Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν δεν παραδώσετε εσεις οι ιδιοι τα στοιχεία σύνδεσης ή καρτων ή να πέσετε θύματα να να στείλετε με τα χεράκια σας χρήματα σε τρίτους, η περίπτωση να πέσετε θύματα είναι πχ:

Σαν να κανεις μια μεταφορα χρημάτων προς τρίτο λογαριασμο και να γράψεις ενα opt στην τύχη και αυτο να είναι το σωστό

1 στο 100000000000000 και κατι

Αν έχετε τέτοια τυχη παίξτε λόττο καλύτερα 😋

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Καλά, δεν είναι καθόλου. Υπάρχει μια αόριστη πιθανότητα να σε κλέψουν. Εγώ δεν μπαίνω.

Ούτε κι εγώ μπαίνω σε άλλα wifi παρά μόνο σε απολύτως trusted από μένα. Έχω ένα μεγάλο πακέτο data στο Android, οπότε όλα από εκεί. Άλλωστε συνήθως είναι και ταχύτερο (5G).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, skritikos είπε

Το άλλο που ψάχνω να κλείσω είναι το PIN login. Που δεν βρίσκω πουθενά πως να το απενεργοποιήσω. 

Me too (όχι το κίνημα 😄), ποιό το νόημα του fingerprint όταν μπορείς να το ακυρώσεις επιτόπου.

Κάτι μου διαφεύγει, λογικά απλό.

Επεξ/σία από Addicted_21
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Addicted_21 είπε

Me too (όχι το κίνημα 😄), ποιό το νόημα του fingerprint όταν μπορείς να το ακυρώσεις επιτόπου.

Κάτι μου διαφεύγει, λογικά απλό.

Δεν θέλω να μπαίνω ούτε με fingeprint ούτε με PIN. Το πρώτο ΟΚ, απλά δεν το ενεργοποίησα και όλα ΟΚ. Το PIN όμως δεν με άφηνε να μην το φτιάξω.

Θέλω να μπαίνω πάντα γράφοντας όλο το username και το password.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, skritikos είπε

Δεν θέλω να μπαίνω ούτε με fingeprint ούτε με PIN. Το πρώτο ΟΚ, απλά δεν το ενεργοποίησα και όλα ΟΚ. Το PIN όμως δεν με άφηνε να μην το φτιάξω.

απο browser τοτε.

Δημοσ.

Νομίζω οτι στο τέλος όλες αυτού του τύπου οι συναλλαγές θα γίνουν τόσο περίπλοκες, δυσλειτουργικές και επικίνδυνες, που θα είναι προτιμότερο να πεταχτείς μια βόλτα μέχρι το ταχυδρομείο ή το ΠΡΟΠΑτζήδικο  για να πληρώσεις κάτι. Θα μπορείς επιπλέον να παίξεις εκεί και κάνα Τζόκερ και που ξέρεις....;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

απο browser τοτε.

Ισχύει, που είναι και το πλέον άβολο για μένα. Θα τους καλέσω τις επόμενες μέρες να δω πως γίνεται να γίνει disable το PIN και να μείνει μόνο το full login. Σε αφήνουν να κάνεις full login αλλά έχοντας το PIN ενεργό κι ας μην το χρησιμοποιείς.

1 λεπτό πριν, Stam53 είπε

Νομίζω οτι στο τέλος όλες αυτού του τύπου οι συναλλαγές θα γίνουν τόσο περίπλοκες, δυσλειτουργικές και επικίνδυνες, που θα είναι προτιμότερο να πεταχτείς μια βόλτα μέχρι το ταχυδρομείο ή το ΠΡΟΠΑτζήδικο  για να πληρώσεις κάτι. Θα μπορείς επιπλέον να παίξεις εκεί και κάνα Τζόκερ και που ξέρεις....;

Έχω να πληρώσω λογαριασμό με χρήματα πάνω από 15 χρόνια. Κι ο τελευταίος έντυπος που έχω πάρει είναι το 2015. Πλην Ύδρευσης που αρνείται να τους κάνει ψηφιακούς...

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, skritikos είπε

Πρέπει να είσαι ένας στους 100, μην πω στους 1000.

Εγώ θα δυσανασχετούσα πάντως. (πολύ)

Δημοσ.

έφτασε 37 σελίδες το θέμα και βλέπω εξακολουθείτε να μιλάτε για θέματα ασφαλείας (pin, fingerprint..) σε ένα θέμα όπου το θύμα έδωσε μόνο του τα στοιχεία. Διαβάζοντας τις ειδήσεις αυτές τις μέρες πέτυχα άλλες 2 παρόμοιες ειδήσεις. Δε συγκράτησα τα links αλλά δε νομίζω να έχει σημασία. κάποιου του φάγανε ένα μεγάλο ποσό και καλά για επενδύσεις.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές τελικά και θα γράψω αυτό που είχα ξαναγράψει. Καμία περίπτωση δεν οφείλοταν σε ευπάθεια συστήματος. Σε όλες τις περιπτώσεις το κορόιδο άνοιγε μόνο του την πόρτα του σπιτιού του.

Κατα τα άλλα εσείς το βιολί σας. Συνεχίστε, έχει πλάκα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bitbit είπε

έφτασε 37 σελίδες το θέμα και βλέπω εξακολουθείτε να μιλάτε για θέματα ασφαλείας (pin, fingerprint..) σε ένα θέμα όπου το θύμα έδωσε μόνο του τα στοιχεία. Διαβάζοντας τις ειδήσεις αυτές τις μέρες πέτυχα άλλες 2 παρόμοιες ειδήσεις. Δε συγκράτησα τα links αλλά δε νομίζω να έχει σημασία. κάποιου του φάγανε ένα μεγάλο ποσό και καλά για επενδύσεις.

Οι περιπτώσεις είναι πολλές τελικά και θα γράψω αυτό που είχα ξαναγράψει. Καμία περίπτωση δεν οφείλοταν σε ευπάθεια συστήματος. Σε όλες τις περιπτώσεις το κορόιδο άνοιγε μόνο του την πόρτα του σπιτιού του.

Κατα τα άλλα εσείς το βιολί σας. Συνεχίστε, έχει πλάκα

Έχω διαβάσει όλο το thread και ότι κάνω δεν το κάνω γιατί θεωρώ πως θα εξαπατηθώ. Παρατήρησα κάποια πράγματα που δεν είχα προσέξει, έμαθα κάποια άλλα. Οπότε τα δοκιμάζω.

Το thread έτσι κι αλλιώς άνοιξε πολύ σαν θέμα, και καλύτερα έτσι, αφορά περισσότερο κόσμο και είναι μια συλλογή απόψεων, άλλοτε τεκμηριωμένων και άλλοτε όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Bitbit είπε

Δεν ειναι τοσο απλο, αν καποιος σου χτυπησει τη πορτα και συστηθει ως υπαλληλος της δεη που πρεπει να διορθωσει καποιο προβλημα δε  θα του ανοιξεις?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
31 minutes ago, rus said:

Δεν ειναι τοσο απλο, αν καποιος σου χτυπησει τη πορτα και συστηθει ως υπαλληλος της δεη που πρεπει να διορθωσει καποιο προβλημα δε  θα του ανοιξεις?

Όχι. 

Τι πρόβλημα μπορεί να θέλει να διορθώσει η ΔΕΗ εντός σπιτιού? 

Δημοσ.

Δυστυχώς όσο ανεβάζουν επίπεδο και δυσκολεύουν την είσοδο ή πληρωμή  οι τράπεζες τόσο πιο εύκολο για τους απατεώνες να βρίσκουν θύματα.

Θα μου πείτε γιατί;;; Αυτός που γνωρίζει από ίντερνετ οκ θα είναι καλύτερα καλυμένος , αυτός όμως που γνωρίζει λίγα πράγματα και ο ηλικιωμένος που αν δεν γνωρίζει  ποτέ δεν πρόκειται να μάθει σωστά να χρησιμοποιεί με ασφάλεια το ίντερνετ (μέσα σε αυτούς και εγώ) 😁 θα είναι πιο εύκολο θύμα για τους απατεώνες που εξελίσσονται και φυσικά είναι άριστοι γνώστες της τεχνολογίας.

Εγώ το έχω πάρει απόφαση αφού ποτέ δεν πρόκειται να μάθω τέλεια τη χρήση αυτή οπότε όπως έχω ξαναπεί άνοιξα ένα λογαριασμό στην Πειραιώς που δεν είχα άλλον και αν χρειαστεί κάπου να πληρώσω βγάζω από την άλλη τράπεζα το ποσό που χρειάζομαι το καταθέτω online σε μηχάνημα και κάνω τη δουλειά μου αφήνοντας μέσα ένα ποσό 200-300 ευρώ περίπου το οποίο και να χαθεί δεν θα με στεναχωρήσει και πάρα πολύ.

Για τα υπόλοιπα με τους απατεώνες (τηλέφωνα για τροχαία  , υπάλληλοι ΔΕΗ ΟΤΕ) ευτυχώς ακόμη το μυαλό μου είναι σε θέση να τα αντιμετωπίσει. Αν ποτέ φτάσω σε σημείο να μην μπορώ απλά θα πω στα παιδιά μου να μου αφαιρέσουν τη διαχείριση χρημάτων.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Δεν ειναι τοσο απλο, αν καποιος σου χτυπησει τη πορτα και συστηθει ως υπαλληλος της δεη που πρεπει να διορθωσει καποιο προβλημα δε θα του ανοιξεις?

what ? what ?

σοβαρα τώρα το ρωτας ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...