Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Μέηλ που έσκασε σε εταιρεία. Άνθρωπος της διοίκησης αναρωτιόταν αν είναι σπαμ, δείτε το ποσό πληρωμής.

273852160_335072285046218_8835456930392765656_n.jpg

Και εμενα μου εχει ερθει, παμπολες φορες. Καταρχας δεν εχω εταιρικό πρόγραμμα και 2ον δεν ανοίγουμε ποτε άγνωστα .xls αρχεια γιατι εμπεριέχουν κώδικες που συνήθως ειναι για να κανουν ζημια στο σύστημα μας. Να το διαγράψει άμεσα.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Μέηλ που έσκασε σε εταιρεία. Άνθρωπος της διοίκησης αναρωτιόταν αν είναι σπαμ, δείτε το ποσό πληρωμής.

Το μαιλ μάλλον ειναι πρίν το 2002 όχι το 2022

Ακου δρχ😂

1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Το μαιλ μάλλον ειναι πρίν το 2002 όχι το 2022

Ακου δρχ😂

Δημοσ.

Εμένα αυτό που μου αρέσει από την τροπή που έχει πάρει το θέμα είναι ότι για να υπερασπιστούμε την άποψή μας σνομπάρουμε και υποτιμούμε τη μόρφωση που μπορεί να έχει κάποιος βάσει του επαγγέλματός του, και κατ' επέκταση και τα ίδια τα επαγγέλματα. Δηλαδή νοοτροπία 3 δεκαετίες πίσω. Στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε Κατακουζινό.

Εγώ θα παρακαλούσα το εξής:

Έχουμε καταλάβει πως είμαστε δύο στρατόπεδα, δεν θα αλλάξει κανείς γνώμη σε κανέναν, ας το λήξουμε εδώ γιατί δεν είμαστε εμείς στην τελική εκείνοι που θα δώσουμε λύσεις ασφαλείας σε τράπεζες, Δήμους, κ.λπ., ώστε να μην κλειδωθεί το θέμα και να μάθουμε την εξέλιξη της υπόθεσης της Μαρίνας και του TS. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Εμένα αυτό που μου αρέσει από την τροπή που έχει πάρει το θέμα είναι ότι για να υπερασπιστούμε την άποψή μας σνομπάρουμε και υποτιμούμε τη μόρφωση που μπορεί να έχει κάποιος βάσει του επαγγέλματός του, και κατ' επέκταση και τα ίδια τα επαγγέλματα. Δηλαδή νοοτροπία 3 δεκαετίες πίσω. Στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουμε Κατακουζινό.

Το λες για εμενα? Γιατι εγώ μίλησα για επαγγέλματα.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, andreaspA είπε

Δεν ειναι στην Ελλαδα το θεμα και δεν ειναι τεχνολογικος αναλφαβητισμος. Αλλα και αναλφαβητισμος να ηταν πραγματικος, δεν μπορεις να απαιτησεις τον 40-50-60-7-80αρη που δεν εχει διαβασει ποτε στην ζωη του και γραψει, μεσα σε 2 χρονια να γινει φιλόλογος!

ζητησε κανεις να γινει φιλολογοσ ? γιατι βαζεις την υπερβολη για να τονισεις κατι που ειναι λαθος.

το να παιρνει τα λεφτα απο το ΑΤΜ και να μην δινει το PIN του οπου το ζητανε δεν νομιζω οτι ειναι θεμα "αν εχεις τελειωσει το σχολειο"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, great είπε

ζητησε κανεις να γινει φιλολογοσ ? γιατι βαζεις την υπερβολη για να τονισεις κατι που ειναι λαθος.

το να παιρνει τα λεφτα απο το ΑΤΜ και να μην δινει το PIN του οπου το ζητανε δεν νομιζω οτι ειναι θεμα "αν εχεις τελειωσει το σχολειο"

Αντιστοιχο με φιλολογο ειναι να του ζητας να προσεχει και τον ίσκιο του, σε οτι αφορα κινητα και υπολογιστες.
Οι 9 στους 10 πατανε "ΝΑΙ" σε οτι τους βγαζει η οθονη.
Φιλολογος ειναι να μαθει να διακρινει ψευτικα url απο αληθινα. Να ξεχωριζει τα μηνυματα που ειναι απο την τραπεζα και τα fake.
Ο ξαδερφος μου στο χωριο εχει ενα cat Κινητο αδιαβροχο για να αντεχει οταν του πεφτει στις λασπες στην πομόνα. Ειναι 47 χρονων.
Αυτος ο ανθρωπος να μαθει να χειριζεται mobile banking? Σε καμια των περιπτώσεων. Καρπούζια και πατάτες ξέρει να φτιάχνει και τα φτιάχνει άριστα.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, andreaspA είπε

Κρινεις εξ ιδιων. Δεν ειναι ολες οι συναλλαγες , "πληρωμη ΔΕΗ".
Ειναι πληρωμές, είναι αναλήψεις, καταθέσεις, έλεγχος καταθέσεων που εχουν γινει και εισπράξεων, εμβάσματα.

Φιλες μου προσωπικα δεν χρησιμοποιω αυτην μεθοδο οποτε δεν κρινω εξ ιδιων.Ούτε ο 70ρης και ο 80ρης κανει ελεγχο καταθεσεων της συνταξης και εμβασματα ,ελεος με τις υπερβολες.Το να επιμενεις να γυρισουμε 30 χρονια πισω δεν ειναι λυση σε κανενα προβλημα.Παλιοτερα εκλεβαν απο τους παππουδες τις συνταξεις ,τωρα αλλαξαν μεθοδο.

Ολοι εχουμε γονεις υπερηλικες και ειμαστε υποχρεωμενοι να τους συμβουλευουμε τι να κανουν και πως.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vasilllis είπε

.Ούτε ο 70ρης και ο 80ρης κανει ελεγχο καταθεσεων της συνταξης και εμβασματα ,ελεος με τις υπερβολες.Το να επιμενεις να γυρισουμε 30 χρονια πισω δεν ειναι λυση σε κανενα προβλημα.Παλιοτερα εκλεβαν απο τους παππουδες τις συνταξεις ,τωρα αλλαξαν μεθοδο.

Ολοι εχουμε γονεις υπερηλικες και ειμαστε υποχρεωμενοι να τους συμβουλευουμε τι να κανουν και πως.

Παλι εξ ιδιων κρινεις. Ο πατέρας μου ελεγχει!

Και ενοίκια που εισπράτει, και σύνταξη, και έμβασματα εισερχομενα και εξερχομενα, και παγιες εντολες που τρεχουν. Και αυτος και πολλοι ακομα που γνωρίζω.
Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι, εισερχομενο εμβασμα απο μια συνταξη 600€ και αναληψη μια φορα την εβδομάδα απο το ATM.
Και δεν λεω να γυρισουμε 30 χρονια πισω. Ουτε εγω θα γυρισω. Αλλα δεν μπορεις να αποκλεισεις τους ανθρωπους που -δεν το εχουν- απο το τραπεζικο συστημα, αφου ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ να το χρησιμοποιουν.
Αυριο το πρωι λοιπον να καουν ολα τα αυτοκινητα, και να αντικατασταθουν ολα με TESLA με tablet και αυτονομη οδηγηση , για να "μην γυρισουμε 30 χρονια πισω".
Δεν γινεται. Αυτες οι αλλαγες θελουν χρονο. Να φυγει η μια γενιά και να ερθει άλλη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, great είπε

Σύμφωνα με μερικούς αυτός είναι ο ορισμός του power user 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Αντιστοιχο με φιλολογο ειναι να του ζητας να προσεχει και τον ίσκιο του, σε οτι αφορα κινητα και υπολογιστες.
Οι 9 στους 10 πατανε "ΝΑΙ" σε οτι τους βγαζει η οθονη.
Φιλολογος ειναι να μαθει να διακρινει ψευτικα url απο αληθινα. Να ξεχωριζει τα μηνυματα που ειναι απο την τραπεζα και τα fake.
Ο ξαδερφος μου στο χωριο εχει ενα cat Κινητο αδιαβροχο για να αντεχει οταν του πεφτει στις λασπες στην πομόνα. Ειναι 47 χρονων.
Αυτος ο ανθρωπος να μαθει να χειριζεται mobile banking? Σε καμια των περιπτώσεων. Καρπούζια και πατάτες ξέρει να φτιάχνει και τα φτιάχνει άριστα.

Γιατί τον υποτιμάς τόσο;Αν του δείξεις νομίζεις δεν θα καταλάβει;

• Like 1
Δημοσ.
13 hours ago, andreaspA said:

Δεν ειναι στην Ελλαδα το θεμα και δεν ειναι τεχνολογικος αναλφαβητισμος. Αλλα και αναλφαβητισμος να ηταν πραγματικος, δεν μπορεις να απαιτησεις τον 40-50-60-7-80αρη που δεν εχει διαβασει ποτε στην ζωη του και γραψει, μεσα σε 2 χρονια να γινει φιλόλογος!

Δεν του είπες να γίνει φιλόλογος, ούτε έχουν μπει 2 χρόνια οι υπολογιστές και το internet banking στη ζωή μας. 

34 minutes ago, andreaspA said:

Είναι ο ίδιος ξάδερφος με τα πρόβατα αυτός ή άλλος? 

47? Σχεδόν υπερήλικας δηλαδή. 

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, andreaspA είπε

Ξαναλεω. Δεν ειναι μονο οι ηλικιωμενοι. Ο τσοπανης, ο αγροτης, ο σιδηρουργος, ο χτιστης, ο μπογιατζης, ο υδραυλικος, ηλεκτρολογος, και γενικα οποιοσδηποτε δεν εργαζεται ολη μερα σε γραφειο για να εχει γινει το Mouse προεκταση του χεριου του, δεν ειναι αναγκαιο οτι ξερει να διαχειριστει internet και mobile banking, ουτε θα επρεπε να ειναι υποχρεωμενος να μαθει.
Ουτε φυσικα ολοι εχουν παιδια, ανηψια και εγγονια για να τους βοηθανε. Επρεπε να υπαρχει εναλλακτική απο την στιγμη που ως κρατον τον υποχρεωνεις να κανει τραπεζικές κινήσεις , αλλα δεν τον αφήνεις να τις κάνει στον κισέ.

Η διαφορά ειναι οτι συνηθως ο ηλικιωμενος και να θελει  δε μπορει να μαθει και να ασχοληθει. Οι επαγγελματιες που λες μπορει να μην εργαζονται σε γραφειο αλλα εχουν κινητο, δε χρειαζονται mouse. Υποχρεωμενος δεν εισαι για τιποτα. Ο... κισες εχει προσωρινα απενεργοποηθει λογω της πανδημιας, και καλο ειναι να βοηθας τον ηλικιωμενο συγγενη σου που εχει αναγκη. Εναλλακτικη για τον αγραμματο/απαιδευτο(εκει φανταζομαι κολλαει ο τσοπανης που ανεφερες) τι θα μπορουσε να ειναι? Η μονη που υπαρχει ειναι να κρατας το χρημα σου στο σπιτι και οχι στη τραπεζα.

16 ώρες πριν, DisRaptor είπε

Ξαναλες οι μεγαλοι να μην βαλουν ebanking, οποτε δεν καταλαβες και παλι. Τα εγραψα πριν, στο ξαναεξηγησα, αλλα δεν.. 

Στην περιπτωση σου παραιτουμαι φιλε, συγνωμη

Τι δε καταλαβα, αυτα που ειπες? Ισχυει, κοιτα να εισαι πιο σαφης. Διαφορετικα μη κανεις το κοπο.

Εσυ καταλαβες αυτα που σου ειπα?

Δημοσ.

Απο οτι καταλαβα απο τα γραφόμενα σας για ολα φταίνε οι ηλικιωμένοι.

Εγω βλεπω να ανοίγουν θέματα στο ινσομνια με διαφόρου ειδους απάτες, απο τις αγγελίες και καταθέσεις σε ιβαν,  λινκ που πατανε και δινουν στοιχεία σύνδεσης, μεχρι που τους παιρνουν τλφ και του λενε τα στοιχεία τους.

Να υποθέσω λοιπόν οτι ολοι αυτοί που ανοίγουν τα θέματα αυτά εδω ειναι γέροι. Ξέρουν δηλαδή το ινσομνια απέξω αλλά δεν εχουν ιδέα απο ηλεκτρονικές απάτες😃

Εγω πιστεύω ειναι θέμα ασχετοσυνης, αδιαφορίας και άρνηση στην προσαρμογή και την νεα τεχνολογία άσχετου ηλικίας, άλλωστε παντα συνέβαινε αυτό μπροστά σε κάτι νέο και ειδικά στην Ελλάδα που έχουν κολλημένα μυαλά σε όλους τους τομείς.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...