Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Sandslash είπε

Απο Ζηνωνος κανε βολτα να μαρτυρησεις στο ΠΙ και ΦΙ θεωρησεις - ανανεωσεις διαβατηριων των 'επενδυτων' καταμεσής του δρομου. 

Εδώ οι τύποι βγάζανε "γνήσιες" ταυτότητες αρπάζοντας στοιχεία από υπαρκτά άτομα που δεν γνωρίζανε τι έχει γίνει , το πήγανε σε άλλο level τα στρουμφάκια 🤣

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dkmaster είπε

Foolproof όταν παίζει ο παράγοντας ανθρώπος δεν υπάρχει. 

Δεν είπα να είναι μαγικό και τέλειο. Άλλο να την πατάνε τόσοι άνθρωποι τόσα χρόνια με τα ίδια κόλπα, άλλο να δίνονται υπηρεσίες με τρύπες ασφαλείας · υπερεκτιμηση της ικανότητας του χρήστη πεστο οπως θες και να περνονται πίσω αφού υπάρξουν θύματα και άλλο ο ένας στο δισεκατομμύριο που θα κάνει μια βλακεια που δεν τη φαντάστηκε ποτέ πριν κανείς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προειδοποίηση μέσα στον email client με μεγάλα κόκκινα γράμματα: Ελενξτε τη διεύθυνση του αποστολέα, μην ανοίγετε συνδέσμους, αυτό το email στάλθηκε από την τάδε περιοχή. Πάνω στις κάρτες το ίδιο:  Μην δίνετε τον αριθμό στο τηλέφωνο, μαζί με το otp και μήνυμα: μην λέτε το otp σε κανέναν. Δεν είναι ντροπή, κι ο στρατός αυτό κάνει. Όταν κινούνται λεφτά: σήμα στο κινητό, στο σταθερό, στο PC, στη δουλειά: θα φύγουν λεφτά στο τεδε όνομα, θέλετε; δέσμευση του ποσού και ειδοποίηση του παραλήπτη ότι έχει γίνει δέσμευση. Microsoft ή Google authenticator. Ενα σωρό μέτρα υπάρχουν. Οι μόνοι που θα γκρινιαξουν θα είναι οι κλέφτες. 

Επεξ/σία από Shinji ikari
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό είναι ένα δείγμα σωστού sms που στέλνει η alpha όταν γίνεται προσπάθεια να ανοίξει κάποιος καινούριο ebanking. 

Πρώτον, το OTP δεν είναι στην αρχή, αλλά στο τέλος του μηνύματος. Έτσι αυτός που το παίρνει στο κινητό του θα αναγκαστεί να ανοίξει κανονικά το μήνυμα και να το δει, αντί να δει απλώς τον OTP στην προεπισκόπηση της οθόνης του κινητού, όπως κάνουν πολλοί.

Δεύτερον γράφει προσοχή με θαυμαστικό.

Τρίτον δίνει σαφή οδηγία να μη δοθεί σε κανέναν, είτε τηλεφωνικώς είτε σε σελίδα στην οποία οδηγήθηκες από sms ή email. 

Δεν αμφιβάλλω ότι κάποιος μπορεί να είναι τόσο αφηρημένος ώστε να μην δει ούτε αυτά. Αλλά η τράπεζα έχει κάνει τουλάχιστον μία προσπάθεια να σε προφυλάξει.

Πρέπει ένα αντίστοιχο μήνυμα να στέλνεται και με κάθε ενεργοποίηση της εφαρμογής και των push 

IMG_20220123_162508.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Εγώ μετά από αυτά που διάβασα, εάν και παρέθεσα συμβουλές ασφάλειας, αποφάσισα να κλείσω τις συνδρομές μου σε ebanking και να κόψω σε 12 κομμάτια τις κάρτες μου, πλην μιας prepaid με μονοψήφιο υπόλοιπο για συναλλαγές με paypal/Κίνα.

Γιατί; 

Γιατί πάντα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τι να το κάνω εγώ να βάζω 128ψήφιους κωδικούς και να πηγαίνει ο άλλος στο γκισέ με πλαστή ταυτότητα και να μου αδειάζει τους λογαριασμούς;

Τι να το κάνω εγώ να σβήνω κάθε ξένο λινκ και να μου κλέβουν την SIM και την χρεωστική και στο άψε σβήσε να χάσω τα λεφτά μου ; 

Επειδή υπάρχει πολύ ΒΡΩΜΙΑ και ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΡΤΕΛ, οπως είδαμε και στις ανώτερες περιπτώσεις, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΛΕΨΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ!!!

ΆΡΑ η καλύτερη λύση για εμένα είναι η prepaid μου με τα 5,60€ μέσα, που με αυτήν δεν μπορείς να γραφτείς σε ebanking, ούτε να κάνω τίποτα άλλο, παρά να πάω μια βόλτα μέχρι το τοπικό ATM και να βάλω όσα λεφτά θέλω για την αγορά που σκοπεύω να κάνω..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tiki123l είπε

Εγώ μετά από αυτά που διάβασα, εάν και παρέθεσα συμβουλές ασφάλειας, αποφάσισα να κλείσω τις συνδρομές μου σε ebanking και να κόψω σε 12 κομμάτια τις κάρτες μου, πλην μιας prepaid με μονοψήφιο υπόλοιπο για συναλλαγές με paypal/Κίνα.

Γιατί; 

Γιατί πάντα υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Τι να το κάνω εγώ να βάζω 128ψήφιους κωδικούς και να πηγαίνει ο άλλος στο γκισέ με πλαστή ταυτότητα και να μου αδειάζει τους λογαριασμούς;

Τι να το κάνω εγώ να σβήνω κάθε ξένο λινκ και να μου κλέβουν την SIM και την χρεωστική και στο άψε σβήσε να χάσω τα λεφτά μου ; 

Επειδή υπάρχει πολύ ΒΡΩΜΙΑ και ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΡΤΕΛ, οπως είδαμε και στις ανώτερες περιπτώσεις, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΛΕΨΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΩ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ!!!

ΆΡΑ η καλύτερη λύση για εμένα είναι η prepaid μου με τα 5,60€ μέσα, που με αυτήν δεν μπορείς να γραφτείς σε ebanking, ούτε να κάνω τίποτα άλλο, παρά να πάω μια βόλτα μέχρι το τοπικό ATM και να βάλω όσα λεφτά θέλω για την αγορά που σκοπεύω να κάνω..

Στους γονείς μου είπα ό,τι δεν χρειάζονται άμεσα, να το κλείσουν σε προθεσμιακή. Είναι οι μόνες που δεν κάνουν φτερά ηλεκτρονικώς (αν δεν τις έχεις ανοίξει από ebanking - αλλιώς κάνουν φτερά κι αυτές). Δεν δίνουν τόκο φυσικά, πια, αλλά τουλάχιστον δεν χάνεται το κεφάλαιο, και αφού δεν έχουν τόκους, τις σπας και όποτε θέλεις χωρίς τύψεις (ναι, όποιος καεί στο γάλα φυσάει και το γιαούρτι)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, marinna είπε

Στους γονείς μου είπα ό,τι δεν χρειάζονται άμεσα, να το κλείσουν σε προθεσμιακή. Είναι οι μόνες που δεν κάνουν φτερά ηλεκτρονικώς (αν δεν τις έχεις ανοίξει από ebanking - αλλιώς κάνουν φτερά κι αυτές). Δεν δίνουν τόκο φυσικά, πια, αλλά τουλάχιστον δεν χάνεται το κεφάλαιο, και αφού δεν έχουν τόκους, τις σπας και όποτε θέλεις χωρίς τύψεις (ναι, όποιος καεί στο γάλα φυσάει και το γιαούρτι)

Η καλύτερη λύση είναι για όλους!!

Και σύντομα που θα αυξηθούν τα καταθετικά επιτόκια ΕΚΤ λόγω πληθωρισμού θα συμφέρει ακόμα πιο πολύ, γιατί θα ξαναδούμε επιτόκια της τάξεως των 2-3%!!

Δεν χρειάζεται σώνει και καλά να έχεις πλατινένια πιστωτική με 20.000€ όριο,

Και μια απλή prepaid την δουλεια της την κάνει!!!

Δημοσ.
23 ώρες πριν, vs_skg είπε

μετεξεταστεος, μενεις στην ιδια ταξη. Δες το βιντεο που εβαλα σελιδες πριν για το money muling

Ξανα για να το καταλαβεις: ποιος καθυστερημενος θα δεχτει να παει φυλακη στη θεση αλλου?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tiki123l είπε

Η καλύτερη λύση είναι για όλους!!

Και σύντομα που θα αυξηθούν τα καταθετικά επιτόκια ΕΚΤ λόγω πληθωρισμού θα συμφέρει ακόμα πιο πολύ, γιατί θα ξαναδούμε επιτόκια της τάξεως των 2-3%!!

Δεν χρειάζεται σώνει και καλά να έχεις πλατινένια πιστωτική με 20.000€ όριο,

Και μια απλή prepaid την δουλεια της την κάνει!!!

2-3%  ?

Πότε ?

Δημοσ.
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, rus είπε

Ξανα για να το καταλαβεις: ποιος καθυστερημενος θα δεχτει να παει φυλακη στη θεση αλλου?

https://www.hba.gr/News/Details/36

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/documents/gr_posters.pdf

(πολλοί έχουν πέσει θύματα προσφοράς "δουλειάς", δεν ξέρουν ακριβώς σε τι συμμετέχουν. Επίσης δηλώνουν συνήθως και αυτοί θύματα και κάνουν μηνύσεις στην αστυνομία, οπότε δεν είναι εύκολο να βγει άκρη. Τέλος, συνήθως είναι και απελπισμένοι, μικροί ή σε μεγάλη οικονομική ανάγκη, και δέχονται, πιστεύοντας αυτά που τους λένε για το πόσο νόμιμο, ή έστω ασφαλές είναι)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, marinna είπε

https://www.hba.gr/News/Details/36

https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/documents/gr_posters.pdf

(πολλοί έχουν πέσει θύματα προσφοράς "δουλειάς", δεν ξέρουν ακριβώς σε τι συμμετέχουν. Επίσης δηλώνουν συνήθως και αυτοί θύματα και κάνουν μηνύσεις στην αστυνομία, οπότε δεν είναι εύκολο να βγει άκρη. Τέλος, συνήθως είναι και απελπισμένοι, μικροί ή σε μεγάλη οικονομική ανάγκη, και δέχονται, πιστεύοντας αυτά που τους λένε για το πόσο νόμιμο, ή έστω ασφαλές είναι)

Εσυ δεχεσαι να καταδικαστεις ως απατεωνας για να κερδισεις ενα... μπουρμπουαρ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, rus είπε

Εσύ θα ρίσκαρες την υγεία σου και πιθανή καταδίκη πηγαίνοντας να εμβολιαστείς στη θέση άλλων;

Guess what.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, rus είπε

Τα αντίστοιχα βαποράκια για ναρκωτικά είναι.

Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...