Τέρης Α. Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλά, πόση πάστα έπεσε; Εμένα συνήθως μου πέφτει από τα πλαϊνά του bracket (retention base, πως λέγεται τέλος πάντων) από το socket. Και ενώ κάθε φορά λέω θα καθαρίζω το bracket όσο έχω τον επεξεργαστή κουμπωμένο, ξεχνιέμαι και τον βγάζω και καθαρίζω μετά. Για να καθαρίσω τα πινς, παίρνω τα πολλά με οδοντογλυφίδα και μετά με βρεγμένο με ισοπροπυλική πινέλο. Σε λιγότερο από τρία λεπτά έχω τελειώσει. * Ο t.s. παρακαλώ να μην παίρνει ιδέες. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
sot78 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Καλά, πόση πάστα έπεσε; Εμένα συνήθως μου πέφτει από τα πλαϊνά του bracket (retention base, πως λέγεται τέλος πάντων) από το socket. Και ενώ κάθε φορά λέω θα καθαρίζω το bracket όσο έχω τον επεξεργαστή κουμπωμένο, ξεχνιέμαι και τον βγάζω και καθαρίζω μετά. Για να καθαρίσω τα πινς, παίρνω τα πολλά με οδοντογλυφίδα και μετά με βρεγμένο με ισοπροπυλική πινέλο. Σε λιγότερο από τρία λεπτά έχω τελειώσει. * Ο t.s. παρακαλώ να μην παίρνει ιδέες. δυστηχος επεσε απο λαθος φιλου απο βαζακι των 50gr (χυμα παστα) ολο στο ανοιχτο soocket am3 1
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ούτε στον εχθρό μου. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
Georgepapap Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 15 hours ago, PC_Science_Lefkada said: Αυτό φοβάμαι κι εγώ παιδιά. AMIBIOS είναι. 5 beep = processor error, 2 = beep parity error Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει χειρότερα η κατάσταση. Ενώ τώρα να μπορεί μάστορας να το φτιάξει, με λίγη προσπαθεια ακόμα να μη μπορεί. Μου φαίνεται καλύτερα ο Georgepapap να μην πειράξει άλλο τη cpu και να δοκιμάσει μόνο ένα clear cmos. Αν δε δει διαφορά, να απευθυνθεί σε αντίστοιχο ειδικό (δεν ασχολούνται οι περισσότεροι τεχνικοί με στραβωμένα πινς). H πιθανότητα να μην είναι πινς και να είναι βραχυκυκλωμένη cpu ή controller υπάρχει, αλλά είναι μικρή με τόσα διαφoρετικά errors. Δοκίμασε να κάνεις το λεγόμενο clear cmos, οι οδηγίες είναι στη σελίδα 16 του εγχειριδίου της μητρικής σου. Κλείνεις το τροφοδοτικό ή βγάζεις το καλώδιο του ρεύματος και εντοπίζεις τα 2 πινάκια που λένε clear cmos. Θα τα βρεις από το σχέδιο της σελίδας 12 του manual. Προσεκτικά, κρατάς ένα κατσαβίδι πάνω τους ώστε να τα ενώνει για 10-15 δευτερόλεπτα. Το έκανα χωρίς κανένα αποτέλεσμα,όπως και να χει σας ευχαριστώ για τον χρονο σας και για την βοήθεια,καλή συνέχεια!!
SabotazNic Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 8 minutes ago, Georgepapap said: Το έκανα χωρίς κανένα αποτέλεσμα,όπως και να χει σας ευχαριστώ για τον χρονο σας και για την βοήθεια,καλή συνέχεια!! Δοκιμασε και ενα clear cmos. Με κλειστο pc, βγαζεις το καλωδιο του τροφοδοτικου, βγαζεις την μπαταρια (συνηθως κατω απο την 1η pci-e θυρα), πατας για κανα 10 sec το power κουμπι και την ξανατοποθετεις.
Georgepapap Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 55 minutes ago, SabotazNic said: Δοκιμασε και ενα clear cmos. Με κλειστο pc, βγαζεις το καλωδιο του τροφοδοτικου, βγαζεις την μπαταρια (συνηθως κατω απο την 1η pci-e θυρα), πατας για κανα 10 sec το power κουμπι και την ξανατοποθετεις. Δυστυχώς τίποτα
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 2 hours ago, Georgepapap said: Το έκανα χωρίς κανένα αποτέλεσμα,όπως και να χει σας ευχαριστώ για τον χρονο σας και για την βοήθεια,καλή συνέχεια!! 1 hour ago, Georgepapap said: Δυστυχώς τίποτα Αν έχεις στραβωμμένα πινάκια στη μητρική είναι μια σοβαρή βλαβη που δεν καλύπτεται από εγγυήσεις, την οποία όμως την έχουν πάθει αρκετοί. Μη στενοχωριέσαι. Θα μπορούσες ίσως να κάνεις αυτό που λέει ο Τέρης Α. με μεγάλη προσοχή χωρίς να σου πέσει κάτι (κατσαβίδια, βίδες, φακός, κινητό) και γίνουν τα πράγματα χειρότερα: 18 hours ago, Τέρης Α. said: Μπορείτε να ανεβάσετε μια κοντινή εικόνα από το socket της μητρικής από πάνω και υπό γωνία; Αν δεν μπορείτε να την ανεβάσετε λόγω μεγέθους, ανεβάστε τις εδώ και κάντε επικόλληση τον άμεσο σύνδεσμο. Γράψε και σε ποια πόλη είσαι και ανέβασε μερικές φωτογραφίες, μήπως ενδιαφερθεί κάποιος από δω να το αναλάβει. 1 1
Georgepapap Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 20 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Αν έχεις στραβωμμένα πινάκια στη μητρική είναι μια σοβαρή βλαβη που δεν καλύπτεται από εγγυήσεις, την οποία όμως την έχουν πάθει αρκετοί. Μη στενοχωριέσαι. Θα μπορούσες ίσως να κάνεις αυτό που λέει ο Τέρης Α. με μεγάλη προσοχή χωρίς να σου πέσει κάτι (κατσαβίδια, βίδες, φακός, κινητό) και γίνουν τα πράγματα χειρότερα: Γράψε και σε ποια πόλη είσαι και ανέβασε μερικές φωτογραφίες, μήπως ενδιαφερθεί κάποιος από δω να το αναλάβει. Καλησπέρα πήγα σε τεχνικό σήμερα και τελικα είχε στραβωμενο πίνακι, οπότε γενικά γινόταν μου είπε βραχυκύκλωμα με το ένα slot! 2
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Georgepapap είπε Καλησπέρα πήγα σε τεχνικό σήμερα και τελικα είχε στραβωμενο πίνακι, οπότε γενικά γινόταν μου είπε βραχυκύκλωμα με το ένα slot! Καλά νομίζω ότι μίλησε ο τεχνικός που το πήγες. Σου το ίσιωσε το πινάκι;
Τέρης Α. Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Τώρα δουλεύει κανονικά; Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
Georgepapap Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε Καλά νομίζω ότι μίλησε ο τεχνικός που το πήγες. Σου το ίσιωσε το πινάκι; Ήταν 2 το ένα ναι το άλλο ήταν σπασμένο οπότε δεν.. καταλήξαμε ότι πρέπει να πάω σε νέα μητρική μετά σε νέο cpu 1
Georgepapap Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2022 10 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Τώρα δουλεύει κανονικά; Όχι, έχει σπασμένο πινακι οπότε θα πάρω νεα μητρική και επεξεργαστή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα