Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Εδω ο αλλος με την δύναμη του μυαλου του βρηκε το Λόττο και κερδισε 8-9 εκατομμύρια.

Και πόσο χρεωνει για να βοηθαει το κοινο να το βρισκει κι αυτο?

Θυμαμαι μια διαφημιση πριν μερικα χρονια σε ενα περιοδικο, ειχε επικεφαλιδα "250.000.000 δρχ. κερδιζετε στο λοττο" κι απο κατω εγραφε "αποστειλατε νουμερο παπουτσιου και ημερ/νια γεννησεως στη Τ.Θ. ταδε"

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 ώρες πριν, FrankTappa είπε

Ναι το fido δε δουλεύει όπως φαντάζεσαι. Απλοϊκά πολύ, αυτά που στέλνεις αν "πατήσεις" δεν αρκούν για να τα πάρει άλλος και να τα δώσει αντί για σένα στην τράπεζα και να ταυτοποιηθεί. Πρέπει να σου κλέψει το φυσικό κλειδί από τα χέρια και αν το έχεις κάνει και με έξτρα ασφάλεια, να ξέρει και άλλο κωδικό ή να έχει το αποτύπωμά σου κλπ. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς το φυσικό κλειδί, δεν κάνει τίποτα.

Τώρα αν εννοείς να πας εσύ στην πραγματική σελίδα της τράπεζας και να αλλάξεις τον αριθμό τηλεφώνου για να παίρνει τις ειδοποιήσεις σου άλλος, βάζοντας ξεκάθαρα τον αριθμό άλλου, απλά θα παίρνει ο άλλος τις ειδοποιήσεις. Και πάλι δεν καταφέρνει κάτι. Δεν παίρνεις "pin" για να κάνεις login, σε κάποιο κινητό. Ούτε παίρνεις με οποιοδήποτε τρόπο ειδοποίηση που αν την ξέρει άλλος + κάποιο κωδικό σου, σε έχει. Για όλα το φυσικό κλειδί χρειάζεται, συν και μόνο συν ό,τι άλλο έξτρα έχεις βάλει για προστασία από την κλοπή του κλειδιού αυτού σε φυσικό επίπεδο. 

Τέλος σιγά, τι ζητάς συγγνώμη; Δεν έγινε τίποτα.

Το θέμα είναι να δεχόμαστε ότι εφόσον υπάρχουν τρόποι, ας είναι αυτοί διαθέσιμοι από την αρχή και αν κάποιος δε θέλει από πείσμα να τους χρησιμοποιεί ας μην το κάνει. Αλλά αν είναι να μην το κάνει, να μην το κάνει εκούσια και να μην του πουλάνε οι τράπεζες και οι καλοθελητές εδώ (όχι εσύ) φούμαρα για ασφάλεια και τελικά να νομίζει ότι είναι "πλήρως ασφαλής".

Όσο για τους κλακαδόρους των τραπεζών και τους άλλους που εύκολα κρίνουν τρίτους επιμένοντας ότι είναι χαζοί όσοι την πατάνε ενώ για αυτούς οι τράπεζες είναι στο απυρόβλητο, ενώ είναι τρύπιες από ασφάλεια τεχνολογικά, ένα έχω να πω.

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. 

Παλι δεν εχω καταλαβει την διαδικασια.Υπαρχει στο επιβεβαιωμενο κινητο του χρηστη ενας κλειδαριθμος που παραγει κωδικους και στελνει κλειδια για καθε δοσοληψια?

Εγω μιλαγα ξεκαθαρα για τις περιπτωσεις που ο πελατης "μιλαει" με τον κλεφτη και του στελνει πέρα απο τα username password και τους κωδικους που στελνει η τραπεζα για  επιβεβαιωση στο κινητο.

Οποτε αν μου δωσεις τα username και pasword και μπω στο λογαριασμο σου και κανω μια μεταφορα το ποσο στον δικο μου ,αν σου στειλω μηνυμα να στειλεις κλειδι(κλειδαριθμο,fido ή οπως αλλιως λεγεται απο το δικο σου κινητο) ,θα μπορεσω να κανω την μεταφορα ή οχι?

Δημοσ.

