Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Για το πριν την πατήσεις, ναι η ασπίδα σου είσαι εσύ.

Δεν ειπα οχι αλλα κι αυτο λαθος ειναι.

2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Για το μετά όχι, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον από την πλευρά της αστυνομίας κινητικότητα και από πλευράς νομοθεσίας πιο αυστηρές ποινές.

Αυτο το ειπα πριν.

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tounion είπε

Παιδιά τι λέτε ?? Δεν είναι υποχρεωτικό το Viber. Έχω εθνική και alpha και τα 2 με SMS.

δεν διαβαζεις τι λέμε.

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Δεν ειπα οχι αλλα κι αυτο λαθος ειναι.

Αυτο το ειπα πριν.

Αν το να βασίζεσαι στον εαυτό σου για να προστατευεσαι είναι λάθος πάω πάσο. 

Για το δεύτερο το ξέρω ότι το είπες και συμφώνησα μαζί σου γι αυτό το έγραψα. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, tounion είπε

Και εννοείται πολύ πιο ασφαλές το SMS να παρακαμφθεί γιατί θέλει SIM swap ενώ το Viber μπορεί απλα να ενεργοποιηθεί και σε άλλη συσκευή (αν τους δώσεις πάλι 1 κωδικό).

σαφέστατα και σωστά

Δημοσ.

Αυτή η αποφυγή ευθυνών από ένα συνονθύλευμα εφήβοενηλικων στην νοοτροπία και στο μυαλό κάπου καταντάει κουραστικό. 

Δεν θες βιμπερ; Μην χρησιμοποιείς βιμπερ. Βάλε sms. 

Χρησιμοποιώ e-banking υπερβολικά πολλές φορές, απάτη κ κοροϊδία ούτε μια φορά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά προσέχω και δεν δίνω στοιχεία σε κανέναν. Διαβάστε τα στοιχειώδη πως λειτουργεί το ίντερνετ για αρχή και μετά πείτε για κακίες τράπεζες και Κάκια αστυνομία, που ότι και να γίνει αυτή φταίει.

Πχ στο τμήμα, ήρθε μια κυρία που πήγαινε στην λαϊκή με κοσμήματα 40.000ε. Την πλησίασε ένας ο οποίος ήξερε πως λένε την κόρη της και της είπε να του δώσει τα κοσμήματα να τα φωτογραφίσει για να τα ασφαλίσει. Η κυρία ΤΟΥ τα έδωσε, οπότε την συνέχεια την γνωρίζετε .. ποιος φταίει σε αυτό; Ο Κάκος κοσμηματοπώλης; Η Κάκια αστυνομία; Ή η αφέλεια και ευκολόπιστια;

Δεν γίνεται για κάθε λύση , να βρίσκετε το πρόβλημα της και να μην αποδεχτεί τις ευθύνες σας. Οι τράπεζες το λένε παντού: ΜΗΝ δίνετε τα στοιχεία σας σε κανέναν. Η τράπεζα ΔΕΝ θα σας τα ζητήσει ποτέ.

Από εκεί και πέρα...ο καθένας όπως νομίζει. Σε κάποιους αρέσει να ζουν επικίνδυνα και δεν προσέχουν καθόλου. Κάποιοι προσέχουν...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dkmaster είπε

Αν το να βασίζεσαι στον εαυτό σου για να προστατευεσαι είναι λάθος πάω πάσο.

Δεν είπα αυτό. Αναγκαστικά θα το ξαναγράψω απλά. Να βοηθάει περισσότερο το σύστημα. Γιατί να βασιζόμαστε μόνο στον εαυτό μας; και γιατί το βρίσκετε αυτό φυσιολογικό;

56 λεπτά πριν, TNT2 είπε

πείτε για κακίες τράπεζες και Κάκια αστυνομία

Κανείς δεν είπε αυτό. 

59 λεπτά πριν, TNT2 είπε

ποιος φταίει σε αυτό; Ο Κάκος κοσμηματοπώλης; Η Κάκια αστυνομία; Ή η αφέλεια και ευκολόπιστια;

Ναι, μεταξύ μας έκανε μεγάλη βλακεια. Επίσημα δεν είναι δουλειά κανενός να της απόδωσει ευθύνη. Και ακόμα περισσότερο δεν είναι δικαιολογία για τον κλέφτη. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, TNT2 είπε

Αυτή η αποφυγή ευθυνών από ένα συνονθύλευμα εφήβοενηλικων στην νοοτροπία και στο μυαλό κάπου καταντάει κουραστικό. 

Δεν θες βιμπερ; Μην χρησιμοποιείς βιμπερ. Βάλε sms. 

Χρησιμοποιώ e-banking υπερβολικά πολλές φορές, απάτη κ κοροϊδία ούτε μια φορά. Γιατί; Γιατί πολύ απλά προσέχω και δεν δίνω στοιχεία σε κανέναν. Διαβάστε τα στοιχειώδη πως λειτουργεί το ίντερνετ για αρχή και μετά πείτε για κακίες τράπεζες και Κάκια αστυνομία, που ότι και να γίνει αυτή φταίει.

Πχ στο τμήμα, ήρθε μια κυρία που πήγαινε στην λαϊκή με κοσμήματα 40.000ε. Την πλησίασε ένας ο οποίος ήξερε πως λένε την κόρη της και της είπε να του δώσει τα κοσμήματα να τα φωτογραφίσει για να τα ασφαλίσει. Η κυρία ΤΟΥ τα έδωσε, οπότε την συνέχεια την γνωρίζετε .. ποιος φταίει σε αυτό; Ο Κάκος κοσμηματοπώλης; Η Κάκια αστυνομία; Ή η αφέλεια και ευκολόπιστια;

Δεν γίνεται για κάθε λύση , να βρίσκετε το πρόβλημα της και να μην αποδεχτεί τις ευθύνες σας. Οι τράπεζες το λένε παντού: ΜΗΝ δίνετε τα στοιχεία σας σε κανέναν. Η τράπεζα ΔΕΝ θα σας τα ζητήσει ποτέ.

Από εκεί και πέρα...ο καθένας όπως νομίζει. Σε κάποιους αρέσει να ζουν επικίνδυνα και δεν προσέχουν καθόλου. Κάποιοι προσέχουν...

Μα πως δεν σκεφτηκαμε τοση ωρα να μην βαζουμε viber και να μην δινουμε κωδικους? Ηταν τοσο απλο! Genious!

Αυτο ειναι το προβλημα οταν το thread ξεχελωνει στις 50 σελιδες. Κανενας δε θα μπει στον κοπο να διαβασει τα προηγουμενα, και θα ξαναγραψει τα ιδια και τα ιδια. Τα χρησιμα μηνυματα ειναι πλεον θαμενα. Feedback loop θορυβου 

Επεξ/σία από DisRaptor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο όταν έχω φτιάξει e-banking στην Alpha, μόνο σε sms μου στέλνουν.

Ισως να υπάρχει περίπτωση να έφτιαξα λογαριασμό Viber μετά το e-banking.

Το αφήνω έτσι, λογικά μόνο αν ενεργοποιήσω την επιλογή για Viber θα αρχίσουν να στέλνουν εκεί.

Δεν χρησιμοποιώ την εφαρμογή της τράπεζας, ούτε αποθηκεύω κωδικούς e-banking η Paypal στο κινητό η σε browser, γιατί μπορεί να το χάσω.

Μπαίνω στο e-banking για πληρωμές μέσω browser σε ανώνυμη καρτέλα περιήγησης που δεν κρατάει καν ιστορικό.

