Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σταματημένος σε κόκκινο. Έρχεται ο άλλος πέφτει από πίσω. Κάνουμε δήλωση ατυχήματος. Δέχεται ότι φταίει. Μιλάω με την ασφαλιστική και πάω το αυτοκίνητο σε φανοποιειο συνεργαζομενο δικό τους να το δει πραγματογνωμονας. Λάθος μου να το πάω σε δικό τους εν τέλη αλλά δεν μου είχε ξανασυμβεί και με διαβαιβεωσαν ότι θα τελειώσει πολύ πιο σύντομα η διαδικασία. Το βλέπει και βγάζει πόρισμα επισκευή και όχι αντικατάσταση ενώ είναι εμφανές ότι οι βάσεις και από. Μέσα και Πλάγια είναι σπασμένες ουσιαστικά κρέμεται από ένα tire up. το φανοποιειο ζητάει συν 50 ευρώ για το βάψιμο γιατί λέει η ασφαλιστική δεν καλύπτει ολόκληρο βάψιμο λόγω άλλων γρατσουνιων  σε άλλα σημεία κτλ. Προφανώς δεν το δέχτηκα και είμαστε σε αναμονή.όταν του ζήτησα να μου πει ακριβώς τι καλύπτει η ασφαλιστική μου επιτέθηκε λέγοντας μου ότι αυτά είναι μεταξύ αυτού και αυτών και ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να μου πει. Τι μπορώ να κάνω καθώς ειναι εμφανές ότι ο φανοποιος σε συνεργασία με τον πραγματογνωμονα θέλουν να βγάλουν όσο μικρότερη ζημιά γίνεται και να πληρώσω κιόλας απο πανω. Γίνεται να ζητήσω να πάω σε άλλο φανοποιειο? Η επανέλεγχο από τον πραγματογνωμονα καθώς δεν ήμουν μπροστά όταν αποφάσισαν επισκευή και πληρωμή αφού η ασφαλιστική άφησε περιθώριο ολόκληρη μέρα και δεν ήταν δυνατό να κάτσω όλη μερα στο συνεργείο να τον περιμένω. Ευχαριστώ 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εννοειται οτι το πας οπου θες. Για αυτο τον λογο δεν παμε σε συνεργαζομενα. Μπορεις να πληρωσεις και ανεξαρτητο πραγματογνωμονα να ερθει να το δει ( δεν ξερω αν αξιζει στην περιπτωση σου).

"λέγοντας μου ότι αυτά είναι μεταξύ αυτού και αυτών και ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να μου πει". Για αυτο τον λογο πες του εαν δεν ηταν συνεργαζομενο θα βαραγε μυγες. Εχει υποχρεωση να σου πει ακριβως τι καλυπτει και τι οχι. Εσυ υπογραφεις δηλωση εκχωρησης. Καντον βουκινο σε φορουμ , σοσιαλ.

Τα συνεργαζομενα και οι δηθεν "ανεξαρτητοι" αλλα υπαλληλοι των ασφαλιστικων πραγματογνωμονες ειναι μεγαλη γαγκραινα.

Νομικη προστασια εχεις?

Απο την αλλη εαν ο προφυλακτηρας σου ηταν ενα χαλι μαυρο , ας σου καλυψουν αντικατασταση με αβαφο και ναι πληρωνεις την βαφη. λογικο το βρισκω. Αυτο που ειναι ενοχλητικο ειναι η απαντηση του συνεργαζομενου. Δεν καταλαβαινω πως θα κουμπωσει ο προφυλακτηρας με σπασμενες βασεις.

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Like 2
Δημοσ.

Δυστυχώς πήγα εκεί. Δεν μου είχε ξανασυμβεί τόσα χρόνια. Δεν ρωτησα κιόλας. Νομική προστασία έχω αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να το τραβήξω. Μεταχειρισμένο βρίσκεις 100 ευρώ βαμμένο. Δηλαδή πραγματικά αυτό με ενοχλεί που δεν μου λένε τι καλύπτει εν τέλη η ασφαλιστική και τι μπορώ να κάνω για αυτό. Και το θέμα ότι μαύρο χάλι δεν ήταν. Μου τον έκαναν. Απλά είχε γρατσουνιές στα αριστερά στο βερνίκι δηλαδή απλά δεν υπάρχει η δικαιολογία που λέει. Και τα 50 ευρώ για βάψιμο είναι υπερβολικά όταν με 70 στον βάφουν ολόκληρο αλλού. Από ότι καταλαβαίνω προφανώς είναι σε συνεννόηση με τον πραγματογνωμονα για να βγάλει το φανοποιειο επιπλέον χρήματα.δηλαδή αφού το βάψιμο θα το πληρώσω η ασφαλιστική καλύπτει μόνο στοκαρισμα και επισκευή βάσεων? 

Δημοσ.

