Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
45 minutes ago, daddy_c00l said:

Τί ακριβώς απ'όλα αυτά δεν έτρεχε στα 10 (ή στα 7, λέμε τώρα) και έβαλες 11; 

Τι θα πει "τι δεν έτρεχε" στα προηγούμενα και έπρεπε να βάλεις 11; Δηλαδή εσύ αναβαθμίζεις το κινητό σου στο επόμενο μόνο όταν σταματάει να τρέχει κάτι; Θα πρέπει να είσαι ακόμη στο Android 3-4 κάπου έτσι; Ή μήπως να σταματήσουν να εξελίσσονται μη σου χαλάνε την ηρεμία; Αντε,  βάλτε όλοι Win XP, μα με αυτό το hardware που έχετε όλα θα τα τρέχετε και πάλι!

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
55 minutes ago, daddy_c00l said:

Απλά είναι λίγο άχρηστα & αχρείαστα ως προϊόν, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι τίγκα στα bugs η ότι διορθώνουν όλα τα bugs των 10.

Έχω δει πολλούς τέτοιους ισχυρισμούς. Ακόμα και σε αυτο το thread. 
Στα υπόλοιπα όπως είπα και πριν συμφωνούμε. 
Τα 11 τα έβαλα ως early adopter και επειδή αργά ή γρήγορα θα μπει στις επιχειρήσεις όποτε θέλω να τσεκάρω το software.

Δημοσ.
16 minutes ago, Izorai said:

Τι θα πει "τι δεν έτρεχε" στα προηγούμενα και έπρεπε να βάλεις 11; Δηλαδή εσύ αναβαθμίζεις το κινητό σου στο επόμενο μόνο όταν σταματάει να τρέχει κάτι; Θα πρέπει να είσαι ακόμη στο Android 3-4 κάπου έτσι; Ή μήπως να σταματήσουν να εξελίσσονται μη σου χαλάνε την ηρεμία; Αντε,  βάλτε όλοι Win XP, μα με αυτό το hardware που έχετε όλα θα τα τρέχετε και πάλι!

Ε ναι γιατι μονο άκρα υπάρχουν. Και γιατι να μην μονταρουμε τα .net και ναι τρεχουμε όλοι custom Windows 2000? Μαλλον οχι - να αλλαξουμε και το kernel του DOS και να τρεχουμε ολοι DOS .Net.

Μιλαμε για λειτουργικα ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Αυτη η μοδα New-Is-Better που υπαρχει μετα απο τα Vista εφερε μαζι της οτι εφερε... Δε λεω, καλη η αναβαθμιση στα 7, ΑΛΛΑ. Οταν βγηκαν τα XP SP2, υπηρχαν ακομη υπολογιστες με W98 και τα ιδια τα XP είχαν ένα χοντρό ποσοστό στην αγορά κατά το 2011, ασχέτος αν υπήρχαν τα 7αρια. Έχουμε καταντήσει σαν χρήστες να δεχόμαστε ότι φρούτο μας δώσει η MS, χωρίς να λαμβάνουμε κάτι καινούργιο ή πρωτοποριακό. Πόσο μάλλον δεχόμαστε ελεύθερα την κατάργηση υποστήριξης (βλέπε 7 και σύντομα 10), με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να "αναβαθμίζουμε" σε νεότερο λειτουργικό.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: Buggaρισμένα λειτουργικά που προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο ενός OS για Tablet και ενός για PC ταυτόχρονα. Άχρηστα feature και άχρηστες αλλαγές - μόνο και μόνο για να διαφέρουν από την προηγούμενη έκδοση... Και βέβαια οι χρήστες - "αντε βάλτε όλοι ΧΡ".... εύγε και εις ανώτερα. Windows είναι - δεν είναι νέο Hyundai ούτε νέο ακίνητο. Δε σε κυνηγάει καμία φορολογία, καμία ΕΕ, κανένας κρατικός μηχανισμός για να αναβαθμίσεις σε 10 ή 11. Γιατί δεχόμαστε την υποχρεωτικότητα και δεν απαιτούμε την ασφάλεια στα υπάρχοντα λειτουργικά - ΜΠ*ΤΣI ΓΟΥΡ**ΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗ (ξεφυγα :D )

• Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
5 minutes ago, PeterMay said:

Πόσο μάλλον δεχόμαστε ελεύθερα την κατάργηση υποστήριξης (βλέπε 7 και σύντομα 10), με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να "αναβαθμίζουμε" σε νεότερο λειτουργικό.

