Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με την σύνδεση μου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους ...έχω ίντερνετ και τηλεόραση στην nova..Λόγο ότι έχω μια σοφίτα  στον 3 όροφο και εκεί είχα το μόντεμ τα καλώδια τα είχα σύνδεση ως εξής ...Το καλώδιο τροφοδοσίας του μόντεμ στην πρίζα ..το κίτρινο καλώδιο το είδα σύνδεση στον σταθερό μου και αντίστοιχα στο lan 1 το adsl καλώδιο στην επιλογή μόντεμ του splitter και από το phone 1 του μόντεμ στην επιλογή phone του splitter ...την έξοδο του splitter  την έβαζα σε μια εξωτερική πρίζα ....στο σπίτι μου ερχόταν ένα καλώδιο από την σοφίτα το οποίο πήγαινε στην τηλεφωνική πρίζα και πάνω σε ένα φίλτρο συνδεα το τηλέφωνο και την άλλη έξοδο του φίλτρου στην τηλεφωνική πρίζα ....Εκεί που δούλευαν όλα καλά  ξαφνικά μια μέρα έβρεξε και την επόμενη μέρα δεν είχα τηλέφωνο και ίντερνετ ....Μίλησα με την νόβα και αυτό που μου είπαν ήταν να συνδέσω το ρούτερ απευθείας στην τηλεφωνική μου πρίζα , διαπίστωσα μετά από λίγο ότι έχω και τηλέφωνο και ίντερνετ ...Γιατί όμως να μην μπορώ να έχω ίντερνετ στην σοφίτα ..Μήπως δεν είναι δικό μου το πρόβλημα και είναι θέμα της forthnet?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε εγώ κατάλαβα που είναι το πρόβλημα, από την μία λέει ότι έχει και τηλέφωνο και ίντερνετ και από την άλλη δεν έχει ίντερνετ στην σοφίτα, η νοβα σωστά σου είπε να πάει το καλώδιο απευθείας στο μόντεμ, σπλιτερ φίλτρα δεν χρειάζονται στο  VoIP μόνο ζημιά κάνουν.

23 ώρες πριν, chios είπε

Ούτε εγώ κατάλαβα που είναι το πρόβλημα, από την μία λέει ότι έχει και τηλέφωνο και ίντερνετ και από την άλλη δεν έχει ίντερνετ στην σοφίτα, η νοβα σωστά σου είπε να πάει το καλώδιο απευθείας στο μόντεμ, σπλιτερ φίλτρα δεν χρειάζονται στο  VoIP μόνο ζημιά κάνουν.

Θα στο πω απλά έιχα ένα μόντεμ μόνιμα συνδεδεμένο στην σοφίτα μου ..και από εκεί έδινα ίντερνετ στον σταθερό μου και το λάπτοπ που έχω ....έξω από την σοφίτα είχα τραβήξει ένα καλώδιο το οποίο πήγαινε στο σπίτι μου έτσι ώστε να έχω τηλέφωνο .....Μια μέρα όμως στην περιοχή μου έβρεξε και από την επόμενη μέρα στην σοφίτα δεν είχα ούτε ίντερνετ ούτε τηλέφωνο στο σπίτι μου ....Το ερώτημα μου είναι :γίνεται μεσα σε μια μέρα να μην έχω τηλέφωνο και ίντερνετ...και της προηγούμενες μέρες ν έχω ?

Ναι αλλά είπες ότι μίλησες με την νόβα 

Στις 15/1/2022 στις 5:09 ΜΜ, life is music είπε

Μίλησα με την νόβα και αυτό που μου είπαν ήταν να συνδέσω το ρούτερ απευθείας στην τηλεφωνική μου πρίζα , διαπίστωσα μετά από λίγο ότι έχω και τηλέφωνο και ίντερνετ

Οπότε ;; Έχεις ή δεν έχει ίντερνετ και τηλέφωνο; Αν έφτιαξε που είναι το πρόβλημα;

1 λεπτό πριν, chios είπε

Ναι αλλά είπες ότι μίλησες με την νόβα 

Οπότε ;; Έχεις ή δεν έχει ίντερνετ και τηλέφωνο; Αν έφτιαξε που είναι το πρόβλημα;

Το ερώτημα μου είναι το έξεις γιατί στο σπίτι μου έχω ίντερνετ και στην σοφίτα που είχα το μόντεμ πριν να μην έχω ...Και δεύτερον είναι φυσιολογικό να πιάνω 73 mbs ταχύτητα σε 100 γραμμή ?

Ο πάροχος είναι υποχρεωμένος να σου φέρει το internet έως το κτήριο σου, στην είσοδο. Αν συγχρονίζεις στην εισοδο χαμηλά το βλέπει ο πάροχος σου.
Από εκεί και πέρα τα προβλήματα για κατανομή εντός του κτηρίου αφορούν την εσωτερική καλωδιώση και τα βλέπει ηλεκτρολόγος.

Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι απο το σπιτι πηγαινε η τηλεφωνια κ το ιντερνετ στη σοφιτα και οχι το αναποδο, γι αυτο και εχεις τωρα ιντερνετ στο σπιτι και οχι στη σοφιτα. Μαλλον χαλασε το καλωδιο (εξωτερικο ειναι;) που πηγαινει απο το σπιτι στη σοφιτα και δεν εχεις ιντερνετ πανω. Οσο για το αν τα 73 Mbps ειναι φυσιολογικα στη 100αρα γραμμη, το παν ειναι να υπαρχει σωστη τηλεφωνικη εγκατασταση (το μοντεμ κατευθειαν στην εισοδο της γραμμης στο σπιτι, οχι διακλαδωσεις) και φυσικα η αποσταση του σπιτιου σου απο την καμπινα. Αν και στην εισοδο της γραμμης βλεπεις τα 73Mbps λιγα μπορουν να γινουν για να βελτιωθει η κατασταση. Τα εχεις γραψει και μπερδεμενα και ειναι δυσκολο να βγει νοημα. Οπως ειπαν και απο πανω, για την εσωτερικη εγκατασταση (οπως τα περιγραφεις εκει ειναι το προβλημα) η ευθυνη ειναι εξ ολοκληρου δικια σου και τα εξοδα τα επιβαρυνεσαι εσυ.

45 λεπτά πριν, geoavlonitis είπε

Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι απο το σπιτι πηγαινε η τηλεφωνια κ το ιντερνετ στη σοφιτα και οχι το αναποδο, γι αυτο και εχεις τωρα ιντερνετ στο σπιτι και οχι στη σοφιτα. Μαλλον χαλασε το καλωδιο (εξωτερικο ειναι;) που πηγαινει απο το σπιτι στη σοφιτα και δεν εχεις ιντερνετ πανω. Οσο για το αν τα 73 Mbps ειναι φυσιολογικα στη 100αρα γραμμη, το παν ειναι να υπαρχει σωστη τηλεφωνικη εγκατασταση (το μοντεμ κατευθειαν στην εισοδο της γραμμης στο σπιτι, οχι διακλαδωσεις) και φυσικα η αποσταση του σπιτιου σου απο την καμπινα. Αν και στην εισοδο της γραμμης βλεπεις τα 73Mbps λιγα μπορουν να γινουν για να βελτιωθει η κατασταση. Τα εχεις γραψει και μπερδεμενα και ειναι δυσκολο να βγει νοημα. Οπως ειπαν και απο πανω, για την εσωτερικη εγκατασταση (οπως τα περιγραφεις εκει ειναι το προβλημα) η ευθυνη ειναι εξ ολοκληρου δικια σου και τα εξοδα τα επιβαρυνεσαι εσυ.

Καταλαβα ...άρα μου λες ότι το πρόβλημα είναι στο καλώδιο μου ...σε ευχαριστώ πολύ !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...