Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, εμφανίζει (σίγουρα) το ονοματεπώνυμο δικαιούχου όταν η μεταφορά ποσού είναι σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας. Αν είναι σε διαφορετική, δεν θυμάμαι, έχω καιρό να κάνω.

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα. Και να μάθεις που πήγαν τα εμβάσματα, θα κερδίσεις νομίζεις τπτ από την στιγμή που θα τα έχουν κάνει ανάληψη? Τις περισσότερες φορές οι λογαριασμοί ανήκουν είτε σε άσχετα άτομα, τα οποία για ένα μικρό ποσό "δανείζουν" τον λογαριασμό τους είτε σε αχυράνθρωπους (καλή ώρα όπως τα κινητά).

ισχύει δυστυχώς - ήταν κρίσιμο στην αρχή ίσως. Τώρα έχει μείνει η ανθρώπινη περιέργεια περισσότερο, και το να δεις πώς ακριβώς έγινε όλο αυτό, πόσοι από αυτούς ήταν θύματα, πόσοι mules κτλ.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, marinna είπε

Δεν μου το εμφανίζει πουθενά. Ως ονοματεπώνυμο/επωνυμία δικαιούχου εμφανίζεται αυτό που εγώ καταχώρησα όταν έκανα τη μεταφορά. IMG_20220121_200200.jpg.f3f33c72e44f5717b4fa61e1882059c7.jpg

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος να τα δω, πείτε μου, θα εκτιμηθεί πολύ

Αυτο δεν ειναι μεταφορα χρημάτων ειναι έμβασμα, στο έμβασμα δεν εμφανίζετε ο δικαιούχος. Πρεπει να κανεις μεταφορά για να τον δεις πχ απο ετε σε ετε

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Αυτο δεν ειναι μεταφορα χρημάτων ειναι έμβασμα, στο έμβασμα δεν εμφανίζετε ο δικαιούχος. Πρεπει να κανεις μεταφορά για να τον δεις πχ απο ετε σε ετε

Απάνω λέει μεταφορές χρημάτων, δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά με το έμβασμα που λες - δεν υπάρχει η λέξη έμβασμα πουθενά στο ebanking, από όσο ξέρω.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, prototypegr είπε

Καλημέρα. Και να μάθεις που πήγαν τα εμβάσματα, θα κερδίσεις νομίζεις τπτ από την στιγμή που θα τα έχουν κάνει ανάληψη? Τις περισσότερες φορές οι λογαριασμοί ανήκουν είτε σε άσχετα άτομα, τα οποία για ένα μικρό ποσό "δανείζουν" τον λογαριασμό τους είτε σε αχυράνθρωπους (καλή ώρα όπως τα κινητά).

ειναι υπευθυνος και αυτός.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, marinna είπε

Απάνω λέει μεταφορές χρημάτων, δεν ξέρω ποια είναι η διαφορά με το έμβασμα που λες - δεν υπάρχει η λέξη έμβασμα πουθενά στο ebanking, από όσο ξέρω.

https://el.wiktionary.org/wiki/έμβασμα#{{ουσιαστικό|el}}

https://ti-einai.gr/emvasma/

Δημοσ.
Στις 18/1/2022 στις 9:52 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Το λαθος ξεκινάει απο το ότι  πήγε στην σελίδα της  τραπεζας απο το λινκ που του έστειλαν.

Αν πήγαινε απο το λινκ που ξερει δεν θα γινόταν τίποτα απο ολα αυτά.

Η Τράπεζα ακυρώνει το κινητό ως μέσο επιβεβαίωσης όταν αποδέχεται push και βλακείες. Κινητό σημαίνει τηλεφωνικός αριθμός με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας σε κατάστημα κινητής, ώστε να "δεθεί" με κάποιο πρόσωπο. Όχι συσκευή.

Αλλά τις Τράπεζες τις νοιάζει μόνο ένα πράγμα. Η "ευκολία χρήσης" για να γίνονται όλες οι συναλλαγές μέσω αυτών και να εισπράττουν προμήθειες.

Σε απατεωνίστικη σελίδα μπορούν να σε κατευθύνουν και με DNS highjacking.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Η Τράπεζα ακυρώνει το κινητό ως μέσο επιβεβαίωσης όταν αποδέχεται push και βλακείες. Κινητό σημαίνει τηλεφωνικός αριθμός με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας σε κατάστημα κινητής, ώστε να "δεθεί" με κάποιο πρόσωπο. Όχι συσκευή.

Αλλά τις Τράπεζες τις νοιάζει μόνο ένα πράγμα. Η "ευκολία χρήσης" για να γίνονται όλες οι συναλλαγές μέσω αυτών και να εισπράττουν προμήθειες.

Σε απατεωνίστικη σελίδα μπορούν να σε κατευθύνουν και με DNS highjacking.

εδω ομως πατησε λινκ 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Έμβασμα είναι η μεταφορά ενός ποσού από έναν πχ λογαριασμό τραπέζης, σε κάποιον άλλον, όχι με αυτόματο τρόπο αλλά πχ με τη διαμεσολάβηση μίας ή περισσοτέρων τραπεζών.

Αυτό ονομάζεται καλύτερα τραπεζικό έμβασμα.

Από αυτό που μου έστειλες. Άρα, ή είναι το ίδιο πράγμα, ή το έμβασμα χρειάζεται τρεις τράπεζες, και αυτά που έγιναν ήταν απλές μεταφορές. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, marinna είπε

Έμβασμα είναι η μεταφορά ενός ποσού από έναν πχ λογαριασμό τραπέζης, σε κάποιον άλλον, όχι με αυτόματο τρόπο αλλά πχ με τη διαμεσολάβηση μίας ή περισσοτέρων τραπεζών.

Αυτό ονομάζεται καλύτερα τραπεζικό έμβασμα.

Από αυτό που μου έστειλες. Άρα, ή είναι το ίδιο πράγμα, ή το έμβασμα χρειάζεται τρεις τράπεζες, και αυτά που έγιναν ήταν απλές μεταφορές. 

Ημαρτον

Ειτε ΔΥΟ ειτε ΤΡΕΙΣ ειτε ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ τράπεζες χρειαστούν αυτο λέγεται έμβασμα

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

εδω ομως πατησε λινκ 

Εντάξει. Αλλά και αυτοί πρέπει να κόψουν τις διευκολύνσεις και να κοιτάνε πρώτα την ασφάλεια. Ίσως πρέπει να μπουν κάποια ελάχιστα standards με νόμο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pirmen56 είπε

Εντάξει. Αλλά και αυτοί πρέπει να κόψουν τις διευκολύνσεις και να κοιτάνε πρώτα την ασφάλεια. Ίσως πρέπει να μπουν κάποια ελάχιστα standards με νόμο.

Τι να κανουν;Να βγαίνει ένα χερι να σε μαλώνει όταν πας να πατησεις ψευτικο λινκ;

• Like 3
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, marinna είπε

Μεταφορά.

Φαίνονται τα πλήρη στοιχεία του δικαιούχου, από Πειραιώς σε Πειραιώς.

InkedInkedInkedInkedInkedScreenshot_2022-01-21-20-53-04-321_cn.wps.moffice_eng_LI.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

19 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μεταφορά.

InkedInkedInkedInkedInkedScreenshot_2022-01-21-20-53-04-321_cn.wps.moffice_eng_LI.jpg

Άρα τουλάχιστον μπορώ να κάνω αυτό για την Εθνική που έχω λογαριασμό. Σας ευχαριστώ πολύ όλους! 

Επεξ/σία από marinna
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Doubt είπε

Μεταφορά.

Mόνο αφοτου ολοκληρωθει η μεταφορα.

10 ώρες πριν, prototypegr είπε

Ασχετα προσωπα?? αχυρανθρωποι?? οι τραπ. λογ/σμοι ειναι προσωπικοι και φυσικα υπευθυνος ειναι ο κατοχος τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...