Θα σταθώ μόνο σε αυτό. Στα υπόλοιπα είτε συμφωνώ είτε είναι σεβαστές απόψεις.

Οταν βγαίνουν τα λειτουργικά έχουν στους όρους το lifecycle. Η MS συνήθως το ξεπερνά (βλ 7,XP). Από εκεί και περα καλώς ή κακώς είναι πολυεθνικές δεν θα αναλάβουν το κόστος συντήρησης ενός λειτουργικού χωρίς κερδος.

σ.σ. Αυτός είναι και ενας από τους λόγους που έφυγα από android tablet σε iPad Pro. Στα κινητά ακόμα προτιμώ το android και ελπίζω να αρχίσουν να δίνουν οι εταιρίες καλύτερο Support. Αν δεν μας αρέσει κάτι το δείχνουμε αγοραστικά ευτυχώς ή δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος. Στα windows ,επειδή και μένα μου είναι απαραίτητα , θα μπορούσες να κλείσεις όλο το telemetry και να μην αγοράζεις τπτ από τα services. Η άλλη λύση αν μπορείς είναι Linux,macOS ή να ρισκάρεις χωρίς updates. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι κρίμα που δεν θα μπορέσω να βιώσω αυτές τις συναρπαστικές αλλαγές στο PC μου που χρησιμοποιώ μια χαρά εδώ και 7 χρόνια και δεν έχω καμία διάθεση να αλλάξω σύντομα ελέω TPM 2.0.

Επεξ/σία από whirlwind91
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, PeterMay said:

Ε ναι γιατι μονο άκρα υπάρχουν. Και γιατι να μην μονταρουμε τα .net και ναι τρεχουμε όλοι custom Windows 2000? Μαλλον οχι - να αλλαξουμε και το kernel του DOS και να τρεχουμε ολοι DOS .Net.

Μιλαμε για λειτουργικα ΣΤΑΘΕΡΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. Αυτη η μοδα New-Is-Better που υπαρχει μετα απο τα Vista εφερε μαζι της οτι εφερε... Δε λεω, καλη η αναβαθμιση στα 7, ΑΛΛΑ. Οταν βγηκαν τα XP SP2, υπηρχαν ακομη υπολογιστες με W98 και τα ιδια τα XP είχαν ένα χοντρό ποσοστό στην αγορά κατά το 2011, ασχέτος αν υπήρχαν τα 7αρια. Έχουμε καταντήσει σαν χρήστες να δεχόμαστε ότι φρούτο μας δώσει η MS, χωρίς να λαμβάνουμε κάτι καινούργιο ή πρωτοποριακό. Πόσο μάλλον δεχόμαστε ελεύθερα την κατάργηση υποστήριξης (βλέπε 7 και σύντομα 10), με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να "αναβαθμίζουμε" σε νεότερο λειτουργικό.

Τα αποτελέσματα είναι τα εξής: Buggaρισμένα λειτουργικά που προσπαθούν να παίξουν τον ρόλο ενός OS για Tablet και ενός για PC ταυτόχρονα. Άχρηστα feature και άχρηστες αλλαγές - μόνο και μόνο για να διαφέρουν από την προηγούμενη έκδοση... Και βέβαια οι χρήστες - "αντε βάλτε όλοι ΧΡ".... εύγε και εις ανώτερα. Windows είναι - δεν είναι νέο Hyundai ούτε νέο ακίνητο. Δε σε κυνηγάει καμία φορολογία, καμία ΕΕ, κανένας κρατικός μηχανισμός για να αναβαθμίσεις σε 10 ή 11. Γιατί δεχόμαστε την υποχρεωτικότητα και δεν απαιτούμε την ασφάλεια στα υπάρχοντα λειτουργικά - ΜΠ*ΤΣI ΓΟΥΡ**ΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗ (ξεφυγα :D )

