Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, marinna είπε

Ποιο κομμάτι του "δεν την πάτησα εγώ" δεν καταλαβαίνεις; Ή νομίζεις πως λέω παραμύθια; Και θα έλεγα ακριβώς τα ίδια και αν δεν αφορούσε την οικογένειά μου. Σε όποιον και να συνέβαινε αυτό, γιατί απλώς είναι απαράδεκτο να είναι εφικτό να συμβεί.

Εμενα παντως στην εφαρμογη της Alpha φαινονται τα στοιχεια του δικαιουχου που εχω κανει μεταφορα χρηματων

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η Εθνική τελικά δεν δείχνει όλο το όνομα. Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς. Δεν πειράζει. Ξανά ευχαριστώ για τη βοήθεια 🙂

image.png.97cc61aee1e49de8130099d1f5569c81.png

1 λεπτό πριν, vasilllis είπε

Εμενα παντως στην εφαρμογη της Alpha φαινονται τα στοιχεια του δικαιουχου που εχω κανει μεταφορα χρηματων

χωρίς να τα έχεις δώσει εσύ, είτε τώρα είτε στο παρελθόν;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, marinna είπε

Η Εθνική τελικά δεν δείχνει όλο το όνομα. Ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς. Δεν πειράζει. Ξανά ευχαριστώ για τη βοήθεια 🙂

Εταιρεία είναι.

ΕΤ*** ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Εταιρεία είναι.

ΕΤ*** ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

Και προσπαθούσα να φανταστώ το όνομα, τύπου Ετιεν Μονζαβικι! Ευχαριστώ!

Δημοσ.
21 ώρες πριν, marinna είπε

Δηλαδή φίλε Βασίλη, σου φαίνεται λογικό να ενημερώνουν -τηλεφωνικώς μάλιστα- για ύποπτες κινήσεις καρτών, όπου μιλάμε συνήθως και για μικροποσά, και όχι για κινήσεις πεντε και δέκα χιλιάδων ευρώ, τα χαράματα, σε άσχετους με το ιστορικό σου λογαριασμούς, από άσχετες με σένα ip; Είπαμε να μην υπάρχει ενσυναίσθηση, αλλά κάπου χάνεται και η απλή λογική.

Θα σου φαινόταν πολύ περίπλοκο όταν εντοπίζει ο αλγόριθμος της τράπεζας ασυνήθιστες κινήσεις ή/και σε ασυνήθιστες ώρες να στέλνει ενημερωτικό sms στο κινητό που έχεις δηλώσει, ακόμα κι αν δεν έχεις ενεργοποιήσει τα αλερτς; Θα κοστίσει τρομερά στην τράπεζα αυτό; Ένα τέτοιο να είχε σταλεί, η απώλεια θα ήταν πολύ μικρότερη. Υπάρχουν άπειρες λύσεις εάν θέλουν να τις εφαρμόσουν. Δεν θέλουν και δεν θα θέλουν μέχρι να αναγκαστούν. Πράγμα που θα γίνει -ήδη γίνεται στο εξωτερικό, όπου πολλοί από αυτούς που εσείς κοροϊδεύετε, αποζημιώνονται. Αλλά μάλλον είναι ηλίθιοι οι κουτόφραγκοι που τους αποζημιώνουν.

Είπα δεν θα γράψω άλλο, αλλά μπήκα για να ενημερώσω για το εξής: μου ήρθε νωρίτερα ένα phishing mail για την Εθνική. Προσπάθησα να ενημερώσω τη Δίωξη (όπου όμως δεν κάνουν τίποτα), την τράπεζα (που μου είπε στείλε το mail να το εξετάσουν οι ειδικοί) και τελικά βρήκα ότι υπάρχει σελίδα της google όπου μπορείς να δηλώσεις ύποπτους συνδέσμους. Δεν ξέρω αν ήταν αυτός ο λόγος, πάντως λίγο μετά που δήλωσα το λινκ, τόσο στο chrome όσο και στο edge δηλώθηκε, και βγαίνει κόκκινη οθόνη προειδοποίησης.

