Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Απο την στιγμή που οι τράπεζες , αποφάσισαν και απαιτούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ να περνάνε μέσα απο το τραπεζικό σύστημα, και απο την στιγμή που η Πειραιώς αρνείτε να ενημερώσει το βιβλιάριο του 87 χρονου πατέρα μου, και του ζητά να γίνει χρήστης Internet Banking για να δει τις κινήσεις στον λογαριασμό του, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"πρέπει να υποχρεωθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους"

Φίξντ που λένε και στο ινσόμνια.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Doubt είπε

"πρέπει να υποχρεωθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους"

Φίξντ που λένε και στο ινσόμνια.

Κανονικά υπάρχει κοινωνικη υποχρέωση να δρούμε με καλή πίστη και να έχουμε και καθαρά χέρια αλλά έτσι είναι ο κόσμος φαντάζομαι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 16/01/2022 at 00:17, Bitbit said:

ρε μεγάλε εδώ μιλάμε μερικοί είναι τέρμα ηλίθιοι. δίνουν τον αριθμό της κάρτας, δίνουν πιν, δίνουν και otg. κι εσυ μας λες ότι αρκεί το otg?

Ο μαλάκας έιναι ανίκητος. ό,τι και να κάνεις., ό,τι μέτρα κι αν πάρεις

Κι όπως είπα, νομίζω τα ζητάνε και τα 2.

Κόψτε τις βλακείες να κατηγορείτε τις τράπεζες συνέχεια. δηλαδη πόσες φορές θα λέμε τα ίδια;

Βασικά τέρμα ηλίθιο είναι να λέμε "καλά έπαθε αφού δεν ήξερε". Ξέρεις οι περισσότεροι εκεί έξω δεν έχουν ιδέα από αυτά. Τι πάει να πει; ότι δεν πρέπει να προστατεύονται; Αυτό που λες θα μπορούσε να συμβεί και σε κοντινό σου πρόσωπο που δεν ξέρει από αυτά.

Απορώ δλδ πως γίνεται κάποιος να αλλάζει το όριο ανάληψης χωρίς να πάει αυτοπροσώπως στην τράπεζα. Μεγάλο φαουλ για τις τράπεζες.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε

Απορώ δλδ πως γίνεται κάποιος να αλλάζει το όριο ανάληψης χωρίς να πάει αυτοπροσώπως στην τράπεζα. Μεγάλο φαουλ για τις τράπεζες.

σε αυτο συμφνωνω απολυτα, οχι μονο αναληψεις αλλα απο το web Μπορεις να αλλαξεις το οριο μεταφορας χρηματων και το οριο που μπορεις να πληρωσεις με την καρτα σου.

Δηλαδη να πεις οτι ειχα μια δικλειδα ασφαλειας και να ειχα το οριο μεταφορας στα 1000€ αλλα ειναι μπουρδα, πας πατας 10.000€ ενα οκ και τελειωσε (μην μου πειτε στελνει ΟΤΠ για να εχουν φτασει μεχρι εκει το εχουν ξεπερασει αυτο).

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, andreaspA είπε

Διαβασα χιαστι αρκετα μηνυματα σας. Και μιας που γεννηθηκα μεσα σε καταστημα τράπεζας και ταυτόχρονα είμαι χρήστης υπολογιστή απο 5 ετών που έκανα απεργία πείνας για να μου πάρει ο πατέρας μου Spectrum ας πω και εγω την γνώμη μου.

Πολύ πρόσφατα την πάτησε φίλη μου με την απάτη της Εθνικης τράπεζας. Ετών 44. Πτύχιο και μεταπτυχιακό στο Αμερικάνικο κολλέγιο.
Εχει εργαστεί 4 χρόνια σε τράπεζα που έχει κλείσει και αυτή την στιγμή εργάζεται ιδιαιτέρα προέδρου σε "γιγάντια" εταιρία. Γιατι τα λέω αυτά? για να δειξω οτι αν μη τι αλλο ειναι χρήστρια υπολογιστή καθημερινά και οχι ο ξαδερφος μου στο χωριό που τον σταμάτησε ο πατέρας του στην 4η δημοτικού απο το σχολείο για να πάει στα πρόβατα.

.......................

Απο την στιγμή που οι τράπεζες , αποφάσισαν και απαιτούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ να περνάνε μέσα απο το τραπεζικό σύστημα, και απο την στιγμή που η Πειραιώς αρνείτε να ενημερώσει το βιβλιάριο του 87 χρονου πατέρα μου, και του ζητά να γίνει χρήστης Internet Banking για να δει τις κινήσεις στον λογαριασμό του, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Ναι, κι εγω εγραφα τις προαλλες οτι μπορει να την πατησει οποιοσδηποτε και χωρις να ειναι κουτος ή ανιδεος.

Παρολ αυτα η τραπεζα δεν εχει ευθυνη, τι μπορει να κανει?

Για τους ηλικιωμενους υπαρχει προβλεψη, δεν ειναι υποχρεωτικο να χρησιμοπoιουν καρτα. Η μανα μου δεν εχει ψωνισει ποτέ με τις χρεωστικες της καρτες. Φυσικα ουτε λογος για web banking. Tις τελευταιες κινησεις του λογ/σμου μπρορεις να τις δεις και στο atm

Επεξ/σία από rus
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rus είπε

Για τους ηλικιωμενους υπαρχει προβλεψη, δεν ειναι υποχρεωτικο να χρησιμοπoιουν καρτα. Η μανα μου δεν εχει ψωνισει ποτέ με τις χρεωστικες της καρτες. Φυσικα ουτε λογος για web banking. Tις τελευταιες κινησεις του λογ/σμου μπρορεις να τις δεις και στο atm

Μαλλον εχεις χασει καποια μηνυματα.

Αν καποιος θελει να μην ενεργοποιησει το ebanking πιστευοντας οτι θα πηγαινει μονο στην τραπεζα, παλι δεν ειναι ασφαλης με την Εθνικη.

Εαν εχει κινητο, μπορει να πεσει θυμα τηλεφωνικου σκαμ, δινοντας τον αριθμο καρτας, πιν και 2 κωδικους που θα του ερθουν σε sms. Με αυτα ανοιγεις νεο λογαριαμο και φταχνεις και viber account και μετα αλλαζεις οριο αναληψεων και αδειαζεις τον λογαριασμο. Τα ιδια μπορουν να γινουν και με mail με λινκ που παει σε σελιδα που μαζευει ολους τους κωδικους.

Επισης μην κοιτας μονο κεντρο, στις επαρχιες πολλες τραπεζες κλεισανε τα υποκαταστηματα τους.

Επεξ/σία από DisRaptor
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DisRaptor είπε

Μαλλον εχεις χασει καποια μηνυματα.

Αν καποιος θελει να μην ενεργοποιησει το ebanking πιστευοντας οτι θα πηγαινει μονο στην τραπεζα, παλι δεν ειναι ασφαλης. Εαν εχει κινητο, μπορει να πεσει θυμα τηλεφωνικου σκαμ, δινοντας τον αριθμο καρτας, πιν και 2 κωδικους που θα του ερθουν σε sms. Με αυτα ανοιγεις νεο λογαριαμο και φταχνεις και viber account και μετα αλλαζεις οριο αναληψεων και αδειαζεις τον λογαριασμο. Τα ιδια μπορουν να γινουν και με mail με λινκ που παει σε σελιδα που μαζευει ολους τους κωδικους.

Επισης μην κοιτας μονο κεντρο, στις επαρχιες πολλες τραπεζες κλεισανε τα υποκαταστηματα τους.

Δεν εχει σημασια αν εχω χασει μηνυματα. Αυτο που ειπα ειναι οτι ο ηλικιωμενος δε χρειαζεται να εχει ebanking. Οταν δινεις αυτοβουλως τους κωδικους σου δεν υπαρχει δικαιολογια. Τα υποκαταστηματα κλεινουν αλλα τα atm αυξανουν.

• Confused 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

Δεν εχει σημασια αν εχω χασει μηνυματα. Αυτο που ειπα ειναι οτι ο ηλικιωμενος δε χρειαζεται να εχει ebanking. Οταν δινεις αυτοβουλως τους κωδικους σου δεν υπαρχει δικαιολογια. Τα υποκαταστηματα κλεινουν αλλα τα atm αυξανουν.

Δεν διαβαζεις και επιμενεις οτι δεν χρειαζονται ebanking και ας προσεχουν. Ξαναδιαβασε η αστο να παει αν δεν σε ενδιαφερει το θεμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, rus είπε

Ναι, κι εγω εγραφα τις προαλλες οτι μπορει να την πατησει οποιοσδηποτε και χωρις να ειναι κουτος ή ανιδεος.

Παρολ αυτα η τραπεζα δεν εχει ευθυνη, τι μπορει να κανει?

Δεν υπαρχει καμια προβλεψη. Ο πατερας μου ειναι 87ετων. Η Πειραιως δεν του ενημερωνει το βιβλιαριο. Οι 10 τελευταιες συναλλαγες στο ATM δεν μου φτανουν.

Και δεν ειναι μονο οι ηλικιωμενοι. Ποτε εγινε απαραιτητο για την ζωη το ecdl ? Ο ξαδερφος μου στο χωριο ειναι τσοπανος. Εχει 500 προβατα και μισο εκατομμυριο καταθεσεις στην τραπεζα απο το γαλα και το κρέας. Εχει τελειώσει την 4η δημοτικού.
Πρέπει να χρησιμοποιει internet banking ?
Δεν μπορει να ειναι απαιτηση η εξοικιωση με την τεχνολογια σε τέτοιο βαθμό ώστε να διαχειρίζεσαι τα λεφτά σου και με τους απατεωνες να σκαρφιζονται 1000 κολπα για να στα αρπάξουν.
Ο ανθρωπος ειναι εξοικιωμενος εδω και χιλιετιες με την παραδοσιακη κλοπη. Ξερει να φυλαγεται, να κοιταει τις τσέπες του, να προσεχει ποιος μπαίνει στο σπίτι του.

Δεν γινεται μεσα σε 2-3 χρονια με αφορμή τον Covid, να του λες, απαγορευεται να πας στην τράπεζα, αλλα ταυτόχρονα τα πάντα θα τα κάνεις μέσω τραπεζικού συστήματος.

Λυση υπάρχει? Υπαρχει!

Οι τεχνολογιες θα ειναι επιλογη, και οχι απαιτηση. Σε 10-20 χρονια θα χρησιμοποιουν ολοι τον ηλεκτρονικο τρόπο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreaspA είπε

ναι, αφου ετσι ειναι, και ηταν παντου και θα ειναι παντου. Τι να κανουμε, να παμε να στηνονται παλι στις ουρες. Ακομα και ο ξδερφγος σου μην μου πεις οτι δεν εχει κινητο, δεν εχει υπολογιστη στο σπιτι και δεν εχει μπει ποτε του internet, αν καποιος θελει να γινει εριμίτης οκ αλλα θα υποστει και της συνεπειες, δεν μπορει να πηγαινουμε στην εποχη της λασπης.

Πιο πολυ πρεπιε να επικεντρωθεις στο τι να κανουν οι τραπεζες για να προστατεψουν. Η τεχνολογια ηρθε και δεν θα φυγει και θα γινει ακομα πιο advanced. Δεν θελει μυαλο τροπο θελει και σκεψη. Το να μην πατας παντου στα παραθυρα δεν ειναι θεμα εχω τελειωσει 4η δημοτικου ειναι θεμα σκεψης. Πολυ δημοι κανουν μαθηματα για μεγαλους σε υπολογιστες, να εξικιωθουν. Δεν θα γυρισουμε σε αυτο

image.png.4d0c6b36786d9247d068312cc79f0ec6.png

Οι τεχνολογιες θα ειναι επιλογη, και οχι απαιτηση. Σε 10-20 χρονια θα χρησιμοποιουν ολοι τον ηλεκτρονικο τρόπο.

Δεν καταλαβαινω τελικα, θες ή δεν θες ?

10-20 πολλα λες, ηδη ο COVID εφαγε επιτελους την γραφειοκρατια και ανοιξαν οι δρομοι για καλυτερη εξυπηρετηση του καθε πολιτη παντου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει καμια προβλεψη. Ο πατερας μου ειναι 87ετων. Η Πειραιως δεν του ενημερωνει το βιβλιαριο. Οι 10 τελευταιες συναλλαγες στο ATM δεν μου φτανουν.

Και δεν ειναι μονο οι ηλικιωμενοι. Ποτε εγινε απαραιτητο για την ζωη το ecdl ? Ο ξαδερφος μου στο χωριο ειναι τσοπανος. Εχει 500 προβατα και μισο εκατομμυριο καταθεσεις στην τραπεζα απο το γαλα και το κρέας. Εχει τελειώσει την 4η δημοτικού.
Δεν μπορει να ειναι απαιτηση η εξοικιωση με την τεχνολογια σε τέτοιο βαθμό ώστε να διαχειρίζεσαι τα λεφτά σου και με τους απατεωνες να σκαρφιζονται 1000 κολπα για να στα αρπάξουν.
Ο ανθρωπος ειναι εξοικιωμενος εδω και χιλιετιες με την παραδοσιακη κλοπη. Ξερει να φυλαγεται, να κοιταει τις τσέπες του, να προσεχει ποιος μπαίνει στο σπίτι του.

Δεν γινεται μεσα σε 2-3 χρονια με αφορμή τον Covid, να του λες, απαγορευεται να πας στην τράπεζα, αλλα ταυτόχρονα τα πάντα θα τα κάνεις μέσω τραπεζικού συστήματος.

Λυση υπάρχει? Υπαρχει!

Δεν συμφωνω οτι η λυση ειναι να διαιωνιστει η επισκεψω στην τραπεζα, αλλα θα συμφωνησω οτι ηταν αποτομη αλλαγη.  Όμως ουτως ή αλλως δεν ειναι αυτο το ζητημα. Ειναι περισσοτερο θεμα ασφαλειας παρα προσβασης.

Το προβλημα για μενα ειναι το ποσο ευκολα επιτρεπουν να ανοιχθει νεο account e banking, ποσο αυστηρη ειναι η αυθεντικοποιηση, ποσο συνεπεις ειναι οι τραπεζες στην τακτικη αποστολης emails με links, και η διαφανεια στον ελεγχο αυθεντικοποιησης (otp σε viber).

Οταν ενας σκαμερ βρισκει ευκολοτερη προσβαση στο ebanking απο οτι ο ιδιος ο χρηστης στο τηλεφωνικο support, εχουμε προβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Οταν θα κλείσουν τα περισσότερα  υποκαταστήματα των τραπεζών να δω τι θα γίνει.

Η τράπεζες ετσι και αλλιώς πάνε προς την ηλεκτρονική τραπεζική, έτσι και η εφορία και ολα.

Σιγά σιγα θα προσαρμοστούν όλοι, είναι αρχή ακόμα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, DisRaptor είπε

Δεν διαβαζεις και επιμενεις οτι δεν χρειαζονται ebanking και ας προσεχουν. Ξαναδιαβασε η αστο να παει αν δεν σε ενδιαφερει το θεμα

Ποιο πραγμα να διαβασω παιδι μου, τις σκεψεις μου και δεδομενα καταθετω. Δε χρειαζονται λεω στο βαθμο που δε μπορουν να το χειριστουν.

2 ώρες πριν, andreaspA είπε

Λυση υπάρχει? Υπαρχει!

Τα βιβλιαρια πλεον βγαινουν σε αχρησια για ολους, οχι μονο για το πατερα σου. Λιγοτερες απο 10 ειναι οι εμφανιζομενες στο atm τελευταιες συναλλαγες στις τραπεζες που ξερω. Ουτε και η μανα μου εχει web banking οπως ειπα, ενω δεν εχει ψωνισει ποτε με καρτα. Οπου χρειαζεται λοιπον τη βοηθαμε εμεις, δεν ειναι δυνατον ενας ηλικιωμενος να γνωριζει και να ασκει τη νεα τεχνολογια. Η προβλεψη ειναι πως στους >70 δεν ειναι υποχρεωτικες οι αγορες με καρτα. Τα μετρα για τον κοβιντ δεν ειναι αφορμη για κατι, ειναι αναγκαιοτητα. Τελος, ουτε σε 10-20 χρονια που λες προκειται να γινει αυτο, μετα απο καποια ηλικια δε βλεπεις καν καθαρα.

Επεξ/σία από rus
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...