟΛΑ δουλεύουν σε μια πλατφόρμα που μπορεί να γίνει πιο αποδοτική, πιο ασφαλή, πιο πιο πιο... χρησιμοποιόντας λιγότερους πόρους για συντήρηση, λιγότερη δαπάνη για security patches - και λειτουργεί παντού, για πάντα, για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί μιλάμε για λειτουργικό ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ... Και η μαγκιά είναι ότι δεν χρειάζονται καν αλλαγές στον τρόπο που κατασκευάζονται περιφεριακά, hardware ή software. Όλα θα συνεχίσουν να βγαίνουν κανονικά, όλα τα hardware κάποτε δεν θα υποστηρίζουν το νέο DirectX οπότε δεν θα μπορεί ο χρήστης να πάρει το νέο πακέτο, η αλυσίδα αρμέγματος καταναλωτή από εταιρίες θα συνεχίσει να υπάρχει κτλπ κτλπ. Δε ξέρω γιατί δεν το πιάνεις.... 4 minutes ago, greekandrew1953 said: Ότι και να λενε windows 7 x64 και τίποτα άλλο.και σπασμένα κιόλας.όλα τα αλλά τραγικά όλο αναβαθμίσεις.κάθε μερα και μια αναβάθμιση.έχω κάνει downgrade από τα 11 και 10 διοτι μόνο φρου φρου και αρώματα είναι από ότι έχω καταλάβει.παιχνίδια δεν με απασχολεί να παίζω.μια χαρά τα εφταρακια,τίμια τόσα χρόνια. Κάλιστο παράδειγμα του φίλου μας παρακάτω: Δε παίζει παιχνίδια Απενεργοποιεί το πακέτο DirectX (άρα ελευθερώνει χώρο) Του αρέσουν τα Windows 7 , άρα ενεργοποιεί το πακέτο Aero και απενεργοποιεί ότι πακέτο δεν του αρέσει από το νέο release. Πλήρη παραμετροποίηση σε ένα λειτουργικό - το hardware παραμένει άσχετο. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από PeterMay
greekandrew1953 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Ότι και να λενε windows 7 x64 και τίποτα άλλο.και σπασμένα κιόλας.όλα τα αλλά τραγικά όλο αναβαθμίσεις.κάθε μερα και μια αναβάθμιση.έχω κάνει downgrade από τα 11 και 10 διοτι μόνο φρου φρου και αρώματα είναι από ότι έχω καταλάβει.παιχνίδια δεν με απασχολεί να παίζω.μια χαρά τα εφταρακια,τίμια τόσα χρόνια. 8 minutes ago, PeterMay said: Είμαι κατά του υπάρχον σκεπτικού των Windows. Κάθε τρεις και λίγο ΤΣΟΥΠ, ξεχνάμε την παλιά έκδοση και λανσάρουμε την καινούργια. Είχαμε XP - ΣΒΗΣΗΜΟκαιΒΓΑΛΣΙΜΟταVISTA! Είχαμε 7 - ΞΑΙΧΑΣΤΕταΚΑΙβγαλτε8!!!!!! Είχαμε 8.1 - ΝΕΟcoreΚΑΙkernelΒΓΑΛΤΕ 10!!!!!! Όσο για το κομπατιμπιλιτι: Τι πειράζει στην ms να βγάλει τα windows όπως σου ανέφερα πιο πριν , αλλά να βάλει περιορισμούς σε πακέτα - που ξαναλέω ΥΠΑΡΧΟΥΝ σημερα. Μου φαίνεται ότι δεν το πιάνεις... Το σχέδιο , που δεν είμαι ο μόνος που το ζητάω, προορίζεται για όλους τους υπολογιστές ... Pentium 4 έως και Intel 12th/AMD Ryzen 5000 θα έτρεχαν ΕΝΑ λειτουργικό αλλα με απενεργοποιημένα πακέτα που δεν υποστηρίζονται σε παλίο Hardware. Με άλλα λόγια, θα υπάρχει ΕΝΑΣ πυρήνας - ΜΙΑ πλατφόρμα - ΜΙΑ release που θα χρειάζεται ΕΝΑ update, και αυτά τα update θα είναι διαθέσιμα σε όσες συσκεύες επιθημούν να τις λάβουν. Δηλαδή σου καταργώ το ΠΑΛΙΟ και το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Στο κάνω ΈΝΑ και το αυτο. Το λειτουργικό σταματάει να ορίζεται απο το hardware - το hardware ορίζει ΚΑΘΑΡΑ τις δυνατότητες. Παύει να υφίσταται η έννοια "το λειτουργικό δεν υποστηρίζει την συσκευή ή η συσκευή δεν υποστηρίζει το λειτουργικό ή η συσκευή πάλιωσε και δεν μπορει να τρέξει την νέα έκδοση". Όλα θα υποστήριζαν τα Windows. Το ότι ένας υπολογιστής με Nvidia 5500 δεν θα μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο DirectX 10.1 είναι άσχετο με το αν ο υπολογιστής τρέχει την έκδοση Windows 5555.25.454 ή την 5454.787.4525.452. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows χωρίς την αυτή την δυνατότητα. Το ότι ένας υπολογιστής με 1,2Ghz atom δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο Office 2013+ compatibility service, είναι άσχετο με το αν τρέχει την έκδοση Windows 5879.659 ή την 48787.485487. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows χωρίς αυτή την δυνατότητα. Το ότι ένας υπολογιστής με 1MB ελεύθερο χώρο δε θα μπορεί να εγκαταστήσει άλλα πακέτα , είναι άσχετο αν τρέχει τα Windows 878745.48784 ή την 000.0000.0001. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows. Η δυνατότητα (Aero, ή Glass ή multi desktop, ή .Net framework, ή c++ redistribut. , ή 2015+ peripheral compatibility ή DirectX, ή μπλα μπλα μπλα) γίνεται πακέτο και το λειτουργικό παραμένει ένα καθαρό λειτουργικό. ΟΛΑ τα μηχανήματα μπορούν να υποστηρίξουν τα ΙΔΙΑ περιφεριακά και συσκευές και ΟΛΑ δουλεύουν σε μια πλατφόρμα που μπορεί να γίνει πιο αποδοτική, πιο ασφαλή, πιο πιο πιο... χρησιμοποιόντας λιγότερους πόρους για συντήρηση, λιγότερη δαπάνη για security patches - και λειτουργεί παντού, για πάντα, για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί μιλάμε για λειτουργικό ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ... Και η μαγκιά είναι ότι δεν χρειάζονται καν αλλαγές στον τρόπο που κατασκευάζονται περιφεριακά, hardware ή software. Όλα θα συνεχίσουν να βγαίνουν κανονικά, όλα τα hardware κάποτε δεν θα υποστηρίζουν το νέο DirectX οπότε δεν θα μπορεί ο χρήστης να πάρει το νέο πακέτο, η αλυσίδα αρμέγματος καταναλωτή από εταιρίες θα συνεχίσει να υπάρχει κτλπ κτλπ. Δε ξέρω γιατί δεν το πιάνεις.... Κάλιστο παράδειγμα του φίλου μας παρακάτω: Δε παίζει παιχνίδια Απενεργοποιεί το πακέτο DirectX (άρα ελευθερώνει χώρο) Του αρέσουν τα Windows 7 , άρα ενεργοποιεί το πακέτο Aero και απενεργοποιεί ότι πακέτο δεν του αρέσει από το νέο release. Πλήρη παραμετροποίηση σε ένα λειτουργικό - το hardware παραμένει άσχετο. 8 minutes ago, PeterMay said: Είμαι κατά του υπάρχον σκεπτικού των Windows. Κάθε τρεις και λίγο ΤΣΟΥΠ, ξεχνάμε την παλιά έκδοση και λανσάρουμε την καινούργια. Είχαμε XP - ΣΒΗΣΗΜΟκαιΒΓΑΛΣΙΜΟταVISTA! Είχαμε 7 - ΞΑΙΧΑΣΤΕταΚΑΙβγαλτε8!!!!!! Είχαμε 8.1 - ΝΕΟcoreΚΑΙkernelΒΓΑΛΤΕ 10!!!!!! Όσο για το κομπατιμπιλιτι: Τι πειράζει στην ms να βγάλει τα windows όπως σου ανέφερα πιο πριν , αλλά να βάλει περιορισμούς σε πακέτα - που ξαναλέω ΥΠΑΡΧΟΥΝ σημερα. Μου φαίνεται ότι δεν το πιάνεις... Το σχέδιο , που δεν είμαι ο μόνος που το ζητάω, προορίζεται για όλους τους υπολογιστές ... Pentium 4 έως και Intel 12th/AMD Ryzen 5000 θα έτρεχαν ΕΝΑ λειτουργικό αλλα με απενεργοποιημένα πακέτα που δεν υποστηρίζονται σε παλίο Hardware. Με άλλα λόγια, θα υπάρχει ΕΝΑΣ πυρήνας - ΜΙΑ πλατφόρμα - ΜΙΑ release που θα χρειάζεται ΕΝΑ update, και αυτά τα update θα είναι διαθέσιμα σε όσες συσκεύες επιθημούν να τις λάβουν. Δηλαδή σου καταργώ το ΠΑΛΙΟ και το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Στο κάνω ΈΝΑ και το αυτο. Το λειτουργικό σταματάει να ορίζεται απο το hardware - το hardware ορίζει ΚΑΘΑΡΑ τις δυνατότητες. Παύει να υφίσταται η έννοια "το λειτουργικό δεν υποστηρίζει την συσκευή ή η συσκευή δεν υποστηρίζει το λειτουργικό ή η συσκευή πάλιωσε και δεν μπορει να τρέξει την νέα έκδοση". Όλα θα υποστήριζαν τα Windows. Το ότι ένας υπολογιστής με Nvidia 5500 δεν θα μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο DirectX 10.1 είναι άσχετο με το αν ο υπολογιστής τρέχει την έκδοση Windows 5555.25.454 ή την 5454.787.4525.452. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows χωρίς την αυτή την δυνατότητα. Το ότι ένας υπολογιστής με 1,2Ghz atom δεν μπορεί να ενεργοποιήσει το πακέτο Office 2013+ compatibility service, είναι άσχετο με το αν τρέχει την έκδοση Windows 5879.659 ή την 48787.485487. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows χωρίς αυτή την δυνατότητα. Το ότι ένας υπολογιστής με 1MB ελεύθερο χώρο δε θα μπορεί να εγκαταστήσει άλλα πακέτα , είναι άσχετο αν τρέχει τα Windows 878745.48784 ή την 000.0000.0001. Θα συνεχίσει να τρέχει Windows. Η δυνατότητα (Aero, ή Glass ή multi desktop, ή .Net framework, ή c++ redistribut. , ή 2015+ peripheral compatibility ή DirectX, ή μπλα μπλα μπλα) γίνεται πακέτο και το λειτουργικό παραμένει ένα καθαρό λειτουργικό. ΟΛΑ τα μηχανήματα μπορούν να υποστηρίξουν τα ΙΔΙΑ περιφεριακά και συσκευές και ΟΛΑ δουλεύουν σε μια πλατφόρμα που μπορεί να γίνει πιο αποδοτική, πιο ασφαλή, πιο πιο πιο... χρησιμοποιόντας λιγότερους πόρους για συντήρηση, λιγότερη δαπάνη για security patches - και λειτουργεί παντού, για πάντα, για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί μιλάμε για λειτουργικό ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ... Και η μαγκιά είναι ότι δεν χρειάζονται καν αλλαγές στον τρόπο που κατασκευάζονται περιφεριακά, hardware ή software. Όλα θα συνεχίσουν να βγαίνουν κανονικά, όλα τα hardware κάποτε δεν θα υποστηρίζουν το νέο DirectX οπότε δεν θα μπορεί ο χρήστης να πάρει το νέο πακέτο, η αλυσίδα αρμέγματος καταναλωτή από εταιρίες θα συνεχίσει να υπάρχει κτλπ κτλπ. Δε ξέρω γιατί δεν το πιάνεις.... Κάλιστο παράδειγμα του φίλου μας παρακάτω: Δε παίζει παιχνίδια Απενεργοποιεί το πακέτο DirectX (άρα ελευθερώνει χώρο) Του αρέσουν τα Windows 7 , άρα ενεργοποιεί το πακέτο Aero και απενεργοποιεί ότι πακέτο δεν του αρέσει από το νέο release. Πλήρη παραμετροποίηση σε ένα λειτουργικό - το hardware παραμένει άσχετο. Ακριβώς όπως τα λες. 3
