Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα... Σιγα σιγα αλλαζουν τους μετρητες...

Στην περιοχη του Δεδδηε του Περιστεριου τους  αλλαζουν  πιλοτικα...

Δημοσ.

Εγώ (βλακωδώς) ζήτησα να μου αλλάξει ο μετρητής για να έχω όφελος (και καλά) από την χρήση νυχτερινού/διζωνικού τιμολογίου. Εκτός του ότι τους πήρε 4-5 μήνες, στο τέλος μου ήρθε αυτό το μηνυμα από ΔΕΔΔΗΕ

ΔEΔΔHE:TO AITHMA ΓIA TH ΠAPOXH xxxxx OΛOKΛHPΩΘHKE.AΠAITEITAI ENTOΣ 6MHNOY H KATAΘEΣH YΠEYΘYNHΣ ΔHΛΩΣHΣ HΛEKTPOΛOΓOY

τι βλακεία είναι αυτή; πρέπει να πληρώσω ηλεκτρολόγο για να πιστοποιήσει το ρολόι που άλλαξαν αυτοί; Λέω να τους γράψω και να μην κάνω τίποτε.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 4/4/2025 στις 2:57 ΜΜ, panos74 είπε

τι βλακεία είναι αυτή; πρέπει να πληρώσω ηλεκτρολόγο για να πιστοποιήσει το ρολόι που άλλαξαν αυτοί; Λέω να τους γράψω και να μην κάνω τίποτε.

ο ηλεκτρολόγος δεν ελέγχει το μετρητή αλλά την εγκατάσταση μετά τον μετρητή, αφού ζήτησες αλλαγή έγινε έλεγχος και φάνηκε ότι έχει λήξει η ΥΔΕ. Μπορείς να τους γράψεις αλλά θα σε γράψουν και αυτοί...

Δημοσ.
  Στις 4/4/2025 στις 2:57 ΜΜ, panos74 είπε

Η ΥΔΕ ισχύει για 10 χρόνια (παλαιότερα 14) και πρόκειται για έλεγχο σωστής ηλεκτρολογικής εγκατάσταση και ασφαλούς λειτουργίας της από αδειοδοτημένο ηλεκτρολόγο. Βέβαια πολλοί δεν κάνουν τον έλεγχο, όπως δεν αλλάζουν πάλι κάθε 10 χρόνια την αστυνομική ταυτότητα.

Συνήθως δεν ζητείται, αλλά αν αλλάξεις πάροχο ή γίνει μεταβίβαση της σύνδεση σε άλλο ΑΦΜ ή αλλαγή του μετρητή, τότε είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος.

Μπορείς να το αγνοήσεις αλλά μην απορήσεις αν κάποια στιγμή μετά το εξάμηνο γίνει διακοπή της σύνδεσης (όπως προβλέπει ο νόμος) και μείνεις αρκετές μέρες στο σκοτάδι, μέχρι να βγει η νέα ΥΔΕ.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 4/4/2025 στις 4:15 ΜΜ, jkoukos είπε

Η ΥΔΕ ισχύει για 10 χρόνια (παλαιότερα 14) και πρόκειται για έλεγχο σωστής ηλεκτρολογικής εγκατάσταση και ασφαλούς λειτουργίας της από αδειοδοτημένο ηλεκτρολόγο. Βέβαια πολλοί δεν κάνουν τον έλεγχο, όπως δεν αλλάζουν πάλι κάθε 10 χρόνια την αστυνομική ταυτότητα.

Συνήθως δεν ζητείται, αλλά αν αλλάξεις πάροχο ή γίνει μεταβίβαση της σύνδεση σε άλλο ΑΦΜ ή αλλαγή του μετρητή, τότε είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος.

Μπορείς να το αγνοήσεις αλλά μην απορήσεις αν κάποια στιγμή μετά το εξάμηνο γίνει διακοπή της σύνδεσης (όπως προβλέπει ο νόμος) και μείνεις αρκετές μέρες στο σκοτάδι, μέχρι να βγει η νέα ΥΔΕ.

Επέκταση  

Και πλεον στους ηλεκτρονικους μετρητες η διακοπη γινεται μεσα απο το συστημα του Δεδδηε..

Δημοσ.

Αν είναι έτσι θα πάω να το κάνω...

αλλά μου φαίνεται παράλογο να ζητούν νέα επειδή έκανα αλλαγή ρολογιού, δεδομένου και ότι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση φτιάχτηκε εκ νέου πριν από 5 χρόνια και τότε κατέθεσα την νέα ΥΔΕ όπως έπρεπε. Είναι κάτι που δεν αναγράφεται πουθενά στην διαδικασία εγκατάστασης.

Δηλαδή το ίδιο θα ζητήσουν και σε όσους πάνε και αλλάζουν από μόνοι τους το ρολόι;

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται ειδική ενημέρωση για την ΥΔΕ. Η αρχική βγαίνει την πρώτη φορά που μια οικοδομή θα συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και θα τοποθετηθεί ο μετρητής. κατά την σύναψη της σύμβασης, προβλέπεται εντός αυτής και σύμφωνα με τον νόμο, ο περιοδικός έλεγχος της εγκατάστασης και έκδοση νέα επικαιροποιημένης ΥΔΕ.

Υπάρχει διαδικτυακή εφαρμογή για έλεγχο της ημερομηνίας λήξης, έντυπο πληροφόρησης που κατά καιρούς στέλνεται μέσω των μηνιαίων λογαριασμών και δελτίο με το κανονιστικό πλαίσιο.

Βασικά έχουμε υποχρέωση εκ του νόμου, όπως π.χ. και για τον περιοδικό έλεγχο των οχημάτων μας σε ΚΤΕΟ. Δεν υπάρχει αιτιολόγηση άγνοιας γι' αυτά τα πράγματα.

Δημοσ.
  Στις 4/4/2025 στις 5:04 ΜΜ, panos74 είπε

Αν είναι έτσι θα πάω να το κάνω...

αλλά μου φαίνεται παράλογο να ζητούν νέα επειδή έκανα αλλαγή ρολογιού, δεδομένου και ότι η ηλεκτρολογική εγκατάσταση φτιάχτηκε εκ νέου πριν από 5 χρόνια και τότε κατέθεσα την νέα ΥΔΕ όπως έπρεπε. Είναι κάτι που δεν αναγράφεται πουθενά στην διαδικασία εγκατάστασης.

Δηλαδή το ίδιο θα ζητήσουν και σε όσους πάνε και αλλάζουν από μόνοι τους το ρολόι;

Μπορεί και να έχεις δίκιο.. έχω δει κι εγώ να ζητείται ΥΔΕ ενώ είχε υποβληθεί πριν 2 χρόνια μόλις. Ίσως είναι κάποιο bug του συστήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή μ' ενδιαφέρει να έχω ΥΔΕ για το διαμέρισμα που μένω, μιας και δε γνωρίζω κάποιον, που να απευθυνθώ ?

Στα κοράκια έξω από τα κεντρικά της ΔΕΗ ή σε μια από τις πολλές ιστοσελίδες που διαφημίζουν την έκδοση αυτών των πιστοποιητικών ? Ή κάποια ένωση ηλεκτρολόγων και να επιλέξεις κάποιον από 'κει ?  Το κόστος είναι στάνταρ ή ο καθένας ζητάει ότι θέλει. 
Η ΥΔΕ γράφει ότι όλα είναι καλά, ή έχει πάνω μετρήσεις, πόση είναι η κεντρική ασφάλεια ου σπιτιού κλπ ? 

Επεξ/σία από Free Bird
Δημοσ.

Είναι ένα σύνολο εγγράφων που συμπληρώνονται (ανά περίπτωση) από τον ηλεκτρολόγο μετά τον έλεγχο και αυτός (συνήθως) τα καταθέτει στο όνομα του πελάτη στον ΔΕΔΔΗΕ.

Αν θεωρείς ότι η εγκατάσταση και ο πίνακας είναι σε καλή και ασφαλή λειτουργική κατάσταση, μπορείς να απευθυνθείς και σε αυτούς που αναφέρεις, διαφορετικά σε επαγγελματία αδειοδοτημένο και με σφραγίδα ηλεκτρολόγο που θα κάνει ενδελεχή, πραγματικό και ουσιαστικό έλεγχο και όχι άρπα κόλλα.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 4/4/2025 στις 5:26 ΜΜ, jkoukos είπε

Δεν χρειάζεται ειδική ενημέρωση για την ΥΔΕ. Η αρχική βγαίνει την πρώτη φορά που μια οικοδομή θα συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και θα τοποθετηθεί ο μετρητής. κατά την σύναψη της σύμβασης, προβλέπεται εντός αυτής και σύμφωνα με τον νόμο, ο περιοδικός έλεγχος της εγκατάστασης και έκδοση νέα επικαιροποιημένης ΥΔΕ.

Υπάρχει διαδικτυακή εφαρμογή για έλεγχο της ημερομηνίας λήξης, έντυπο πληροφόρησης που κατά καιρούς στέλνεται μέσω των μηνιαίων λογαριασμών και δελτίο με το κανονιστικό πλαίσιο.

Βασικά έχουμε υποχρέωση εκ του νόμου, όπως π.χ. και για τον περιοδικό έλεγχο των οχημάτων μας σε ΚΤΕΟ. Δεν υπάρχει αιτιολόγηση άγνοιας γι' αυτά τα πράγματα.

Επέκταση  

Ευχαριστώ πολύ για τα links, για κάποιο τρόπο η ΥΔΕ που φαίνεται για την παροχή μου ειναι του 1984 και όχι αυτή που έχω καταθέσει πριν λίγα χρόνια, οπότε κάτι έχει πάει στραβά...

Δημοσ.

Την κατέθεσε όμως ο ηλεκτρολόγος που την συνέταξε; Ρωτώ διότι σε μας που την κάναμε πέρυσι στο χωριό τον Ιούνη, την είχε ξεχάσει και μετά από δική μου ενημέρωση την κατέθεσε τον Σεπτέμβρη με 3 μήνες καθυστέρηση.

Φαντάζομαι έχεις αντίγραφο της ΥΔΕ.

Δημοσ.
  Στις 7/4/2025 στις 9:06 ΠΜ, jkoukos είπε

Την κατέθεσε όμως ο ηλεκτρολόγος που την συνέταξε; Ρωτώ διότι σε μας που την κάναμε πέρυσι στο χωριό τον Ιούνη, την είχε ξεχάσει και μετά από δική μου ενημέρωση την κατέθεσε τον Σεπτέμβρη με 3 μήνες καθυστέρηση.

Φαντάζομαι έχεις αντίγραφο της ΥΔΕ.

ναι έχω. θα μιλήσω και με τον μηχανικό να δω τι έγινε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...