Aν κατάλαβα καλά, το "κλειδί" αυτό απαιτεί την ύπαρξη smartphone με NFC, οπότε οι περισσότεροι μένουν εκτός. (ακόμα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν είναι απαίτηση το NFC (είναι απλά βοηθητικό για ευκολία και μία θύρα USB κάνει μιά χαρά) και όχι δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις λάθος αν κάποιος πάει να σου κάνει απάτη. Δεν παίζουν ψεύτικα websites, δεν μπορείς να δώσεις κάτι μέσω τηλεφώνου, δεν έχει νόημα η υποκλοπή κλπ κλπ.

Επεξ/σία από FrankTappa
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, FrankTappa είπε

Όχι δεν είναι απαίτηση το NFC (είναι απλά βοηθητικό για ευκολία και μία θύρα USB κάνει μιά χαρά) και όχι δεν έχεις τη δυνατότητα να κάνεις λάθος αν κάποιος πάει να σου κάνει απάτη. Δεν παίζουν ψεύτικα websites, δεν μπορείς να δώσεις κάτι μέσω τηλεφώνου, δεν έχει νόημα η υποκλοπή κλπ κλπ.

Ωραία.

Και περιπτώσεις όπως γράφτηκε στην αρχή, που δεν έχει το θύμα web banking και του φτιάχνει ο απατεώνας από την αρχή και το χειρίζεται εκείνος πως καλύπτονται;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Doubt είπε

Ωραία.

Και περιπτώσεις όπως γράφτηκε στην αρχή, που δεν έχει το θύμα web banking και του φτιάχνει ο απατεώνας από την αρχή και το χειρίζεται εκείνος πως καλύπτονται;

Αυτό, ανν ισχύει ότι γίνεται, είναι θέμα πολιτικής της τράπεζας. Επίσης πιστεύω (δεν ξέρω) σε τέτοια περίπτωση, η τράπεζα, είναι εκτεθειμένη νομικά.

Δημοσ.

Τελικα ο κοσμος ειναι τεχνολογικα αναλφαβητος και, λιγο πολυ, ετσι πρεπει να μεινει η απλα πρεπει να μαθει αλλες εφαρμογες απο αυτες που χρησιμοποιουν οι τραπεζες; Αν παλι οι τραπεζες αναβαθμισουν τα πρωτοκολλα ασφαλειας τους, τοτε θα συνεχισει να δικαιολογειται ο τεχνολογικος αναλφαβητισμος του κοσμου; 

• Super Moderators
Δημοσ.
26 minutes ago, ObeyWario! said:

Μου ήρθε μόλις sms ότι για λόγους ασφαλείας έχει μπλοκαριστεί η κάρτα μου και ένας σύνδεσμος nbg etniki

Αν δεν έρθει 1 τέτοιο την ημέρα στο spam folder μου, νοιώθω παραμελημένος.

• Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Να προσεχετε που δινετε το main email σας, και οταν το δινετε, ιδανικα να δινετε email με aliases για να ξερετε ποιος σας πουλησε οταν ερχονται σπαμ, πχ [email protected]

Ενδιαφέρον... λεπτομέρειες;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, ObeyWario! είπε

Μου ήρθε μόλις sms ότι για λόγους ασφαλείας έχει μπλοκαριστεί η κάρτα μου και ένας σύνδεσμος nbg etniki

και τι περιμενεις? κλικαρε και δωσε οτι στοιχεια σου ζητανε για να ξεμπλοκαριστει 👍

Δημοσ.
2 ώρες πριν, rus είπε

και τι περιμενεις? κλικαρε και δωσε οτι στοιχεια σου ζητανε για να ξεμπλοκαριστει 👍

Καλή η πλάκα, αλλά στη κατάλληλη στιγμή! 

Και οχι. Μη δώσεις κανένα στοιχείο σου και διέγραψε το μήνυμα που έλαβες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, gousias είπε

Ενδιαφέρον... λεπτομέρειες;

https://support.google.com/mail/answer/22370

κάτω-κάτω εκεί που λέει "Use Gmail aliases"

A, και διάβασε αυτό πρώτα

https://blog.101domain.com/business-development/gmail-email-aliases

Επεξ/σία από e-k
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...