bep1995 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 31 minutes ago, markos9 said: Ειναι χαζομαρες αυτες... Τα δοκίμασα και δεν δούλεψαν. Οπως και κατι αλλα κολπακια που βρήκα. Αν εχεις φορητο, εκει που ζηταει σύνδεση, δεν σε αφηνει, για κανεναν λογο να το περασεις αυτο το βημα. Εχθες, παλι εκανα, καθαρη εγκατασταση σε σταθερο, και τζιφος η δουλεια. Εως και τα 10, σε αφηνε να κανεις την δουλεια σου χωρις συνδεση, χωρις λογαρισμο. Δεν γινεται να ξοδευεις χρονο και για τετοιες μλκ. Μιας και έχω το iso των win11 στο PC είπα να το δοκιμάσω σε virtual machine (VMware workstation Pro). Άφησα το internet ανοιχτό μέχρι τη στιγμή που μου ζητά να κάνω log in, κλείνω λοιπόν το internet πατάω create account και voila, με πετάει να να κάνω local account, δεν ξέρω γιατί δεν πέτυχε σε εσένα. 1
kawavn800 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 5 hours ago, Izorai said: Τι θα πει "τι δεν έτρεχε" στα προηγούμενα και έπρεπε να βάλεις 11; Δηλαδή εσύ αναβαθμίζεις το κινητό σου στο επόμενο μόνο όταν σταματάει να τρέχει κάτι; Θα πρέπει να είσαι ακόμη στο Android 3-4 κάπου έτσι; Ή μήπως να σταματήσουν να εξελίσσονται μη σου χαλάνε την ηρεμία; Αντε, βάλτε όλοι Win XP, μα με αυτό το hardware που έχετε όλα θα τα τρέχετε και πάλι! ΜΛΜ λέγαμε στο Στρατό. Η εξέλιξη είναι επιθυμητή από όλους, φυσικά και η χρονολογία του κάθε συστήματος είναι συνδεδεμένη . Αλλά δεν είναι μονόδρομος τα 10 και τα 11. Εσύ δηλαδή έχεις Ferrari και οι υπόλοιποι zastava; Πολύ υποτιμητικά εκφράζεσαι για τους πληβείους.
markos9 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 11 minutes ago, bep1995 said: Μιας και έχω το iso των win11 στο PC είπα να το δοκιμάσω σε virtual machine (VMware workstation Pro). Άφησα το internet ανοιχτό μέχρι τη στιγμή που μου ζητά να κάνω log in, κλείνω λοιπόν το internet πατάω create account και voila, με πετάει να να κάνω local account, δεν ξέρω γιατί δεν πέτυχε σε εσένα. Τι να πω δεν ξέρω… όσο φορές το έκανα (8 με 9 φορές από τον Νοέμβριο) δεν μου το έχει βγάλει. Από την απλή έκδοση έως και την προ. Από φορητό έως και σταθερό. Το ΙΣΟ το έχω κατεβασμένο, απο την μαικροσοφτ. Αυριο, που έχω να το κάνω πάλι σε φορητό, θα το έχω κατά νου. 1
jack124 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, markos9 said: Τι να πω δεν ξέρω… όσο φορές το έκανα (8 με 9 φορές από τον Νοέμβριο) δεν μου το έχει βγάλει. Από την απλή έκδοση έως και την προ. Από φορητό έως και σταθερό. Το ΙΣΟ το έχω κατεβασμένο, απο την μαικροσοφτ. Αυριο, που έχω να το κάνω πάλι σε φορητό, θα το έχω κατά νου. Στην pro έκδοση δεν υπάρχει περίπτωση να μην ας αφήνει local account. Εγώ την έκανα με ανοιχτό ίντερνετ την καθαρή εγκατάσταση και μου δείχνει ξεκάθαρα μπροστά στην οθόνη αν θέλω account ή local. Επιπλέον στα home υπάρχουν πολλά κόλπα να το προσπεράσεις Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από jack124 2
lparkmtm Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μόλις έκανα φορματ από τα 10 σε 11 μόνο και μόνο για αυτό το λόγο!!! 😂😂😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα