Drake27 Δημοσ. 10 Απριλίου Share Δημοσ. 10 Απριλίου 17 minutes ago, Γιάννης Platano said: Μάλλον είναι θέμα ημερών να το δεις στην εφαρμογή Στείλε email στο [email protected] Τους εστειλα πριν απο λιγο. Ευχαριστω πολυ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Απριλίου Share Δημοσ. 10 Απριλίου @christos_uoa από τη μεριά του μόντεμ, μάλλον χρησιμοποιούν διεπαφή (interface) RS485, οπότε σωστά θεωρώ είναι οι επαφές 3&4 του RJ12 Spoiler Ομοίως και στο άλλο που έστειλες, με προσοχή στην "πολικότητα" Α&Β Spoiler Για τη μεριά του μετρητή, νομίζω σε αφορά το κάτω δεξιά σχέδιο, όπου αν και έχει τα νούμερα 2-3-4-5, αναφέρει βύσμα RJ12 (τα 1-6 λογικά είναι κενά, δεν σε ενδιαφέρουν), για τροφοδοσία έχει άλλη εξωτερική πηγή ή παίρνει από το RJ12? Αν όχι, θα "πατσάριζα" ένα καλώδιο τηλεφωνικό 4Χ0.6 (ή UTP 23AWG), χρησιμοποιώντας τα 2 από τα 4 ζεύγη, σε βύσμα RJ12, τροφοδοτώντας και τα +5V&Ground, μπας και παίξει σωστά.. Το 1ο μόντεμ που σωστά φαίνεται να έπαιξε, το έχεις ακόμα να το δοκιμάσεις; μήπως τα άλλα που άλλαξες είναι μη παραμετροποιημένα από τον ΔΕΔΔΗΕ, ή απλά δεν το έχουν δηλώσει στο σύστημα τους; Spoiler Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christos_uoa Δημοσ. 10 Απριλίου Share Δημοσ. 10 Απριλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Για τη μεριά του μετρητή, νομίζω σε αφορά το κάτω δεξιά σχέδιο, όπου αν και έχει τα νούμερα 2-3-4-5, αναφέρει βύσμα RJ12 (τα 1-6 λογικά είναι κενά, δεν σε ενδιαφέρουν), για τροφοδοσία έχει άλλη εξωτερική πηγή ή παίρνει από το RJ12? Αν όχι, θα "πατσάριζα" ένα καλώδιο τηλεφωνικό 4Χ0.6 (ή UTP 23AWG), χρησιμοποιώντας τα 2 από τα 4 ζεύγη, σε βύσμα RJ12, τροφοδοτώντας και τα +5V&Ground, μπας και παίξει σωστά.. Ακριβώς αυτά έχω κάνει. Και το μοντεμ είχε δικό του καλώδιο και 2 ακόμα έφτιαξα μήπως ήταν κομμένο. Ρεύμα παίρνει από 220 οπότε δεν χρειάζεται τα 5V kai Ground (μπορεί έτσι να κόλλησαν/έκαψαν το δεύτερο μοντεμ). Το πρόβλημα είναι αν το Α πάει στο Β και το Β στο Α ή Α στο Α και Β στο Β. Δηλαδή το 3 στο 4 και το 4 στο 3 ή 3 στο 3 και 4 στο 4. Ερώτηση επειδή βλέπω το κατέχεις. Αν πχ η σωστή πολικότητα σήματος είναι Α στο Β και Β στο Α, αν βάλω Α στο Α και Β στο Β θα γίνει κάτι "κακό και μη αναστρέψιμο στο μοντεμ" ή απλά δεν θα λειτουργήσει και αλλάζω πολικότητα? 1 ώρα πριν, Kozanitis1 είπε Το 1ο μόντεμ που σωστά φαίνεται να έπαιξε, το έχεις ακόμα να το δοκιμάσεις; μήπως τα άλλα που άλλαξες είναι μη παραμετροποιημένα από τον ΔΕΔΔΗΕ, ή απλά δεν το έχουν δηλώσει στο σύστημα τους; Έλπιζα ότι δεν θα το αναφέρεις γιατί δεν θα είχε σημασία!!!!! ! Το πρώτο μοντεμ ναι είχε πάει στην Αθήνα στη ΔΔ/ΤΕΑ με τον μετρητή για παραμετροποίηση και το έγγραφο λέει ότι ελέγχθηκε το μοντεμ και συνδέθηκε και είναι ΟΚ. Το δεύτερο υποθέτω το έφερε ο τεχνικός του εγκαταστάτη από το στοκ του και λογικά δεν είναι παραμετροποιημένο. Έχει πλάκα να είναι αυτό!!!!!! 😡 Δεν το έχω εγώ το πρώτο μοντεμ το πηρε ο εγκαταστάτης ή τέλος πάντων αυτός που το άλλαξε. Όλα έγιναν ενώ δεν ήμουν μπροστά. Εγώ ότι αλλαγές και πειράματα σύνδεσης έκανα, τα έκανα στο δευτερο μοντεμ που ήταν ασφράγιστος ο μετρητής Επεξ/σία 10 Απριλίου από christos_uoa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kozanitis1 Δημοσ. 10 Απριλίου Share Δημοσ. 10 Απριλίου 4 ώρες πριν, christos_uoa είπε Ερώτηση επειδή βλέπω το κατέχεις. Αν πχ η σωστή πολικότητα σήματος είναι Α στο Β και Β στο Α, αν βάλω Α στο Α και Β στο Β θα γίνει κάτι "κακό και μη αναστρέψιμο στο μοντεμ" ή απλά δεν θα λειτουργήσει και αλλάζω πολικότητα? Τι εννοείς; υποτίθεται το Α στο Α και Β στο Β δεν είναι; δεν ξέρω αν θα πάθει κάτι (δεν νομίζω) Ζήτα του να σου δώσει το παλιό μόντεμ να βάλεις τη SIM σε αυτό, εκτιμώ πως το serial του μετρητή είναι δηλωμένο (αν είναι), το modem είναι απλά για επικοινωνία.., επίσης αυτό είναι 2G/3G, όπου το 3G έχει κλείσει πανελλαδικά, οπότε θα λειτουργεί μέσω 2G (με ό,τι συνεπάγεται σε απόκριση και ταχύτητες) Πάρε στον τοπικό ΔΕΔΔΗΕ, στο τμήμα καταμέτρησης να δεις αν είναι δηλωμένος ο μετρητής παραγωγής (σωστά), καθώς και αν επικοινωνούν, αν σου πουν φαίνεται οκ, ζήτα εκείνη τη στιγμή να τηλεμετρήσει τον μετρητή παραγωγής να σου πει την ένδειξη Κάτι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ, αν δεν βγάλεις άκρη με τίποτα, πήγαινε στο σημείο που είναι το συνεργείο βλαβών στην πόλη σου, εξήγησε τους τι και πως να το δουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trikala_city Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, έκανα αίτηση για νυχτερινό πριν δυο μέρες. Δεν έχει έρθει κάποια απάντηση ακόμα (προφανώς). Μήπως ξέρετε πόσο καιρό κάνουν για να μας ενημερώσουν για την έγκριση και πως θα κάνουμε μετά την πληρωμή του κόστους???? Θα στείλουν κάποιοn κωδικό πληρωμής με rf ????? Και μια πληροφορία: https://energypress.gr/index.php/news/apo-nyhterino-pame-sto-mesimbrino-meiomeno-timologio-reymatos-na-ayxisei-ti-zitisi-tis-ores Είχε ακουστεί και παλιότερα, μάλλον τώρα το πήραν πιο ζεστά.... Επεξ/σία 14 Μαϊου από Trikala_city Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 11 λεπτά πριν, Trikala_city είπε Καλησπέρα παιδιά, έκανα αίτηση για νυχτερινό πριν δυο μέρες. Δεν έχει έρθει κάποια απάντηση ακόμα (προφανώς). Μήπως ξέρετε πόσο καιρό κάνουν για να μας ενημερώσουν για την έγκριση και πως θα κάνουμε μετά την πληρωμή του κόστους???? Θα στείλουν κάποιοn κωδικό πληρωμής με rf ????? Και μια πληροφορία: https://energypress.gr/index.php/news/apo-nyhterino-pame-sto-mesimbrino-meiomeno-timologio-reymatos-na-ayxisei-ti-zitisi-tis-ores Είχε ακουστεί και παλιότερα, μάλλον τώρα το πήραν πιο ζεστά.... Καλησπερα... Υπομονη.. Θα σου στειλουν καποιον κωδικο για να πληρωσεις 42,16 Ευρω.. Σε ποια περιοχη εισαι; Ειναι αναλογα την περιοχη.. Μπορει απο 15 μερες μεχρι και 3-4 μηνες... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trikala_city Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου Tρίκαλα είμαι. Θα το στείλουν στο mail που δηλώσαμε ή ταχυδομικά??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου Θα έρθει επιστολή με το ταχυδρομείο όπου θα αναφέρεται ο κωδικός της πληρωμής και οδηγίες. Το πόσο χρόνο θα πάρει για να την στείλουν, είναι άγνωστο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trikala_city Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 2 λεπτά πριν, jkoukos είπε Θα έρθει επιστολή με το ταχυδρομείο όπου θα αναφέρεται ο κωδικός της πληρωμής και οδηγίες. Το πόσο χρόνο θα πάρει για να την στείλουν, είναι άγνωστο. Σ ευχαριστώ φίλε μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Trikala_city είπε Καλησπέρα παιδιά, έκανα αίτηση για νυχτερινό πριν δυο μέρες. Δεν έχει έρθει κάποια απάντηση ακόμα (προφανώς). Μήπως ξέρετε πόσο καιρό κάνουν για να μας ενημερώσουν για την έγκριση και πως θα κάνουμε μετά την πληρωμή του κόστους???? Θα στείλουν κάποιοn κωδικό πληρωμής με rf ????? Και μια πληροφορία: https://energypress.gr/index.php/news/apo-nyhterino-pame-sto-mesimbrino-meiomeno-timologio-reymatos-na-ayxisei-ti-zitisi-tis-ores Είχε ακουστεί και παλιότερα, μάλλον τώρα το πήραν πιο ζεστά.... Θα σου αλλαξουν και τον μετρητη σε τηλεμετρουμενο με καρτα sim το πιο πιθανο Νομιζω θα γινει γρηγορα γιατι ο ΔΕΔΔΗΕ εχει προγραμματισει αλλαγη σε ολους τους μετρητες Επεξ/σία 14 Μαϊου από Γιάννης Platano 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 18 Μαϊου Share Δημοσ. 18 Μαϊου Στις 14/5/2024 στις 9:33 ΜΜ, Trikala_city είπε Σ ευχαριστώ φίλε μου. Τελικα τι εγινε; Για το νυχτερινο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Trikala_city Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου 17 ώρες πριν, takoulou είπε Τελικα τι εγινε; Για το νυχτερινο; Τίποτα ακόμα, περιμένω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου 13 λεπτά πριν, Trikala_city είπε Τίποτα ακόμα, περιμένω. Σου εστειλαν τον κωδικο πληρωμης..Χωρις αυτο δεν γινεται τιποτα.. Για παρε τηλεφωνο 8004004000... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zestikios Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου Εγώ πάντως Θεσσαλονίκη, έχοντας κάνει αίτηση από Νοέμβριο ακόμη περιμένω να έρθουν να τον αλλάξουν. Έχουν έλλειψη λέει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου 5 λεπτά πριν, zestikios είπε Εγώ πάντως Θεσσαλονίκη, έχοντας κάνει αίτηση από Νοέμβριο ακόμη περιμένω να έρθουν να τον αλλάξουν. Έχουν έλλειψη λέει Πολυ πιθανον... Γιατι αν ειχαν θα τον ειχαν τοποθετησει..( εχεις πληρωσει φανταζομαι) Σε μεγαλες περιοχες του Δεδδηε πραγματι υπαρχει μια ελλειψη μετρητων.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα