Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vasilllis είπε

2-3 ποστ πριν την δικη σου απαντήση έγραψα πως εκλεψαν χρήματα απο γκισε τράπεζας.Αν βάλεις ολες αυτες τις περιπτωσεις για συγκριση θα καταλήξουμε σε εναν κοινό παρανομαστή.Τον πελάτη.

Βασίλη, στην Αγγλία οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες όταν πας να πάρεις λεφτά από το γκισέ, να σου κάνουν ερωτήσεις τέτοιες ώστε αν είσαι θύμα απάτης, να σε σταματήσουν εκείνη την ώρα. Δεν προλαβαίνω να ψάξω τώρα τις σχετικές υποθέσεις που είχα διαβάσει, αλλά θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχε κάνει που ο τραπεζικός τους διαμεσολαβητής είχε υποχρεώσει τράπεζα να επιστρέψει χρήματα που μια ηλικιωμένη γυναίκα είχε βγάλει από το γκισέ, ακολουθώντας τις οδηγίες του απατεώνα, επειδή δεν της έκαναν ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις, αν και της είχαν κάνει ΚΑΠΟΙΕΣ και αυτή ακολουθώντας το σενάριο του απατεώνα τις είχε ΑΠΟΦΥΓΕΙ. Δηλαδή μιλάμε για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για τα δεδομένα της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθούν οι τράπεζές μας όσο εμείς τους κάνουμε τη ζωή τόσο εύκολη, χωρίς να τις βάζουμε απέναντι στις δικές τους ευθύνες. Είπαμε χίλιες φορές ότι ευθύνη έχουν τρία μέρη, πελάτης, τράπεζες, θεσμοί. Θέλουμε ή δεν θέλουμε πραγματική προστασία; Αν ναι, πρέπει να υπάρχει συντονισμένη αντίδραση, από όλους. 

Η τράπεζα, σε αντίθεση με τον μέσο πολίτη, ξέρει (ή θα έπρεπε να ξέρει) ακριβώς ποιοι είναι οι κίνδυνοι, πώς γίνονται οι απάτες, πού μπορεί να "χαθεί" ή να την πατήσει κάποιος. Άρα ξέρουν και τι πρέπει να κάνουν ώστε να σε προστατεύσουν προληπτικά, και επίσης μπορούν να έχουν αλγοριθμικά ένα σύστημα ασφαλείας ώστε ακόμα και αν την πατήσεις, να επέμβουν ώστε να μειώσουν τη ζημιά. Εννοείται πως αν θέλουν μπορούν και να αντιστρέψουν κινήσεις, όσο τουλάχιστον τα λεφτά κινούνται εντός Ελλάδας (αλλά και όχι μόνο). Απλώς όσο δεν πλήττονται οι ίδιες από τις απάτες, δεν ενδιαφέρονται να βελτιώσουν κανένα σύστημα.

Επεξ/σία από marinna
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 14/2/2022 στις 11:38 ΠΜ, Shinji ikari είπε

Το είδα τώρα πως μπαίνεις με κάρτα και sms. Κατάλαβαινω πως έστω και με μόνο ένα δικό σου λάθος καταστρέφεσαι. Θεωρητικά και χωρίς δικό σου λάθος καταστρέφεσαι.

5 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Τι πως;  εδώ μέσα το γράφουν, όλα τα βρίσκουν από αλλού. 

5 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Δεν θα ξαναγράψω αυτά που έχουν γράψει άλλοι, διαβάστε τα.

Λοιπον,

Συμφωνα με αυτα που εχουν γραψει αλλοι εδω μεσα: για να κανεις λογαριασμο στο e-banking ορισμενων τραπεζων (πχ Εθνικη οπου μπηκαν και σχετικα screenshots) χρειαζεται τον αριθμο της καρτας ΚΑΙ το pin της. Ταυτοχρονα για να εχουν προσβαση και στα otp, θελουν και κωδικο που θα ερθει στο viber για να "συνδεσουν" το viber στο δικο τους (ασχετο) τηλεφωνο με τον αριθμο του θυματος/κατοχου του τραπεζικου λογαριασμου. Αυτα τα βρισκουν συνηθως με κομπινες και τηλεφωνικο ψαρεμα, συνηθεστερα μεσω αγγελιας που εχει βαλει το υποψηφιο θυμα ("πες μου αριθμο καρτας να σου βαλω τα λεφτα γι' αυτο που πουλας" κτλ).

Οποτε, δες τι σε ρωτησαν, τι απαντησες εσυ, που εκανες λαθος και παρ' ολ' αυτα επιμενεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/2/2022 στις 9:54 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Σου ζητάνε να πληρώσεις για την παράδοση.Για να σου κλέψουν τα νούμερα της κάρτας κλπ.

Να πληρώσεις τι? Για ένα δέμα που δεν περιμένεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γι'αυτό είπα με ένα λάθος δικό σου. Το άλλο Θεωρητικά το είπα, δεν θα στήσουν ολόκληρη επιχείρηση για φράγκοδίφραγκα προφανώς. 

Επεξ/σία από Shinji ikari
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, vorlon68 είπε

Να πληρώσεις τι? Για ένα δέμα που δεν περιμένεις?

Ναι,γιατι στους 1000 που θα το στειλουν 10 θα περιμένουν δέμα.Ο ένας να το πατήσει φτάνει.

Δημοσ.

Πάντως τις τελευταείες 2 εβδομάδες, σε 2 ξεχωριστές παραγγελίες που έκανα με χρεωστική της ΑlphaBank μέσω Paypal, με πήραν τηλέφωνο μετά από 5 λεπτά και με ρώτησαν αν την έκανα εγώ.

Πρέπει να υπάρχουν πολλά περιστατικά κλοπών/scams για να φτάσουν σε τέτοιο σημείο. Μπράβο τους πάντως.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, purif είπε

Πάντως τις τελευταείες 2 εβδομάδες, σε 2 ξεχωριστές παραγγελίες που έκανα με χρεωστική της ΑlphaBank μέσω Paypal, με πήραν τηλέφωνο μετά από 5 λεπτά και με ρώτησαν αν την έκανα εγώ.

Πρέπει να υπάρχουν πολλά περιστατικά κλοπών/scams για να φτάσουν σε τέτοιο σημείο. Μπράβο τους πάντως.

εξαρταται τι εκανες και που τις εκανες και το ποσό. Επίσης εινα καθαρα δειγματολειπτικος ο ελεγχος.

Εμενα δεν με εχουν παρει ποτε (σημερα εκανα δυο, η μια 360€)

Μια φορα με εχουν παρει πριν απο χροοοοοονια απο την Πειραιως που ειχα πιστωρικη και μου ειχαν πει οτι το νουμερο εχει βρεθει σε βαση κλεμμένων (κατι τέτοιο) και σαν precaution θα προχωρησουμε στην ακυρωση της και σας βγαζουμε καινουρια χωρις κανενα εξοδο απο εσας.

Ψεματα, τωρα θυμηθηκα ! εξωτερικό Αμερικη το 2003 προφανως επειδη ειδαν συναλλαγη απο κατασστημα φυσική παρουσια με πηραν να με ρωτησουν εαν ειμουνα εγω. Νομιζω Alpha.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, great είπε

εξαρταται τι εκανες και που τις εκανες και το ποσό. Επίσης εινα καθαρα δειγματολειπτικος ο ελεγχος.

Εμενα δεν με εχουν παρει ποτε (σημερα εκανα δυο, η μια 360€)

Μια φορα με εχουν παρει πριν απο χροοοοοονια απο την Πειραιως που ειχα πιστωρικη και μου ειχαν πει οτι το νουμερο εχει βρεθει σε βαση κλεμμένων (κατι τέτοιο) και σαν precaution θα προχωρησουμε στην ακυρωση της και σας βγαζουμε καινουρια χωρις κανενα εξοδο απο εσας.

Ψεματα, τωρα θυμηθηκα ! εξωτερικό Αμερικη το 2003 προφανως επειδη ειδαν συναλλαγη απο κατασστημα φυσική παρουσια με πηραν να με ρωτησουν εαν ειμουνα εγω. Νομιζω Alpha.

2 μικρές αγορές, η μία 73 και η άλλη 90 ευρώ. Η μία σε ελληνικό κατάστημα και η άλλη σε κατάστημα του εξωτερικού. Και οι δύο μεσω internet.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Doubt είπε

Ναι, το κανονικό είναι - μήπως άλλαξε κάπως το σάιτ και του φάνηκε διαφορετικό; Δεν μπαίνω Εθνική και δεν το έχω συνηθίσει για να καταλάβω

7 ώρες πριν, purif είπε

Τις κάρτες κάπως τις επιτηρούν, γιατί υπάρχει νομοθεσία που προστατεύει τον καταναλωτή. Δεν έχω καταλάβει αν είναι δειγματοληπτικός εντελώς ο έλεγχος, ή υπάρχουν συγκεκριμένα αλερτς που τους φοβίζουν - σίγουρα παλιότερα σου τηλεφωνούσαν αν βρισκόσουν στο εξωτερικό και έκανες αγορά, ή αν αγόραζες κάτι εντελώς ασυνήθιστο

Δημοσ.