Για κάθε πληρωμή μου έρχεται sms alert, αν δω sms για συναλλαγή που δεν έχω κάνει, αυτό σημαίνει πως έχασα την κάρτα και δεν το αντιλήφθηκα, εκεί θα την ακυρώσω κατευθείαν.Δύσκολο όμως γιατί την έχω πάντα μαζί μου και τσεκάρω πως την έχω κάθε φορά που την βγάζω να πληρώσω πχ σε κάποιο κατάστημα.

Αν υποθέσουμε πως μου παραβιάσουν την sim για να πάρουν το sms, τότε πως θα ενεργοποιήσουν την αποστολή sms εφόσον δεν πρόκειται να τους δώσω κανένα στοιχείο;

Θα πρέπει να έχουν κάποια στοιχεία για προσπάθεια log in.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αν κλείσεις τα δεδομένα πως θα κάνει συναλλαγές;Πως θα δουλευει η εφαρμογή στο κινητο;

Του δώσαμε το IBAN αλλά μας απάντησε ότι θέλει τον αριθμό μιας χρεωστικής κάρτας για να κάνει πιο γρήγορα την κατάθεση. Λανθασμένα θεωρήσαμε ότι με το νούμερο μιας κάρτας δεν μπορεί κάποιος να σε κλέψει και αποφασίσαμε να του το δώσουμε. Έπειτα ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που έλεγε: Your viber code is 123456. Ο απατεώνας ισχυρίστηκε πως είχε κάνει την κατάθεση και χρειαζόταν τον εξαψήφιο για μία απλή επιβεβαίωση της τράπεζας. Αφού το μήνυμα δεν αναφερόταν σε τράπεζες και συναλλαγές δεν μας φάνηκε ύποπτο να το δώσουμε. Από κει και πέρα χωρίς να το γνωρίζουμε ο απατεώνας άρχισε να τραβάει χρήματα από τον λογαριασμό μας. 

Οκ,τι άλλο να πούμε;

Λάθος.

Το μυαλό μου πήγε στο POS.

Δημοσ.
Στις 9/2/2022 στις 9:24 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Του δώσαμε το IBAN αλλά μας απάντησε ότι θέλει τον αριθμό μιας χρεωστικής κάρτας για να κάνει πιο γρήγορα την κατάθεση. Λανθασμένα θεωρήσαμε ότι με το νούμερο μιας κάρτας δεν μπορεί κάποιος να σε κλέψει και αποφασίσαμε να του το δώσουμε. Έπειτα ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που έλεγε: Your viber code is 123456. Ο απατεώνας ισχυρίστηκε πως είχε κάνει την κατάθεση και χρειαζόταν τον εξαψήφιο για μία απλή επιβεβαίωση της τράπεζας. Αφού το μήνυμα δεν αναφερόταν σε τράπεζες και συναλλαγές δεν μας φάνηκε ύποπτο να το δώσουμε. Από κει και πέρα χωρίς να το γνωρίζουμε ο απατεώνας άρχισε να τραβάει χρήματα από τον λογαριασμό μας.

facepalm-meme-vobss-7.jpg

Δημοσ.

πολλες οι περιπτώσεις.

Μου κάνει εντύπωση το θράσος τους πάντως.  Σε μια τέτοια απάτη, αν η αστυνομία ασχοληθεί σε έχει πιάσει την ίδια στιγμή.

Κάνουν μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς, αν ακολουθήσουν τη διαδρομή τους πιάσαν. Και αγορές να κάνεις, κάποια στιγμή θα γίνει η γκάφα και θα αφήσεις ίχνη.

Αλλά εδώ και πολλοί δίνουν τα στοιχεία τους, κάνεις κατάθεση για να αγοράσεις κάτι και δε στέλνουν τίποτα.

Άρα μήπως δεν είναι ούτε θέμα τραπεζών και των μέτρων ασφαλείας και είναι καθάρα θέμα δικαιοσύνης; Διότι αν υπάρχει ατιμωρησία κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει. τι λέτε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...