nickpaokgr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Θα σου πω κάτι που το έχω συναντήσει, όσο χαζό και αν σου φαίνεται. Που μένεις? Είναι παλιό το σπίτι? Επιστράτευσε όλη την οικογένεια και ανοίξτε ταυτόχρονα με το ΠΣ ανοιχτό θερμοσίφωνα, κουζίνα και κάνα 2-3 συσκευές με πολύ κατανάλωση και κλείστε τις πάλι ταυτόχρονα. Το συνάντησα σε σπίτι σε χωριό, είχα τρελαθεί γιατί το κάνει(κατά προτίμηση στο ίδιο δωμάτιο μια από τις συσκευές να είναι κανας βραστηρας η κάνα αεροθερμο) . Και όλα λύθηκαν με ένα ups. Επίσης, όταν λες κάνει επανεκκίνηση και δεν κάνει τίποτα? Τι ακριβώς εννοείς? Κλείνει τελείως η κάνει επανεκκίνηση . από την εμπειρία μου είναι ρεύμα αν κάνει επανεκκίνηση , μητρική αν μένει κλειστό. Εάν μπορείς, μπες μια στα συμβάντα των windows και δες τι σφάλματα έχει τις ώρες που κλείνει. 1
thanosgk13 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 6 minutes ago, nickpaokgr said: Θα σου πω κάτι που το έχω συναντήσει, όσο χαζό και αν σου φαίνεται. Που μένεις? Είναι παλιό το σπίτι? Επιστράτευσε όλη την οικογένεια και ανοίξτε ταυτόχρονα με το ΠΣ ανοιχτό θερμοσίφωνα, κουζίνα και κάνα 2-3 συσκευές με πολύ κατανάλωση και κλείστε τις πάλι ταυτόχρονα. Το συνάντησα σε σπίτι σε χωριό, είχα τρελαθεί γιατί το κάνει(κατά προτίμηση στο ίδιο δωμάτιο μια από τις συσκευές να είναι κανας βραστηρας η κάνα αεροθερμο) . Και όλα λύθηκαν με ένα ups. Επίσης, όταν λες κάνει επανεκκίνηση και δεν κάνει τίποτα? Τι ακριβώς εννοείς? Κλείνει τελείως η κάνει επανεκκίνηση . από την εμπειρία μου είναι ρεύμα αν κάνει επανεκκίνηση , μητρική αν μένει κλειστό. Εάν μπορείς, μπες μια στα συμβάντα των windows και δες τι σφάλματα έχει τις ώρες που κλείνει. Επανεκκίνηση και ξανά μπαίνει μόνο του στα windows. Δεν έχω το μηχάνημα μπροστά μου άλλα μετά το δεύτερο φορματ μου είχε στείλει αυτά
atheatos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 51 minutes ago, thanosgk13 said: Επανεκκίνηση και ξανά μπαίνει μόνο του στα windows. Δεν έχω το μηχάνημα μπροστά μου άλλα μετά το δεύτερο φορματ μου είχε στείλει αυτά Πιθανόν κάποιος driver να είναι το πρόβλημα. Δες μια τους drivers του chipset και την διαχείριση συσκευών για τυχόν πρόβλημα σε κάποιο κομμάτι του υπολογιστή. Το windows είναι γνήσια θέλω να πιστεύω. Δεν είναι καμία developers edition.
Aris_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Διαβάζοντας το 21 hours ago, thanosgk13 said: Την εβδομάδα που μας πέρασε άφησε το μηχάνημα σε τεχνικό σε κεντρικό κατάστημα -όχι αλυσίδα (δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω όνομα) στην Πάτρα, το κράτησε περίπου για 2 ημέρες και του είπε, σε ότι benchmark και να του έκανε όλο το 24ωρο, το μηχάνημα ανταποκρίθηκε και δεν έκλεισε ποτέ και ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Μόλις πήγε σπίτι του και δοκίμασε, πάλι του ξανά έκλεισε μέσα σε 30’ .... θέμα είναι ότι ο τεχνικός επιμένει ότι δεν έκλεισε το μηχάνημα.... Ότι θέλει ο καθένας μπορεί να λέει μέγα λάθος να μην γίνει και να απαιτηθεί από τον φίλο σου επίδειξη καλής λειτουργίας
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 6 hours ago, thanosgk13 said: Πήγα λοιπόν πέρασα με καθαρή εγκατάσταση τα windows στον nvme, έκανα διαγραφή των άλλων δύο δίσκων (ssd και hdd) και διαμόρφωση μέσα από την διαχείριση των windows, έπαιξε σωστά για 2-3 μέρες. Μάλιστα πριν τον πάει στον τεχνικό, αφήσαμε το μηχάνημα μόνο με τον nvme πάνω αλλά έκανε ακριβώς το ίδιο. Το τι έκανε και τι δεν έκανε ο τεχνικός θα προτιμούσα να το αγνοήσουμε τελείως, αφού υπάρχει αμφιβολία για το αν έκανε κάτι και αν αυτό που έκανε είχε νόημα. Σαν να μην πήγε ποτέ εκεί το μηχάνημα. 7 hours ago, thanosgk13 said: Πήγα λοιπόν πέρασα με καθαρή εγκατάσταση τα windows στον nvme, έκανα διαγραφή των άλλων δύο δίσκων (ssd και hdd) και διαμόρφωση μέσα από την διαχείριση των windows, έπαιξε σωστά για 2-3 μέρες. Μάλιστα πριν τον πάει στον τεχνικό, αφήσαμε το μηχάνημα μόνο με τον nvme πάνω αλλά έκανε ακριβώς το ίδιο. Νομίζω ότι δεν έχεις καθαρίσει σωστά τα partitions των δίσκων όταν τους προετοίμαζες για format. Δεν αρκεί η απλή διαγραφή τους σε όλες τις περιπτώσεις. 2
thanosgk13 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 @Τέρης Α. δοκιμάσε και χωρίς τα καπάκια του κουτιού και ξανά έκανε το ίδιο. Επειδή δυστυχώς δεν υπάρχει πολύ ελεύθερος χρόνος ούτε από εμένα, ούτε από τον ίδιο, αν υπάρχει κάποιος άλλος τεχνικός Πάτρα να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη και τον εμπιστευόμαστε, θα ήθελα να μου τον προτείνετε.
ktsolkas Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Να πω κάτι παρόμοιο που αντιμετώπισα πρόσφατα! Το μηχανάκι συναρμολογημένο από εμενα, όλα νέα κομμάτια. Έκανε επανεκκινήσεις, στα ξαφνικά. Ποιοτικο τροφοδοτικό, σε πολύμπριζο ασφαλείας και μετρημένη σταθερή τάση. Μετά από πολύ ψάξιμο, βρήκα ότι τα καλωδιάκια του κουτιού που πάνε ατην μητρική και συγκεκριμένα αυτά των led χάλαγαν την δουλειά! κρατησα μόνο pwr και reset και ως δια μαγείας δεν ξαναέκανε επανεκκινήσεις! Αν δοκίμασες τα πάντα, δοκίμασε και αυτό. Και εγώ σε ξενόγλωσσο φορουμ το βρήκα. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2022 από ktsolkas 2
triplex1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Ξηλωνεις ολους τους δισκους πλην του Nvme , κανεις καθαρη εγκατασταση και δεν αφηνεις απο το boot να εκιννησει αλλος δισκος πλην του nvme (εφ'οσον συνδεθουν εννοειται ) , απο τους δισκους ειναι το προβλημα σου
