Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλη marinna πόσο καιρό πριν σας έχει συμβεί η απάτη ?

Δηλαδή τόσο καιρό ασχολείσαι με όλες αυτες τις λεπτομέρειες ασφάλειας των τραπεζων,

ένας τρόπος να μαθεις σε ποιό IBAN και σε ποια επωνυμία πήγαν τα χρήματά σας δεν υπήρχε ??  Χθες το μάθατε πως φαίνεται η μεταφορά στο ινσόμνια ? 

Είπατε οτι έχετε υποβάλει μύνηση . Φαντάζομαι κατά αγνώστου αφού δεν γνωρίζατε ..  Σας είπανε χθες οτι τα χρήματα εχουν παει σε μια ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.  Τωρα που γνωρίζετε θα κάνετε μύνηση τωρα συγκεκριμένη? Έχετε βάλει δικηγόρο να τρέχει την υπόθεση ? έχετε κάνει κάτι επιπλέον ή παει παρα πολύς καιρός και μας έχει μεινει το πένθος μονο ? 

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, tounion είπε

φιλη marinna πόσο καιρό πριν σας έχει συμβεί η απάτη ?

Δηλαδή τόσο καιρό ασχολείσαι με όλες αυτες τις λεπτομέρειες ασφάλειας των τραπεζων,

ένας τρόπος να μαθεις σε ποιό IBAN και σε ποια επωνυμία πήγαν τα χρήματά σας δεν υπήρχε ??  Χθες το μάθατε πως φαίνεται η μεταφορά στο ινσόμνια ? 

Είπατε οτι έχετε υποβάλει μύνηση . Φαντάζομαι κατά αγνώστου αφού δεν γνωρίζατε ..  Σας είπανε χθες οτι τα χρήματα εχουν παει σε μια ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.  Τωρα που γνωρίζετε θα κάνετε μύνηση τωρα συγκεκριμένη? Έχετε βάλει δικηγόρο να τρέχει την υπόθεση ? έχετε κάνει κάτι επιπλέον ή παει παρα πολύς καιρός και μας έχει μεινει το πένθος μονο ? 

Χθες το έμαθα, ναι :( Από τράπεζα (-ζες), υπαλλήλους, τηλεφωνικά κέντρα, αστυνομία, δίωξη, φίλους, ακόμα και τραπεζικούς, ένας χριστιανός δεν βρέθηκε να μου πει ότι γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Όλοι ανέφεραν μόνο τον εισαγγελέα. Έχει έναν μήνα περίπου που έγινε. Έψαξα δικηγόρους, μίλησα με διάφορους, διάλεξα πλέον κάποιον και κινεί πρώτες διαδικασίες. Στην Ελλάδα αυτά τα ζητήματα είναι καινούρια σχετικά, δεν υπάρχει ξεκάθαρη νομολογία ακόμα, κανείς δεν μπορεί να σου πει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Υπέβαλα αίτημα στον δικό μας τραπεζικό διαμεσολαβητή, για την τιμή των όπλων, έστω. Δεν ξέρω αν προβλέπεται να κάνεις μήνυση σε αυτούς που πήγαν τα λεφτά σου. Θα το δω, εννοείται και θα κινηθώ αναλόγως, αν και νομίζω ότι αυτό εντάσσεται στην αρχική ποινική διαδικασία που κινείται όταν κάνεις μήνυση (όπου βάζεις ό,τι ξέρεις - τότε τα iban)

Παρεμπιπτόντως, να ξέρετε ότι δεν έχει νόημα να απευθυνθεί κανείς στο σάιτ της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε τέτοιες περιπτώσεις - σε ανακατευθύνουν απλώς στην τοπική αστυνομία για να υποβάλεις μήνυση - κι αυτό αφού έχεις συμπληρώσει ένα σωρό στοιχεία και χαίρεσαι ότι κάτι θα κάνουν με αυτά 🙂. Έχει νόημα όμως η αστυνομία να υποβάλει αναφορά στην Αρχή καταπολέμησης ΄της νομιμοποίησης εσόδων - οπότε αν τυχόν συμβεί σε κάποιον γνωστό σας, πείτε του αυτό

Επεξ/σία από marinna
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, prototypegr είπε

Προσωπικά είναι και τα τηλέφωνα. Εκεί δεν έχεις ακούσει για τον όρο «αχυράνθρωπος»; Εσύ δλδ θα νιώσεις ικανοποίηση εάν βρεις τον κάτοχο του λογαριασμού, που μπορεί να πήρε ένα μικρό μέρος από το ποσό για να κάνει τον ενδιάμεσο και είναι κάνας καημένος κι όχι τα λεφτά; Ναι σίγουρα θα πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά στην ουσία ο υπεύθυνος θα πίνει στην υγειά σου! 