υποχρεωτικότητα; δεν έχει άλλες επιλογές δλδ πέρα απο 11; ήρθε καποιος και σου εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο και σου ειπε βαλε 11;  το οτι μιλαμε ακόμα για τα 7 ενω εχουν βγει απο τότε 4 λειτουργικά τα οποία αν έχεις ένα pc πενταετίας τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα απο xp μεχρι 11. αν τωρα λεμε bugs τα προβλήματα που βγαίνουν σε pc 5ετιας ++ οκ πάω πάσο. τα λειτουργικα δεν ειναι εξατομικευμετα  αλλά έχουν κάποια στανταρ και αφορουν ολους δεν τα ενδιαφέρει αν καποιος έχει παλιο pc ή αν κάποιος θέλει να κάνει κατι πολυ ειδικευόμενο γιατί αυτό θα το βρει με άλλον τρόπο. θέλω πολύ να μάθω ποια είναι αυτα τα bugs και η έλλειψη σταθερότητας και στα 10 και στα 11 που κάνουν κάποιον να έχει ακόμα τα 7 . btw θα μπορουσε η microsoft να μην σου λεει windows 11 να σου λεει απλα windows και να σου πεταει οτι θελει σε update και να μην μιλας καθόλου όπως στα κινητα. τώρα έχεις την επιλογή το 2022 να τρέχεις 7αρια ή xp οπότε η γκρίνια δεν καταλαβαινω για ποιο λογο υπάρχει; αν  εισαι τυπου 50-60 που δεν μπορεις να προσαρμοστείς σε νέο περιβάλλον ναι το δέχομαι αλλά και πάλι πρόβλημα σου ( δεν το λεω για εσενα δεν σε ξερω γενικα το λεω). 

Επεξ/σία από kata_tixi
  • Like 2
Δημοσ.

Τα έβαλα και όπως τα έβαλα τα έδωσα μαζί με το laptop. Να το θυμάστε αυτό τα 11 είναι τα καινούργια σβήστα(Vista) της εποχής….

• Thanks 2
Δημοσ.
17 minutes ago, kata_tixi said:

υποχρεωτικότητα; δεν έχει άλλες επιλογές δλδ πέρα απο 11; ήρθε καποιος και σου εβαλε το μαχαιρι στο λαιμο και σου ειπε βαλε 11;  το οτι μιλαμε ακόμα για τα 7 ενω εχουν βγει απο τότε 4 λειτουργικά τα οποία αν έχεις ένα pc πενταετίας τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα απο xp μεχρι 11. αν τωρα λεμε bugs τα προβλήματα που βγαίνουν σε pc 5ετιας ++ οκ πάω πάσο. τα λειτουργικα δεν ειναι εξατομικευμετα  αλλά έχουν κάποια στανταρ και αφορουν ολους δεν τα ενδιαφέρει αν καποιος έχει παλιο pc ή αν κάποιος θέλει να κάνει κατι πολυ ειδικευόμενο γιατί αυτό θα το βρει με άλλον τρόπο. θέλω πολύ να μάθω ποια είναι αυτα τα bugs και η έλλειψη σταθερότητας και στα 10 και στα 11 που κάνουν κάποιον να έχει ακόμα τα 7 . btw θα μπορουσε η microsoft να μην σου λεει windows 11 να σου λεει απλα windows και να σου πεταει οτι θελει σε update και να μην μιλας καθόλου όπως στα κινητα. τώρα έχεις την επιλογή το 2022 να τρέχεις 7αρια ή xp οπότε η γκρίνια δεν καταλαβαινω για ποιο λογο υπάρχει; αν  εισαι τυπου 50-60 που δεν μπορεις να προσαρμοστείς σε νέο περιβάλλον ναι το δέχομαι αλλά και πάλι πρόβλημα σου ( δεν το λεω για εσενα δεν σε ξερω γενικα το λεω). 

Το είχα πει και σε παλίοτερα articles, ας το κοπαρω εδώ
"Έχω συχνά κρασαρισματα σε UE4. Πολλές φορές μου τυχαίνει το VS να κλείνει στο άκυρο, λόγο update. Έχω συχνές blue screen σε Aurora Engine. Έχω τρελα κολλήματα άσχετες στιγμές. Καμιά φορά το blender κλείνει για άσχετο λόγο πριν το render. ODBC και άλλα pluggin για net 4 είναι πιο δύσκολο να τα σεταρεις σε 10αρια. Η διαχείριση χώρου είναι άθλια. Η παραμετροποίηση δε, η χειρότερη ολων των εποχών.

Προσωπικά έχω ένα λαπτοπακι 10, που έχει πάνω μόνο vs και firefox. Ο σταθερός μου είναι 7 και δεν αλλάζει. Όλα λειτουργούν άψογα,όλα λειτουργούν ομαλά, όλα λειτουργούν όπως πρέπει. Όσες φορές βάζω 10 σε 2ο σκληρό μπας και έχει αλλάξει κάτι, αναγκάζομαι εν τέλει να ξαναγυρίσω στα 7.

Ανάλογα με τον χρήστη λοιπόν... Για μένα τα 10 δεν κάνουν, γιατί πολύ απλά δεν μπορώ να κάνω την δουλειά μου. Για τον απλό χρήστη που θέλει μόνο ίντερνετ και παιχνίδι (με απλα λόγια, ένας χρήστης που δεν πιέζει τα όρια του λειτουργικού συστήματος), τα 10αρια και τα 11 είναι μια χαρά..."

+ αυτό το τέτοιο

+ και αυτό το απο τετοιο

+ Πόσα άλλα bugs από τότε (νομίζω 2016 γράφτηκαν αυτά τα σχόλια;) - μέχρι και εξαφανισμένο χρήστη μετά από καθαρή εγκατάσταση πέτυχα...

+ Αρχίζω να βλέπω peripherals που χρησιμοποιούν τα super market και τα καταστήματα λιανικής (QR/Barcode scanner) να μην υποστηρίζονται στα 10 (άρα δεν μπορώ να αναπτύξω εφαρμογές για τέτοιες επιχειρήσεις αν είχα 10αρια ή linux - yep)... Κλάψτα Xαράλαμπε. Το να αλλάζεις λειτουργικό για κάποιους δεν είναι τόσο εύκολη δουλειά . Μπορεί εσένα να σε πάρει 1 μέρα για drivers, ενημερώσεις και προγράμματα - εμένα σίγουρα θα με πάρει παραπάνω ;) . Οπότε ναι... Ασχέτος αν τρέχω 2 λειτουργικά ταυτόχρονα, δεν χρειάζομαι καμία εταιρία να υποχρεώνει τον χρήστη να αναβαθμίσει...

Γιατί χρησιμοποιώ τον όρο υποχρεώνει; Well here we go:

53 minutes ago, Dimitris_1981 said:

Θα σταθώ μόνο σε αυτό. Στα υπόλοιπα είτε συμφωνώ είτε είναι σεβαστές απόψεις.

Οταν βγαίνουν τα λειτουργικά έχουν στους όρους το lifecycle. Η MS συνήθως το ξεπερνά (βλ 7,XP). Από εκεί και περα καλώς ή κακώς είναι πολυεθνικές δεν θα αναλάβουν το κόστος συντήρησης ενός λειτουργικού χωρίς κερδος.

σ.σ. Αυτός είναι και ενας από τους λόγους που έφυγα από android tablet σε iPad Pro. Στα κινητά ακόμα προτιμώ το android και ελπίζω να αρχίσουν να δίνουν οι εταιρίες καλύτερο Support. Αν δεν μας αρέσει κάτι το δείχνουμε αγοραστικά ευτυχώς ή δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος. Στα windows ,επειδή και μένα μου είναι απαραίτητα , θα μπορούσες να κλείσεις όλο το telemetry και να μην αγοράζεις τπτ από τα services. Η άλλη λύση αν μπορείς είναι Linux,macOS ή να ρισκάρεις χωρίς updates. 

Και εδώ είναι το θέμα μου: Το PC δεν είναι mobile αλλά μια πιο σοβαρή συσκευή...

Τα 10 αρια θα φτάσουν τα 10 χρόνια υποστήριξης, τα 7αρια έφτασαν τα 11 και τα XP τα 13... Παρ'όλα αυτά, μέχρι και το 2017 οι περισσότερες εφαρμογές είχαν άλλο ένα exe για XP, ή είχαν την επιλογή για την πλατφόρμα των XP... Βλέπεις να γίνεται τίποτα παρόμοιο με τα 7άρια; Ολόκληρη η αγορά για κάποιο λόγο αποκλείει ότι δεν είναι 10 ή 11...... χμμμμμμμμμμμμμμ. Να φανταστείς το Visual Studio 2019 υποστηρίζεται περιορισμένα στα XP. Μιλάμε για υποστήριξη μετά από 18 χρόνια! Σε σύγκριση - το  VS 2022 θα είναι το τελευταίο που θα υποστηρίζεται σε 7αρια - και αυτό σε περιορισμένη μορφή, που είναι λογικό - αλλά ξαφνικά τα χρόνια έγιναν 13.. Eκεί που ο μέσος χρήστης ήταν καλυμμένος με τα XP για 16 χρόνια, τώρα με τα 7 είναι στα 12 - και αααα ναι, είχαμε και τα 8αρακια.... .net 4.8 εεεεεεεεεε;

Η MS με το store, το .Νετ, το directX και το promotion του 10 κατάφερε να δημιουργήσει ένα "πλάνο" που με το Χ ή με το Ψ τρόπο, ωθεί τον χρήστη να αναβαθμίσει. Δεν είναι πια τόσο εύκολο να μείνεις σε παλιότερο λειτουργικό, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο. Τι τους σταματά δηλαδή να βγάλουν ένα Service Pack για τα 10 αρια ή να τα ονομάσουν 10.1. Δε κερδίζει έτσι ο χρήστης με μακροπρόθεσμη υποστήριξη του λειτουργικού; Δεν νομίζεις ότι τα 10.1 θα είχαν υποστήριξη και πέρα του 2025; Δεν νομίζεις ότι κάποια εταιρία με τον Χ ή με τον Ψ τρόπο δε σε υπολογίζει σαν χρήστη με αυτή την τακτική;

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιλάμε για χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να είναι "day one" ενσωματωμένα στο νέο λογισμικό -εφόσον μάλιστα τα win 11 διαφημίζονταν σε μεγάλο βαθμό ως μια πιο "φρέσκια" εμφάνιση. Έχουμε φτάσει σε σημείο που μικρά στοιχεία UI αποτελούν σημαντικές ενημερώσεις και προβάλλονται ως τέτοιες. Κι αυτό ισχύει όχι μόνο για τη Microsoft αλλά και για την google. Έχουν κορεστεί τόσο πολύ οι ουσιαστικές ενημερώσεις που προσφέρουν ουσιαστικές βελτιώσεις στον χρήστη που φτάσαμε σε αυτό το σημείο;; Απορώ πραγματικά. Όπως και να χει...καλοδεχούμενες...

Επεξ/σία από t3llis
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 hours ago, daddy_c00l said:

Απλά είναι λίγο άχρηστα & αχρείαστα ως προϊόν, κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι είναι τίγκα στα bugs η ότι διορθώνουν όλα τα bugs των 10.

Ειναι πολυ πιο αργα απο τα 10 ακομα. Ακομα και η ιδια microsoft το εχει παραδεχτει. Κανεις δεξι κλικ και κανει 2 3 δευτερολεπτα να ανοιξει το μενου. Καλα το explorer.exe παιζει να κανει κανα 5 6 δευτερολεπτα. Και ολα αυτα σε μηχανημα του Νοεμβρη του 2020 με ryzen 4700u και bios update. Μεχρι να τα ισιωσουν αυτα θα περασουν κανα 1-2 χρονια. Αρα μεχρι τοτε καλα ειναι τα 10.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...