Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/2/2022 στις 2:27 ΠΜ, NickTG είπε

Και γιατί να μην ξέρει? Θεωρείς ότι είναι χαζός?

Πρεπει να ειναι καποιος χαζος για να μη γνωριζει οτι η δεη κανει εργασιες μονο εξωτερικα, οπως ειπες?

Στις 5/2/2022 στις 2:27 ΠΜ, NickTG είπε

Ούτε η αστυνομία χρειάζεται να μπει μέσα ούτε ο courier ενώ ο απογραφεας θα πρέπει να δείξει ταυτότητα, κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και έντυπο ορισμού. 

Ναι αλλα πεστα αυτα στη κυρα Κατινα ή στο καθε γερακο ή γενικα στο καθε απονηρευρο. Δεν ειναι ολοι ψυλλιασμενοι για τα απαντα.

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μπηκε στην αυλη μου τις προαλλες μαυριδερος μαλλον γυφτος

-ειμαι απο την εταιρεια τηλεφωνου

την ψυλιαζομαι αμεσως

-ποια εταιρεια; τον ρωτω απειλητικα

προσπαθει να απαντησει κατι μισολογα

κοιτιομαστε στα ματια και οι δυο με απειλητικο υφος για αρκετα δευτερολεπτα,εχω ηδη σκεφτει τι αντικειμενο θα πιασω ως αμυνα σε ενδεχομενη επιθεση του.ειμαι ετοιμος

ευτυχως γυριζει πλατη και φευγει κανοντας οτι κατι εψαχνε.Ανακουφιση.ειδοποιησα αστυνομια

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, georgiouu είπε

την ψυλιαζομαι αμεσως

κοιτιομαστε στα ματια και οι δυο με απειλητικο υφος για αρκετα δευτερολεπτα,εχω ηδη σκεφτει τι αντικειμενο θα πιασω ως αμυνα σε ενδεχομενη επιθεση του.ειμαι ετοιμος

ευτυχως γυριζει πλατη και φευγει κανοντας οτι κατι εψαχνε.Ανακουφιση.ειδοποιησα αστυνομια

απαντας δεν εχω τηλεφωνο ειμαι με ασυρματο, ραδιοερασιτεχνης.

Οταν με παιρνουν για να μου πουλησοιυν ρευμα να παω σε αλλη εταιρεια λεω δεν εχω ρευμα ειμαι με γεννητρια γιατι ειναι αυθερετο. Δεν σε ξαναπαιρνουν.

Επεξ/σία από great
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, great είπε

Οταν με παιρνουν για να μου πουλησοιυν ρευμα να παω σε αλλη εταιρεια λεω δεν εχω ρευμα ειμαι με γεννητρια γιατι ειναι αυθερετο. Δεν σε ξαναπαιρνουν.

Εγω σε ολους λεω δεν είμαι εγω ο υπεύθυνος και παθαίνουν κοκομπλοκο😋

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, great είπε

δικιο εχεις,σε τετοιες περιπτωσεις καλύτερα ειναι μια διπλωματικη απαντηση παρα να κινδυνευσεις να ερθεις σε συγκρουση,απλα η αντιδραση μου ηταν εντελως αυθορμητη χωρις να το πολυσκεφτω...βλεποντας και τον σωματοτυπο του νοιωθωντας οτι τον "εχω".χωρις αυτο να ειναι απολυτο,ποτε δεν ξερεις τι κουβαλαει ο αλλος πανω του

• Like 1
Δημοσ.

Σύμφωνα με αμερικανικά στοιχεία του FBI, μόνο το 2020 οι απάτες κόστισαν σε ανθρώπους άνω των 60 ετών συνολικά 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Οι ηλικιωμένοι είναι τα αγαπημένα θύματα των απατεώνων, για τη χαμηλότερη εξοικείωσή τους με την τεχνολογία και τις αποταμιεύσεις που έχουν, κάποιοι από αυτούς, στην τράπεζα. Ευτυχώς η Jean, χάρη στην ετοιμότητα, την ψυχραιμία και την ευρηματικότητά της, δεν έγινε μέρος των στατιστικών.

Δημοσ.
Στις 16/1/2022 στις 1:35 ΠΜ, Bitbit είπε

έχεις δίκιο φίλε. Αυτός που από μόνος του δίνει τον κωδικό του, τον 12 ψήφιο, θα κολλήσει να τον δώσει αν είναι 100ψήφιος.

Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι όσα περιστατικά έχουν αναφερθεί (είναι αρκετά εδώ στο φορουμ, για να απαντήσουμε και στο ερώτημα του ts) αφορούν περιπτώσεις όπου ο χρήστης από μόνος του δίνει τα στοιχεία του; και 1,000,000 ψηφία να έχει ο κωδικός δε θα αλλάξει τίποτα. Πάλι θα την κάνει την βλακεία.

Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να στοχεύσεις στη ρίζα του. Το να μην έχεις νερό στο σπίτι και να βρίζεις τα ΕΛΤΑ δε θα αλλάξει την κατάσταση στο παραμικρό. Αλλά αν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα οκ. Βρίστε και κατηγορήστε όποιον θέλετε.

γράφω τα ίδια πράγματα σε όλα τα παρόμοια θέματα, έχω καταντήσει γραφικός. Οι τράπεζες έχουν πάρει ένα σωρό μέτρα, κωδικοί, κινητά, επιβεβαίωση μέσω εφαρμογής... δηλαδή τι άλλο πρέπει να κάνουν; Να βάλουν και 2ο κωδικό; και 3ο; και 4ο; Τι θα αλλάξει όταν ο κάθε ... ..πάει και δίνει από μόνος του τα στοιχεία.

Ακόμα και να ζητάνε για να ολοκληρωθεί μια συναλλαγή να παρουσιαστεί ο κάτοχος της κάρτας/λογαριασμού στην τράπεζα, πάλι ο βλάκας θα κάνει βλακεία.

σορυ για το ύφος μου, κάποιοι θα νευριάσουν με αυτά αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα

Είπαμε είναι ανίκητη......

Σε εθνική και αλφα μπορεις να μπεις ξερωντας τον αριθμό κάρτας και εχοντας προσβαση στο Viber.

https://www.tirnavitikanea.com/2021/09/18/i-el-as-proeidopoiei-gia-nea-apati-meso-tilefonoy-kai-viber/

Είναι πολύ έυκολο να αποσπάσεις αυτα τα στοιχεία με λίγο phishing, βρίσκεις εναν που πουλάει κάτι σε αγγελία, του ζητάς αρθμό κάρτας να σου καταθέσει γιατί το iBan δεν του κάνει, και να σου πει τα OTP, ή και να σου κανει grant login στο viber (αρκει να πατήσεις το link σε ένα sms) και απο κει έχεις πρόσβαση στα OTP για μέρες χωρίς να έχεις καν προσβαση στο κινητό του (κάτι που δεν ισχύει για την Sim)

Κατα τη γνώμη σου πρέπει να μας κόβει και να μην πέφτουμε έυκολα θύματα,  και συμφωνώ, αλλα και οι τράπεζες έχουν ευθύνη να προστατεύουν τον κόσμο απο την αμπαλοσύνη και ηλιθιότητά τους. Υπάρχει λόγος που oi scammers θέλουν Εθνική ή Alpha, πρόκειται για μεγάλο κενό ασφάλειας.

Δημοσ.
17 hours ago, DisRaptor said:

Σε εθνική και αλφα μπορεις να μπεις ξερωντας τον αριθμό κάρτας και εχοντας προσβαση στο Viber.

https://www.tirnavitikanea.com/2021/09/18/i-el-as-proeidopoiei-gia-nea-apati-meso-tilefonoy-kai-viber/