εγώ παλαιότερα όταν πήγαινα στο εξωτερικό έπαιρνα τηλέφωνο και τους έλεγα ότι από τότε μέχρι τότε θα βρίσκομαι σε αυτή τη χώρα.

Το έκανα για να μη γίνει καμια στραβή και μου μπλοκάρουν την κάρτα και τρέχω

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση

Υποθετικα (γιατι δεν θελω)

Θελω να βγάλω μια χρεωστική ΕΤΕ

Οταν παω να κανω εγγραφη με στοιχεια καρτας και πιν κτλ στο ibank, ερχεται η επαληθευση σε sms η viber;

Αν ερχεται σε Viber ειναι τεραστιο ρισκο...

Δημοσ.
On 16/02/2022 at 02:10, tiki123l said:

Ερώτηση

Υποθετικα (γιατι δεν θελω)

Θελω να βγάλω μια χρεωστική ΕΤΕ

Οταν παω να κανω εγγραφη με στοιχεια καρτας και πιν κτλ στο ibank, ερχεται η επαληθευση σε sms η viber;

Αν ερχεται σε Viber ειναι τεραστιο ρισκο...

otp μου στελνει στο viber εμενα η εθνικη για να κανω login στο web banking.αν το μπλοκαρεις στο viber μετα με sms

On 08/02/2022 at 13:19, great said:

για μενα και αυτο δεν ειναι σωστο. Οταν λενε και φωναζουν οτι "η τραπεζα δεν θα σας ζητησει ποτε τον κωδικο σας" με το να ρωτανε εστω ενα ψηφιο απο το bank id η το password ή κατι αλλο σε αυτο το level αναιρουντε και αν μου το κανουν θα την ακουσουν. Δεν το θυμαμαι και παμε να με ρωτησεις κατι αλλο για ταυτοποιηση.

Αλλωστε με εκνευριζει κι ολλας που τους παιρνεις να τους πεις οτι δεν παιζει το ΟTP και ξερεις οτι ειναι γνεικο το προβλημα και σε ρωτανε δωσε μας στοιχεια σου να κανουμε ταυτοποιηση, ρε φιλε δεν θελω να ακυρωσεις την καρτα μου σε ενημερωνω οτι δεν παιζει, φτοιαξτε το.

Χειροτερο στην ΔΕΗ που πηρα να ρωτησω κατι πολυ γενικο για εναν λογαριασμο του στυλ, το ποσο Α τι ειναι και ζηταγαν αριθμο ρολογιου και λοιπα. Ρε παιδια μια ερωτηση ειναι "τι ειναι το κοκκινο πεδιο πανω αριστερα" μην με ζαλιζετε, απαντηστε. ποιος ο λογος ?

ειμαι περιεργος το ξερω

πρεπει ο κοσμος να καταλαβει την διαφορα για το ποτε θα σου ζητησει η τραπεζα το pin. παντα υπαρχουν εξαιρεσεις στον κανονα και θελει και μυαλο.δεν γινεται με ενα μικρο κειμενο να εξηγησεις τα παντα και ολες τις περιπτωσεις.αν ηταν 10 σελιδες ναι αλλα στο τελος κανεις δεν θα το διαβαζε. αλλο να εχεις παρει πχ εσυ τηλ και να θες κατι και να σου ζητανε 2 γραμματα απο το pin και αλλο να το βαζεις τυχαια σε μια σελιδα.καταλαβαινω τι εννοεις βεβαια. σε καθε περιπτωση  το βρισκω σωστο που ρωταει.θα μου πεις γιατι.
ας το εξηγησω.
εγω πηρα να ρωτησω μια πληροφορια.θα μπορουσε να μου την ειχε δωσει και χωρις
καν να δει ποιος ειμαι αφου ηταν κατι γενικο. παρολα αυτα με ρωτησε πολλα πραγματα χωρις λογο αλλα οκ. αν ομως επερνα για κατι πιο crucial και μου εκανε ταυτοποιηση μονο με τα στοιχεια θα ηταν βλακεια.τα στοιχεια μου μπορει να τα ξερουν πολλα ατομα πχ ταυτοτητα,ημερομηνια γεννησης αφμ κτλ. οποτε καλο ειναι να ρωτανε κατι που δεν το ξερει ο κοσμος.πχ για το password ή πχ ενα δυο νουμερα απο το pin.

κατα τα αλλα ναι ηταν βλακεια να με ρωτησει τα παντα για να μου πει στο τελος
ναι ειναι γενικο το θεμα.πεστο απο την αρχη.δεν ηθελα κατι απορρητο να μου πεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, poulinos είπε

otp μου στελνει viber εμενα η εθνικη

εννοω ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ , ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ .

Μετα ξερω απο παλια πως στελνει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...