Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, όπως γράφει ο τίτλος  θέλω να πουλήσω μτχ αμάξι σε εμπορο. 

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στη διαδικασια;

Έχουν κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς στην αγορα; Πχ μπορούν αγοράσουν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τέλη του 22; 

Επίσης μπορεί η μεταβίβαση να γίνει σκ;

Ευχαριστώ πολύ τους γνώστες!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, vins είπε

Καλησπέρα παιδιά, όπως γράφει ο τίτλος  θέλω να πουλήσω μτχ αμάξι σε εμπορο. 

Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στη διαδικασια;

Έχουν κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς στην αγορα; Πχ μπορούν αγοράσουν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τέλη του 22; 

Επίσης μπορεί η μεταβίβαση να γίνει σκ;

Ευχαριστώ πολύ τους γνώστες!

ποτε δεν πουλας σε εμπορο οτιδηποτε.

γιατι το κερδος που θα βγαλει αυτος απο το αντικειμενο σου οταν το πουλησει, θα το χασεις εσυ.

Πουλα αμεσα σε ιδιωτη.

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Land-decked είπε

γιατι το κερδος που θα βγαλει αυτος απο το αντικειμενο σου οταν το πουλησει, θα το χασεις εσυ.

Πουλα αμεσα σε ιδιωτη.

Αδερφέ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, αλλά το θέμα δεν το άνοιξα για αυτό. Μακάρι να πουλήσει και να βγάλει, δε θέλω να ασχοληθώ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Γνωρίζεις κάτι πάνω σε αυτά που ρωταω;

Ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Land-decked είπε

Πουλα αμεσα σε 

Κανε καταθεση πινακιδων ηλεκτρονικη για να μην φας προστιμο  και μεταβιβαση σε κεπ...

Επεξ/σία από ELTASSOS1
  • Moderators
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ELTASSOS1 είπε

Κανε καταθεση πινακιδων ηλεκτρονικη για να μην φας προστιμο  και μεταβιβαση σε κεπ...

Αν κανει καταθεση πινακιδων , δεν μπορει να κανει μεταβιβαση

• Like 1
Δημοσ.

Και τζαμπα να το δωσεις θα ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ,να φύγει απο το ονομα σου.Και αυτό θα το κάνεις εσύ και όχι ο έμπορος για να εισαι σίγουρος.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδη την εχω πατησει 

Να εισαι σιγουρος οτι θα το παρει στο ονομα του . Ειχα πουλησει  σε εμπορο χωρις να γινει μεταβιβαση  και του εκνα εξουσιοδοτηση να το πουλησει και εκανε 5 μηνες να το πουλησει και ηταν στο ονομα μου .

• Like 1
Δημοσ.

Και ο πιο εύκολος τρόπος είναι να του ζητήσεις ένα αντίγραφο της άδειας στο νέο όνομα έτσι ώστε να το διαγράψεις από την ασφάλεια σου (και να πάρεις και ότι λεφτά σου αναλογούν πίσω)

Δημοσ.

Λογικά μπορείς να πουλήσεις εφόσον έχουν πάρει παράταση τα τέλη.
Μεταβιβάσεις δεν γίνονται Σαββατοκύριακα, αλλά στον έμπορο μπορείς να πουλήσεις με εξουσιοδότηση που θα λήγει την Τετάρτη πχ, ώστε να αναγκαστεί να το πάρει στο όνομα της εταιρείας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και απαντάω στον εαυτό μου μετά από ερευνα: 

Μεταβιβαση χωρις πληρωμή τελών δεν μπορεί να γίνει σε κανέναν. Ούτε με την παράταση, καθώς πρέπει να πάρεις βεβαίωση μη οφειλής, η οποία δε βγαίνει καθαρή στην παράταση.

Σε οτι αφορά εξουσιοδότηση κλπ, οπως έγραψαν κι άλλοι, ΜΑΚΡΙΑ, μόνο αν πας αυθημερόν σε ΚΕΠ ή διεκπεραιωτή και ολοκληρωθεί η μεταβίβαση άμεσα. Ακόμα και με υπεύθυνες δηλώσεις κλπ, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην καλύπτεσαι σε περίπτωση που συμβεί κάτι εφόσον το αμάξι είναι στο όνομά σου.

Τέλος, ανάλογα αν ο εμπορος είναι ατομική επιχείρηση ή εταιρία (νομικό πρόσωπο) υπάρχουν διαφορετικά χαρτιά που χρειάζονται μαζί με το τιμολόγιο αγοράς που θα σου κόψουν.

Ευχαριστώ πολύ, ας κλειδωθεί!

Επεξ/σία από vins
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...