Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

ΤΟ σύστημα αποτελείτε από:

gibatyte b450m s2h

amd ryzen 5 5600g

Kingston 16GB FURY Beast DDR4 3200MHz

ssd kingstom 500gb 

τροφοδοτικό coolermaster 650w gold

Πάω να τον ανοίξω δουλεύει ο ανεμιστήρας απο τον επεξεργαστή δουλεύει και ο ανεμυστηρας του κουτού και αυτό είναι, δεν προχωράει παρακάτω για να μπω bios να εγκαταστήσω windows.  Επίσης το πληκτρολόγιο που συνδέω κανονικά θα έπρεπε να ανάβει και backlight όταν το έχω συνδεμένο εδώ τίποτα. 

Καμία ιδέα τι φταίει?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Όταν είχα φτιάξει το δικό μου σύστημα είχα ξεχάσει εκ παραδρομής την τροφοδοσία του cpu  και είχε την ίδια συμπεριφορά που περιγράφεις. Την σύνδεσα αμέσως μετά κ όλα κομπλε

Δημοσ.

Η αναβάθμιση για την υποστήριξη 5000 σειράς επεξεργαστών με γραφικά βγήκε τον Ιούλιο του 2021 και μάλλον η μητρική έχει παλιότερο bios. Είτε τον πας σε κατάστημα να στο αναβαθμίσουν που θα έχουν λογικά παλιότερους Ryzen επεξεργαστές είτε δανείσου από κάποιον φίλο σου αν έχει για να την κάνεις εσύ.

• Like 3
Δημοσ.

Το σκέφτηκα αλλα γράφει επάνω ryzen 3000 ready και ότι είναι το rev 1 που στο site της gigabyte δείχνει ότι είναι συμβατό

AMD B450 Ultra Durable Motherboard with GIGABYTE Gaming LAN and Bandwidth Management, PCIe Gen3 x4 M.2, 7-colors RGB LED Strips Support, Anti-Sulfur Resistor Design

• Supports AMD Ryzen™ 5000 series / Ryzen™ 5000 G-Series/ 3rd Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™/ 1st Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics/ 1st Gen Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics/ Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics Processors
  • Dual Channel Non-ECC Unbuffered DDR4, 2 DIMMs
  • HDMI, DVI-D, D-sub Ports for Multiple Display
  • Ultra-Fast PCIe Gen3 x4 M.2 with PCIe NVMe & SATA mode support
  • GIGABYTE Exclusive 8118 Gaming LAN with Bandwidth Management
  • RGB Fusion supports RGB LED Strips in 7-Colors
  • High Quality Audio Capacitors and Audio Noise Guard Design
  • Smart Fan 5 features 5 Temperature Sensors and 2 Hybrid Fan Headers
  • APP Center Including EasyTune™ and Cloud Station™ Utilities
Δημοσ.

99%(αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα) είναι θέμα bios, ο επεξεργαστής δεν αναγνωρίζεται και δεν κάνει boot.

Έλεγξε όλες τις συνδέσεις σου διεξοδικά και εφόσον διαπιστώσεις ότι όλα είναι σωστά βρες κάποιον να μπορεί να σου κάνει bios update, η βρες ένα συμβατό επεξεργαστή.

Υγ. Έδωσες 250 για cpu, ας έδινες ακόμη 20 ευρώ να πάρεις μια πιο "σοβαρή" μητρική που να έχει και flash bios button. Τώρα σπας τα νεύρα σου και μάλλον θα δώσεις το 20αρι σε τεχνικό.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ μάλλον υπάρχει πρόβλημα... Ανάβει στη μητρική κάποιο led σφάλματος;

Με μία μνήμη στο 2ο slot δοκιμάσατε;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Όχι δεν ανάβει κάτι. Δεν νομίζω να έχει κάποιο led.

Θα το δοκιμάσω τώρα

Τζίφος και αυτό

Εμένα μου κάνει εντύπωση που δεν ανάβει και το πληκτρολόγιο (το backlight)

Επίσης πατημένο το power on δεν κλείνει ο υπολογιστής

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...