Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, NickTG είπε

Τι σχέση έχει η κάρτα για να κάνεις κατάθεση? 

Τι σχέση έχει το viber για να δώσεις τον οποιοδήποτε κωδικό? 

Αν εχεις το viber καποιου και εχεις τον λογαριασμο της τραπεζας του εχεις OTP codes. Αν εννοεις οτι δεν καταλαβαινεις το γιατι το viber μπορει να χακευτει η να κλαπει με social engineering ενω το κινητο πρεπει να στο κλεψουν και να ναι ξεκλειδωτο και να μην του κανεις φραγη, δεν μπορω να σου εξηγησω περισσοτερα.

Εβαλα αγγελια και μου ζητησαν ηδη 2 ατομα να μου κανουν καταθεση μονο σε εθνικη η αλφα, και απο οτι ψαχνω ειναι διαδεμονο νεο κολπο το 2022. Το λεω για να χει ο κοσμος το νου του. Οι εξυπνοι που δεν πεφτουν ποτε θεματα phishing ας προσπερασουν

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Αν εχεις το viber καποιου και εχεις τον λογαριασμο της τραπεζας του εχεις OTP codes

Μπορείς να το πας λίγο βήμα-βήμα αυτό; Φάση έχεις το IBAN μου και έχεις κλώνο του viber μου να σου σκάνε τα OTP. Τι κάνεις ακριβώς;

Δημοσ.
28 minutes ago, DisRaptor said:

Αν εχεις το viber καποιου και εχεις τον λογαριασμο της τραπεζας του εχεις OTP codes. Αν εννοεις οτι δεν καταλαβαινεις το γιατι το viber μπορει να χακευτει η να κλαπει με social engineering ενω το κινητο πρεπει να στο κλεψουν και να ναι ξεκλειδωτο και να μην του κανεις φραγη, δεν μπορω να σου εξηγησω περισσοτερα.

Εβαλα αγγελια και μου ζητησαν ηδη 2 ατομα να μου κανουν καταθεση μονο σε εθνικη η αλφα, και απο οτι ψαχνω ειναι διαδεμονο νεο κολπο το 2022. Το λεω για να χει ο κοσμος το νου του. Οι εξυπνοι που δεν πεφτουν ποτε θεματα phishing ας προσπερασουν

Γιατί να δώσεις τον αριθμό της κάρτας σου δεν έχω καταλάβει ακόμα. 

Επίσης ναι, ούτε γιατί να δώσει κάποιος τον οποιοδήποτε κωδικό που του ήρθε στο viber καταλαβαίνω αλλά ΟΚ. 

Επίσης στην Alpha και στη Eurobank που είδα τώρα εφόσον μιλάμε για εγγραφή στο ebanking θες και το pin. 

Επίσης και για ανάκτηση κωδικού στη Eurobank χρειάζεσαι pin ενώ στην Alpha χρειάζεται πρόσβαση στο mail που έχεις δηλώσει. 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Kανεις καποια λογικά άλματα που για να γίνουν πρέπει το θυμα να τα δωσει στον απατεώνα..Πως θα σου χακέψουν/κλεψουν το viber αν δεν δωσεις τον κωδικό που θα σου στείλει το viber για επιβεβαίωση;

Οποτε πάλι ο χρήστης κάνει τα λάθη και ανοίγει την πόρτα στον απατεώνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/2/2022 στις 9:01 ΜΜ, DisRaptor είπε

Σε εθνική και αλφα μπορεις να μπεις ξερωντας τον αριθμό κάρτας και εχοντας προσβαση στο Viber.

1 ώρα πριν, DisRaptor είπε

Αν εχεις το viber καποιου και εχεις τον λογαριασμο της τραπεζας του εχεις OTP codes.

Κάπου μπερδεύεσαι. Άλλο το να ξέρεις τα στοιχεία της κάρτας, άλλο τα στοιχεία σύνδεσης στο web banking του.

55 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Μπορείς να το πας λίγο βήμα-βήμα αυτό; Φάση έχεις το IBAN μου και έχεις κλώνο του viber μου να σου σκάνε τα OTP. Τι κάνεις ακριβώς;

Κάποιες τράπεζες δίνουν την εναλλακτική να λαμβάνει κάποιος τα OTP σαν μήνυμα στο viber και όχι σαν sms.

Επεξ/σία από Vista32
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Vista32 είπε

Κάποιες τράπεζες δίνουν την εναλλακτική να λαμβάνει κάποιος τα OTP σαν μήνυμα στο viber και όχι σαν sms.

Αυτό το ξέρω, το πώς θα αναγκάσει το σύστημα να στείλει το OTP στο Viber γνωρίζοντας μόνο το IBAN δεν κατάλαβα.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Αυτό το ξέρω, το πώς θα αναγκάσει το σύστημα να στείλει το OTP στο Viber γνωρίζοντας μόνο το IBAN δεν κατάλαβα.

Αυτό απλά δεν γίνεται.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Vista32 είπε

Αυτό απλά δεν γίνεται.

Ναι ρε φιλε προφανως πρεπει να  ψαρεψεις και το pin.  Το μονο που λεω ειναι οτι αν παρεις και το viber του αλλου, εχεις OTP μετα κανεις οτι θες με το web banking. Αν πετυχεις καποιον ασχετο ψαρευεις οτι γουσταρεις με λιγα τηλεφωνηματα. 

39 λεπτά πριν, Vista32 είπε

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Kανεις καποια λογικά άλματα που για να γίνουν πρέπει το θυμα να τα δωσει στον απατεώνα..Πως θα σου χακέψουν/κλεψουν το viber αν δεν δωσεις τον κωδικό που θα σου στείλει το viber για επιβεβαίωση;

Οποτε πάλι ο χρήστης κάνει τα λάθη και ανοίγει την πόρτα στον απατεώνα.

Ναι εννοειται πως πρεπει να κανεις λαθη. Στο viber μπορεις να κλικαρεις τονλαθος link και να δωσεις προσβαση σε αλλον σε desktop και εχεις προσβαση μεχρι να το παρει χαμπαρι και να παρεις πολλαπλα OTP Χακεμενο λογαριασμο viber δεν εχεις δει ποτε?

1 ώρα πριν, Lucifer είπε

Οχι με iban, μπορεις να κανεις login με τον αριθμο της χρεωστικης και το pin. Καπιοι μπορουν να ξεγελαστουν και να τα δωσουν. Δεν ξερω πως ακριβως γινεται, και αν τονειχα κανει δεν θα ημουν εδω να το συζηταω. Αν δεις στην σελιδα 12 καποιος εξηγει περισσοτερα. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Ναι ρε φιλε προφανως πρεπει να  ψαρεψεις και το pin.  Το μονο που λεω ειναι οτι αν παρεις και το viber του αλλου, εχεις OTP μετα κανεις οτι θες με το web banking. Αν πετυχεις καποιον ασχετο ψαρευεις οτι γουσταρεις με λιγα τηλεφωνηματα. 

Ναι εννοειται πως πρεπει να κανεις λαθη. Στο viber μπορεις να κλικαρεις τονλαθος link και να δωσεις προσβαση σε αλλον σε desktop και εχεις προσβαση μεχρι να το παρει χαμπαρι και να παρεις πολλαπλα OTP Χακεμενο λογαριασμο viber δεν εχεις δει ποτε?

Οχι με iban, μπορεις να κανεις login με τον αριθμο της χρεωστικης και το pin. Καπιοι μπορουν να ξεγελαστουν και να τα δωσουν. Δεν ξερω πως ακριβως γινεται, και αν τονειχα κανει δεν θα ημουν εδω να το συζηταω. Αν δεις στην σελιδα 12 καποιος εξηγει περισσοτερα. 

Ε αμα είναι να κάνεις τόσα λάθη τα θέλει και ο πισινός σου και καλύτερα να αφήσεις το άθλημα του e banking σε αυτούς που τους κοβει και λίγο.