Έχω το δικαίωμα αυτό? Να ζητήσω να έρθει ξανά πραγματογνωμονας αλλού? Δυστυχώς οι ασφαλιστικές μόνο αερολογίες είναι δεν βγάζεις άκρη. Τόσα χρόνια τους πληρώνουμε μια φορά να τους χρειαστείς σε πετάνε από τηλέφωνο σε τηλέφωνο για να σε καλέσουν αυτοί. 

Δημοσ.
12 hours ago, Kemiat said:

Έχω το δικαίωμα αυτό? Να ζητήσω να έρθει ξανά πραγματογνωμονας αλλού? Δυστυχώς οι ασφαλιστικές μόνο αερολογίες είναι δεν βγάζεις άκρη. Τόσα χρόνια τους πληρώνουμε μια φορά να τους χρειαστείς σε πετάνε από τηλέφωνο σε τηλέφωνο για να σε καλέσουν αυτοί. 

Εννοείται ότι το παίρνεις κ φεύγεις..

Σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση το πήγα σε τρία διαφορετικά φαναρτζιδικα κ τελικά το έφτιαξα στον τρίτο. Ο πρώτος φαντάσου για την ίδια ζημιά ζητούσε 2100 παραπάνω από τον τρίτο, υπερβολικό πόσο το οποίο δεν κάλυπτε η ασφαλιστική του υπαιτίου. Τελικά έγινε η δουλειά μου κ καλύφθηκε από την ασφαλιστική.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ξαναμιλήσω με την ασφαλιστική του άλλου αύριο να δω τι μπορώ να κάνω να αλλάξω φανοποιο. Έτσι και αλλιώς την υπεύθυνη δήλωση που θέλει ο άλλος δεν την έκανα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/1/2022 at 5:50 ΜΜ, Kemiat said:

Δυστυχώς πήγα εκεί. Δεν μου είχε ξανασυμβεί τόσα χρόνια. Δεν ρωτησα κιόλας. Νομική προστασία έχω αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να το τραβήξω. Μεταχειρισμένο βρίσκεις 100 ευρώ βαμμένο. Δηλαδή πραγματικά αυτό με ενοχλεί που δεν μου λένε τι καλύπτει εν τέλη η ασφαλιστική και τι μπορώ να κάνω για αυτό. Και το θέμα ότι μαύρο χάλι δεν ήταν. Μου τον έκαναν. Απλά είχε γρατσουνιές στα αριστερά στο βερνίκι δηλαδή απλά δεν υπάρχει η δικαιολογία που λέει. Και τα 50 ευρώ για βάψιμο είναι υπερβολικά όταν με 70 στον βάφουν ολόκληρο αλλού. Από ότι καταλαβαίνω προφανώς είναι σε συνεννόηση με τον πραγματογνωμονα για να βγάλει το φανοποιειο επιπλέον χρήματα.δηλαδή αφού το βάψιμο θα το πληρώσω η ασφαλιστική καλύπτει μόνο στοκαρισμα και επισκευή βάσεων? 

Μπορεις να το πας οπου θες.

να θυμασαι οτι η αποψη του πραγματογνωμονα- υπαλληλου της ασφαλιστικης δεν ειναι δεσμευτικη για κανενα απο τα 2 μερη.  Εξουσια διαπραγματευσης εχει ο διακανονιστης που εχει αναλαβει τον φακελο οχι ο πραγματογνωμονας.

Πες μας αν θες και ποια η ασφαλιστικη του υπαιτιου?

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.

H ασφαλιστική του άλλου είναι η εθν ύκι.αυτο θέλω να μάθω μιας και η μισή διαδικασία υποτίθεται έχει γίνει. Έχω πάει δηλαδή σε φανοποιο και έχει έρθει πραγματογνωμονας και έβγαλε συμπέρασμα. Θεωρητικά μένει να κάνω την υπεύθυνη δήλωση στον φανοποιο και να του πάω το αυτοκίνητο. Έχω το δικαίωμα να πάω σε άλλο φανοποιο και να ζητήσω να έρθει εκ νέου πραγματογνωμονας? Θα τηλεφωνήσω βέβαια αύριο να μάθω αλλά οι ασφαλιστικές προφανώς κοιτάνε το συμφέρον τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού έχει έρθει ο πραγματογνώμονας άρα έχει εκτιμηθεί η ζημιά σου. Οπότε πρέπει να μάθεις πόσα δίνει η ασφαλιστική για την επισκευή.

Για παράδειγμα έστω ότι δίνει 1000 ευρώ. Αυτό που γίνεται με τον φανοποιο που έχεις ήδη πάει είναι ότι θέλει + κάποια χρήματα από εσένα.

Εσύ θα βγάλεις 2-3 φωτό τη ζημιά και θα ρωτήσεις σε άλλους 2-3 φαβοποιους αν στο επισκευάζουν με τα 1000 ευρώ που δίνει η ασφαλιστική. 

Κ έτσι δεν θα χρειαστεί να βάλεις μια από την τσέπη σου.

Αν το ποσό που δίνουν είναι χαμηλό τοτε ενοχλείς την εθνική ασφαλιστική και τους λες ότι το αυτοκίνητο μου δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα κ δεν δέχομαι να χρεωθώ έξτρα. Διαφορετικά θα ενεργοποιήσω την νομική προστασία. Αν δεν υποχωρήσουν ενεργοποιεις την νομική προστασία κ άσε αυτούς να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Αν δεν θες να ασχοληθείς τους δίνεις το 50αρικο έξτρα κ δέχεσαι πως όταν μπλέξεις με τράπεζα, δικηγόρο ή ασφαλιστική θα βγεις σε κάθε περίπτωση χαμένος είτε φταις είτε δεν φταις...

Εγώ έκανα το δεύτερο, αποδέχτηκα ότι είναι κουμασια κ δεν το κυνήγησα για μεγαλύτερη αποζημίωση.

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Μίλησα με την ασφαλιστική και αφού τσακώθηκα διότι κάνεις δεν μου έλεγε τι ποσό εν τέλη δικαιολογούν. (Το συνεργαζομενο έλεγε ρώτα την ασφαλιστική η ασφαλιστική ρώτα το συνεργείο και ότι οι ασφαλιστικές δεν καλούν τα συνεργεία μόνο το αντίθετο και ας είναι συνεργαζομενο) αφού αρπαχτήκαμε εν τέλη μου απάντησαν ότι έχουν στείλει voucher εδώ και μια εβδομάδα στο συνεργείο και θα μιλήσουν μαζί του. Παίρνω το συνεργείο δεν μου έχουν στείλει τίποτα. Καλώ πίσω τους λέω ότι θα ενεργοποιήσω την νομικη προστασία και τηλεφωνώ στη δική μου ασφάλεια. Μου απαντησαν ότι έχω δικαίωμα να το ξαναπάω όπου θέλω! Και να ξαναέρθει πραγματογνωμονας να γίνει η διαδικασία από την αρχή. Παίρνω την εθνκυ και τους το λέω και μου απαντάνε ότι θα μιλήσουν άμεσα με το συνεργείο και δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνει η διαδικασία γιατί θα αργήσει πολύ, θα το δούμε άμεσα κτλ (με σύνδεσαν και Με προϊστάμενο ο οποίος σχεδόν με παρακάλεσε) εν τέλη αφού επέμεινα ότι δεν θέλω να συνεργαστώ με τον εν λόγω φανοποιο( ο οποίος εκτός του ότι δεν έβγαζα άκρη ήταν και αγενής) θα ακυρώσουν τη προηγούμενη διαδικασία και αύριο θα το πάω σε άλλον φανοποιο δικό μου και θα ξαναέρθει πραγματογνωμονας να το εκτιμήσει ξανά. Μην τους χαρίζεται τίποτα. Δυστυχώς αν δεν τσακωθείς να σου σπάσουν τα νεύρα δουλειά δεν γίνεται. Θα μπορούσαν από την αρχή να πουν σου δικαιολογούμε τόσα φερτο τάδε μέρα να στο φτιάξουμε να τελείωνε το θέμα αλλά ο φανοποιος προφανώς ήθελε να δώσει χαρτζιλίκι στα παιδιά του... κατευθείαν νομική προστασία όταν έχετε δίκιο και ας τα βρουν αυτοί. 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kemiat είπε

Μίλησα με την ασφαλιστική και αφού τσακώθηκα διότι κάνεις δεν μου έλεγε τι ποσό εν τέλη δικαιολογούν. (Το συνεργαζομενο έλεγε ρώτα την ασφαλιστική η ασφαλιστική ρώτα το συνεργείο και ότι οι ασφαλιστικές δεν καλούν τα συνεργεία μόνο το αντίθετο και ας είναι συνεργαζομενο) αφού αρπαχτήκαμε εν τέλη μου απάντησαν ότι έχουν στείλει voucher εδώ και μια εβδομάδα στο συνεργείο και θα μιλήσουν μαζί του. Παίρνω το συνεργείο δεν μου έχουν στείλει τίποτα. Καλώ πίσω τους λέω ότι θα ενεργοποιήσω την νομικη προστασία και τηλεφωνώ στη δική μου ασφάλεια. Μου απαντησαν ότι έχω δικαίωμα να το ξαναπάω όπου θέλω! Και να ξαναέρθει πραγματογνωμονας να γίνει η διαδικασία από την αρχή. Παίρνω την εθνκυ και τους το λέω και μου απαντάνε ότι θα μιλήσουν άμεσα με το συνεργείο και δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνει η διαδικασία γιατί θα αργήσει πολύ, θα το δούμε άμεσα κτλ (με σύνδεσαν και Με προϊστάμενο ο οποίος σχεδόν με παρακάλεσε) εν τέλη αφού επέμεινα ότι δεν θέλω να συνεργαστώ με τον εν λόγω φανοποιο( ο οποίος εκτός του ότι δεν έβγαζα άκρη ήταν και αγενής) θα ακυρώσουν τη προηγούμενη διαδικασία και αύριο θα το πάω σε άλλον φανοποιο δικό μου και θα ξαναέρθει πραγματογνωμονας να το εκτιμήσει ξανά. Μην τους χαρίζεται τίποτα. Δυστυχώς αν δεν τσακωθείς να σου σπάσουν τα νεύρα δουλειά δεν γίνεται. Θα μπορούσαν από την αρχή να πουν σου δικαιολογούμε τόσα φερτο τάδε μέρα να στο φτιάξουμε να τελείωνε το θέμα αλλά ο φανοποιος προφανώς ήθελε να δώσει χαρτζιλίκι στα παιδιά του... κατευθείαν νομική προστασία όταν έχετε δίκιο και ας τα βρουν αυτοί. 

Μπράβο φίλε μου. Πολύ καλά κινηθηκες. Εκεί βασίζονται ότι ο άλλος, και δίκαια εδώ που τα λέμε μιας κ ο χρόνος καθενός είναι περιορισμένος, δεν θα κάτσει ούτε να ασχοληθεί ούτε να ψάχτει.... Έλα όμως που πλέον όλο κ πιο πολλοί γνωρίζουν και ψάχνονται. Και με τον δεύτερο φανοποιο αν δεν βγάλεις άκρη πήγαινε σε τρίτο. Αν έχεις χρόνο κ υπομονή ψάξου μέχρι να ικανοποιηθείς.

Πάντως για το ακριβές ποσό που δικαιολογεί η ασφαλιστική έχεις κάθε δικαίωμα να μάθεις. Μπορείς να καλέσεις την συγκεκριμένη ασφαλιστική κ να ζητήσεις τον διεκπεραιωτη της υπόθεσης σου. Μιλάς με αυτόν κ είναι υποχρεωμένος να σου αναφέρει το ποσό.

Δημοσ.

Δυστυχώς εκεί πατάνε στο ότι δεν ξέρουμε και στο ότι τους αφήνουμε. Οι περισσότεροι απλά θα πλήρωναν ενώ από ότι φαίνεται μάλλον τα καλύπτει η ασφαλιστική. Ένας προφυλακτηρας μεταχειρισμένος από ότι έψαξα  κοστίζει από 80 έως 100 ευρώ βαμμένος έτοιμος.παρτο βάλτο. Δηλαδή τι κάλυψε η ασφαλιστική στοκο και λαμες στις σπασμένες βάσεις? Και βάψιμο εγώ? Θα μάθουμε αύριο περαιτέρω και θα ενημερώσω ώστε να ξέρουν και οι επόμενοι που τύχουν αναζητήσουν το θέμα. Το δίδαγμα από όλο αυτό ειναι ποτέ σε συνεργαζομενο! Μακριά και αλάργα.και ας λένε ιστορίες ότι θα τελειώσεις πιο γρήγορα κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Kemiat είπε

Δυστυχώς εκεί πατάνε στο ότι δεν ξέρουμε και στο ότι τους αφήνουμε. Οι περισσότεροι απλά θα πλήρωναν ενώ από ότι φαίνεται μάλλον τα καλύπτει η ασφαλιστική. Ένας προφυλακτηρας μεταχειρισμένος από ότι έψαξα  κοστίζει από 80 έως 100 ευρώ βαμμένος έτοιμος.παρτο βάλτο. Δηλαδή τι κάλυψε η ασφαλιστική στοκο και λαμες στις σπασμένες βάσεις? Και βάψιμο εγώ? Θα μάθουμε αύριο περαιτέρω και θα ενημερώσω ώστε να ξέρουν και οι επόμενοι που τύχουν αναζητήσουν το θέμα. Το δίδαγμα από όλο αυτό ειναι ποτέ σε συνεργαζομενο! Μακριά και αλάργα.και ας λένε ιστορίες ότι θα τελειώσεις πιο γρήγορα κτλ. 

κακώς μπλέχτηκες εσύ με την ασφαλιστική του άλλου και βασικά μπλέχτηκες γιατί το πήγες σε συνεργείο που συνεργάζεται η εθνική. καλά έκανες και το πήρες αλλά έπρεπε να πάρεις τον δικό σου ασφαλιστή και να τα βρουν μεταξύ τους οι ασφαλιστές. εσύ δεν έχεις δουλειά να ασχολείσαι με την ασφαλιστική του άλλου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...