Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Doubt είπε

Έχει ξαναγραφτεί. Μόνο με αυτά τα 2 δεν γίνεται, πρέπει να δώσουν και κωδικούς.

Δεν διαβαζεις τιποτα προφανως

27 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν μου κλέψουν το κινητό, θα έχουν πρόσβαση στο Viber, την οποία εγώ δεν θα μπορώ να ακυρώσω όπως την κάρτα sim. Έτσι δεν είναι

Οχι, δεν ειναι αυτο τον θεμα, αν βαριεσαι να διαβαζεις, εγω βαριεμαι να ξαναεξηγω

29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Έδωσαν το εξαψηφιο !!!

Να τα παλι

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Οχι, δεν ειναι αυτο τον θεμα, αν βαριεσαι να διαβαζεις, εγω βαριεμαι να ξαναεξηγω

Εσύ, έχεις άποψη ότι είναι πιο ασφαλές το opt στην sim από το otp στο Viber.

Καλώς αλλά δεν έχω πειστεί.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Εσύ, έχεις άποψη ότι είναι πιο ασφαλές το opt στην sim από το otp στο Viber.

Καλώς αλλά δεν έχω πειστεί.

Εσυ συγκεκριμενα μεινε στο viber

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DisRaptor είπε

Εσυ συγκεκριμενα μεινε στο viber

Εγώ είμαι και στα 2.

Αν έχω ανοιχτα δεδομένα, έρχεται στο Viber, αλλιώς με sms.

Παρακολούθω την συζήτηση και αν κρίνω κάποια στιγμή ότι δεν 'βολεύει' το viber, η πιο εύκολη λύση είναι να κλείνεις τα δεδομένα όταν κάνεις συναλλαγές.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω φανατισμούς κι εκφράσεις τύπου "καρκινοβάιμπερ" που τα παρουσιάζετε ως επιχειρήματα.

Δοκίμασε με αριθμό κάρτας και βάιμπερ να δούμε τι θα καταφέρεις, κι αν τα καταφέρεις μπράβο σου. 

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εγώ είμαι και στα 2.

Αν έχω ανοιχτα δεδομένα, έρχεται στο Viber, αλλιώς με sms.

Παρακολούθω την συζήτηση και αν κρίνω κάποια στιγμή ότι δεν 'βολεύει' το viber, η πιο εύκολη λύση είναι να κλείνεις τα δεδομένα όταν κάνεις συναλλαγές.

Αν κλείσεις τα δεδομένα πως θα κάνει συναλλαγές;Πως θα δουλευει η εφαρμογή στο κινητο;

1 ώρα πριν, DisRaptor είπε

Του δώσαμε το IBAN αλλά μας απάντησε ότι θέλει τον αριθμό μιας χρεωστικής κάρτας για να κάνει πιο γρήγορα την κατάθεση. Λανθασμένα θεωρήσαμε ότι με το νούμερο μιας κάρτας δεν μπορεί κάποιος να σε κλέψει και αποφασίσαμε να του το δώσουμε. Έπειτα ήρθε στο κινητό μου ένα μήνυμα που έλεγε: Your viber code is 123456. Ο απατεώνας ισχυρίστηκε πως είχε κάνει την κατάθεση και χρειαζόταν τον εξαψήφιο για μία απλή επιβεβαίωση της τράπεζας. Αφού το μήνυμα δεν αναφερόταν σε τράπεζες και συναλλαγές δεν μας φάνηκε ύποπτο να το δώσουμε. Από κει και πέρα χωρίς να το γνωρίζουμε ο απατεώνας άρχισε να τραβάει χρήματα από τον λογαριασμό μας. 

Οκ,τι άλλο να πούμε;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Doubt είπε

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω φανατισμούς κι εκφράσεις τύπου "καρκινοβάιμπερ" που τα παρουσιάζετε ως επιχειρήματα.

Δοκίμασε με αριθμό κάρτας και βάιμπερ να δούμε τι θα καταφέρεις, κι αν τα καταφέρεις μπράβο σου. 

Σιγα μη σου κανω και step by step tutorial. Αν πιστευεις οτι δεν γινεται και οποιος λεει οτι του φαγαν φραγκα λεει ψεμματα, προβλημα δικο σου 

Εχεις ενα δικιο παντως, δεν φταιει τοσο το Viber, φταινε οι καρκινοτραπεζες που τα χρησιμοποιουν για auth.. Αυτο το εχω εξηγησει ηδη, και αν με ξαναρωτησεις γιατι, σιγουρα τρολαρεις. 

Επεξ/σία από DisRaptor
  • Like 1
Δημοσ.

Η επιτυχία του viber είναι ότι το username είναι ο αριθμός του κινητού σου, ο οποίος στην περίπτωση μας είναι δηλωμένος στην τράπεζα.

Χακάρισμα δεν παίζει χωρίς το εν λόγω κινητό στο χέρι τρίτου και για πρόσβαση από υπολογιστή πρέπει να δώσεις qrcode.

ΟΚ τώρα; διαφωνούμε κάπου;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Η επιτυχία του viber είναι ότι το username είναι ο αριθμός του κινητού σου, ο οποίος στην περίπτωση μας είναι δηλωμένος στην τράπεζα.

Χακάρισμα δεν παίζει χωρίς το εν λόγω κινητό στο χέρι τρίτου και για πρόσβαση από υπολογιστή πρέπει να δώσεις qrcode.

ΟΚ τώρα; διαφωνούμε κάπου;

Μπορεις να κανεις νεο account για καποιον που δεν εχει viber και ουτε θελει να κανει. Γινεται με 6ψηφιο κωδικο χωρις QR code, και εδωσα το επισημο guide πριν κατι σελιδες. Για αυτο σου λεω. Δεν διαβαζεις.

Δηλαδη αν εχεις παππουδες με λογαριασμο στην εθνικη, η ασφαλεστερη επιλογη ειναι να τους κανεις viber, να κανεις block την τραπεζα και να το απεγκαταστησεις.

39 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αν κλείσεις τα δεδομένα πως θα κάνει συναλλαγές;Πως θα δουλευει η εφαρμογή στο κινητο;

Ακυρη συμβουλη απ οπου και να το πιασεις. Hacks και workarounds επειδη δεν εχουν επιλογη για opt out. Το κουλο ειναι οτι σε καποιους φαινεται νορμαλ αυτο..

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει, καταλάβαμε τι παίζει με το Viber. 

Για πείτε μου κάτι άλλο. Υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα παντού. Τα πάντα για όλους είναι στο κομπιούτερ. Οι εγκληματίες μπαίνουν σε σπίτια. Email, τηλ. κλπ scams έρχονται κάργα. Η αστυνομία δεν ασχολείται (χρειάζεται προσωπικό; πόρους; δεν ξέρω). Έχει σοβαρότερα να ασχοληθεί έγραψε κάποιος. Ακομα κι όταν τους πιάνουν αφηνονται ελεύθεροι. Έχουν αυτό το σύστημα με τις Α. Ε. για να κρύβονται. Η νομοθεσία είναι πολύ πίσω από την τεχνολογία. Την κοπέλα τη βοήθησε περισσότερο το forum παρα η τραπεζα, που την "προειδοποιησε" κιολας οτι θα μπλέξει. Είναι φυσιολογικό η μόνη μας άμυνα να είναι να μην κάνουμε ένα λάθος κλικ στο τηλέφωνο ή στο pc; στη ζούγκλα είμαστε που ένα στραβοπάτημα αποβαινει μοιραίο; μήπως πρέπει να μάθουμε να κάνουμε και audit τον κώδικα του Viber για να προστατευτουμε; 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τι λέτε ?? Δεν είναι υποχρεωτικό το Viber. Έχω εθνική και alpha και τα 2 με SMS. 

Και εννοείται πολύ πιο ασφαλές το SMS να παρακαμφθεί γιατί θέλει SIM swap ενώ το Viber μπορεί απλα να ενεργοποιηθεί και σε άλλη συσκευή (αν τους δώσεις πάλι 1 κωδικό). 

2 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Για πείτε μου κάτι άλλο. Υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα παντού. Τα πάντα για όλους είναι στο κομπιούτερ. Οι εγκληματίες μπαίνουν σε σπίτια. Email, τηλ. κλπ scams έρχονται κάργα. Η αστυνομία δεν ασχολείται (χρειάζεται προσωπικό; πόρους; δεν ξέρω). Έχει σοβαρότερα να ασχοληθεί έγραψε κάποιος. Ακομα κι όταν τους πιάνουν αφηνονται ελεύθεροι. Έχουν αυτό το σύστημα με τις Α. Ε. για να κρύβονται. Η νομοθεσία είναι πολύ πίσω από την τεχνολογία. Την κοπέλα τη βοήθησε περισσότερο το forum παρα η τραπεζα, που την "προειδοποιησε" κιολας οτι θα μπλέξει. Είναι φυσιολογικό η μόνη μας άμυνα να είναι να μην κάνουμε ένα λάθος κλικ στο τηλέφωνο ή στο pc; στη ζούγκλα είμαστε που ένα στραβοπάτημα αποβαινει μοιραίο; μήπως πρέπει να μάθουμε να κάνουμε και audit τον κώδικα του Viber για να προστατευτουμε; 

Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να μην κάνουμε κλικ στο οτιδήποτε. Στα κινητά είναι απλά πιο δύσκολο αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε δυστυχώς. Αυτό.   E-banking από pc πάντα πληκτρολογείς εσύ την διεύθυνση στον browser και ποτέ δεν πας στην τράπεζα μέσω λινκ. Γενικά δεν πατάμε λινκ 😇

Επεξ/σία από tounion
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε

Υποψην παιζουν και 3rd party apps για viber

Επεξ/σία από DisRaptor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Για το πριν την πατήσεις, ναι η ασπίδα σου είσαι εσύ. Για το μετά όχι, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον από την πλευρά της αστυνομίας κινητικότητα και από πλευράς νομοθεσίας πιο αυστηρές ποινές.

Επεξ/σία από dkmaster
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...