Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

https://www.protothema.gr/greece/article/1214647/pire-e-mail-oti-tou-esteilan-dema-kai-tou-efagan-7755-euro/ 

Πήρε e-mail ότι του έστειλαν δέμα και του «έφαγαν» 7.755 ευρώ

Αν και δεν περίμενε να του στείλουν κάτι, ωστόσο «τσίμπησε» το δόλωμα...

Δεν περίμενε να του στείλουν κάτι, ωστόσο «τσίμπησε» το δόλωμα ένας Έλληνας από το Διδυμότειχο όταν έλαβε ένα e-mail που υποτίθεται ότι είχε σταλεί από εταιρεία ταχυμεταφορών και του ζητούσε να καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό ποσό, δήθεν για την παράδοση δέματος.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Θα σκεφτηκε πονηρα "θα δωσω κανα 20αρι για τα μεταφορικα, αλλα θα μου φερουν καμια 500' smart ντηλοραση αφου εκαναν λαθος τις διευθυνσεις. Οι βλακες". Η γνωστη κουτοπονηρια. 

Να κανουν οι τραπεζες οτι περισσοτερο μπορουν για την ασφαλεια, αν υπαρχει κατι ουσιαστικο που εχουν παραβλεψει βεβαια (οχι δλδ να εχει minimum 256 χαρακτηρες ο κωδικος). Να υπαρχει περισσοτερη "κινητικοτητα" στην επιστροφη χρηματων μετα την καταγγελια του πελατη, αν αποδειχτει απατη. Κοκ. Νομιζω κανεις δεν εχει αντιρρηση σε αυτο.

Ειναι προβληματικο ομως να αγνοεις και τις ευθυνες των πελατων. Ναι, πολλοι δεν ειναι απλα χαζοι. Απλα δεν ξερουν. Το θεμα ειναι να μαθουν. Αλλο πραγμα να ζητας πχ το κρατος να οργανωσει μαθηματα (λεω τωρα) και αλλο να λες να μην μαθει ποτε. Ακομα και ο αμορφωτος 50αρης τσομπανης που εχει βγαλει τοσα λεφτα, βασικα αυτος οφειλει να μαθει πολλα περισσοτερα αλλα τελος παντων. Η θα τα εχει στο στρωμα και θα γινει η στραβη (οπως πολλες στραβες εχουν γινει) η θα τα δωσει σε εναν λογιστη να του τα διαχειριζεται με κινδυνο να του τα φαει (οπως, επισης, εχει γινει πολλες φορες). Οπως εδειξε και γενικοτερα η πανδημια, υπαρχει και η ατομικη ευθυνη των πολιτων και η ευθυνη των αρχων, των κυβερνησεων κτλ. Οσο και αν χτυπανε αμφοτεροι τον κ@λο τους κατω για να ριξουν την ευθυνη εξ ολοκληρου στον αλλο.

Ευτυχως η δυστυχως εξελισσονται οι καταστασεις. Εκτος αν μιλαμε σε ενα αντι-καπιταλιστικο πλαισιο αναρχοκομμουνιστικης φιλοσοφιας χωρις χρηματα (πολυ αμφιβαλλω οτι εννοουν κατι τετοιο καποιοι users). Μεχρι να γινει το e-banking κανονας, ημουν μες την αγωνια οταν πηγαιναν οι γονεις μου με τα λεφτα να πληρωσαν δανεια, δου κτλ στο γκισε στο μερος που μενουν. Ιδιως οταν μου ελεγαν οτι ανα 2-3 μηνες καποια κλοπη εγινε στην περιοχη. Αντε να στειλουν τα  λεφτα, να μπορεσεις να φυγεις απο την δουλεια (σιγα μην μπορουσες) να πας να στηθεις με τις ωρες στην τραπεζα... Ευχαριστω, δεν θα ξαναπαρω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

https://www.protothema.gr/greece/article/1214647/pire-e-mail-oti-tou-esteilan-dema-kai-tou-efagan-7755-euro/ 

Πήρε e-mail ότι του έστειλαν δέμα και του «έφαγαν» 7.755 ευρώ

Αν και δεν περίμενε να του στείλουν κάτι, ωστόσο «τσίμπησε» το δόλωμα...

