Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Επιβεβαιώνουν ότι είναι επιλογή, σωστά.

Ξέρω πού είναι ο κωδικός της κάρτας. Λες είναι εξοικειωμένοι δηλαδή ότι γνωρίζουν απ' έξω τον κωδικό; Εγώ αυτό κατάλαβα και πάνω σε αυτό απάντησα ότι δε τον γνωρίζουν απ' έξω δηλαδή.

Απαντας γρηγορα, αλλα δεν νομιζω οτι διαβαζεις προσεκτικα

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DisRaptor είπε

Απαντας γρηγορα, αλλα δεν νομιζω οτι διαβαζεις προσεκτικα

Θες να μου εξηγήσεις τότε τι εννοείς με το είναι εξοικειωμένοι να χρησιμοποιούν τον 16ψήφιο για αγορές; Πώς το εννοείς, να δίνουν την κάρτα; 

Δημοσ.

O καθένας παιδιά πρέπει να είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε κάνει. Είτε αυτό είναι με phising email, είτε με κλήσεις που σου ζητάνε το οτιδήποτε. Ο καθένας μας μπορεί να τη πατήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι "πρέπει" να τη πατήσει. Προσοχή όλοι στους κωδικούς μας, χρήση διαφορετικών κωδικών και όπως ανέφερε και ένας φίλος σωστά προηγουμένως, λίγο διάβασμα. Πχ η alpha bank σου δίνει κωδικό "phone banking" για να μιλήσεις τηλεφωνικά, δεν σου ζητάει ούτε pin, ούτε username, ούτε τίποτα άλλο. Προσοχή και όπως ωραία τα λέμε εδώ, σημαντικό είναι να προστατεύουμε και τους πιο "αδύναμους", ανεξαρτήτως ηλικίας, οικείους μας ανθρώπους. 

• Like 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Θες να μου εξηγήσεις τότε τι εννοείς με το είναι εξοικειωμένοι να χρησιμοποιούν τον 16ψήφιο για αγορές; Πώς το εννοείς, να δίνουν την κάρτα; 

Θα κανω μια τελευταια προσπαθεια, σε παρακαλω διαβασε προσεκτικα

Εννοω οτι τους φαινεται πιο φυσιολογικο να δωσουν την καρτα τους για μια συναλλαγη. Ενω αν τους ζητουσε ο σκαμερ τα login για ebanking θα ηταν πολυ πιο πιθανο να υποπτευθουν. Καπου εκει βασιζεται το ολο σκαμ.

Πισω στο viber, το προβλημα που δεν βλεπεις ειναι οτι

1) Δεν θα επρεπε να ειναι η by default επιλογη το viber, χωρις εγκριση και χωρις να δινουν επιλογη opt out. Οι πατεντες με μπλοκαρισμα data, black list την τραπεζα κτλ ΔΕΝ ειναι σοβαρη επιλογη.

2) αν σου κλεψουν το viber, δεν εχεις επιλογη να το παρακαμψεις, ο σκαμερ θα παιρνει τα OTP και τρωνε ακυρο ολες οι πατεντες με κλεισιμο data κτλ. Αν σε ξεσυνδεσουν μαλιστα, η φταξανε λιγαριασμο για το νουμερο σου, το θυμα δεν θα δει ποτε τα otp, μονο ο σκαμερ 

Για το θεμα του αν με την χρεωστικη κανεις μονο καινουργιο account, η να συνδεθεις σε ηδη υπαρχον, ή να κανεις νεο account για την ιδια χρεωστικη, δεν ξερω λεπτομερειες. Στις περιπτωσεις που ακουσα, ευτυχως δεν ολοκληρωθηκε το σκαμ μεχρι τελους, οποτε δεν ξερω τι ακριβως ειχαν σκοπο να κανουν. 

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Εννοω οτι τους φαινεται πιο φυσιολογικο να δωσουν την καρτα τους για μια συναλλαγη. Ενω αν τους ζητουσε ο σκαμερ τα login για ebanking θα ηταν πολυ πιο πιθανο να υποπτευθουν. Καπου εκει βασιζεται το ολο σκαμ.

Τώρα το εξηγείς σωστά. Δεν είμαι σίγουρος αν το θεωρούν πολλοί φυσιολογικό αυτό.

6 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

1) Δεν θα επρεπε να ειναι η by default επιλογη το viber, χωρις εγκριση και χωρις να δινουν επιλογη opt out. Οι πατεντες με μπλοκαρισμα data, black list την τραπεζα κτλ ΔΕΝ ειναι σοβαρη επιλογη.

Α οκ, τώρα από το δεν έχει επιλογή έγινε δεν είναι σοβαρή επιλογή. Οκ, νομίζω καταλάβαμε όλοι.

6 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

2) αν σου κλεψουν το viber, δεν εχεις επιλογη να το παρακαμψεις, ο σκαμερ θα παιρνει τα OTP και τρωνε ακυρο ολες οι πατεντες με κλεισιμο data κτλ. Αν σε ξεσυνδεσουν μαλιστα, η φταξανε λιγαριασμο για το νουμερο σου, το θυμα δεν θα δει ποτε τα otp, μονο ο σκαμερ 

7 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Αν σου κλέψουν το viber την έχει ήδη πατήσει με τα στοιχεία που έχεις δώσει, όπως δηλαδή και αν έδινες το OTP από sms μέσω τηλεφώνου.

8 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Για το θεμα του αν με την χρεωστικη κανεις μονο καινουργιο account, η να συνδεθεις σε ηδη υπαρχον, ή να κανεις νεο account για την ιδια χρεωστικη, δεν ξερω λεπτομερειες. Στις περιπτωσεις που ακουσα, ευτυχως δεν ολοκληρωθηκε το σκαμ μεχρι τελους, οποτε δεν ξερω τι ακριβως ειχαν σκοπο να κανουν. 

Δεν ξέρω τι παίζει και εγώ εκεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Α οκ, τώρα από το δεν έχει επιλογή έγινε δεν είναι σοβαρή επιλογή. Οκ, νομίζω καταλάβαμε όλοι

Θα επρεπε να ζητησουν ρητα την εγκριση σου να κανεις opt in στο viber. Απ οτι φαινεται(κρινοντας απ τις πατεντες), το συστημα τους δεν προβλεψε καν για τετοια επιλογη

12 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Αν σου κλέψουν το viber την έχει ήδη πατήσει με τα στοιχεία που έχεις δώσει, όπως δηλαδή και αν έδινες το OTP από sms μέσω τηλεφώνου.

Οχι δεν ειναι το ιδιο, με κλεμμενο viber εχεις πολυ περισσοτερο χρονο να κανεις μεγαλυτερη ζημια. Το ξαναεξηγησαμε πριν

Επεξ/σία από DisRaptor
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 hours ago, DisRaptor said:

Εννοω οτι τους φαινεται πιο φυσιολογικο να δωσουν την καρτα τους για μια συναλλαγη.

Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? 

Γιατί να φαίνεται σε οποιονδήποτε φυσιολογικό να δώσει το νούμερο της κάρτας για να πάρει λεφτά? 

Και μετά να δώσει και το pin της κάρτας το οποίο μέχρι τώρα τα τελευταία 20 χρόνια το χρησιμοποιεί μόνο για να πληρώνει ή να βγάζει λεφτά από το λογαριασμό του? 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NickTG είπε

Από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα? 

Γιατί να φαίνεται σε οποιονδήποτε φυσιολογικό να δώσει το νούμερο της κάρτας για να πάρει λεφτά? 

Και μετά να δώσει και το pin της κάρτας το οποίο μέχρι τώρα τα τελευταία 20 χρόνια το χρησιμοποιεί μόνο για να πληρώνει ή να βγάζει λεφτά από το λογαριασμό του? 

Γιατι δεν ειναι ολοι εξυπνοι σαν εσενα, θα το ξαναλεω μεχρι να το χορτασεις.

Για να παρεις κωδικο χρεωστικης και pin απο ενα θυμα με Inteligence 3, θες να χεις charisma 8 και πανω. Για να παρεις κωδικους ebanking θες charisma 14.

Δημοσ.
4 minutes ago, DisRaptor said:

Γιατι δεν ειναι ολοι εξυπνοι σαν εσενα, θα το ξαναλεω μεχρι να το χορτασεις.

Για να παρεις κωδικο χρεωστικης και pin απο ενα θυμα με Inteligence 3, θες να χεις charisma 8 και πανω. Για να παρεις κωδικους ebanking θες charisma 14.

Το θέμα πάντως ξεκίνησε γιατί κάποιος στα 30 έδωσε κωδικούς ebanking μαζί με otp και όχι γιατί κάποιος ηλικιωμένος έδωσε το pin μέσω τηλεφώνου. 

Βγαίνει λοιπόν από κάπου ότι είναι πιο εύκολο ή πιο συχνό να δίνουν αριθμούς κάρτας και Pin μέσω τηλεφώνου ή απλά πρέπει να σε πιστέψουμε για κάποιο λόγο ότι έτσι είναι? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Το θέμα πάντως ξεκίνησε γιατί κάποιος στα 30 έδωσε κωδικούς ebanking μαζί με otp και όχι γιατί κάποιος ηλικιωμένος έδωσε το pin μέσω τηλεφώνου. 

Βγαίνει λοιπόν από κάπου ότι είναι πιο εύκολο ή πιο συχνό να δίνουν αριθμούς κάρτας και Pin μέσω τηλεφώνου ή απλά πρέπει να σε πιστέψουμε για κάποιο λόγο ότι έτσι είναι? 

https://www.athensmagazine.gr/article/news/ellada/529433-megalh-prosoxh-an-kapoios-exei-prosbash-sto-viber-kai-gnwrizei-ton-arithmo-ths-kartas-sas-ndash-sarwnoyn-oi-apates

Δημοσ.
4 ώρες πριν, DisRaptor είπε

αν σου κλεψουν το viber, δεν εχεις επιλογη να το παρακαμψεις, ο σκαμερ θα παιρνει τα OTP και τρωνε ακυρο ολες οι πατεντες με κλεισιμο data κτλ. Αν σε ξεσυνδεσουν μαλιστα, η φταξανε λιγαριασμο για το νουμερο σου, το θυμα δεν θα δει ποτε τα otp, μονο ο σκαμερ 

Αν μου κλέψουν το κινητό, θα έχουν πρόσβαση στο Viber, την οποία εγώ δεν θα μπορώ να ακυρώσω όπως την κάρτα sim. Έτσι δεν είναι ?

Όμως, μόνο με το Viber, τι μπορούν να κάνουν ?

10 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Έδωσαν το εξαψηφιο !!!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν μου κλέψουν το κινητό, θα έχουν πρόσβαση στο Viber, την οποία εγώ δεν θα μπορώ να ακυρώσω όπως την κάρτα sim. Έτσι δεν είναι ?

Όμως, μόνο με το Viber, τι μπορούν να κάνουν ?

Έδωσαν το εξαψηφιο !!!

Και πώς θα ξεκλειδώσουν το κινητό;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, DisRaptor είπε

Θα κανω μια τελευταια προσπαθεια, σε παρακαλω διαβασε προσεκτικα

Πισω στο viber, το προβλημα που δεν βλεπεις ειναι οτι

Λες, είχα ΚΛΕΙΣΤΑ τα δεδομένα και δεν ήρθε τίποτα (στο Viber)

Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Και πώς θα ξεκλειδώσουν το κινητό;

Άρα, δεν γίνεται.

16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Ο λαός είναι σοφος, όπως λέει και ενα ρητό

Αν δώσεις τον συνδυασμό του λουκέτου της μηχανής σου, ποιος θα φταίει ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...