Δημοσ.
On 17/01/2022 at 15:35, NikosKallithea said:

Αριθμο κάρτας/λογαριασμού ζητουν όλες, για ταυτοποίηση ή αν εχεις κάποιο πρόβλημα

Πιν/κωδικο δεν ζητουν ποτέ

σε  call center της alpha περα απο το ονοματεπωνυμο κτλ ζητανε και πχ το δευτερο και τεταρτο γραμμα του password για επιβεβαιωση

Δημοσ.
5 ώρες πριν, DisRaptor είπε

μπορεις να κανεις login με τον αριθμο της χρεωστικης και το pin. Καπιοι μπορουν να ξεγελαστουν και να τα δωσουν. Δεν ξερω πως ακριβως γινεται, και αν τονειχα κανει δεν θα ημουν εδω να το συζηταω.

Δεν γίνεται. Αν δεν ξέρεις καλύτερα να μη γράφεις.

3 ώρες πριν, poulinos είπε

σε  call center της alpha περα απο το ονοματεπωνυμο κτλ ζητανε και πχ το δευτερο και τεταρτο γραμμα του password για επιβεβαιωση

Δεν είμαι σίγουρος για την ΑΛΦΑ, στη eurobank, στο phone banking, ζητάνε 2 ψηφία του phone banking pin, το οποίο μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο pin (κάρτας ή εφαρμογής π.χ.) και αλλάζει μόνο μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος αναγνώρισης. (Δεν μεσολαβεί υπάλληλος δηλαδή)

Δημοσ.

Αν αυτό, αν το άλλο, αν εκείνο.... τότε θα μπούνε στο λογαριασμό μου.

Κι αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήταν πατίνι.

Δημοσ.
6 hours ago, DisRaptor said:

Ξεκινήσαμε με αριθμό κάρτας και viber και τώρα βάλαμε και το pin μέσα. 

Ναι, προφανώς αν δώσεις όλα σου τα στοιχεία μπορούν να σου πάρουν λεφτά. 

Ποιος να το περίμενε!?! 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Δεν γίνεται. Αν δεν ξέρεις καλύτερα να μη γράφεις.

Δεν είμαι σίγουρος για την ΑΛΦΑ, στη eurobank, στο phone banking, ζητάνε 2 ψηφία του phone banking pin, το οποίο μπορεί να είναι τελείως διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο pin (κάρτας ή εφαρμογής π.χ.) και αλλάζει μόνο μέσω αυτοματοποιημένου συστήματος αναγνώρισης. (Δεν μεσολαβεί υπάλληλος δηλαδή)

Για Εθνικη και Αλφα μιλαω, νιωσε λιγο

7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ε αμα είναι να κάνεις τόσα λάθη τα θέλει και ο πισινός σου και καλύτερα να αφήσεις το άθλημα του e banking σε αυτούς που τους κοβει και λίγο.

Εγω σου εξηγω οτι μπορουν ξεγελασουν εναν ηλικιωμενο που δεν ξερει καν του κωδικους ebanking του, και να του παρουν τα σωβρακα απο το τηλεφωνο, επειδη εχει στα χερια του μια χρεωστικη και ενα κινητο.

Καποιος που εχει smartphone, χωρις να εχει λογαριασμο viber, μπορουν να του στειλουν activation sms, να του φτιαξουν viber account και να παρουν προσβαση απο το desktop τους. Και μετα τα OTP τα βλεπει μονο scammer, ο παππους χαμπαρι δεν θα παρει.

Και εσυ μου λες καλα να αφησουν το ebanking. ΟΚ μπρο

Επεξ/σία από DisRaptor
Δημοσ.
3 hours ago, Doubt said:

μιλησα με υπαλληλο για ενα θεμα με τo otp και μου ειπε για επιβεβαιωση να του πω 2 γραμματα πχ πρωτο τεταρτο απο το pass. δεν το θυμομουν απεξω του το ειπα και απλα με ρωτησε τα υπολοιπα στοιχεια.αλλωστε μια γενικη ερωτηση ηθελα να κανω γιατι δεν ερχεται το otp σε viber  και μου ειπε οτι ειναι γενικο θεμα.(το φτιαξαν τωρα). απο την μια καλο ειναι που το ρωτανε διοτι τα υπολοιπα στοιχεια σου δεν ειναι και πολυ δυσκολο να τα ξερει καποιος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...