Δεν περίμενε να του στείλουν κάτι, ωστόσο «τσίμπησε» το δόλωμα ένας Έλληνας από το Διδυμότειχο όταν έλαβε ένα e-mail που υποτίθεται ότι είχε σταλεί από εταιρεία ταχυμεταφορών και του ζητούσε να καταβάλλει ένα μικρό χρηματικό ποσό, δήθεν για την παράδοση δέματος.

Ιστορίες στο "περίπου".

Ακριβώς τι έγινε έπρεπε να γράφουν και τι "έδωσε" το θύμα.

Αναφορά σε κείμενο

Με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του τουριστικού γραφείου

Είναι ενημέρωση τώρα αυτό;

• Like 3
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Νομιζω κανεις δεν εχει αντιρρηση σε αυτο..

Εκτος αν μιλαμε σε ενα αντι-καπιταλιστικο πλαισιο αναρχοκομμουνιστικης φιλοσοφιας χωρις χρηματα

Δεν διάβασες το νήμα. 

Trekker? 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Doubt είπε

Ιστορίες στο "περίπου".

Ακριβώς τι έγινε έπρεπε να γράφουν και τι "έδωσε" το θύμα.

Είναι ενημέρωση τώρα αυτό;

καλα το πρωτο θεμα ειναι οχι η herald,μονο για τρολοσχολια μπαινει κανεις εκει μεσα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ougxar είπε

καλα το πρωτο θεμα ειναι οχι η herald,μονο για τρολοσχολια μπαινει κανεις εκει μεσα

Αν κάνεις μια αναζήτηση, θα δεις πως απλώς έχουν αντιγράψει την είδηση από τοπικές σελίδες. copy paste κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Όπως το κάνει το PayPal μάλλον, χωρίς κόστος φυσικά. Όπως είπα πριν πολλές σελίδες. 

Η εθνική και η alpha το κάνει αυτο.Επιβεβαιωση συναλλαγών απο καποιο ποσο και πανω?Απο καποιες εταιριες?(Δεν εχω κατανοησει ακομα).Νομιζω θα βοηθουσε το BANNER "Eγκρινεται την πληρωμή αυτού του ποσού" απο το sms με ενα κωδικο.

13 ώρες πριν, FrankTappa είπε

Το fido δε λειτουργεί περιμένοντας το χρήστη να "πατήσει οκ" μόνο στο πραγματικό site. Αν πατήσει στο site απάτη, απλά δε θα γίνει τίποτα. 

Έχω λες "κολλήσει στις υποκλοπές που δεν έχει αναφερθεί καμία σελίδα μπλα μπλα", ε μάθε πως είναι πολύ πιθανές και έχουν γίνει και στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, γιατί κάποιοι είναι πιθανότερο να είναι στόχοι από ότι εσύ που μπορεί να χρησιμοποιείς τράπεζα ερασιτεχνικά. 

Μην μπλέκεις επίσης όλες τις αρχαίες μεθόδους με τις νέες, φαίνεται χαζό όταν το διαβάζει κανείς.

Αν πατησεις εσυ οκ να επιβεβαιωσεις την ενεργεια που κανω εγω(ας πουμε αλλαγη αριθμου τηλεφωνου) ,χωρις να αντιλαμβανεσαι τι ακριβως δεχεσαι ,εχει καποια επιπλεον ασφαλεια η FIDO?(αν εχει τοτε εχω καταλαβει λαθος και ζηταω συγγνωμη).

Σου ανάφερα το κολλημα διοτι σε οσα εχω διαβασει,δεν εχει αναφερθει πουθενα υποκλοπη!!Φαντάζομαι καπου-καποτε θα ισχυει και αυτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vasilllis είπε

Η εθνική και η alpha το κάνει αυτο.Επιβεβαιωση συναλλαγών απο καποιο ποσο και πανω?Απο καποιες εταιριες?(Δεν εχω κατανοησει ακομα).Νομιζω θα βοηθουσε το BANNER "Eγκρινεται την πληρωμή αυτού του ποσού" απο το sms με ενα κωδικο.

Αν πατησεις εσυ οκ να επιβεβαιωσεις την ενεργεια που κανω εγω(ας πουμε αλλαγη αριθμου τηλεφωνου) ,χωρις να αντιλαμβανεσαι τι ακριβως δεχεσαι ,εχει καποια επιπλεον ασφαλεια η FIDO?(αν εχει τοτε εχω καταλαβει λαθος και ζηταω συγγνωμη).

Σου ανάφερα το κολλημα διοτι σε οσα εχω διαβασει,δεν εχει αναφερθει πουθενα υποκλοπη!!Φαντάζομαι καπου-καποτε θα ισχυει και αυτή.

Ναι το fido δε δουλεύει όπως φαντάζεσαι. Απλοϊκά πολύ, αυτά που στέλνεις αν "πατήσεις" δεν αρκούν για να τα πάρει άλλος και να τα δώσει αντί για σένα στην τράπεζα και να ταυτοποιηθεί. Πρέπει να σου κλέψει το φυσικό κλειδί από τα χέρια και αν το έχεις κάνει και με έξτρα ασφάλεια, να ξέρει και άλλο κωδικό ή να έχει το αποτύπωμά σου κλπ. Σε κάθε περίπτωση, χωρίς το φυσικό κλειδί, δεν κάνει τίποτα.

Τώρα αν εννοείς να πας εσύ στην πραγματική σελίδα της τράπεζας και να αλλάξεις τον αριθμό τηλεφώνου για να παίρνει τις ειδοποιήσεις σου άλλος, βάζοντας ξεκάθαρα τον αριθμό άλλου, απλά θα παίρνει ο άλλος τις ειδοποιήσεις. Και πάλι δεν καταφέρνει κάτι. Δεν παίρνεις "pin" για να κάνεις login, σε κάποιο κινητό. Ούτε παίρνεις με οποιοδήποτε τρόπο ειδοποίηση που αν την ξέρει άλλος + κάποιο κωδικό σου, σε έχει. Για όλα το φυσικό κλειδί χρειάζεται, συν και μόνο συν ό,τι άλλο έξτρα έχεις βάλει για προστασία από την κλοπή του κλειδιού αυτού σε φυσικό επίπεδο. 

Τέλος σιγά, τι ζητάς συγγνώμη; Δεν έγινε τίποτα.

Το θέμα είναι να δεχόμαστε ότι εφόσον υπάρχουν τρόποι, ας είναι αυτοί διαθέσιμοι από την αρχή και αν κάποιος δε θέλει από πείσμα να τους χρησιμοποιεί ας μην το κάνει. Αλλά αν είναι να μην το κάνει, να μην το κάνει εκούσια και να μην του πουλάνε οι τράπεζες και οι καλοθελητές εδώ (όχι εσύ) φούμαρα για ασφάλεια και τελικά να νομίζει ότι είναι "πλήρως ασφαλής".

Όσο για τους κλακαδόρους των τραπεζών και τους άλλους που εύκολα κρίνουν τρίτους επιμένοντας ότι είναι χαζοί όσοι την πατάνε ενώ για αυτούς οι τράπεζες είναι στο απυρόβλητο, ενώ είναι τρύπιες από ασφάλεια τεχνολογικά, ένα έχω να πω.

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. 

Επεξ/σία από FrankTappa
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, FrankTappa είπε

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. 

Τα μεγάλα μυαλά συναντώνται.

Το μόνο χρήσιμο που έχει fido για μένα είναι το ebay μέχρι στιγμής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Τα μεγάλα μυαλά συναντώνται.

Το μόνο χρήσιμο που έχει fido για μένα είναι το ebay μέχρι στιγμής. 

Αρκετές τράπεζες εντός ΕΕ το παρέχουν, όπως επίσης email providers, brokerage firms, δειλά δειλά κάποιες κυβερνήσεις πάλι εντός ΕΕ (για ορισμένα niche πράγματα)  κλπ κλπ. 

Το ότι δεν το κάνει η τράπεζα που άνοιξε ο κυρ Σαλ και διάφοροι άλλοι μαθητευόμενοι μάγοι στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ. 

Πέρα από αυτό που είναι το αρτιότερο υπάρχουν και άλλα λιγότερο ασφαλή αλλά κλάσεις ανώτερα από το SMS και το pass.

Επεξ/σία από FrankTappa
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, FrankTappa είπε

Αρκετές τράπεζες εντός ΕΕ το παρέχουν, όπως επίσης email providers, brokerage firms, δειλά δειλά κάποιες κυβερνήσεις πάλι εντός ΕΕ (για ορισμένα niche πράγματα)  κλπ κλπ. 

Το ότι δεν το κάνει η τράπεζα που άνοιξε ο κυρ Σαλ και διάφοροι άλλοι μαθητευόμενοι μάγοι στην Ελλάδα δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ. 

Πέρα από αυτό που είναι το αρτιότερο υπάρχουν και άλλα λιγότερο ασφαλή αλλά κλάσεις ανώτερα από το SMS και το pass.

Αφου εχουν ηδη mobile app, θα πρεπε να το παρεχουν ως μοναδικο τροπο για κωδικους OTP https://www.nbg.gr/el/idiwtes

Δεν το εχω χρησιμοποιησει, αλλα αν καταλαβαινω καλα γινονται register σε μια μοναδικη συσκευη (οταν αλλαζεις κινητο πρεπει να την μεταφερεις), και σου δινουν one time passwords που χρειαζεσαι για να κανεις πληρωμες, μεταφορες, οαγιες εντολες, αλλαγη ρυθμισης κτλ (ενα OTP για καθε ενεργεια.

Εγγυημενος τροπος για αυθεντικοποιηση σε μοναδικη συσκευη, χωρις να εξαρτασαι απο 3rd parties οπως messaging apps, sms services κτλ που εξ ορισμου προσθετουν ενα layer απο πιθανα exploits και vulnerabilities.

Επεξ/σία από DisRaptor
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Δεν διάβασες το νήμα

Εγω δεν διαβασα το νημα; Εδω, εχει γραφτει τοσες φορες πχ το πως μπορει να ανοιχτει καινουριος λογαριασμος e-banking και καθε φορα που το αναφερει καποιος σας, το μπλεκει με αλλα ασχετα θεματα και ολο και καποια βηματα αφαιρει. Μερικα posts ακομα και θα γραφτει οτι σου κλεβουν τον λογαριασμο μονο αν το θελουν. Με την δυναμη του μυαλου τους.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Clytoceyx είπε

Να υπαρχει περισσοτερη "κινητικοτητα" στην επιστροφη χρηματων μετα την καταγγελια του πελατη, αν αποδειχτει απατη. Κοκ. Νομιζω κανεις δεν εχει αντιρρηση σε αυτο.

Δεν διάβασες τα σχόλια πού έχουν αντίρρηση σε αυτό για να γίνω συγκεκριμένος. 

Από ότι καταλαβαίνω μόνο το fido φαίνεται να είναι foolproof αλλά και το 2fa έπρεπε να υπάρχει από χρόνια. 

16 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

σου κλεβουν τον λογαριασμο μονο αν το θελουν. Με την δυναμη του μυαλου τους.

Τεχνικά σωστό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Clytoceyx είπε

Μερικα posts ακομα και θα γραφτει οτι σου κλεβουν τον λογαριασμο μονο αν το θελουν. Με την δυναμη του μυαλου τους.

Εδω ο αλλος με την δύναμη του μυαλου του βρηκε το Λόττο και κερδισε 8-9 εκατομμύρια.

Τι να λεμε τώρα😃

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...