Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά πάντως, έχω σταματήσει να δέχομαι ΟΤΡ μέσω viber. Μόνο με κλασικό μήνυμα. Βολεύει κιόλας, γιατί στο Iphone σου εμφανίζει αμέσως ως πρόταση να βάλεις το ΟΤΡ που πήρες, ενώ άμα έρθει στο viber δεν το βγάζει.

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, poulinos είπε

μιλησα με υπαλληλο για ενα θεμα με τo otp και μου ειπε για επιβεβαιωση να του πω 2 γραμματα πχ πρωτο τεταρτο απο το pass. δεν το θυμομουν απεξω του το ειπα και απλα με ρωτησε τα υπολοιπα στοιχεια.αλλωστε μια γενικη ερωτηση ηθελα να κανω γιατι δεν ερχεται το otp σε viber  και μου ειπε οτι ειναι γενικο θεμα.(το φτιαξαν τωρα). απο την μια καλο ειναι που το ρωτανε διοτι τα υπολοιπα στοιχεια σου δεν ειναι και πολυ δυσκολο να τα ξερει καποιος.

για μενα και αυτο δεν ειναι σωστο. Οταν λενε και φωναζουν οτι "η τραπεζα δεν θα σας ζητησει ποτε τον κωδικο σας" με το να ρωτανε εστω ενα ψηφιο απο το bank id η το password ή κατι αλλο σε αυτο το level αναιρουντε και αν μου το κανουν θα την ακουσουν. Δεν το θυμαμαι και παμε να με ρωτησεις κατι αλλο για ταυτοποιηση.

Αλλωστε με εκνευριζει κι ολλας που τους παιρνεις να τους πεις οτι δεν παιζει το ΟTP και ξερεις οτι ειναι γνεικο το προβλημα και σε ρωτανε δωσε μας στοιχεια σου να κανουμε ταυτοποιηση, ρε φιλε δεν θελω να ακυρωσεις την καρτα μου σε ενημερωνω οτι δεν παιζει, φτοιαξτε το.

Χειροτερο στην ΔΕΗ που πηρα να ρωτησω κατι πολυ γενικο για εναν λογαριασμο του στυλ, το ποσο Α τι ειναι και ζηταγαν αριθμο ρολογιου και λοιπα. Ρε παιδια μια ερωτηση ειναι "τι ειναι το κοκκινο πεδιο πανω αριστερα" μην με ζαλιζετε, απαντηστε. ποιος ο λογος ?

ειμαι περιεργος το ξερω

• Like 3
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Lucifer είπε

Μπορείς να το πας λίγο βήμα-βήμα αυτό; Φάση έχεις το IBAN μου και έχεις κλώνο του viber μου να σου σκάνε τα OTP. Τι κάνεις ακριβώς;

Screenshot_20220208-123612_Chrome.jpg.2e7c3915310eff8942dece75ac0a0db7.jpgScreenshot_20220208-123826_Chrome.jpg.b115ec415577b943d37358b5c64afcc3.jpgScreenshot_20220208-123643_Chrome.jpg.f7b875bb03c8772b9005a73ddf7580ed.jpg

Screenshot_20220208-123623_Chrome.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, prototypegr είπε

Προσωπικά πάντως, έχω σταματήσει να δέχομαι ΟΤΡ μέσω viber. Μόνο με κλασικό μήνυμα. Βολεύει κιόλας, γιατί στο Iphone σου εμφανίζει αμέσως ως πρόταση να βάλεις το ΟΤΡ που πήρες, ενώ άμα έρθει στο viber δεν το βγάζει.

Υπαρχει επιλογη να δεχεσαι μονο  sms και να απενεργοποιησεις viber otp? Σε ποια τραπεζα?

8 λεπτά πριν, NickTG είπε

Άρα θες και Pin. 

Πως φταίει η τράπεζα αν δώσεις το pin σε έναν άγνωστο στο τηλέφωνο? 

Ναι, το ειπα ξανα, θελει και pin.

Αυτο που λεω ειναι οτι

1) προσφερουν εναλλακτικη προσβαση στο web banking χωρις τους κωδικους web banking

2) Η ολη φαση με otp σε viber, εχει τρυπες.

Δεν ειπα ποτε οτι ειναι οκ να δινεις προσωπικα στοιχεια σε αγνωστους, ουτε οτι μπορεις να χακαρεις με iBan, και κρινοντας απο τις απαντησεις που παιρνω δεν νομιζω οτι καποιοι διαβαζετε καν τι γραφουν οι αλλοι.

Στην τελικη αν δεν καταλαβαινετε οτι καποιες τραπεζες ειναι λιγοτερο ασφαλεις απο αλλες, και εχουν ευθυνη που ρισκαρουν την ασφαλεια των πελατων για να γλυτωσουν 2 cent που κοστιζει η αποστολη sms, δεν νομιζω να σας αλλαξω γνωμη εδω.

Ειπα 2 3 πραματα να χει το νου του ο κοσμος, σε ενα thread που αφορα απατες με ebanking. Αν ειναι να το γυρναμε παλι στο οτι δεν δινουμε κωδικους σε αγνωστους, χανουμε ολοι μας τον χρονο μας εδω μεσα

• Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Υπαρχει επιλογη να δεχεσαι μονο  sms και να απενεργοποιησεις viber otp? Σε ποια τραπεζα?

Alpha Bank σίγουρα.

Μόλις δεχτείς το πρώτο τους μήνυμα στο Viber επιλέγεις να μην δέχεσαι μηνύματα τους εκεί και αυτόματα γυρνάνε σε SMS από το επόμενο μήνυμα.

54 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

1) προσφερουν εναλλακτικη προσβαση στο web banking χωρις τους κωδικους web banking

Αυτό είναι μόνο για την εγγραφή στο iBank νομίζω, όχι για να κάνεις reset password.

Ας μας φωτίσει κάποιος με εμπειρία από την σύγχρονη Εθνική Τράπεζα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DisRaptor είπε

Ναι, το ειπα ξανα, θελει και pin.

Αυτο που λεω ειναι οτι

2) Η ολη φαση με otp σε viber, εχει τρυπες.

Δεν ειπα ποτε οτι ειναι οκ να δινεις προσωπικα στοιχεια σε αγνωστους, ουτε οτι μπορεις να χακαρεις με iBan, και κρινοντας απο τις απαντησεις που παιρνω δεν νομιζω οτι καποιοι διαβαζετε καν τι γραφουν οι αλλοι.

Στην τελικη αν δεν καταλαβαινετε οτι καποιες τραπεζες ειναι λιγοτερο ασφαλεις απο αλλες, και εχουν ευθυνη που ρισκαρουν την ασφαλεια των πελατων για να γλυτωσουν 2 cent που κοστιζει η αποστολη sms, δεν νομιζω να σας αλλαξω γνωμη εδω.

Ειπα 2 3 πραματα να χει το νου του ο κοσμος, σε ενα thread που αφορα απατες με ebanking. Αν ειναι να το γυρναμε παλι στο οτι δεν δινουμε κωδικους σε αγνωστους, χανουμε ολοι μας τον χρονο μας εδω μεσα

7 λεπτά πριν, skritikos είπε

Alpha Bank σίγουρα.

Μόλις δεχτείς το πρώτο τους μήνυμα στο Viber επιλέγεις να μην δέχεσαι μηνύματα τους εκεί και αυτόματα γυρνάνε σε SMS από το επόμενο μήνυμα.

Αυτό είναι μόνο για την εγγραφή στο iBank νομίζω, όχι για να κάνεις rese. password.

Ας μας φωτίσει κάποιος με εμπειρία από την σύγχρονη Εθνική Τράπεζα.

Όπως το έγραψε ο @skritikos   Στην Εθνική μπλόκαρα τον λογαριασμό του viber που μου έστειλαν το ΟΤΡ και πλέον μου έρχεται σε μήνυμα. Eurobank αν θυμάμαι καλά από την αρχή σε μήνυμα το έστελνε. 

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, DisRaptor said:

Ίσως φταίει βέβαια που δεν διαβάζεις και τι γράφεις εσύ καθώς στην αρχή δεν είχες αναφέρει το pin πουθενά. 

On 06/02/2022 at 21:01, DisRaptor said:

Σε εθνική και αλφα μπορεις να μπεις ξερωντας τον αριθμό κάρτας και εχοντας προσβαση στο Viber.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, NickTG είπε

Ίσως φταίει βέβαια που δεν διαβάζεις και τι γράφεις εσύ καθώς στην αρχή δεν είχες αναφέρει το pin πουθενά. 

ΟΚ, για το μπερδεμα με το iban και τα pin φταιω εγω. 

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Άρα θες και Pin.

Τωρα συννενοηθηκαμε ελπιζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@DisRaptor Το ίδιο είχα ποστάρει και εγώ οτι κάνει η Alpha στην περίπτωση που έχεις ξεχάσει τον κωδικό.Δεν ήταν τυχαίο οτι ο συγγενής του φίλου που ξεκίνησε το thread όταν προσπάθησε να ξανα ανοίξει το viber του ζήταγε ρύθμιση από την αρχή.E-banking και viber τα κυνηγάνε μαζί.

Επεξ/σία από painK
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, DisRaptor είπε

αυτο το τραγικο με το viber ΝΟμιζω μονο στην ελλαδα γινεται που για καποιο λογο το viber στην ελλαδα εχουμε νομιζω το 98% του viber traffic παγκοσμιως. Πως αυτη η αθλιοτητα για chat εχει επικρατησει μου ειναι τελειως ανικουστο.

Λοιπον οπως ειπαν και οι αλλλοι, απλα κανεις Block την Αlpha στο viber Και αυτοματα στα στελνει σε SMS. Στην eurobank Νομιζω και εθνικη εχει επιλογη ακομα, δηλαδη διαλεγεις ποιον τροπο.

Η alpha και εχω τσακωθει μαζι τους στο support ξαφνικα ειπα πρωτα viber και αν δεν σου αρεσει τοτε μπλοκ και ΣΜΣ και τους ειπα οτι αν τολμησετε αυτο να ειναι Beta test ωστε να σταματησετε τα SMS λογω κοστους τοτε θα γινει πολεμος, δεν προκειτε να βαλω εφαρμογη τριτου κατασκευαστη στο κινητο για την τραπεζα σας. Θα σηκωσω οσο σκονη μπορω εαν το κανουν αυτο το πραγμα!

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, great είπε

αυτο το τραγικο με το viber ΝΟμιζω μονο στην ελλαδα γινεται που για καποιο λογο το viber στην ελλαδα εχουμε νομιζω το 98% του viber traffic παγκοσμιως. Πως αυτη η αθλιοτητα για chat εχει επικρατησει μου ειναι τελειως ανικουστο.

Λοιπον οπως ειπαν και οι αλλλοι, απλα κανεις Block την Αlpha στο viber Και αυτοματα στα στελνει σε SMS. Στην eurobank Νομιζω και εθνικη εχει επιλογη ακομα, δηλαδη διαλεγεις ποιον τροπο.

Η alpha και εχω τσακωθει μαζι τους στο support ξαφνικα ειπα πρωτα viber και αν δεν σου αρεσει τοτε μπλοκ και ΣΜΣ και τους ειπα οτι αν τολμησετε αυτο να ειναι Beta test ωστε να σταματησετε τα SMS λογω κοστους τοτε θα γινει πολεμος, δεν προκειτε να βαλω εφαρμογη τριτου κατασκευαστη στο κινητο για την τραπεζα σας. Θα σηκωσω οσο σκονη μπορω εαν το κανουν αυτο το πραγμα!

Νομίζω, ότι κανείς λάθος.

Οι τράπεζες, πήγαν στην λύση viber, όχι για είναι τζάμπα, αλλά γιατί δεν αντιγράφεται όπως μια κάρτα sim.

Επίσης, όταν κάνεις μια συναλλαγή, αν θες, κλείνεις τα δεδομένα και σου έρχεται sms. 

• Confused 2
Δημοσ.
Στις 4/2/2022 στις 1:40 ΜΜ, soc_h είπε

Πέρα από την πλάκα, υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα ρολόγια της ΔΕΗ είναι εντός της οικίας.

Γνωρίζω τέτοια περίπτωση όπου τα ρολόγια είναι εντός της κεντρικής εισόδου.

Ναι π.χ. αν κάνεις αναβάθμιση σε FTTH, μπαίνει για να ελέγξει την εγκατάσταση και στη συνέχεια να δώσει εντολή να ανοίξει η γραμμή.

Ας φτασει η οπτικη μεχρι το σπιτι μου και τον αφηνω να ξαπλωσει και στο καναπε τον τεχνικο....

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Νομίζω, ότι κανείς λάθος.

Οι τράπεζες, πήγαν στην λύση viber, όχι για είναι τζάμπα, αλλά γιατί δεν αντιγράφεται όπως μια κάρτα sim.

Επίσης, όταν κάνεις μια συναλλαγή, αν θες, κλείνεις τα δεδομένα και σου έρχεται sms. 

Για να σου αντιγραψουν την sim ειναι πολυ πιο δυσκολο. Το viber κλεβεται πολυ πιο ευκολα με phone phishing.

Υποψην αν σου κλεψουν το viber και κλεισεις τα δεδομενα, παλι ο scammer θα οαιρνει τα otp

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Για να σου αντιγραψουν την sim ειναι πολυ πιο δυσκολο. Το viber κλεβεται πολυ πιο ευκολα με phone phishing.

Υποψην αν σου κλεψουν το viber και κλεισεις τα δεδομενα, παλι ο scammer θα οαιρνει τα otp

ΠΩΣ κλέβεται το Viber ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...