Είναι πολύ έυκολο να αποσπάσεις αυτα τα στοιχεία με λίγο phishing, βρίσκεις εναν που πουλάει κάτι σε αγγελία, του ζητάς αρθμό κάρτας να σου καταθέσει γιατί το iBan δεν του κάνει, και να σου πει τα OTP, ή και να σου κανει grant login στο viber (αρκει να πατήσεις το link σε ένα sms) και απο κει έχεις πρόσβαση στα OTP για μέρες χωρίς να έχεις καν προσβαση στο κινητό του (κάτι που δεν ισχύει για την Sim)

Κατα τη γνώμη σου πρέπει να μας κόβει και να μην πέφτουμε έυκολα θύματα,  και συμφωνώ, αλλα και οι τράπεζες έχουν ευθύνη να προστατεύουν τον κόσμο απο την αμπαλοσύνη και ηλιθιότητά τους. Υπάρχει λόγος που oi scammers θέλουν Εθνική ή Alpha, πρόκειται για μεγάλο κενό ασφάλειας.

Τι σχέση έχει η κάρτα για να κάνεις κατάθεση? 

Τι σχέση έχει το viber για να δώσεις τον οποιοδήποτε κωδικό? 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Μία είναι η λύση,τεστ IQ  πριν χορηγήσουν κωδικούς για ebanking.

Εγω θα τους προτείνω μια αλλη λυση, πετάξτε κινητά pc και ιντερνετ και πηγαίνετε στα ταμεία των τραπεζών, θέλουμε και e-τραπεζικη στην ελλαδα, τρομάρα μας

Δημοσ.
Στις 6/2/2022 στις 3:51 ΜΜ, georgiouu είπε

την ψυλιαζομαι αμεσως

Στο σπίτι της μητέρας μου μια μέρα χτύπησε κάποιος το κουδούνι της πόρτας (ήταν διαχειριστρια) και ζήτησε τα κλειδιά του υπογείου γιατί ήθελε να δει κάποιο κουτί του τηλεφώνου, φορούσε μια μπλούζα που έλεγε ΟΤΕ. Η μητέρα μου κοίταξε από το μάτι της πόρτας αλλά δεν του άνοιξε, διότι πρώτον δεν έχουμε κουτί με καλώδια τηλεφώνου εκεί και γιατί τον ψηλιαστηκε ότι δεν ήταν τεχνικός αυτός.

Αρνήθηκε να του ανοίξει και λέγοντας ότι δεν έχουμε κουτί εκεί. Λέει αυτός καλά θα το αναφέρω πάντως ότι δεν μας ανοίξατε. 

Ε ας το αναφέρει..... Κάτι τρέχει στα γύφτικα. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Στο σπίτι της μητέρας μου μια μέρα χτύπησε κάποιος το κουδούνι της πόρτας (ήταν διαχειριστρια) και ζήτησε τα κλειδιά του υπογείου γιατί ήθελε να δει κάποιο κουτί του τηλεφώνου, φορούσε μια μπλούζα που έλεγε ΟΤΕ. Η μητέρα μου κοίταξε από το μάτι της πόρτας αλλά δεν του άνοιξε, διότι πρώτον δεν έχουμε κουτί με καλώδια τηλεφώνου εκεί και γιατί τον ψηλιαστηκε ότι δεν ήταν τεχνικός αυτός.

Αρνήθηκε να του ανοίξει και λέγοντας ότι δεν έχουμε κουτί εκεί. Λέει αυτός καλά θα το αναφέρω πάντως ότι δεν μας ανοίξατε. 

Ε ας το αναφέρει..... Κάτι τρέχει στα γύφτικα. 

Οπότε την επόμενη άνοιξε θέμα εδω στο ινσομνια ο άλλος με τίτλο

"Ενώ ήμουν σπίτι έγραψαν οτι απουσίαζα"

😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/2/2022 στις 9:01 ΜΜ, DisRaptor είπε

Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνεις στο λογαριασμό της τράπεζας μόνο με τον αριθμό της κάρτας και το viber.
Μπορείς όμως να κάνεις διαδικτυακές αγορές με την κάρτα, οπότε πάλι γίνεται ζημιά.
Όσο για την αποστολή OTP στο viber αντί για το κλασικό sms, δεν θα έλεγα ότι είναι κενό ασφαλείας. Το sim swapping δεν είναι απίθανο να συμβεί στον καθένα μας (ή, για να μην είμαι απόλυτος, σίγουρα δεν ήταν απίθανο μέχρι πρόσφατα), αν γίνει πλημμελής ή καθόλου έλεγχος της ταυτότητας από τον υπάλληλο στο κατάστημα κινητής για διάφορους λόγους, όπως:

α) Επίσκεψη στο κατάστημα σε ώρα αιχμής, όπου ο υπάλληλος ίσως είναι ζαλισμένος και κουρασμένος. 

β) Υποτιθέμενος πελάτης, πολύ φιλικός και με όρεξη για συζήτηση, που ίσως πιάσει την κουβέντα περί κοινών γνωστών, για απορίες που έχει ή -αν το σηκώνει η κατάσταση- κάνει τα γλυκά μάτια στον/στην υπάλληλο.

γ) Κάποιος που μας μοιάζει λίγο απέσπασε την ταυτότητά μας ή διαθετει "επικυρωμένη" φωτοτυπία της, ειδικά αν η ταυτότητα εκδόθηκε τότε που ήμαστε ακόμα έφηβοι και αρκετά διαφορετικοί σε σχέση με τώρα (μούσια, ξυρισμένο μαλλί, γυαλιά, μάσκα κλπ).

δ) Κάποιος που μπαίνει με υποτιθέμενη διάθεση να αφήσει χρήμα, αγοράζει ένα ακριβό κινητό χωρίς πολλά πολλά, δηλώνοντας τα δικά μας στοιχεία όταν του ζητηθούν (για απόδειξη/εγγύηση κτλ), και φανερά προτίθεται να επισκεφθεί το κατάστημα κι επόμενη μέρα για να αγοράσει μαζί με το παιδί του ένα ακριβό λάπτοπ, ζητώντας από τον υπάλληλο να του το κρατήσει για να πάρει την πώληση. Ξαφνικά, λίγο πριν φύγει θυμάται πως το νέο κινητό που αγόρασε θέλει nano sim, ενώ το δικό του έχει micro sim, όμως δεν έχει μαζί του την ταυτότητά του.

Ελπίζω, μετά από όλες τις απάτες που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, να είναι απίθανο να εφαρμοστούν οι παραπάνω τεχνικές, αλλά προ πενταετίας, όταν εργαζόμουν σε κατάστημα τηλεφωνίας, κατά καιρούς θα βρισκόταν κάποιος υπάλληλος πρόθυμος να μην ακολουθήσει τις αυστηρές οδηγίες που είχαν δοθεί για έλεγχο και φωτοτύπηση της ταυτότητας του κατόχου του αριθμού κινητής και επαλήθευση ότι είναι ο ίδιος παρών.

Αντίθετα, αν το viber υπάρχει ήδη σε μία ενεργή συσκευή και ζητείται επαλήθευση για να ενεργοποιηθεί και σε άλλη (δεν το χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό και δεν ξέρω αν δουλεύει ακόμα έτσι, αλλά νομίζω πως ερχόταν κάποιο μήνυμα για επαλήθευση στην πρώτη συσκευή), είναι καθαρά δικό μας θέμα το αν θα γίνει το λάθος ή όχι. Αν δεν ισχύει αυτό, συγχωρέστε με.  Τώρα, αν κάποιος δίνει τον αριθμό της κάρτας του για να... του βάλουν χρήματα και μοιράζει αφειδώς OTP στον καθένα, τότε κατά την ταπεινή μου άποψη δεν θα έπρεπε να διαχειρίζεται ηλεκτρονικά χρήμα. Θα πρέπει να τον βοηθήσουν στις συναλλαγές του τα παιδιά, τα αδέρφια, οι γονείς, ο/η σύζυγός του, ανάλογα την ηλικία και την οικογενειακή του κατάσταση, και, αν υπάρχει η δυνατότητα και η διάθεση για μάθηση,  να του εξηγήσουν κάποια βασικά πράγματα σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει.

Επεξ/σία από Vista32
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...