Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, skritikos είπε

Κι όμως, φαίνεται πως μπορείς να προσθέσεις όσες συσκευές θες. Εγώ πχ είχα το Android μου και είδα πως είχα ξεχάσει και το παλιό μου device που το έχω αλλάξει πριν 4-5 μήνες.

Αυτά τα βλέπεις δυστυχώς μόνο στο web, όπου δεν μπαίνω σχεδόν ποτέ.

Ναι, δεν ξέρω, δεν βγάζω άκρη, γιατί τη μία μέρα δεν μπορείς να προσθέσεις άλλη συσκευή, την άλλη μπορείς, και την παράλλη δεν μπορείς ξανά. Και στης Εθνικής επίσης δεν ξέρω τι γίνεται, γιατί στη δική μου δεν υπάρχουν καν push, αλλά άλλοι λένε ότι υπάρχουν (και ίσως πρέπει να κατεβάσω και άλλες εφαρμογές της, είναι δυο τρεις)

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, marinna είπε

Ναι, δεν ξέρω, δεν βγάζω άκρη, γιατί τη μία μέρα δεν μπορείς να προσθέσεις άλλη συσκευή, την άλλη μπορείς, και την παράλλη δεν μπορείς ξανά. Και στης Εθνικής επίσης δεν ξέρω τι γίνεται, γιατί στη δική μου δεν υπάρχουν καν push, αλλά άλλοι λένε ότι υπάρχουν (και ίσως πρέπει να κατεβάσω και άλλες εφαρμογές της, είναι δυο τρεις)

Εγώ σιγά σιγά λέω να μεταφερθώ μάλλον σε N26 (Γερμανική) και να κρατήσω Ελλάδα μόνο τα εντελώς απαραίτητα.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Κάποια άλλη λέξη ήθελες να γράψεις

Γιατί;  (σημαίνει εχθρότητα, αρνητισμός - παραδόξως, το εντελώς αντίθετο από το empathy). Παραήταν βαριά εννοείς;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Το αντίθετο απο το empathy, για αυτό μπερδεύτηκα

νομίζω σύντομα θα αλλάξει αυτή η σημασία, γιατί όλοι θα μπερδεύονται 🙂

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Και μόλις τώρα κατάλαβα ότι ενώ τη χρησιμοποιουσα λάθος μια ζωη όλοι καταλαβαιναν τι εννοούσα. Έπρεπε να λέω ενσυνεσθηση.

Ναι, αυτή είναι η κανονική αντίστοιχη! Αλλά φυσικά σε καταλάβαιναν όλοι, αφού πλέον μας είναι τόσο οικείο το empathy. Κοιτάς μπροστά σου λέω, σε λίγο όλοι έτσι θα χρησιμοποιούν το εμπάθεια 😊

Δημοσ.

Ακόμα και το Google translate τη βγάζει λάθος στα αγγλικά

Anyway. Δεν νομίζω κάποιος να σκέφτηκε ότι σου αξίζε να σε κλέψουν. Απλά όλοι θέλουμε να κάνουμε τούς έξυπνους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, marinna είπε

Λίγο καιρό πριν διάβαζα τι είχε γίνει στη Σιγκαπούρη τέλη Δεκέμβρη, με phishing sms (με το όνομα της τράπεζας, δηλ. spoofing) στο οποίο έπεσαν θύματα 400-500 άτομα μιας βασικής τράπεζας - η οποία και (επειδή το θέμα έγινε γνωστό και άφησε πολύ κόσμο χωρίς τίποτα Χριστουγεννιάτικα, πράγμα που χτύπησε πολύ άσχημα στις ειδήσεις) αποφάσισε να τους αποζημιώσει όλους (πριν προλάβει η ρυθμιστική τους αρχή να επιβάλει κάτι τέτοιο, όπως ήταν μάλλον έτοιμη, πράγμα που θα είχε χειρότερα αποτελέσματα για αυτούς). Τώρα που το ξανάψαξα με αφορμή το δικό σου, είδα ότι πήραν και κάποια μέτρα για την προστασία των υπόλοιπων πελατών από εδώ και πέρα, όπως μείωση ορίων ημερήσιας μεταφοράς, άμεση ειδοποίηση για κάθε μεταφορά κτλ -αλλά και μία άλλη τράπεζα το εξής πολύ προχώ:  έχουν τοποθετήσει έναν μόνιμο υπάλληλο της τράπεζας στην σχετική αστυνομική ομάδα, ώστε να μπορούν να προχωρούν άμεσα σε πάγωμα λογαριασμών. 

