Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, savvas15 είπε

Πω πάλι μου κλειδωθηκε ο λογαριασμός.. 😁

trapeza.png

Για σου φίλος.

Μπορώ βοηθηθεί εσένα, στείλε παρακαλώ τη κωδική λέξη και το όνομα χρήστη σε εμένα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, savvas15 είπε

trapeza.png

Δεν το παίζεις έξυπνα όμως. Πατάς στον σύνδεσμο, δίνεις τα στοιχεία, σου αδειάζουν τον λογαριασμό, κράζεις την τράπεζα, περιμένεις 4-5 χρόνια και παίρνεις και τα χρήματά σου πίσω και τόκους. Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές.

Επεξ/σία από dkmaster
  • Confused 1
Δημοσ.

Με την εθνικη εχει παρα γινει. Αρκετα τετοια εμαιλ περιπου ξεκινησαν πριν απο δυο βδομαδες. Σε διοφρα accounts μου ερχονται. Εχει γινει πολυ οργάνωση απο τα λαμόγια.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Για σου φίλος.

Μπορώ βοηθηθεί εσένα, στείλε παρακαλώ τη κωδική λέξη και το όνομα χρήστη σε εμένα

Αλήθεια?
Μα τι υπέροχος που είστε !
Usarname: tafrydiatoukarabela
Password: 0123456789876543210

Σαν δείγμα ευγνωμοσύνης επιτρέψτε μου να σας κάνα ένα μικρό δωράκι!
Βγάλτε ένα κωδικό με τη μέθοδο λεφτά στο λεπτό k δώστε τον σε μένα ώστε να μπορέσω να σας στείλω 200 ευρώ

Να είστε πάντα καλά !!

🤣🤣

Δημοσ.
Στις 26/1/2022 στις 12:57 ΜΜ, soc_h είπε

Ειδικά αυτό το "Ομάδα Εθνικής Τράπεζας" με ενθουσίασε.

Ομάδα Εθνικής Τράπεζας Vs Μια ομάδα της AIpha Bank.

ALPHA BANK.png

Δημοσ.

Δείτε κι αυτό. Αν και δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/volos-kataggelia-gia-apati-1-000-000-eyro-to-megalo-kolpo-me-tis-paraggelies-epixeirisis/3456388/

Εδώ άνετα θα μπορούσε να την πατήσει ο πελάτης-υπαλληλος που έκανε την πληρωμή. Όπως και έγινε.

Αυτή είναι καλή κομπίνα.

Γενικά πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για όλα 

Δημοσ.
Στις 26/1/2022 στις 10:54 ΠΜ, savvas15 είπε

trapeza.png

Στειλε username ,password και οτι sms ερθει και θα στον ξεκλειδωσω αμεσως.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, cumulus είπε

Στειλε username ,password και οτι sms ερθει και θα στον ξεκλειδωσω αμεσως.

μη ξεχασει να σου στειλει και το κλειδαριθμο

Δημοσ.
On 16/01/2022 at 03:34, Hacker?pcs said:

Είναι λογική αυτή; Το ότι το social engineering πιάνει σημαίνει ότι δεν θα κρίνουμε κακές πρακτικές ασφαλείας; Το US NIST και όλοι οι οργανισμοί που βγάζουν οδηγίες είναι χαζοί;

Για πες μου που είναι το λάθος

χαζοι δεν ειναι και δεν διαφωνουμε οτι θα πρεπε να αφηνει και παραπανω χαρακτηρες.αλλα το ξανατονιζω .το ατομο που θα δωσει το Password ειτε ειναι 10 χαρακτηρες ειτε 200 θα τους δωσει και παλι.αλλο πραγμα να βρει καποιος τον κωδικο σου επειδη η εταιρεια δεν σε αφηνει να βαλεις παραπανω χαρακτηρες και αλλο πραγμα να του λες τον κωδικο σου.αλλα ακομα και 12 χαρακτηρες με συμβολα μεσα δεν προκειται ουτε σε 100 χρονια να το βρουν.plus οτι θα εχει κλειδωσει το ebanking μετα απο 2-3 φορες απο αποτυχημενες προσπαθειες.οποτε το προβλημα δεν ειναι οι 12 χαρακτηρες αφου ετσι και αλλιως ελαχιστοι θα βαλουν περισσοτερο.ουτε γινονται σε τραπεζες κλεψιες επειδη ο αλλος εβαλε ευκολο Password.οτι περιστατικο δεις θα δεις οτι εχει να κανει με τον χρηστη να δωσει τα στοιχεια του.οποτε ξαναγυρναμε οτι ασχετα με το αν ειναι σωστο το 12 χαρακτηρες ή οχι στην πραξη ο χρηστης θα δωσει και 100 χαρακτηρες για να κερδισει ενα ολοκαινουριο iphone που ξεμεινει στην apple και το δινει δωρο αρκει να δωσεις ολα τα στοιχεια σου.

εδω εχουμε φτασει στο σημειο να μην σε αφηνει η τραπεζα να βαλεις ευκολο password λες και θελει μυαλο οτι δεν πρεπει να βαλεις πχ 12345678. εχει χαθει η ανθρωπινη λογικη

πλεον δεν χρειαζεται ουτε γνωσεις ουτε hacking ουτε τιποτα.απλα να εχεις μυαλο να κοροιδεψεις τον αλλον και να του παρεις ολους τους κωδικους.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/1/2022 στις 12:51 ΜΜ, Bitbit είπε

Δείτε κι αυτό. Αν και δεν έχει άμεση σχέση με το θέμα

https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/volos-kataggelia-gia-apati-1-000-000-eyro-to-megalo-kolpo-me-tis-paraggelies-epixeirisis/3456388/

Εδώ άνετα θα μπορούσε να την πατήσει ο πελάτης-υπαλληλος που έκανε την πληρωμή. Όπως και έγινε.

Αυτή είναι καλή κομπίνα.

Γενικά πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι για όλα 

Παλιό κόλπο.Πριν λίγο καιρό την είχε πατησει και η ΑΕΚ με καποιο ποδοσφαιριστή που πούλησαν και τα λεφτά πηγαν αλλού.

5 λεπτά πριν, poulinos είπε

χαζοι δεν ειναι και δεν διαφωνουμε οτι θα πρεπε να αφηνει και παραπανω χαρακτηρες.αλλα το ξανατονιζω .το ατομο που θα δωσει το Password ειτε ειναι 10 χαρακτηρες ειτε 200 θα τους δωσει και παλι.αλλο πραγμα να βρει καποιος τον κωδικο σου επειδη η εταιρεια δεν σε αφηνει να βαλεις παραπανω χαρακτηρες και αλλο πραγμα να του λες τον κωδικο σου.αλλα ακομα και 12 χαρακτηρες με συμβολα μεσα δεν προκειται ουτε σε 100 χρονια να το βρουν.plus οτι θα εχει κλειδωσει το ebanking μετα απο 2-3 φορες απο αποτυχημενες προσπαθειες.οποτε το προβλημα δεν ειναι οι 12 χαρακτηρες αφου ετσι και αλλιως ελαχιστοι θα βαλουν περισσοτερο.ουτε γινονται σε τραπεζες κλεψιες επειδη ο αλλος εβαλε ευκολο Password.οτι περιστατικο δεις θα δεις οτι εχει να κανει με τον χρηστη να δωσει τα στοιχεια του.οποτε ξαναγυρναμε οτι ασχετα με το αν ειναι σωστο το 12 χαρακτηρες ή οχι στην πραξη ο χρηστης θα δωσει και 100 χαρακτηρες για να κερδισει ενα ολοκαινουριο iphone που ξεμεινει στην apple και το δινει δωρο αρκει να δωσεις ολα τα στοιχεια σου.

Αν ηταν ευκολο να σπάνε κωδικούς δεν θα χρειάζόταν το social engineering  

Δημοσ.
7 minutes ago, Ukforthemoment said:

Παλιό κόλπο.Πριν λίγο καιρό την είχε πατησει και η ΑΕΚ με καποιο ποδοσφαιριστή που πούλησαν και τα λεφτά πηγαν αλλού.

Αν ηταν ευκολο να σπάνε κωδικούς δεν θα χρειάζόταν το social engineering  

σωστα.απλα και με τα μετρα που εχουν οι τραπεζες το να βρεις password ειναι μαλλον απιαστο ονειρο.12 χαρακτηρες ειναι αρκετοι ειδικα οταν σε υποχρεωνει να βαλεις συμβολα κτλ.αλλο τοσο οταν υπαρχει Otp και οταν υπαρχει και περιορισμος εγκυρων προσπαθειων. οποτε το προβλημα δεν ειναι οι 12 χαρακτηρες αλλα ο χρηστης.παω στοιχημα οτι αμα η τραπεζα σταματησει να σε περιοριζει στο να βαλεις συμβολα οτι παιζει ενα μεγαλο ποσοστο να βαλει 123456789012. καποιοι δηλαδη ειναι αδιορθωτοι no matter what.

οταν φτανεις στο σημειο να δινεις username,Να δινεις password να δινει otp  ε ενταξει η τραπεζα τι να σου κανει?να σε παιρνει και τηλεφωνο πριν απο καθε συναλλαγη?

σιγουρα δεν θα πρεπε να βαλουν Limit 12 characters αλλα το προβλημα ειναι στον χρηστη.εδω πας atm και οι μισοι δεν καλυπτουν το pin.

και για να δεις την βλακεια των χρηστων. εχω παει σε atm μαζι με τεχνικο και εχει μπει το atm σε mode συντηρησης.οταν μπει σε mode συντηρησης δεν μπορεις να βαλεις καρτα μεσα διοτι κλεινει την υποδοχη.ο αλλος απεξω προσπαθουσε κανα λεπτο να βαλει την καρτα και δεν ειχε διαβασει καν την οθονη οτι ειναι maintenance. τι να λεμε τωρα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...