Οπότε εσείς εδώ οι πραγματικά ενημερωμένοι, μπορείτε να σώσετε τους ηλίθιους (αν θέλετε φυσικά), χρησιμοποιώντας αυτήν τη δυνατότητα. Ίσως το βάλω και σε χωριστή ανάρτηση.

https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/report_phish/?hl=el

Για εμενα που ειμαι ασχετος,ευκολα μου φαινονται.

Θα προτιμουσα καθε συναλλαγη να γινεται με otp που στελνετε στο κινητο μου ,ειτε αφορα καρτα είτε μεσω λογαριασμου τραπεζης.Ετσι κάθε απωλεια καρτας ,κωδικων κλπ θα ειχε ενα επιπλεον μεσο προστασίας.Ακομα και η κλοπη του κινητου θα σταματαγε στην πιστοποιήση εισοδου στην εφαρμογη.

Αυτο με το λινκ δεν το ηξερα.Ηδη ανεβασα ενα fake site τα οποια εγω τα κανω report σαν spam.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, marinna είπε

χωρίς να τα έχεις δώσει εσύ, είτε τώρα είτε στο παρελθόν;

Ναι, στην Alpha τουλάχιστον, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς εμφανίζει το πλήρες όνομα.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Το πρωί που έκανα μεταφορά από ΕΤΕ σε ΕΤΕ, το εμφάνισε. Στην αρχή βάζοντας το IBAN έβγαλε τα αρχικά με αστερίσκους, και ολοκληρωνόντας τη μεταφορά τα εμφάνισε κανονικά (και στην απόδειξη pdf). 

Όλα αυτά μέσα από το mobile app της εθνικής. 

• Thanks 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, soc_h είπε

Ναι, στην Alpha τουλάχιστον, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς εμφανίζει το πλήρες όνομα.

Και στη Πειραιως, οπως ειπα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rus είπε

Mόνο αφοτου ολοκληρωθει η μεταφορα.

Ασχετα προσωπα?? αχυρανθρωποι?? οι τραπ. λογ/σμοι ειναι προσωπικοι και φυσικα υπευθυνος ειναι ο κατοχος τους.

Προσωπικά είναι και τα τηλέφωνα. Εκεί δεν έχεις ακούσει για τον όρο «αχυράνθρωπος»; Εσύ δλδ θα νιώσεις ικανοποίηση εάν βρεις τον κάτοχο του λογαριασμού, που μπορεί να πήρε ένα μικρό μέρος από το ποσό για να κάνει τον ενδιάμεσο και είναι κάνας καημένος κι όχι τα λεφτά; Ναι σίγουρα θα πρέπει να τιμωρηθεί, αλλά στην ουσία ο υπεύθυνος θα πίνει στην υγειά σου! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Mr.TokiiS είπε

Καλησπέρα, 

Το πρωί που έκανα μεταφορά από ΕΤΕ σε ΕΤΕ, το εμφάνισε. Στην αρχή βάζοντας το IBAN έβγαλε τα αρχικά με αστερίσκους, και ολοκληρωνόντας τη μεταφορά τα εμφάνισε κανονικά (και στην απόδειξη pdf). 

Όλα αυτά μέσα από το mobile app της εθνικής. 

Και ναι, μέσα από την εφαρμογή φαίνονται! Χίλια ευχαριστώ! Ίσως αν μας το είχε πει κάποιος αυτό αμέσως, κάτι να γινόταν αλλά και τώρα ίσως βοηθήσει. Ποιος ξέρει. Ξανά ευχαριστώ, όλους! 

Επεξ/σία από marinna
  • Like 1
Δημοσ.

Κατι ασχετο, αλλα να πω και εγω κατι που μου κατεβηκε στο μυαλο.

Μεσα απο την συζητηση, βλεπω πολλοι οτι χρησιμοποιειτε τα apps των τραπεζων. Ξερω οτι διευκολυνουν, αλλα ποσο ασφαλη ειναι; Αν βουτηξει καποιος το κινητο η αν χαθει; Υποθετω οτι δεν βαζετε καθε φορα κωδικο για να μπειτε στην εφαρμογη (μπορει βεβαια να κανω και λαθος). Αλλα οποιος εχει προσβαση στο κινητο/app θα εχει και προσβαση στα otp, γιατι αποκλειω να εχετε βαλει παραληπτη otp νουμερο που δεν χρησιμοποιειται παρα μονο γι' αυτη την δουλεια, δεν το εχετε δωσει πουθενα και η sim βρισκεται σε παλιου τυπου κινητο το οποιο παραμενει ως επι το πλειστον αχρησιμοποιητο σε ασφαλες σημειο. Προστασιες οθονης κτλ, αν ειναι ενεργοποιημενες, θεωρω δεδομενο οτι θα υπαρχουν ηδη μερικες εκατονταδες tutorials πως να τα παρακαμπτεις. Με το app στο κινητο ειναι σα να τους τα προσφερεις ολα στο πιατο. Κανει ο πιτσιρικας φερμα το κινητο για να πουλησει μαγκια και του ερχεται μπονους και τραπεζικος λογαριασμος.

Εχω και εγω πολλα θεματα με τις τραπεζες (σχετικα και ασχετα με το θεμα), αλλα γιατι να περιμενω απο αλλους να προστατεψουν τα δικα μου χρηματα, τα οποια αν τα χασω το πιο πιθανο ειναι να μου ερθει το πλαγιο μια και καλη, χωρις να κανω πρωτα εγω οτι περισσοτερο μπορω; Και ειδατε, δεν λεω καν για να πατας ατσεκαριστα links, αλλα απο που χρησιμοποιεις υπηρεσιες e-banking.

Μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα, επειδη διαχειριζομαι και λογαριασμους συνταξιουχων γονεων, εχω 2ο λαπτοπ πληρως ενημερωμενο (περισσοτερο και απο το main μπορω να πω) το οποιο χρησιμοποιειται μονο για e-banking και παντα υστερα απο διαφορα check-ups που μπορει να διαρκουν στο συνολο μεχρι και μισαωρο. Καθε μα καθε φορα που θελω να χρησιμοποιησω e-banking. Το γεγονος οτι μπορει να το εχεις ευκαιρο ανα πασα στιγμη, δεν σημαινει οτι ειναι αντιστοιχο με το να μπεις να δεις τα e-mails σου. Αυτο νομιζω οτι ειναι η χειροτερη παγιδα, που δεν εχει και σχεση ουτε με τις τραπεζες. Ειναι εντελως αλλη νοοτροπια χρησης υπολογιστη, ιντερνετ κτλ. Οχι οτι εγω ειμαι κανενας ξυπνιος, απλα ακολουθω παντα οτι λενε οι ειδικοι περι ασφαλειας, και απλα τωρα με το e-banking το παω οσο πιο πολυ στα ακρα μπορω.

• Like 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Clytoceyx είπε

Κατι ασχετο, αλλα να πω και εγω κατι που μου κατεβηκε στο μυαλο.

Μεσα απο την συζητηση, βλεπω πολλοι οτι χρησιμοποιειτε τα apps των τραπεζων. Ξερω οτι διευκολυνουν, αλλα ποσο ασφαλη ειναι; Αν βουτηξει καποιος το κινητο η αν χαθει; Υποθετω οτι δεν βαζετε καθε φορα κωδικο για να μπειτε στην εφαρμογη (μπορει βεβαια να κανω και λαθος). Αλλα οποιος εχει προσβαση στο κινητο/app θα εχει και προσβαση στα otp, γιατι αποκλειω να εχετε βαλει παραληπτη otp νουμερο που δεν χρησιμοποιειται παρα μονο γι' αυτη την δουλεια, δεν το εχετε δωσει πουθενα και η sim βρισκεται σε παλιου τυπου κινητο το οποιο παραμενει ως επι το πλειστον αχρησιμοποιητο σε ασφαλες σημειο. Προστασιες οθονης κτλ, αν ειναι ενεργοποιημενες, θεωρω δεδομενο οτι θα υπαρχουν ηδη μερικες εκατονταδες tutorials πως να τα παρακαμπτεις. Με το app στο κινητο ειναι σα να τους τα προσφερεις ολα στο πιατο. Κανει ο πιτσιρικας φερμα το κινητο για να πουλησει μαγκια και του ερχεται μπονους και τραπεζικος λογαριασμος.