Δεν εχει λογικη αυτο που λες. Υπευθυνος ειναι ο κατοχος του λογ/σμου. Δηλαδη οταν οι αρχες βρισκουν λεφτα απο μιζες ή αλλα μαυρα σε λο/γμο καποιου, μπορει αυτος ο καποιος να πει οτι δεν ειναι δικα του, ειναι αλλουνου, και ολα ok? 😄

O "ενδιαμεσος" τι ειναι, καθυστερημενος και θελει να παει φυλακη στη θεση αλλου? Και πως ξερει ο κακοποιος οτι ο ενδιαμεσος που... μισθωσε δε θα του κρατησει τα λεφτα?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Αυτό που ο κόσμος δίνει τους κωδικούς του με ξεπερνά.. εκτός αν μιλάμε για συνταξιούχους αλλά και πάλι αν δεν υπάρχει κάποια ασθένεια πχ άνοια δυσκολεύομαι να το καταλάβω... 

Τέσπα δεν διάβασα και τις 13 πόσες καρτέλες οπότε αν έχει απαντηθεί sorry 

Αλλά εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι σε τί ξόδεψε τα 6000 ευρώ ο κλέφτης; αγορές εντός ελλάδας ή ΕΕ; ή μεταφορά σε δικό του λογαριασμό; 

Γιατί αν είναι ετσι ας του κάνει μήνυση να αρθεί το απόρρητο να βρούν ποιος ειναι και αποζημιωθεί έτσι. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Bitbit είπε

https://www.epiruspost.gr/paristanontas-ton-trapeziko-tis-pire-3-5/

Άλλη μια απάτη. Άντε πείτε μου τώρα τι θα μπορούσε να κάνει εδώ η τράπεζα γιατί μας έχετε πρήξει με τις ευθύνες των τραπεζών.

Να ρωτάει σε κάθε ανάληψη και κατάθεση για που προορίζονται τα χρήματα;

Και εδω, σημερα ειδα

https://www.e-radio.gr/post/185340/kriti-apatewnes-xafrisan-31000-eyrw-apo-dyo-thymata-prosexte-pws-edrasan

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, rus είπε

Δεν εχει λογικη αυτο που λες. Υπευθυνος ειναι ο κατοχος του λογ/σμου. Δηλαδη οταν οι αρχες βρισκουν λεφτα απο μιζες ή αλλα μαυρα σε λο/γμο καποιου, μπορει αυτος ο καποιος να πει οτι δεν ειναι δικα του, ειναι αλλουνου, και ολα ok? 😄

O "ενδιαμεσος" τι ειναι, καθυστερημενος και θελει να παει φυλακη στη θεση αλλου? Και πως ξερει ο κακοποιος οτι ο ενδιαμεσος που... μισθωσε δε θα του κρατησει τα λεφτα?

Καλά αν νομίζεις ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις απάτες χρησιμοποιούν τους δικούς τους λογαριασμούς, είσαι πολύ γελασμένος. Σκοπός είναι όταν κάνεις τέτοιες απάτες, να κρύψεις τα στοιχεία σου, όχι να τα δώσεις φόρα παρτίδα. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με την υπηρεσία Λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς. Γιατί μπορεί να γίνει χωρίς να δώσεις κανένα πραγματικό στοιχείο σου.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο κάτοχος δεν έχει μερίδιο ευθύνης. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, prototypegr είπε

Καλά αν νομίζεις ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις απάτες χρησιμοποιούν τους δικούς τους λογαριασμούς, είσαι πολύ γελασμένος. Σκοπός είναι όταν κάνεις τέτοιες απάτες, να κρύψεις τα στοιχεία σου, όχι να τα δώσεις φόρα παρτίδα. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με την υπηρεσία Λεφτά στο λεπτό της Πειραιώς. Γιατί μπορεί να γίνει χωρίς να δώσεις κανένα πραγματικό στοιχείο σου.