Η παλιά είδηση:

https://www.todayonline.com/singapore/ocbc-phishing-scam-goodwill-payouts-30-victims-date-all-cases-be-reviewed-and-validated-thoroughly-1792411

Τα πρόσφατα:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-20/singapore-tightens-oversight-of-bank-anti-fraud-plans-after-scam

Έχεις δίκαιο, έπρεπε να βγάλω εκτός τη Σιγκαπούρη που είναι η πιο δυνατή χώρα στη ΝΑ Ασία και έχουν πάρα πολλούς πελάτες απ' όλον τον κόσμο. Σε πιο φτωχές χώρες που δεν χρησιμοποιείται το internet banking αλλά κατά κύριο λόγο το mobile banking, Ταϊλάνδη, Λάος π.χ. τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια δεν παίζει αυτή η μέθοδος εξαπάτησης. 

Για το συγκεκριμένο, δεν ξέρω αν όντως η ρυθμιστική αρχή θα είχε υποχρεώσει την τράπεζα να αποζημιώσει, είναι λίγο περίεργο το σύστημα στη Σιγκαπούρη και παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο, αλλά το ότι η OCBC είναι μία γιγαντιαία Κινεζική τράπεζα σίγουρα βοήθησε.

11 ώρες πριν, marinna είπε

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να επιβεβαιώσεις όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας με τις τράπεζες;

6 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Anyway. Δεν νομίζω κάποιος να σκέφτηκε ότι σου αξίζε να σε κλέψουν. Απλά όλοι θέλουμε να κάνουμε τούς έξυπνους. 

Κανείς δε σκέφτηκε ότι αξίζει σε κανέναν να τον κλέψουν, όμως ούτε θέλουμε να κάνουμε τους έξυπνους. Να αποδίδουμε σωστά τις ευθύνες επιθυμούμε και τα παθήματα να γίνονται παθήματα. Και ο λόγος για τις ευθύνες δεν είναι για να κουνάμε το δάκτυλο είναι γιατί πολλοί άνθρωποι ενώ την πατούν από μόνοι τους αποποιούνται των ευθυνών τους ρίχνοντας το φταίξιμο στους άλλους και αυτό έχει ως συνέπεια να μην μαθαίνουν και να συνεχίζουν να την πατούν. (Τα ανωτέρω λέγονται με αφορμή την περίπτωση της μαρίνας και όχι γι' αυτήν απαραίτητα).

Επεξ/σία από dkmaster
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, NickTG είπε

Όχι. 

Τι πρόβλημα μπορεί να θέλει να διορθώσει η ΔΕΗ εντός σπιτιού? 

Eμενα ρωτας? ρωτα τον επιδοξο διαρρηκτη που θα σου χτυπησει 😀

Ωστοσο αν  αυτος εχει φροντισει προηγουμενως να σου κοψει και το ρευμα, μαλλον θα του ανοιξεις.

22 ώρες πριν, great είπε

what ? what ?

σοβαρα τώρα το ρωτας ?

τι εννοεις, εχει ηδη συμβει αρκετες φορες, αρα ειναι πολυ σοβαρο

20 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Μονο εαν εσυ τον καλεσες!!!! 

ο παππους μπορει να εχει μερικη ανοια και να μη θυμαται καν αν τον καλεσε

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
48 minutes ago, rus said:

Eμενα ρωτας? ρωτα τον επιδοξο διαρρηκτη που θα σου χτυπησει 😀

Ωστοσο αν  αυτος εχει φροντισει προηγουμενως να σου κοψει και το ρευμα, μαλλον θα του ανοιξεις.

Εσύ το ανέφερες. Ποιον περίμενες να ρωτήσω? 

Όχι. Πάλι δεν του ανοίγεις και ρεύμα να μην έχεις. Ό,τι χρειάζεται να φτιάξει η ΔΕΗ είναι εκτός σπιτιού. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, rus είπε

τι εννοεις, εχει ηδη συμβει αρκετες φορες, αρα ειναι πολυ σοβαρο

προφανως και δεν καταλαβες. Αναφερομαι καθαρα στην ερωτηση "εαν σου χτυπησει και πει οτι εινια απο ΔΕΗ δεν θα ανοιξεις;" οχι στο οτι δεν εχουν γινει απατες. Οτι σου ειναι απολυτα φυσιολογικο να ανοιξεις επειδη λεει οτι ειναι απο την ΔΕΗ.

Η ερωτηση σου και οτι πιστευεις σε κατι τετοιο εμενα μου δειχνει οτι θα ανοιξεις ενα μελλοντικο thread  "μου πηραν τα λεφτα απο το σπιτι γιατι ειπαν οτι ειναι απο την ΕΥΔΑΠ"

Επεξ/σία από great
Δημοσ.

Τον ΟΤΕ ξεχάσατε.

(Αυτοί μπαίνουν, αλλά τους έχεις καλέσει πρώτα, εννοείται)

Φυσικό αέριο δεν ξέρω τι ισχύει, νομίζω ως το μετρητή.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...