Εχω και εγω πολλα θεματα με τις τραπεζες (σχετικα και ασχετα με το θεμα), αλλα γιατι να περιμενω απο αλλους να προστατεψουν τα δικα μου χρηματα, τα οποια αν τα χασω το πιο πιθανο ειναι να μου ερθει το πλαγιο μια και καλη, χωρις να κανω πρωτα εγω οτι περισσοτερο μπορω; Και ειδατε, δεν λεω καν για να πατας ατσεκαριστα links, αλλα απο που χρησιμοποιεις υπηρεσιες e-banking.

Μπορει να ειμαι υπερβολικος αλλα, επειδη διαχειριζομαι και λογαριασμους συνταξιουχων γονεων, εχω 2ο λαπτοπ πληρως ενημερωμενο (περισσοτερο και απο το main μπορω να πω) το οποιο χρησιμοποιειται μονο για e-banking και παντα υστερα απο διαφορα check-ups που μπορει να διαρκουν στο συνολο μεχρι και μισαωρο. Καθε μα καθε φορα που θελω να χρησιμοποιησω e-banking. Το γεγονος οτι μπορει να το εχεις ευκαιρο ανα πασα στιγμη, δεν σημαινει οτι ειναι αντιστοιχο με το να μπεις να δεις τα e-mails σου. Αυτο νομιζω οτι ειναι η χειροτερη παγιδα, που δεν εχει και σχεση ουτε με τις τραπεζες. Ειναι εντελως αλλη νοοτροπια χρησης υπολογιστη, ιντερνετ κτλ. Οχι οτι εγω ειμαι κανενας ξυπνιος, απλα ακολουθω παντα οτι λενε οι ειδικοι περι ασφαλειας, και απλα τωρα με το e-banking το παω οσο πιο πολυ στα ακρα μπορω.

Επειδή δεν ξερεις ξεκινας απο λάθος παραδοχές .Για να μπεις στην εφαρμογή της όποιας τράπεζας θες κωδικό ή δακτυλικό.Και ξεκλείδωτο να είναι το κινητό εκείνη την στιγμή πάλι το ζητάει.Και να σου αρπάξει κάποιος το κινητό θα πρεπει να το ξεκλειδώσει εκείνο πρώτα για να σου πάρει τα otp αν ειναι σε sms .Ακόμα και νέο δακτυλικό να προσθέσεις θα σου ζητήσουν επιβεβαίωση με κωδικό οι τραπεζικές εφαρμογες  πριν σε αφήσουν να μπεις.Ασε που πολλές  ζητάνε να δώσεις εγκριση απο την εφαρμογή για μεταφορές ή πληρωμές..Εσύ δίνεις το κινητό στο έναν και στον άλλον;

Εχω την εντύπωση ότι αν δεν έχεις ενεργοποιημένο κωδικό και δακτυλικό δεν μπορείς να δουλεψεις τραπεζικες εφαρμογές.Σιγουρα συμβαίνει αυτό στο  google pay.

Κοίταζα την eurobank,αυτή εχω απο ελληνικές τράπεζες, και έχει να κλειδώνεις την καρτα σου ωστε να είναι άχρηστη,να μην αφήνεις να λειτουργεί στο εξωτερικό ή για αγορές στο ιντερνετ.Πόσοι τα ξέρουν και το χρησιμοποιούν αυτα;

• Like 3
Δημοσ.

Να προσθέσω επίσης σε αυτά που είπε ο ukforthemoment ότι, η προστασία οθόνης, κωδικός, pattern, δακτυλικό πλέον στο 98% των κινητών δεν σπάνε με τα tutorial που βλέπουμε στο ίντερνετ. Πρέπει να γίνει όλο το κινητό format, και έτσι χάνεται η εφαρμογή και επίσης το κινητό θα έχει frp και πάει λέγοντας.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 16/1/2022 στις 8:59 ΜΜ, nikopoup είπε

Είναι κρίμα το 2022 να υπάρχουν άτομα που την πατάνε έτσι. 

Αντι να υπάρχουν σε όλες τις εκπομπές ζώδια και ότι άλλη βλακεια υπάρχει θα μπορούσε να έχουν ένα 5λεπτο βίντεο για την προστασία στις ηλεκτρονικές αγορές. 

Ξεφτίλα 

Γιατί και να γινόταν αυτό που λες spot, ενημέρωση κλπ. Ποιός θα τους έδινε σημασία, αφού όλοι τα ξέρουν και το παίζουν έξυπνοι αν τους ρωτήσεις. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...