Εγώ δεν είπα ποτέ ότι ο κάτοχος δεν έχει μερίδιο ευθύνης. 

Xρησιμοποιουν λογ/σμους εταιριων, οφσορ συνηθως που βρισκονται σε καποια εξωτικη χωρα. Αν ο λογ/σμος βρισκεται εδω, σε ενα ελληνικο τραπεζικο καταστημα εντοπιζεται ευκολα. Τα περι αχυρανθρωπων και μεσαζοντων ειναι αστειοτητες, οπως το εξηγησα.

Επεξ/σία από rus
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, rus είπε

Αυτό πήγαινα να ποσταρω τώρα. Οι απατεώνες συνεχίζουν το εργο τους απτοητοι.

Προς ts, αν τα λεφτά έχουν πάει σε νομικό πρόσωπο θα ταλαιπωρειθειτε πολύ είτε να τα πάρετε αν τα πάρετε είτε να τιμωρηθούν τα φυσικά πρόσωπα πίσω από αυτό. 

Έχω νοικιάσει σε μια τέτοια εταιρεία ένα διαμέρισμα. Αυτό που έχω πληροφορηθεί ότι μπορούν και αλλάζουν οπότε θέλουνε το καταστατικό τους με τα μέλη τους και τον διαχειριστή τους, θα κάθεται να ψάχνει η αστυνομία για καιρό ποιος οι ποιοι, αν έχουν μπει από κανένα netcafe η VPN/proxy χαιρετά τον πλάτανο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Δεν εχει λογικη αυτο που λες

μετεξεταστεος, μενεις στην ιδια ταξη. Δες το βιντεο που εβαλα σελιδες πριν για το money muling

Δημοσ.

Εντάξει, έκαναν τραγικά λαθη (κι εγώ είμαι πιο τραγικός ακόμα), είχαν υποχρεώση στον εαυτό τους να τα ξέρουν αυτά τα πράγματα. ΑΛΛΑ και το σύστημα έχει υποχρέωση να είναι foolproof και να μην θυσιαζει ασφάλεια για ευκολία όταν παιζονται ζωες και λεφτά. Αν περιμένουν νόμους από την ΕΕ και κάνουν το ελάχιστο που προβλέπεται καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση βρίσκομαστε. Μια μέρα έμπαινα και έβγαινα απ' το PayPal 5-6 φορές χωρίς να κινω λεφτά καν και με κλείδωσε απ'  εξω, μου έστειλε μήνυμα για ύποπτη δραστηριότητα, με πήρε στο σταθερο (μηχανή φυσικά) να βάλω κωδικό και με ξαναέβαλε μέσα.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Shinji ikari είπε

Εντάξει, έκαναν τραγικά λαθη (κι εγώ είμαι πιο τραγικός ακόμα), είχαν υποχρεώση στον εαυτό τους να τα ξέρουν αυτά τα πράγματα. ΑΛΛΑ και το σύστημα έχει υποχρέωση να είναι foolproof και να μην θυσιαζει ασφάλεια για ευκολία όταν παιζονται ζωες και λεφτά. Αν περιμένουν νόμους από την ΕΕ και κάνουν το ελάχιστο που προβλέπεται καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση βρίσκομαστε. Μια μέρα έμπαινα και έβγαινα απ' το PayPal 5-6 φορές χωρίς να κινω λεφτά καν και με κλείδωσε απ'  εξω, μου έστειλε μήνυμα για ύποπτη δραστηριότητα, με πήρε στο σταθερο (μηχανή φυσικά) να βάλω κωδικό και με ξαναέβαλε μέσα.

Foolproof όταν παίζει ο παράγοντας ανθρώπος δεν υπάρχει. 

Δημοσ.
On 22/01/2022 at 20:58, Dark_Nightfall said:

Απο Ζηνωνος κανε βολτα να μαρτυρησεις στο ΠΙ και ΦΙ θεωρησεις - ανανεωσεις διαβατηριων  καταμεσής του δρομου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...