Dr_Pepper Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Τρέξε το μηχάνημα αν μπορείς για κάνα 2ήμερο χωρίς να το κλείσεις σε ασφαλή λειτουργία με internet (για να μπορείς να κάνεις βασικές εργασίες πχ word κτλ + browsing κυρίως παιχνίδια δεν θα μπορείς να παίζεις) και δες αν σου κάνει reboot και έτσι. Αν όταν είναι σε τεχνικό (θεωρώντας ότι δεν σε γέμιζε με φούμαρα) δεν παρουσιάζει προβλήματα + ότι άλλαξες τροφοδοτικό και λύθηκε πρόσκαιρα το θέμα ίσως να σημαίνει ότι έχεις κάποιο ηλεκτρολογικό θέμα με την μπρίζα που κουμπώνεις το PC πχ θέμα με την γείωση. 1
thanosgk13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα, επανέρχομαι με μία ενημέρωση από χθες που βρέθηκε λίγος χρόνος και ασχοληθήκαμε λίγο. Αφήσαμε το nvme μόνο και ξανά έγινε φορματ, bios ολα default. Λύσαμε τα πάντα και στήσαμε το μηχάνημα εκτός κουτιού. Μετά το στήσιμο , περάσαμε drivers της μητρικής (chipset, lan, audio δισκων) και gpu. Prime 95 + furmark ταυτόχρονα για ένα μισάωρο = θερμοκρασίες GPU: 75 CPU:60, το μηχάνημα δεν έκλεισε. Μετά από απλό σερφάρισμα στο ιντερνετ, πάγωσε και έκανε restart. Με το που έκανε επανεκκίνηση, ξανά πάγωσε και ξανά έκανε επανεκκίνηση κατευθείαν. Δοκιμάσαμε με μία μνήμη, ξανά έπαιξε για λίγο, πέρασε από τα tests κανονικά και έκανε επανεκκίνηση στο άκυρο. Δοκιμάσαμε σε άλλο δωμάτιο (άλλη πρίζα), ξανά περνάει τα stress tests , αλλά μετά από λίγο κλείνει στο άκυρο είτε σερφάρει είτε απλά κάθεται στην επιφάνει εργασίας. Το μόνο που παρατήρησα έχοντας το έξω από το κουτί είναι ότι η αριστερή ψήκτρα της μητρικής (φώτο), ότι πραγματικά ζεσταινόταν πάρα πολύ σε σημείο που δεν μπορούσες να αφήσεις το χέρι σου, ενώ η επάνω ψήκτρα ήταν πιο κρύα.
Τέρης Α. Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τόσο ζόρι τραβάνε οι φάσεις με τον 1600;... Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή τοποθετώντας ένα φανάκι 80-92-120mm πάνω σε εκείνη τη ψύκτρα (ιδανικά με ξαπλωμένο τον πύργο); Πάντως, αν ήταν μακροχρόνια αυτή η κατάσταση πιθανόν στο επόμενο διάστημα να χαλάσει το συγκεκριμένο υποσύστημα, οπότε θα πρέπει να πάτε για νέα μητρική. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α. 1
thanosgk13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Τόσο ζόρι τραβάνε οι φάσεις με τον 1600;... Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή τοποθετόντας ένα φανάκι 80-92-120mm πάνω σε εκείνη τη χύτρα (,ιδανικά με ξαπλωμένο τον πύργο. Πάντως, αν ήταν μακροχρόνια αυτή η κατάσταση πιθανόν στο επόμενο διάστημα να χαλάσει το συγκεκριμένο υποσύστημα, οπότε θα πρέπει να πάτε για νέα μητρική. Είχε όντως μεγάλη διαφορά η μία ψήκτρα από την άλλη, όσο το είχα έξω από το κουτί, έβαλα ένα φανάκι για κανένα μισάωρο και το πάγωσε, δλδ μπορούσες να αφήσεις το χέρι σου κανονικά.Όσο είχα το φανάκι δεν έκλεισε, άλλα δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο. Δυστυχώς το κουτί, επειδή έχει και την υδρόψυξη δεν έχει χώρο να βάλω ανεμιστηράκι να του φυσάει από πάνω ακριβώς. Θα δοκιμάσω ίσως με κάποια πατέντα να βάλω το φανάκι έξω και πάνω από το κουτί.
thanosgk13 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2022 Δοκιμάστηκε, για κανένα 2ωρο με ανεμιστήρα να φυσάει ακριβώς πάνω στην "προβληματική" ψήκτρα αλλάχτηκε και η υδρόψυξη με την wraith prism και ξανά βγάζει το ίδιο πρόβλημα, ορίστε και η αναφορά με τα συμβάντα:
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 18/1/2022 στις 2:01 ΠΜ, triplex1 είπε Ξηλωνεις ολους τους δισκους πλην του Nvme , κανεις καθαρη εγκατασταση και δεν αφηνεις απο το boot να εκιννησει αλλος δισκος πλην του nvme (εφ'οσον συνδεθουν εννοειται ) , απο τους δισκους ειναι το προβλημα σου Αυτό δοκιμάστηκε. Στις 18/1/2022 στις 2:42 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Τρέξε το μηχάνημα αν μπορείς για κάνα 2ήμερο χωρίς να το κλείσεις σε ασφαλή λειτουργία με internet (για να μπορείς να κάνεις βασικές εργασίες πχ word κτλ + browsing κυρίως παιχνίδια δεν θα μπορείς να παίζεις) και δες αν σου κάνει reboot και έτσι. Αυτό δοκιμάστηκε. Στις 18/1/2022 στις 2:42 ΜΜ, Dr_Pepper είπε Αν όταν είναι σε τεχνικό (θεωρώντας ότι δεν σε γέμιζε με φούμαρα) δεν παρουσιάζει προβλήματα + ότι άλλαξες τροφοδοτικό και λύθηκε πρόσκαιρα το θέμα ίσως να σημαίνει ότι έχεις κάποιο ηλεκτρολογικό θέμα με την μπρίζα που κουμπώνεις το PC πχ θέμα με την γείωση. Αυτό δε δοκιμάστηκε. Θεωρώ όμως ότι με τόσα τεστ, όλο και κάποιο τσίμπιμα θα είχε νιώσει ο @thanosgk13, αν είχε πρόβλημα η γείωση και επαναλαμβάνω ότι για να μην κάνουμε κύκλους, θεωρώ καλύτερο να αγνοήσουμε το τι έκανε κάποιος που δεν μπορεί ο @thanosgk13 να το γνωρίζει σίγουρα, πόσο μαλλον εμείς. Δε δοκιμάστηκε είναι το να γίνει όχι καθαρή εγκατάσταση, αλλά εγκατάσταση σε καθαρό δίσκο. Που να μην έχει παρει ποτέ του κανένα λειτουργικό και αν δεν είναι καινούργιος και έχει δουλέψει σε μηχάνημα, το μηχάνημα να μην είχε ποτέ του κανένα απολύτως πρόβλημα που να μπορούσε να αποδωθεί σε δίσκο (σχεδόν όλα τα προβλήματα δηλάδή). Σίγουρα φταίω που δεν το έχω προτείνει νωρίτερα καθαρά. Επαναλαμβάνω ότι δεν επαρκεί πάντα η απλή διαγραφή των διαμερισμάτων και απ'ευθείας η εγκατάσταση λειτουργικού σε δίσκο που έχει κάποιο πρόβλημα μέτριας ή μεγάλης σοβαρότητας. Χρειάζεται τουλάχιστον χρήση της εντολής clean από diskpart. Αυτή την εντολή δεν την δουλεύω και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν φτιάχνει όσες βλάβες επιδιορθώνω με άλλα αγορασμένα προγράμματα. Αλλά είμαι εκτός θέματος. Το πρώτο που θα άξιζε να κάνεις @thanosgk13, αν δεν έχεις κουραστεί ήδη, είναι να βρεις έναν τέτοιο δίσκο που λέω εκεί που υπογράμμισα παραπάνω και να κάνεις ακριβώς ότι έκανες και σε αυτή την εγκατάσταση που έκανες χτες, προχτές. Πιθανότητες να εντοπιστεί το πρόβλημα; Μάλον λιγότερες από 50%, αλλά αρκετές. Το δεύτερο θα ήταν να δοκιμάσεις με άλλη κάρτα γραφικών, αλλά αν θες τη γνώμη μου είναι πιο δύσκολο να βρεις όσο το δυνατόν παραπλήσια κάρτα και από απόδοση και από κατανάλωση. Αν βάλεις μικρότερης απόδοσης κάρτα και σταματήσει το πρόβλημα δε σημαίνει ότι η κάρτα που έχεις πάνω τώρα έχει πρόβλημα ή είναι χαλασμένη. Μπορεί να είναι θέμα ρυμίσεων Bios ή ταλαιπωρημένου controller και η μικρότερης απόδοση να μην καταφέρνει να αναπαράξει πιθανό πρόβλημα του κοντρόλερ. Σε κάθε περίπτωση παρόλο που το βρίσκω δύσκολο στη εφαρμογή αυτό το δεύτερο, το αναφέρω, γιατί θεωρώ ότι το άθροισμα των πιθανοτήτων να δυσλειτουργεί λιγάκι η κάρτα και να θέλει λίγο undervolt ή συντήρηση για να στρώσει + των πιθανοτήτων να έχει όντως βλάβη η κάρτα είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα να θέλει over/undervolt ή over/underclock η μητρική + των πιθανοτήτων να έχει όντως βλάβη η μητρική κάπου. Τις πιθανότητες προβλημάτων κάρτας τις θεωρώ αρκετές, σχεδόν όσες και δίσκου και τις πιθανότητες bios/μητρικής λίγες ή τελοσπάντων λιγότερες. Αλλά ας το πιάσω από λίγο νωρίτερα: Στις 15/1/2022 στις 10:34 ΜΜ, thanosgk13 είπε Πριν 1.5 χρόνο, μου παραπονιόταν ότι δεν μπορούσε να παίξει παιχνίδια (fifa, pubg) καθότι του έκλεινε το μηχάνημα (μπλε οθόνη) μετά από λίγο, Κάποιες βδομάδες πριν ή μετά από τις 15/7/2020, δηλαδή. Καλοκαίρι και πιθανότατα Ιούλης ή Αύγουστος (οι μήνες που λατρεύουν πολλές βλάβες να εκδηλώνονται). Στις 15/1/2022 στις 10:56 ΜΜ, thanosgk13 είπε Με κλειστό, αλλά οι θερμοκρασίες ενδεικτικά στο Superposition της κάρτας ήταν max 72 72 βαθμοί βαθμοί στο Superposition δεν είναι καθόλου λίγοι. Από ~19 βαθμούς τώρα + άλλους 18 βαθμούς αύξηση για gaming υπό καύσωνα χωρίς A/C σε δροσερό νησί και όχι στο κέντρο μεγάλης πολής μας 37 βαθμούς. Αυτοι οι 18 βαθμοί αύξηση πάνω στους 72 που έχετε τώρα, πάμε 90 ακριβώς. Το να το πω κακό ή να το πω χάλια, το να ρωτήσω αν ήταν με A/C κάθε μέρα, κάθε ώρα ο φίλος σου, αν ήταν στο κέντρο μεγάλης πόλης και σε ποια ανάλυση ήταν το Superposition και αν ήταν σε extreme settings ή basic, λίγα θα αλλάξει. Η θερμοκρασία gpu δεν είναι καλή. 11 ώρες πριν, thanosgk13 είπε Είχε όντως μεγάλη διαφορά η μία ψήκτρα από την άλλη, όσο το είχα έξω από το κουτί, έβαλα ένα φανάκι για κανένα μισάωρο και το πάγωσε, δλδ μπορούσες να αφήσεις το χέρι σου κανονικά.Όσο είχα το φανάκι δεν έκλεισε, άλλα δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο. Αυτό είναι φυσιολογικό. Πιθανότατα και τα thermal pads πάνω από τα Mosfets θα είναι σε καλή κατάσταση και θα παραμείνουν στην ίδια αν δεν συνεχίσετε τα τεστ εκτός κουτιού για πολλές μέρες, αλλά όχι και σίγουρα γιατί μάλλον το είχε μινάρει στο overclocking/overboosting/αύξηση των power limit το σύστημα ο φίλος σου. Το να πάρεις τη ροή αέρα από την ψύκτρα των mosfets, έχει συνήθως πιο μεγάλη επίδραση και προκαλεί χειρότερες θερμοκρασίες από το να πάρεις την ψύκτρα και να αφήσεις τη ροή αέρα. Το αν ισχύει και σε πιο βαθμό εξαρτάται από το πόση ήταν η ροή αέρα για την οποία συζητάμε... Και πάμε τώρα στο τελευταίο θέμα γιατί κούρασα. Θα ήθελα να είχα και μια εικόνα του τι συμβαίνει τώρα, αλλά και τι συνέβαινε παλιότερα από ροή ανεμιστήρων στο κουτί και από ψύξεις, υδροψύξεις κλπ. Πόσοι ανεμιστήρες, που μάρκες μοντέλα, αν χαρχαλάει κανένας κλπ. Ούτε τη μάρκα και το μοντέλο του κουτιού δεν ξέρουμε. Έχω παρακολουθήσει το νήμα με προσοχή. Σίγουρα ξεχνάω πολλά που ήθελα να γράψω ακόμα, αλλά θα σταματήσω τώρα γιατί βγήκε σεντόνι τρίδιπλο. Επεξ/σία 23 Ιανουαρίου 2022 από PC_Science_Lefkada 2
triplex1 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Το προβλημα του ειναι εδω https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/3567.event-id-18-microsoft-windows-whea-logger.aspx 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα